Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kada me zivot tjera da idem dalje od kuce koristim, mahom, sredstva javnog prevoza. obzirom na standard gradjana, kvalitet ponude, ljubaznost zaposlenog osoblja, da u nekim slucajevima (prevoznim sredstvom iz iste kategorije) platis manje, a predjes dionicu koja je 10 ili vise puta duza
mislim da su cijene neopravdano i bezpredmetno napuhane.
+ obecanje kad se snizi cijena goriva da ce GRAS sniziti cijene voznih karata, sto je kulturno, diplomatski izignorisano!
i jos ako tome dodamo pojavu nepojmljivu za nas, tramvaj koji kruza Zagrebommmmmmmm
Last edited by zlotscha on 15/10/2007 19:19, edited 1 time in total.
pike wrote:Ma hajde bogati onako se svi svercaju kad god stignu. Kolka god da je cijena Grasove karte vecina je ne plati svakako.
Ne zanam u cemu je problem?
manje bi se raje svercalo da imamo sljedece:
- da se moze platiti karta za odredjenu relaciju, da ne placam svaki put vozhnju od cheke do marindvora k'o za puni krug (imaju najnovije aparate ali ih ne koriste)
ili
- da se mogu kupiti karte na sat. kupish za sat vremena i u tom periodu se vozish u bilo kojem prevoznom sredstvu. tako bi fino mog'o sjesti u kombi na hridu, preci u trolu na austrijskom trgu i otici do otoke, tamo sjesti u bus za rajlovac... i sve s jednom kartom...
E i ti pretjerujes.
Pa, zar ti nije dovoljno sto imamo tu cast da se vozimo u tramvajima koji su sazreli za muzeja (i to prije nekih 10-ak godina )?
Ima tu jos mnogih pogodnosti, ali predug je spisak......
ja se ne bih zalila na cijenu koju ponekad platim, mada se cesce svercam, znajuc da je u tu cijenu biti ukljucena i udobnost na mom proputovanju. danas je npr bilo +50 u tramu i oznojene mrljine poznatije kao revizori (i to dvije garniture) sve ljepse i bolje od ljepseg i boljeg
a najdrazeeeeeeeeeee mi je kad kazu da karte ne mogu biti jeftinije jer neda KANTON!
Fakat jes poskupoo... 1,8km karta, pogotovu po oonim vrucinama kad platis da se preznojis...
Karta za odredjene relacije je glupost, to nema nigdje...
Na sat vremena je odlicna opcija, koja se u becu koristi. Kupis kartu 1,7€ i ona ti vazi sat vremena, pa se vozi gdje hoces...
bosmen wrote:Igrom slučaja mnogo vremene provodim u Istanbulu pa ću spomenuti ovaj velegrad i javni prevoz u njemu.
Lhudi su to sasvim jednostavno rijesili.Nema svercanja ni u jednoj vrsti javnog prevoza.Sva stajalista su fizicki ogradili pocevsi od broda preko metreo pa do tramvaja.Na svakom stajalistu ima policajac ili radnik obezbjedjenja.Revizora uopste nema.Da bi usao u bilo koje sredstvo moras ubaciti zeton i nemoguce je uci na drugi nacin niti se prosvercovati.Kada se to sve uredi onda mogu komotno i sniziti cijenu prevoza.Cijena jednog zetona za voznju iznosi 1,30 YTL sto iznosi manje od 1.50 km.Cijeli Istanbul duzinom od preko 100 kilometara mozete proci sa presjedanjem iz metroa,broda i tramvaja , koji su uzgred klimatizirani i potpuno necujni, za manje od 6 konvertibilnih maraka.
Mislim da je vrijeme da se neko ugleda na ovo
i aj sam bio jednom u Istanbulu i stvarno ovo je odlično, ne možeš ni stajati na stanici ako nisi kupio taj žeton, a o tramvajima da ne govorim, klima uređaj, na svakoj stanici se čuje zvuk ženske osobea kako izgovara, na kojoj ste stanici, mape grada po tramvaju na turskom i engleskom jeziku sa svim turističkim destinacijama i vema brzi
ali da se mi vratimo našem GRAS-u
karte skupe, reve indijanci su kulturan narod za njih
Mogu se pohvaliti da u životu nisam kupio više od 5 puta kartu. Tih par puta što sam kupio je bilo na Ilidži kad mi je bilo mrsko pješačit onu prvu stanicu. (ali obično i to najčešće pješačim).
mislim da Ilidzanci imaju najvise razloga da mrze GRAS! stvarno nije humano da jedino na tom mjestu nikad, ama bas nikad ne mozes da udjes za DŽ. bez veze.
jos jedna apsurdna situacija, ako zivis npr u Butmiru i oces da odes do Energoinvesta. prvo platis bus 1,6 KM a onda i tram isto toliko. znaci, logicno i pametno potrosen novac al' malo sutra. 3,2 KM za ufffffffff
pitam se da li je iko od GRAS fanatika i svih koji eventualno uticu na cijene gradskog prevoza ikad cuo za cost/benefit analizu, a da ne spominjem da je pokusao izraditi!
mislim da je realna cijena karte (koju nam sad naplacuju po 1,6 KM) oko 0,4-0,5 KM. mislim da bi tako vise i zaradili, jer znam mozda dvije osobe koje se nikad ne svercaju, ali zato ni ne koriste GRAS-ovo izivljavanje tako cesto.
Jeste gledali nedavno na Novoj TV, neki lik u ZG se svercao u tramvaju nekih par godina dok je studirao, i grizla ga savjest i izracunao koliko bi potrosio u tom periodu na karte.. uglavnom na kraju im uplatio kes - nekih 4000 kuna
zlotscha wrote:mislim da Ilidzanci imaju najvise razloga da mrze GRAS! stvarno nije humano da jedino na tom mjestu nikad, ama bas nikad ne mozes da udjes za DŽ. bez veze.
Mislim da je i to proslost! Jaran koji je poceo raditi u OBI-ju je nedavno poceo da se sverca sa rajom, samo se naprave ludi i produze
Nek se raja sverca kad su tako bezobrazni...kod nas je mjesecna radnicka karta 53 KM...to je 10% prosjecne plate u BiH...pa gdje to jos ima u svijetu?
I ja bih se svercala da mogu...ali posto sam zensko ne mogu...nas fino peglaju...a muskracima ne smiju pisnut...jer znaju da bi dobili po njusci