Neodlučan sam...

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Teletubbies

#1 Neodlučan sam...

Post by Teletubbies »

Naime,vlasnik sam četveročlane porodice,a novo dijete je na putu...pa eto hoću da kupim neko porodično auto...dvoumio sam se između Ford Galaxy-a i VW Sharana..međutim,onda sam naišao na oglas Opel Zafira,koji je i nije glomazan a opet velik kao ova dva prije navedena..pa eto,ako ima ko kakva iskustva sa bilo kojim autom nek mi kaze,koji je jednostavan za odrzavanje,dijelovi itd.

Unaprijed hvala :)
ratamahatta

#2 Re: Neodlučan sam...

Post by ratamahatta »

Cestitam i cestitam :) Ja sam imao dodira sa Saranom, i mogu ti reci da sam se prijatno iznenadio i po pitanju potrosnje, prostora, voznje.... jedino nisam mjenjao nista tako da za djelove nemam pojma, al opet VW je to:)

Et sretno drugar :)
Bakir1

#3 Re: Neodlučan sam...

Post by Bakir1 »

zafira, espace..
Sharan, alhambra i galaxy su jedan te isti auto i nisu neka sreca, o tome govore cijene polovnih
XTech

#4 Re: Neodlučan sam...

Post by XTech »

Reci cijenu do koje mozes ici. Meni se ovaj Espace svidja, kao sto Bakir1 pomenu, neovisno o modelu i godini :D
citroen xm

#5 Re: Neodlučan sam...

Post by citroen xm »

Ne znam koja je cifra u pitanju, ali kod tog tipa auta meni bi Šaran i Galaksi bili na ubjedljivo poslednjem mjestu.
Tek kada sjedneš u nešto daleko bolje skontaš koliko su oni loš izbor. Govorim o autima sa istom ili sličnom cijenom i iste klase.
ElRe

#6 Re: Neodlučan sam...

Post by ElRe »

Espace ti je za odrzavanje u BiH cista egzotika, jos ako naletis na kvarljivi 2.2 dCi.

U tom slucaju gledao bih Sharana pod broj 1, Zafira i Touran bi bili 2 izbor.

Ako mozes pogledaj i Peugeota 807.
Mlad i Nevin

#7 Re: Neodlučan sam...

Post by Mlad i Nevin »

Citroen C8 možda.

Sent from my Grand X Pro using Tapatalk
mayab

#8 Re: Neodlučan sam...

Post by mayab »

Dakle, vas petero ( i prtljag i jos svasta nesto :-D, znas kako je to sa dosta djece! ) će te se zaista ugodno i komotno osjecati tek u autu velicine VW Transporter, recimo T4 ili T5 sa sjedistima!

Image
inspiron

#9 Re: Neodlučan sam...

Post by inspiron »

Vlasnik sam cetveroclane porodice.... kakav kralj hahahaahaha....

Nego, da dodam stagod na zadanu temu.

Imam Tourana 1.6 16v 2006. benzinac i javljam se jer si spomenuo Zafiru a to je ta liga.

Trosi po gradu 10 a na otvorenom oko 7. Jako je praktican. Veliki pretinci u vratima i ispod vozacevog sjedista. Lako se u njega ulazi i izlazi jer je visok i ima dobru preglednost unaokolo. Zadnja je klupa iscjepkana na 3 zasebna sjedista sto je idealno za djecu i poprilicno sam siguran da imas 3 isofixa nazad, mada ja koristim samo mjesto iza suvozaca za sjedalicu...za sada :-D ... Sjedala se mogu preklapati iz gepeka ako u zadnjem trenutku prilikom utovara skontas da bi mozda trebao oboriti jedno ili sva sjedala. U gepeku imas dosta kuku za vjesanje kojekavih kesa i cekera i tih stvari i 12v prikljucak za frizidercic ili tako neku spravu.

Plastika je plasticna, sjedala su kruta, elektronika me ne zeza, 15000 je interval servisni.... malo prelazim godisnje i benzin atmosferac je nesto najbolje sto postoji. Jednostavan po konstrukciji i to me je privuklo u ovoj konkretno situaciji...

Eto.....
Post Reply