neobican dizajn/detalj autica

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

herbert mekfjuger

#601 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by herbert mekfjuger »

^ ja sam se odreko svega evropskog (ne bukvalno, al niko nije bukvalno :D) a živim u BiH, jer iz iskustva pričam o Amerikancima :D I što odma napadaš narod, jbt pa postoje ljudi kojima je Audi bljak, i meni je bezveze jbg, nema ništa što me privlači, shvatam da je kvalitetan i to sve, al izgled mi ne valja nimalo, one led diode su mi dno dna, jebo ih one, enterijer ma bjaaaži i da ne nabrajam dalje, svako auto nije nečiji tip i tako je to u životu :D

I evropski automobili koji se prave za američko tržište... ne bi se baš nimalo složio da su "obogaljeni", nego su za moje shvatanje čak i bolji, što tebi možda zvuči nevjerovatno :D Vozio sam se u golfu 1 za američko tržište koji je imao ABS, servo, klimu, el. podizače, a 1986. godište... Imaš po oglasima američkih passata ko u priči, zvijeri od motora... samo je problem što puno troši, al što "puno i ide", to nije ni bitno...

I ta neaerodinamičnost kod Amerikanaca - postoje takođe ljudi koji vole to (kakav sam i ja), jednostavno volim onaj kockasti izgled, kad vidim auto koje je napravljeno 2010. npr., a takvog dizajna :D I na kraju, šta će Amerikancima aerodinamika, kad ih tjera HEMI 5.7 :D
Blobi

#602 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by Blobi »

herbert mekfjuger wrote:^ ja sam se odreko svega evropskog (ne bukvalno, al niko nije bukvalno :D) a živim u BiH, jer iz iskustva pričam o Amerikancima :D I što odma napadaš narod, jbt pa postoje ljudi kojima je Audi bljak, i meni je bezveze jbg, nema ništa što me privlači, shvatam da je kvalitetan i to sve, al izgled mi ne valja nimalo, one led diode su mi dno dna, jebo ih one, enterijer ma bjaaaži i da ne nabrajam dalje, svako auto nije nečiji tip i tako je to u životu :D

I evropski automobili koji se prave za američko tržište... ne bi se baš nimalo složio da su "obogaljeni", nego su za moje shvatanje čak i bolji, što tebi možda zvuči nevjerovatno :D Vozio sam se u golfu 1 za američko tržište koji je imao ABS, servo, klimu, el. podizače, a 1986. godište... Imaš po oglasima američkih passata ko u priči, zvijeri od motora... samo je problem što puno troši, al što "puno i ide", to nije ni bitno...

I ta neaerodinamičnost kod Amerikanaca - postoje takođe ljudi koji vole to (kakav sam i ja), jednostavno volim onaj kockasti izgled, kad vidim auto koje je napravljeno 2010. npr., a takvog dizajna :D I na kraju, šta će Amerikancima aerodinamika, kad ih tjera HEMI 5.7 :D
Ma ne napadam nikoga, odavno su mi whow i corolla zapali za oko jer se ponasaju bas kao sto sam naveo u primjeru za hamburger. Postujem tudje stavove da je audi kanta i bljak, ali sam to sad samo iskoristio kao priliku da priupitam ovo oko hamburgera :D

P.S.
Sto ce nama HEMI 5.7 kad nam je litar goriva skoro 2.5 KM :D. Neka nama malih TSI i TDI motora. U stvarnom zivotu ce mi bas trebat 5.7 HEMI. Nema ovdje puno likova k'o sto su 50 cent i Jay Z :D... A i drvosjeca je jos uvijek malo, oni balvane tamicima tegle... :D
Last edited by Blobi on 12/12/2010 23:25, edited 1 time in total.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#603 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by corolla02 »

Blobi wrote:
corolla02 wrote:dobar ovaj Audi, toliko dobar da odmah imas muku u stomakuu...bljak :cry: :-?
Ma mazda zakon :D.

P.S.
Mazda 6 zakon.

P.S.
Mazda 6, americko trziste zakon.

P.S.
Mazda 6, americko trziste, plava boja zakon :D

A i fascinantan mi je ovaj fenomen kad bosnjo ode u Ameriku da zivi americki san. I kad tamo dodje, kupi hamburger i kaze, ma ne valja ovo nista. Skonta da tamo nema cevapa k'o ovdje (ima al' qrcu ne valjaju), pa i iduci dan kupi hamburger. Tako par sedmica i hamburger postane najbolji, a cevapi vise qrcu ne valjaju. Prodje godina i godina, jadni bosnjo zaboravi da cevap postoji, amerikanizira se, hamburger evoluira u cizburger, vise se ni ne sjeca naziva cevap, itd.

Sad da ja tebe pitam, posto vidim pravo nesto furas americka i japanska auta i tvrdis kako su vrh i bolja od europskih... Pitanje bi bilo: Kako je moguce da su americka auta bolja od europskih, kad svaki europski proizvodjac koji prodaje auta za USA trziste, tamo prodaje obogaljene modele losije kvalitete nego identicni europski auti, cisto da bi debelim amerima prilagodili. Amerikancima je lako nuditi auta za male pare, dizajnerski odron (cast izuzetcima), kvalitet na niskom nivou (cast izuzetcima), aerodinamika k'o paket za banane, itd. Ali eto, shvatljivo je jer je vecini ljudi to samo prevozno sredstvo od A-B, i to je sve. Ali tvrditi da je to bolje jer dobijes vise za manje para. E to moze samo kod ovih sto se ispale iz Bosne u USA pa se odreknu svega svog ne bil' bili veci amerikanci :D
drug ba :D , pa sto te odmah zaboli kad ti se kaze da je Audi truba, ko sto i jeste, bar meni i vidim jos nekolicini ovdje; nego, de ba okreni se vedrini i neunosi se mnogo u duele personalnog karaktera, jer duze ces zivjeti :thumbup:

a ovo ostalo mazda, hamburger, cevapi, trziste ovo ili ono, mogu ti reci je gubljenje vremena i ja tu sebe ne nalazim pa cu to zaobici, jer je sve to irelativno i apstraktno, pogotovo sa stanovista tvog misljenja :wink:
johntra

#604 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by johntra »

meni su fascinantnije bošnje koje odu u Ameriku i odmah sebi kupe VW, Audi, BMW ili Merca...ali fakat, ja se takvim likovima divim..
Blobi

#605 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by Blobi »

corolla02 wrote:
Blobi wrote:
corolla02 wrote:dobar ovaj Audi, toliko dobar da odmah imas muku u stomakuu...bljak :cry: :-?
Ma mazda zakon :D.

P.S.
Mazda 6 zakon.

P.S.
Mazda 6, americko trziste zakon.

P.S.
Mazda 6, americko trziste, plava boja zakon :D

A i fascinantan mi je ovaj fenomen kad bosnjo ode u Ameriku da zivi americki san. I kad tamo dodje, kupi hamburger i kaze, ma ne valja ovo nista. Skonta da tamo nema cevapa k'o ovdje (ima al' qrcu ne valjaju), pa i iduci dan kupi hamburger. Tako par sedmica i hamburger postane najbolji, a cevapi vise qrcu ne valjaju. Prodje godina i godina, jadni bosnjo zaboravi da cevap postoji, amerikanizira se, hamburger evoluira u cizburger, vise se ni ne sjeca naziva cevap, itd.

Sad da ja tebe pitam, posto vidim pravo nesto furas americka i japanska auta i tvrdis kako su vrh i bolja od europskih... Pitanje bi bilo: Kako je moguce da su americka auta bolja od europskih, kad svaki europski proizvodjac koji prodaje auta za USA trziste, tamo prodaje obogaljene modele losije kvalitete nego identicni europski auti, cisto da bi debelim amerima prilagodili. Amerikancima je lako nuditi auta za male pare, dizajnerski odron (cast izuzetcima), kvalitet na niskom nivou (cast izuzetcima), aerodinamika k'o paket za banane, itd. Ali eto, shvatljivo je jer je vecini ljudi to samo prevozno sredstvo od A-B, i to je sve. Ali tvrditi da je to bolje jer dobijes vise za manje para. E to moze samo kod ovih sto se ispale iz Bosne u USA pa se odreknu svega svog ne bil' bili veci amerikanci :D
drug ba :D , pa sto te odmah zaboli kad ti se kaze da je Audi truba, kosto i jeste, bar meni i vidim jos nekolicini ovdje; nego, de ba okreni se vedrini i neunosi se mnogo u duele personalnog karaktera, jer duze ces zivjeti :thumbup:

a ovo ostalo mazda, hamburger, cevapi, trziste ovo ili ono, mogu ti reci je gubljenje vremena i ja tu sebe ne nalazim pa cu to zaobici, jer je sve to irelativno i apstraktno, pogotovo sa stanovista tvog misljenja :wink:
Ma zaboli me za audi, za razliku od drugih, ne bole me tudja misljenja :D.. Samo me zanimalo ovo oko hamburgera :D.. I ne vozim ja Audi, ja vozim Passata :D :D, audi mi se samo svidja (kao i BMW, Mercedes, Volvo, Lexus, itd.) :D.. Znaci ne zelis mi odgovoriti na pitanje o hamburgerima :D... E steta :D. A to da se ne nalazis u mazdi, pa ti na ovom forumu pricas o Mazdi podjednako k'o ja o Passatu i Laguni (i plasticnoj sipki za ulje :D :D).

:thumbup: :thumbup: :sax:
herbert mekfjuger

#606 Re: neobican dizajn/detalj autica

Blobi wrote:Sto ce nama HEMI 5.7 kad nam je litar goriva skoro 2.5 KM :D. Neka nama malih TSI i TDI motora. U stvarnom zivotu ce mi bas trebat 5.7 HEMI. Nema ovdje puno likova k'o sto su 50 cent i Jay Z :D... A i drvosjeca je jos uvijek malo, oni balvane tamicima tegle... :D
ima logike :D tako i oni govore: šta će nama aerodinamika kad nam je litar goriva 0,5$ i kad imamo HEMI :D
Bordolini

#607 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by Bordolini »

johntra wrote:meni su fascinantnije bošnje koje odu u Ameriku i odmah sebi kupe VW, Audi, BMW ili Merca...ali fakat, ja se takvim likovima divim..

Ja se divim likovima koji mogu izvaliti ovako nesto.
Zasto da ja ne vozim bmw? Ili Audi? Mozda Saab/volvo? Pa eto i VW? Zasto? Sta treba da vozim pa da to tebi ima smisla i da mi se ne divis tita ti? :-)
johntra

#608 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by johntra »

da parafraziram, divim se likovima koji odmah čim zarade prvu lovu kupe sebi VW ili nešto evropsko..ti si vjerovatno više gore, pa si imao priliku kupiti neki američki model, ili si odmah sa broda sebi kupio Jettu TDI? :D
Bordolini

#609 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by Bordolini »

heheh parafraziraj do sutra :wink:

Pa svi smo mogli kupiti americki model cim smo dosli, to nema nikakve veze sa stazom preko bare. Cak sta vise, domaca auta su jeftinija od evropskih i lakse je za njih skupiti lovu nego za nesto evropsko/japansko.
Da odgovorim na pitanje-da, kupio sam buicka, to je bio moj prvi i poslijednji americki auto. Iskreno, nije ni bio pretjerano los. Udoban (kao i svaki drugi amer) ali dosadan do bola. Bio je 4 godine star i ja sam "izdrzao" otprilike 3 mjeseca dok ga nisam utopio.
Nisam nikad imao TDI. Ako ne racunamo gogu iz Sarajeva? :-D. Jesam ih prodao mali milion preko svojeg dealershipa ali nikad nisam nijednu registrovao i zadrzao za sebe, nema potrebe. Mada o tim autima sve najbolje. Nit se kvare, nit se musterije vracaju s reklamacijama, odlicno i brzo se prodaju. Od mene visoka prolazna ocjena. :wink:

Pretpostavljam da nikad nisi bio u USA kad mozes tek tako reci da se divis svima nama koji ne vozimo amere. Sta bi, po tvom misljenju, bilo normalno da mi vozimo? Nije suplja, samo me interesuje.
johntra

#610 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by johntra »

po meni, kada bih došao gore, probao bih sva američka auta, od kamioneta, velikih krstarica, trkača, nebitno za godišta...ama baš sve...pa vala, nek me svaki udari po džepu i nek se kvari svakih sto metara...ali, da ga hebeš, u tim desetinama modela bih vjerovatno pronašao idealnog amerikanca za sebe... :D
Bordolini

#611 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by Bordolini »

johntra wrote:po meni, kada bih došao gore, probao bih sva američka auta, od kamioneta, velikih krstarica, trkača, nebitno za godišta...ama baš sve...pa vala, nek me svaki udari po džepu i nek se kvari svakih sto metara...ali, da ga hebeš, u tim desetinama modela bih vjerovatno pronašao idealnog amerikanca za sebe... :D
ne postoji idealan amerikanac. :D :wink:
Salim se, nema nista lose u tome. Dok nesto ne probas ne mozes znati jesu li ti ocekivanja bila opravdana. Ako vec imas toliku zelju da vozis americki bibi sigurno bi sebi nasao model koji bi ti odgovarao. Ne treba to ljudima uzimati za zlo, bas kao sto ne treba nazivati levatima sve one koji ne voze domace.Samo imaj u vidu da je dosta nas vec proslo to o cemu ti pricas, imali smo priliku probati i vecina nas opet vozi uvoz (evropa/azija). Kazem vecina, ne svi.

Ako pricamo o pick-up truckovima, terencima i slicno onda je to drugi par cipela, razvodnila bi se diskusija previse pa ne bih da pocinjem. :)
ljubav_aha

#612 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by ljubav_aha »

ne kvarite mi temu :D
ljubav_aha

#613 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by ljubav_aha »

Fozgen wrote:
ljubav_aha wrote:
corolla02 wrote:Image
:D

da li je ovo honda civic ,hunday ili mistubishi pocetkom 80tih :-D
Wayne`s World :D :D AMC Pacer

da dodam :D

corolla02 wrote:ne ovo je AMC, nekad je Detroit imao 4 velike kompanije; AMC svojevremeno prodavao Renole i Peugeote u svojim salonima, nesto sto ce Chrysler raditi za Fiat
poslje AMC kupljen od Chryslera sredinom 80tih koji se zauzeo za vlasnistvo AMC jer je imo Jeep pod sobom

eto malo auto historije sa sj. americkog kontinenta :-D
corolla02,fozgen,hvala :-D
avantgarde

#614 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by avantgarde »

herbert mekfjuger wrote:
Blobi wrote:Sto ce nama HEMI 5.7 kad nam je litar goriva skoro 2.5 KM :D. Neka nama malih TSI i TDI motora. U stvarnom zivotu ce mi bas trebat 5.7 HEMI. Nema ovdje puno likova k'o sto su 50 cent i Jay Z :D... A i drvosjeca je jos uvijek malo, oni balvane tamicima tegle... :D
ima logike :D tako i oni govore: šta će nama aerodinamika kad nam je litar goriva 0,5$ i kad imamo HEMI :D

Ali zar se moramo preseravat u potrosnji goriva ako znamo da je ova planeta ogranicena??!!
Gost1515

#615 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by Gost1515 »

citroen wrote: Sam kazes da su ukusi razliciti,e zasto bi meni neki englez nametao sta je lijepo a sta ruzno.A sto s etice experimentisanja,pa svi proizvodjaci su imali promasaja,prvenstveno mislim na prodaju tih vozila a automobil na slici kad je izasao je bio ispred svog vremena,kao za Sf filmove da je napravljen.
joj što ne mogu tog izgovora "bio je ispred svog vremena" ... to ko neshvaćeni umjetnik, ko dobar je on al eto jadan - niko ga ne konta :-)
Meni lično je avantime lijep sprijeda - sve ostalo ... :run:
Qler

#616 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by Qler »

al ne mogu da vjerujem da neko tvrdi da je mazda bolja od audia i bmw-a. Mislim, o ukusima se ne raspravlja. Ali realno u najnovijoj mazdi 6 onaj boar computer kao iz '90-ih da je. Malo mu fali pa da bude onaj sedmosegmentni display. Jeste lijepa sa vana, oni farovi su cudo :D li brate, C klasa, BMW 3, Audi A4 su ipak za klasu iznad ;)
herbert mekfjuger

#617 Re: neobican dizajn/detalj autica

avantgarde wrote:
herbert mekfjuger wrote:

Ali zar se moramo preseravat u potrosnji goriva ako znamo da je ova planeta ogranicena??!!
hahaha šta ima ekolog :D iskreno ono, kad sjedem u takvo vozilo, baš me briga i za planetu i za sve, nek bude još 50ak godina, meni dosta :lol:
Ma.Le.Na

#618 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by Ma.Le.Na »

:-)

Image
Vernes_AMG

#619 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by Vernes_AMG »

Odlicno izgleda ali nije to vise taj Lambo :x
Ma.Le.Na

#620 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by Ma.Le.Na »