neobican dizajn/detalj autica

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#576 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by corolla02 »

Image
:D
Last edited by corolla02 on 12/12/2010 21:46, edited 2 times in total.
ljubav_aha

#577 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by ljubav_aha »

corolla02 wrote:..
dobar video :thumbup:
citroen

#578 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by citroen »

Gost1515 wrote:
citroen wrote: Ovaj vel satis je kvalitetan auto,koliko god drugi srali na njega kako je ruzan,meni je odlican :sax: I bobi ovaj auto nemere niakao u istu recenicu sa multiplom :D Fakat :D ipak je dizajnom dosta ozbiljniji.
ukusi su različiti ... većini je pravo ružan.
The Vel Satis is distinguished by its unusual height (13 cm higher than a Safrane), which benefits interior space but results in proportions some viewed as being ungainly. In September 2002, CAR magazine described it as "ugly and very French."[1] Design commentator Stephen Bayley decided that the problem with the car was that it was "not ugly enough."
A skontali su to oni i sami, zato ga mijenjaju ovim:

Image

ukusi su razliciti ,a jeko ovaj Bayley,molim te,jel on englishman mozda,sta drugo ocekivati od engleza i od njihovih auto magazina.Mislim da je ljubomora izrazena tu,cijela engleska auto industrija je u vlasnistvu kineza,indijaca,njemaca a francuzi jos uvijek sami svoji.A sto se tice latituda mislim da ce jos gore proci od vel satisa u evropi,slazes li se :D :D :D
ljubav_aha

#579 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by ljubav_aha »

corolla02 wrote:Image

da li je ovo honda civic ,hunday ili mistubishi pocetkom 80tih :-D
Blobi

#580 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by Blobi »

respo wrote:blobi jesi siguran da tak tvoj klasicni izgled nece nekad izumrijeti?
ne zaboravi da su nekad auta izgledala ovako
Image
i da je to bila odrednica za klasicni izgled auta
btw ovo je mercedes a svaki proizvodjac je imao bar jedno auto sa ovim izgledom karoserije
Ma automobilska klasika bar za moj ukus nikad nece biti prevazidjena. Ja sam davno :D u to neko doba pocetka ozbiljne automobilske industrije i emotivno sam vezan za auta iz tog perioda (prvi Golf, Buba, Carman Ghia, Mercedes "dedo" :D, Audi 100), te valjda zbog toga ovakvo misljenje.

P.S.
Taj mercedes sa slike vrijedi (barem meni) vise nego 1000 novoproizvedenih modernih Mercedesa, Audija, Pezoa VW-a i raznoraznih drugih. Jednostavno, to je automobilski KLASIK :). Emocije, itd. :)
Last edited by Blobi on 12/12/2010 21:59, edited 1 time in total.
Fozgen

#581 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by Fozgen »

ljubav_aha wrote:

Wayne`s World :D :D AMC Pacer

da dodam :D

Last edited by Fozgen on 12/12/2010 21:58, edited 1 time in total.
Gost1515

#582 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by Gost1515 »

citroen wrote: ukusi su razliciti ,a jeko ovaj Bayley,molim te,jel on englishman mozda,sta drugo ocekivati od engleza i od njihovih auto magazina.Mislim da je ljubomora izrazena tu,cijela engleska auto industrija je u vlasnistvu kineza,indijaca,njemaca a francuzi jos uvijek sami svoji.A sto se tice latituda mislim da ce jos gore proci od vel satisa u evropi,slazes li se :D :D :D
sorry, zaboravio sam da smo već davno konstatovali da su experti na forumu, a u medijima su korumpirane neznalice ...

a što se latituda tiče ... vjerovatno hoće. Reno koji liči na vw ... nema tu hljeba.

btw imao je reno još neuspjelih eksperimenata ...

Image
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#583 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by corolla02 »

ljubav_aha wrote:

ne ovo je AMC, nekad je Detroit imao 4 velike kompanije; AMC svojevremeno prodavao Renole i Peugeote u svojim salonima, nesto sto ce Chrysler raditi za Fiat
poslje AMC kupljen od Chryslera sredinom 80tih koji se zauzeo za vlasnistvo AMC jer je imo Jeep pod sobom

eto malo auto historije sa sj. americkog kontinenta :-D
respo

#584 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by respo »

Blobi wrote:
respo wrote:blobi jesi siguran da tak tvoj klasicni izgled nece nekad izumrijeti?
ne zaboravi da su nekad auta izgledala ovako
Image
i da je to bila odrednica za klasicni izgled auta
btw ovo je mercedes a svaki proizvodjac je imao bar jedno auto sa ovim izgledom karoserije
Ma automobilska klasika bar za moj ukus nikad nece biti prevazidjena. Ja sam davno :D u to neko doba pocetka ozbiljne automobilske industrije i emotivno sam vezan za auta iz tog perioda (prvi Golf, Buba, Carman Ghia, Mercedes "dedo" :D, Audi 100), te valjda zbog toga ovakvo misljenje.

P.S.
Taj mercedes sa slike vrijedi (barem meni) vise nego 1000 novoproizvedenih modernih Mercedesa, Audija, Pezoa VW-a i raznoraznih drugih. Jednostavno, to je automobilski KLASIK :). Emocije, itd. :)
ne govorim o vrijednosti nego o obliku karoserije
u datom momentu ovo je bio standard za klasicno auto i kako treba izgledati auto
kasnije se izmjenilo i doslo do onoga sto je sada
sutra mozda bude kocka neka
avantgarde

#585 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by avantgarde »

Ma.Le.Na wrote:Image

puno ljepsi :dance:

Malena,ovog je kupio Volkswagen a i onog Audi-ja A7 takodje drzi VW :D ....za mene je to VW. :)

A znas valjda da se VW ne moze nikad poredit sa MB. :D ;-) :lol: :lol:
Blobi

#586 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by Blobi »

citroen wrote:
Gost1515 wrote:
citroen wrote: Ovaj vel satis je kvalitetan auto,koliko god drugi srali na njega kako je ruzan,meni je odlican :sax: I bobi ovaj auto nemere niakao u istu recenicu sa multiplom :D Fakat :D ipak je dizajnom dosta ozbiljniji.
ukusi su različiti ... većini je pravo ružan.
The Vel Satis is distinguished by its unusual height (13 cm higher than a Safrane), which benefits interior space but results in proportions some viewed as being ungainly. In September 2002, CAR magazine described it as "ugly and very French."[1] Design commentator Stephen Bayley decided that the problem with the car was that it was "not ugly enough."
A skontali su to oni i sami, zato ga mijenjaju ovim:

Image

ukusi su razliciti ,a jeko ovaj Bayley,molim te,jel on englishman mozda,sta drugo ocekivati od engleza i od njihovih auto magazina.Mislim da je ljubomora izrazena tu,cijela engleska auto industrija je u vlasnistvu kineza,indijaca,njemaca a francuzi jos uvijek sami svoji.A sto se tice latituda mislim da ce jos gore proci od vel satisa u evropi,slazes li se :D :D :D
Meni se ovaj reno svidja, podsjeca me na trenutnog Passata, ali ono bas :D....

Image

Ali opet, mislim da dizajnom nije dorastao novom koji tek treba da krene u prodaju:

Image
Blobi

#587 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by Blobi »

avantgarde wrote:
Ma.Le.Na wrote:Image

puno ljepsi :dance:

Malena,ovog je kupio Volkswagen a i onog Audi-ja A7 takodje drzi VW :D ....za mene je to VW. :)

A znas valjda da se VW ne moze nikad poredit sa MB. :D ;-) :lol: :lol:
"Profesore, necu reci da vam je prica glupa, ali mora to malo dinamicnije..." :D

Novi Audiji lopatom uzimaju ekvivalentne Mercedese sto tehnologijom sto kvalitetom. Dizajn necu uplitati jer je to stvar ukusa, a o tome nema rasprave. Klasika je malo vise na strani Mercedesa, sto mi licno vise odgovara.

P.S.
Ako ces vec uplitati vlasnistvo, Porsche Automobil Holding (Porsche SE) je vecinski vlasnik Volkswagen AG, koji je opet vlasnik brendova Audi, VW, Porsche, Skoda, Bentley :D, Lamborghini, Bugatti, Scania, Seat, uskoro i Alfa Romeo :D :D

A svi znamo da Porsche pravi bolje i atraktivnije sportske aute od Mercedesa :D
avantgarde

#588 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by avantgarde »

Blobi,malo zezanja mora bit...kad bih mogao sve ove gore nabrojane makine bih u garazu i zakljucao da ih niko ne moze od mene ukrasti...svi su suuuuuper,A7 izgleda fantasticno,Porsche je i tako i tako neupitan(zao mi je samo sto ga VW kupio,ali mozda je i dobro tako)...ali nekako mi Mecka najoriginalnija. :lol: :dance:

Naravno da je sv estvar ukusa.
corolla02

#589 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by corolla02 »

Fozgen wrote:
ljubav_aha wrote:

Wayne`s World :D :D AMC Pacer

da dodam :D

:thumbup:
corolla02

#590 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by corolla02 »

Blobi wrote: I na kraju, vrh :)

Image
Image
Image
Image
Image
dobar ovaj Audi, toliko dobar da odmah imas muku u stomakuu...bljak :cry: :-?
citroen

#591 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by citroen »

Gost1515 wrote:
citroen wrote: ukusi su razliciti ,a jeko ovaj Bayley,molim te,jel on englishman mozda,sta drugo ocekivati od engleza i od njihovih auto magazina.Mislim da je ljubomora izrazena tu,cijela engleska auto industrija je u vlasnistvu kineza,indijaca,njemaca a francuzi jos uvijek sami svoji.A sto se tice latituda mislim da ce jos gore proci od vel satisa u evropi,slazes li se :D :D :D
sorry, zaboravio sam da smo već davno konstatovali da su experti na forumu, a u medijima su korumpirane neznalice ...

a što se latituda tiče ... vjerovatno hoće. Reno koji liči na vw ... nema tu hljeba.

btw imao je reno još neuspjelih eksperimenata ...

Image
Sam kazes da su ukusi razliciti,e zasto bi meni neki englez nametao sta je lijepo a sta ruzno.A sto s etice experimentisanja,pa svi proizvodjaci su imali promasaja,prvenstveno mislim na prodaju tih vozila a automobil na slici kad je izasao je bio ispred svog vremena,kao za Sf filmove da je napravljen.
Vernes_AMG

#592 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by Vernes_AMG »

Last edited by Vernes_AMG on 12/12/2010 22:40, edited 1 time in total.
avantgarde

#593 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by avantgarde »

Vernes_AMG wrote:http://www.leftlanenews.com/photos/merc ... ure-1.html
brate , puno ljepsi od A7 :thumbup:
Ja necu vise da ih ljutim ;-) :dance: :thumbup:
mišmaš

#594 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by mišmaš »

ovaj latitude ima ono klasičan limzinski izgled, i mada je nekako bez linija inspiracije (za razliku od lagune gt) ne mogu rec da ga ne bi volio imat :D fino izgleda, danas bas gledam slike
Blobi

#595 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by Blobi »

avantgarde wrote:Blobi,malo zezanja mora bit...kad bih mogao sve ove gore nabrojane makine bih u garazu i zakljucao da ih niko ne moze od mene ukrasti...svi su suuuuuper,A7 izgleda fantasticno,Porsche je i tako i tako neupitan(zao mi je samo sto ga VW kupio,ali mozda je i dobro tako)...ali nekako mi Mecka najoriginalnija. :lol: :dance:

Naravno da je sv estvar ukusa.
Ma znam :D. VW grupacija ima "neiscrpan" budzet, a vecinski dionicar, porodica Piech, prema nekim informacijama koje su procurile sa "samita" Bilderberg grupe ima trilione eura na bankovnim racunima u austriji sto je jos jedno od objasnjenja zasto VW grupa ni najmanje nije osjetila svjetsku ekonomsku krizu :D... Ali eto, nije tema za takvu diskusiju :D...

Meni od svih ovih limuzina najvise odgovara nova E-klasa, brate, klasika koja me pali :D... Ali eto, mnogi auto magazini se zale na to da su zadnje dvije generacije E klase kvalitetom izrade iza konkurencije. A i licno sam imao E klasu 2002. godine proizvodnje, BMW-a 2003, i Audija A6 2004. godine. Nijedan od ova tri nema onaj "jebacki" zvuk zatvaranja vrata BMW-a. Kvalitet izrade je definitivno na strani A6-ice, ali opet dizajn interijera nije tako privlacan kao u Mercedesu i BMW. Sve u svemu, sto se voznje i "drzanja" ceste tice, dobri su Mercedes i BMW, ali Quattro je Quattro - tito :D
Blobi

#596 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by Blobi »

Hajde otvori topic sa anketom da vidimo sta i drugi misle, meni nesto mrsko :D
herbert mekfjuger

#597 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by herbert mekfjuger »

Što se tiče dizajna vozila, od evropskih auta definitivno mi Renaulti tu leže skroz, ustvari većina... Promašaja ima kao i svugdje...

A što se tiče nekog "savršenog" putničkog automobila, ako takav postoji, za mene je definitivno ovaj :D I inače mi se sviđa američki dizajn kod većine vozila... Jebo sve Renaulte, Audije, VW-ove, sranja, ovo mi je vrhunac i klasike i ekstravagancije u jednom :D

Image
Vernes_AMG

#598 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by Vernes_AMG »

avantgarde wrote:

nisam to htio postaviti , greska u pisanju , postavio sam novi link sa CLS-om a ne CL-om :mrgreen:
avantgarde

#599 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by avantgarde »

Vernes_AMG wrote:
avantgarde wrote:

nisam to htio postaviti , greska u pisanju , postavio sam novi link sa CLS-om a ne CL-om :mrgreen:

Znam vidio sam da je CL,jer ima dvoja vrata,toliko mogu razlikovat. :thumbup: Sad je ok.
Blobi

#600 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by Blobi »

corolla02 wrote:dobar ovaj Audi, toliko dobar da odmah imas muku u stomakuu...bljak :cry: :-?
Ma mazda zakon :D.

P.S.
Mazda 6 zakon.

P.S.
Mazda 6, americko trziste zakon.

P.S.
Mazda 6, americko trziste, plava boja zakon :D

A i fascinantan mi je ovaj fenomen kad bosnjo ode u Ameriku da zivi americki san. I kad tamo dodje, kupi hamburger i kaze, ma ne valja ovo nista. Skonta da tamo nema cevapa k'o ovdje (ima al' qrcu ne valjaju), pa i iduci dan kupi hamburger. Tako par sedmica i hamburger postane najbolji, a cevapi vise qrcu ne valjaju. Prodje godina i godina, jadni bosnjo zaboravi da cevap postoji, amerikanizira se, hamburger evoluira u cizburger, vise se ni ne sjeca naziva cevap, itd.

Sad da ja tebe pitam, posto vidim pravo nesto furas americka i japanska auta i tvrdis kako su vrh i bolja od europskih... Pitanje bi bilo: Kako je moguce da su americka auta bolja od europskih, kad svaki europski proizvodjac koji prodaje auta za USA trziste, tamo prodaje obogaljene modele losije kvalitete nego identicni europski auti, cisto da bi debelim amerima prilagodili. Amerikancima je lako nuditi auta za male pare, dizajnerski odron (cast izuzetcima), kvalitet na niskom nivou (cast izuzetcima), aerodinamika k'o paket za banane, itd. Ali eto, shvatljivo je jer je vecini ljudi to samo prevozno sredstvo od A-B, i to je sve. Ali tvrditi da je to bolje jer dobijes vise za manje para. E to moze samo kod ovih sto se ispale iz Bosne u USA pa se odreknu svega svog ne bil' bili veci amerikanci :D
Post Reply