Nenormalno nizak nivo šećera u krvi

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
meteorit135531

#1 Nenormalno nizak nivo šećera u krvi

Post by meteorit135531 »

Pozdrav. Po ko zna koji put meteorit135531 otvara temu na pdf forumu Zdravlje u nadi da će naći neko rješenje.
Umislio sam da sam bolestan, hipohondrija... ali evo maloprije se vratio iz apoteke.. obilato sam jeo prije nekih sat vremena, i onda odlučio da odem na kontrolu šećera.

Jer neki su me i savjetovali da odem psihijatru. To sam učinio. Pijem antidepresive , Fluoksetin tačnije. Već 15 dana , po jednu tabletu od 20 mg svako jutro. Uz slabe pomake naprijed ...
Bezvoljan sam, bez imalo energije , blijed , praznog pogleda u kojem samo možeš vidjeti otupljenost i besciljnost. Muti mi se i vid. Titra mi pred ocima i sasvim malo pricam. Takav sam danima.

Mogu slobodno reći da sam čitav januar prelezao, što i jesam. Svega par puta sam izašao van.. Organizam je mrtav.. ako je neko pao na postelju i jedva se izvukao , onda sam to bio JA.
Sigurno je malo nedostajalo da umrem. Sasvim malo.
Sad vrtim film unazad i pitam se jel mi sve to trebalo?
Hajde sad , ne može se vratiti vrijeme , ali istina je da je STRES glavni okidač za sve kurce koji se čovjeku mogu desiti.
Jebo STRES i sve. Stresna godina , ta 2016.. ali vise nece bit..
od danas djelujem drugačije. Tacno mi dođe da fakat kažem , eh dosta je sad.

Ali stvar je : jeo sam ko konj sada i na trakici šećer je 3.3! Pola sata nakon jela.. i baš kad sam ukucao pojam HIPOGLIKEMIJA, onda su i posljedice anksioznost, kronični umor, mutan vid, razdražljivost, blijedilo, mršavljenje.. pa Šta je onda uzrok ovome?
Ajde sad .. može neko reci da trolam i izmišljam stvari..
Svejedno mi je sasvim.. ali obišao sam barem stotinu puta doktore , i išao i psihijatru..
Ali jos uvijek se nešto sa mnom događa..

Osim danas.. danas sam bio pozitivan jer sam imao neku energiju koja me digla , ili je to placebo.. ne znam ni sam.

Ali ne bih da se pretvorim u živog skeleta jer nije normalno imat 193 cm i 70 kg i ne bit u stanju da ti se digne bez obzira na najdražaje.
fortaleza

#2 Re: Nenormalno nizak nivo šećera u krvi

Post by fortaleza »

Jesi ti onaj sto jos nije provjerio testosteron, LH, FSH, E2?

Poslano sa mog HTC Desire 816 koristeći Tapatalk
Dr.medicine

#3 Re: Nenormalno nizak nivo šećera u krvi

Post by Dr.medicine »

fortaleza wrote:Jesi ti onaj sto jos nije provjerio testosteron, LH, FSH, E2?

i onaj sto je "imao" infarkt i napao osoblje KUM-a (kako je napisao na temi koju je također otvorio). i onaj kojem su forumski "doktori" potvrdili da ima infarkt, a mene gledali ko nekog neznalca kada sam govorio da je psiho komponenta u pitanju.

Sine pusti se ti ambulantne psihijatrije. tebi treba malo kliničkog liječenja.

sutra ako se nakašlje bit će da ima tuberkulozu, a ako poljubi kakvu trebu dobit ce HIV

idi ba šta prcni druže, il ga drmni od zid :lol: ne štedi prostatu, dobit ceš adenom
Dr.medicine

#4 Re: Nenormalno nizak nivo šećera u krvi

Post by Dr.medicine »

Dr.medicine wrote:
fortaleza wrote:Jesi ti onaj sto jos nije provjerio testosteron, LH, FSH, E2?

i onaj sto je "imao" infarkt i napao osoblje KUM-a (kako je napisao na temi koju je također otvorio). i onaj kojem su forumski "doktori" potvrdili da ima infarkt, a mene gledali ko nekog neznalca kada sam govorio da je psiho komponenta u pitanju.

Sine pusti se ti ambulantne psihijatrije. tebi treba malo kliničkog liječenja.

sutra ako se nakašlje bit će da ima tuberkulozu, a ako poljubi kakvu trebu dobit ce HIV

idi ba šta prcni druže, il ga drmni od zid :lol: ne štedi prostatu, dobit ceš adenom

p.s. da sam ja doktor koji te je pregledao na KUM-u iskoristio bih ove postove da te tužim. Jer si ti izjavio da trebaš tužiti doktora pošto te vratio iz KUM-a. Eh on tebe treba tužiti za verbalni napad i agresivno ludilo, jer time si vjerujem uznemirio doktora, sto se moglo odraziti na njegov dalji rad i liječenje
hurmasica

#5 Re: Nenormalno nizak nivo šećera u krvi

Post by hurmasica »

Visina šećera 3,3 je i granicama rrgerentnij vrijednosti. Secer si nakon jela mogao potrositi dok si otisao do apoteke i nazad. Ja ne znam kako mozes sebi dopustiti luksuz da prelezis cijeli januar, da si zdrav ko dren razbolio bi se od tolikog lezanja. Ne znam koliko ti je godina i cime se bavis ali covjece nadji si neki zanimaciju vec jednom, idi radi nesto korisno!
orinoco

#6 Re: Nenormalno nizak nivo šećera u krvi

Post by orinoco »

meteorit135531 wrote:Pozdrav. Po ko zna koji put meteorit135531 otvara temu na pdf forumu Zdravlje u nadi da će naći neko rješenje.
Umislio sam da sam bolestan, hipohondrija... ali evo maloprije se vratio iz apoteke.. obilato sam jeo prije nekih sat vremena, i onda odlučio da odem na kontrolu šećera.

Jer neki su me i savjetovali da odem psihijatru. To sam učinio. Pijem antidepresive , Fluoksetin tačnije. Već 15 dana , po jednu tabletu od 20 mg svako jutro. Uz slabe pomake naprijed ...
Bezvoljan sam, bez imalo energije , blijed , praznog pogleda u kojem samo možeš vidjeti otupljenost i besciljnost. Muti mi se i vid. Titra mi pred ocima i sasvim malo pricam. Takav sam danima.

Mogu slobodno reći da sam čitav januar prelezao, što i jesam. Svega par puta sam izašao van.. Organizam je mrtav.. ako je neko pao na postelju i jedva se izvukao , onda sam to bio JA.
Sigurno je malo nedostajalo da umrem. Sasvim malo.
Sad vrtim film unazad i pitam se jel mi sve to trebalo?
Hajde sad , ne može se vratiti vrijeme , ali istina je da je STRES glavni okidač za sve kurce koji se čovjeku mogu desiti.
Jebo STRES i sve. Stresna godina , ta 2016.. ali vise nece bit..
od danas djelujem drugačije. Tacno mi dođe da fakat kažem , eh dosta je sad.

Ali stvar je : jeo sam ko konj sada i na trakici šećer je 3.3! Pola sata nakon jela.. i baš kad sam ukucao pojam HIPOGLIKEMIJA, onda su i posljedice anksioznost, kronični umor, mutan vid, razdražljivost, blijedilo, mršavljenje.. pa Šta je onda uzrok ovome?
Ajde sad .. može neko reci da trolam i izmišljam stvari..
Svejedno mi je sasvim.. ali obišao sam barem stotinu puta doktore , i išao i psihijatru..
Ali jos uvijek se nešto sa mnom događa..

Osim danas.. danas sam bio pozitivan jer sam imao neku energiju koja me digla , ili je to placebo.. ne znam ni sam.

Ali ne bih da se pretvorim u živog skeleta jer nije normalno imat 193 cm i 70 kg i ne bit u stanju da ti se digne bez obzira na najdražaje.
Osoba karakteristika koje si za sebe opisao, a koje sam podvukao linijama, ne može napisati ovakav tekst. Moje je mišljenje da trolaš. Bilo bi poštenije da si zatražio raspravu o hipoglikemiji, bilo bi zanimljivo čitati razna iskustva i stručna mišljenja.
Post Reply