Ljudi, ja 'nakvo deranje u životu nisam vidio!
Nenade Filipoviću...
Moderator: anex
-
prleitihi
#1 Nenade Filipoviću...
hoćeš li se oglasiti povodom pisanja Tarika Haverića?

- pitt
#2 Re: Nenade Filipoviću...
Postavi da vidimo i mi.prleitihi wrote:hoćeš li se oglasiti povodom pisanja Tarika Haverića?
Ljudi, ja 'nakvo deranje u životu nisam vidio!![]()
- Orhanowski
Vala baspitt wrote:Pih,......jeste lijeni:D
-
prleitihi
Može! Haverić je pomno pratio Nenadova pisanja i ukazao "na ukupno 435 ogrešenja o pravopis i gramatiku, materijalne greške, pogrešno napisana strana imena, pogrešne i pogrešno pripisane navode, diskretne laži i očigledne falsifikate..." Od toga je napis'o knjigu (Čas lobotomije. Prikaz jednog kulturnog skandala), koja će se u prodaji naći polovinom ove godine i izdanju sarajevskog Rabica.
Meni je interesantna Nenadova šutnja. Prije nije moglo proći ni 7 dana a da ne reaguje na nešto u Danima (ili u Feralu što je pisao I. Lovrenović). A sad, kad ga Haverić čereči ni A!? Čak je jednom Haverić posalo pismo Danima i potpisao se pod pseudonimom Vjekoslav Bizjak. U pismu je ispravio nečije pogrešne navode o Tunji Filipoviću (meni se čini, no to sad nije ni bitno!). I na to pismo (od 4-5 rečenica) je Filipović odmah reagov'o pljujući po Vildani Selimbegović, nazivajući je "huda hudovica trista Zlica Lolić Vildanica". Ovo "huda hudovica" Haverić objašnjava kao Filipovićevo ruganje činjenici da je Vildanin muž poginuo u ratu. Itd, itd!
Nenade, javi seeeeeeeee...
Meni je interesantna Nenadova šutnja. Prije nije moglo proći ni 7 dana a da ne reaguje na nešto u Danima (ili u Feralu što je pisao I. Lovrenović). A sad, kad ga Haverić čereči ni A!? Čak je jednom Haverić posalo pismo Danima i potpisao se pod pseudonimom Vjekoslav Bizjak. U pismu je ispravio nečije pogrešne navode o Tunji Filipoviću (meni se čini, no to sad nije ni bitno!). I na to pismo (od 4-5 rečenica) je Filipović odmah reagov'o pljujući po Vildani Selimbegović, nazivajući je "huda hudovica trista Zlica Lolić Vildanica". Ovo "huda hudovica" Haverić objašnjava kao Filipovićevo ruganje činjenici da je Vildanin muž poginuo u ratu. Itd, itd!
-
Nancy Drew
-
sveu16
Hvala, moglo bi oko ovoga biti frke.prleitihi wrote:Može! Haverić je pomno pratio Nenadova pisanja i ukazao "na ukupno 435 ogrešenja o pravopis i gramatiku, materijalne greške, pogrešno napisana strana imena, pogrešne i pogrešno pripisane navode, diskretne laži i očigledne falsifikate..." Od toga je napis'o knjigu (Čas lobotomije. Prikaz jednog kulturnog skandala), koja će se u prodaji naći polovinom ove godine i izdanju sarajevskog Rabica.
Ako se Filipovic stvarno ruga V. Selimbegovic kao udovici, to je sramotno.
-
Vingo
Znala sam da ce postiranje ovolike kolicine slova pokopati temu....
Citam Tarika od pocetka....Svaka mu je zlatna. Klan Filipovica vjerovatno sprema kongres u povodu ove pisanije....O tom po tom...
Nego, recite meni neupucenoj, malo vise o Tariku. Na kojoj je on relaciji?
Citam Tarika od pocetka....Svaka mu je zlatna. Klan Filipovica vjerovatno sprema kongres u povodu ove pisanije....O tom po tom...
-
prleitihi
E nek' si i ti u nešto neupućena!Vingo wrote:Znala sam da ce postiranje ovolike kolicine slova pokopati temu....![]()
(Šta je ovo? Šta god da otvorim - TARIK!?