"Jezik bez premca
Pripremajući referat o savremenim, neprofesionalnim, shvatanjima historije u BiH koji treba, dogodine, da se održi u Americi, bio sam prisiljen čitati marginalije naše kompjuterski opismenjene mladeži te generacije mlađe od 40 godina. Zapanjio me stepen arogancije i ignoracije koji isijava sa marginalija o historiji koju ispisuju sarajevski cyber - mislioci.
Ne, nisu nesretni Bošnjaci lider u takvim aktivnostima! Na tom portalu se piše svašta. Ali, to je tanka kahva u poređenju sa lefty portalom Sarajevo-x. Na tom portalu možete nabasati na marginalije mladih ljevičara o tome kako osmansku Bosnu i bošnjačku historiju treba tumačiti Petra Kočića političkim pamfletima iz njegove kasnosaborske, već tragično polulunatičke faze. Na tom se portalu cyber-radikali zgražavaju kako se Meša Selimović mogao diviti onom seljaku, gedži, primitivcu Vuku Karadžiću.
Da ostanem kod Meše. Da su pročitali Mešinu Za i protiv Vuka, cyber-radikali bi znali da je Meša u toj knjizi odredio šta je prolazno, a šta je trajno u Vuku i njegovom jeziku te shvatanju jezika. Da je Vukov prevod Novog Zavjeta temelj modernog i srpskog i hrvatskog i bosanskog književnog jezika, u to ne može biti sumnje. U to ime... (pa podug citat jednog dijela Vukovog prevoda Svetog evanđelja po Luci, mrsko mi ga bilo kucati, op.a.)"
Izgleda da Nenadu fakat fali prepucavanje sa Markom Vešovićem :-)Očigledno da ga je neko fakat iziritirao, pa deder majčin sine, nek nam se javi taj junačina što pljuje po Mešinom divljenju Vuku
Cyber-radikali, uh....