Nenad Canak - Eh da nam je jednog ovakvog

KENJAC

Post by KENJAC »

Najveca greska nas Bosanaca je sto smo zaslijepljeni (mozda cak i opravdanom) mrznjom i imamo obicaj reci "SVI SU ONI ISTI" Srbija je uvijek imala vrhunske politicare. Njihov usud je taj da su uvijek birali najgore. Ali je isto tako tacno da su i njihove komsije (pa i mi) uvijek radili po principu "neka crkne komsijina krava" Kad se 93' pojavio Panic koji nije bio bas Cika Slobin covjek, jos su mi u sjecanju karikature u Oslobodjenju tipa jos jedna Slobina marioneta.
Zasto sve ovo pricam, pa jednostavno da kazem da u ovakvom okruzenju svaka od ovih drzava (drzava???) Srb , Bih , Hr. CG a sad i Kosovo moze birati samo najgore. A evo i argumenata: za Srbiju nisu potrebni argumenti, bar u periodu zadnjih 20 godina, Bih ni za nju nisu potrebni argumenti , barem za zadnjih 20 godina, Hrvatska HDZ i Franjo dosli na vlast velicajuci Ustase, u inat Srbima vratili Kunu ( = U = Jasenovac) sada u saboru imaju nekog kao Glavas a da ne pricam o privatizaciji sa kraja 90' i pocetka 21 stoljeca gdje je 80% drzavnog bogatstva zavrsilo u posjedu 5-6 porodica. Crna Gora- Milo Djukanovic ne smije u Italiju jer bi ga uhapsili zbog sverca cigara. Citava crna gora se bavi ili svercom auta ili droge ili ljudi jer im je to dozvoljeno (uz nadoknadu) od strane njegovog brata (sad ne znam kako se ono zvase) Taj njegov braco BEZ I JEDNOG DANA RADNOG STAZA posjeduje bogatstvo ko malo koji bogatas sa Zapada!
Zar nebi nikako mogle progresivne stranke Balkana da se malo sastanu da odrede neke zajednicke ciljeve, da nahrane i napoje komsijinu kravu pa da nam svima daje mlijeko. Nas Zeljko, njihovi Ceda i Nenad i jos mnogi drugi a ima pametnih ljudi bi to mogli. Nikakva Jugoslavija, toga vise nema, al barem dobre komsije, e to je vec moguca opcija!
mostarac

Post by mostarac »

Prozor wrote:Jedan od normalnih srpskih alternativa, veoma normalnih.
tacno, al nadam se da imas isti stav sto se tice dubine misli i njihove provjere kada se govori i o bosnjackim fasistima tipa lepi hare :D
tajm

Post by tajm »

Ma cova je car.Kad se sjetim jedini je ispravno govorio o presudi haga BiH protiv Srbije.Niko odnasih politicara nije rekao ni blizu tako dobro kao Canak.
Post Reply