Nemoc u palcu
Moderator: anex
-
DZONPI
#1 Nemoc u palcu
Vozdra forumasi.Imam jedan problemcic naime zadnje vrjeme imam cudan osjecaj u palcu desne ruke dakle ne boli nego ko malaksalost,nemam snage sa njim nista radit a bez njega maltene nemogu funkciju obavljat.Na poslu gotovo sve radim sa njim.primjer poliram,zavrcem,stezem ono bas maltene sve.Jeli imo neko nesto slicno.Dakle samo palac ostalo sve funkcionise.
-
lordi
#2 Re: Nemoc u palcu
E ovako druže,ja sam imao iste simptome i ustanovili su mi na snimcima da imam problema sa dijelom vratne kičme preciznije sa pršljenovima CV i CVI što znači pravac doktor i uputnica neurohirurgu da te pregleda i uputi najvjerovatnije na magnetnu,EMG i na druga snimanja.DZONPI wrote:Vozdra forumasi.Imam jedan problemcic naime zadnje vrjeme imam cudan osjecaj u palcu desne ruke dakle ne boli nego ko malaksalost,nemam snage sa njim nista radit a bez njega maltene nemogu funkciju obavljat.Na poslu gotovo sve radim sa njim.primjer poliram,zavrcem,stezem ono bas maltene sve.Jeli imo neko nesto slicno.Dakle samo palac ostalo sve funkcionise.
Neću da te plašim ali meni je počelo sa palcom desne ruke da bi se proširilo na komplet ruku da sam ostao sa minimalnom snagom te sam trebao na operaciju ali me izvukla doktorica fizijatar sa svojim fizikalnim terapijama pa sam operaciju odložio na nadam se malo duže vrijeme.
- vukojebina
#3 Re: Nemoc u palcu
moj stari imo isti problem, nije mogo podic palac, i bas k sto ti kazes, nema snage u njemu nikako..a nista nije bolilo...oso doktoru, neke tetive popucale...operacija obavezna, i to sto prije to bolje, jer se te tetive povlace i kasnije ih teze spojit, mora veci rez bit..uglavnom kod starog prvi put nije uspjela operacija, drugi put oko 20 cm rez i onda je uspjela i sad je sve ok...
-
vivace
#4 Re: Nemoc u palcu
ja imam taj osecaj s prstima na nogama.KAzu polineuropatija. od kicme nije ,nego od duvana...dali mo neke vezbe i vitamin b inekcije.