Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zadnje dvije sedmice skroz lose sanjam, inace kad zaspem ne budi me ni airbus da slijece iznad sobe, ali u zadnje vrijeme se budim u 6-7 sati spavanja oko 3 puta... samo se odjednom probudim, iako je mirno takodjer cesce sanjam, skoro svaku drugu noc nesto sanjam, nekad dobro nekad lose...
da li neko ima iskustva sa ovim? kako da popravim moje lose spavanje?
od kako me to pati neispavan sam hronicno, nervozan i nakav depresivan... a po danu ne volim i ne mogu da spavam, a nocu se desava ovo gore navedeno
Imala sam slicno iskustvo, u stanu u kojem sam zivjela sam svaku noc imala uzasne nocne more, budila sam se u znoju, drhteci, jedva bih zaspala nakon toga. Bila sam kronicno nenaspavana i umorna radi toga. Kad bih otisla u roditeljsku kucu, dobro sam spavala, bez losih snova. Pokusavala sam si pomoci raznim metodama, pustiti zvukove kise, umirujuci neku klasicnu muziku, ne gledati nista pred spavanje, ne vecerati tesku klopu, sve sto sam cula sam isprobala ali snovi su postajali tako nepodnosljivi da sam znala zaspati tek kad svane i odspavati tek par sati. Cak sam pokusavala i sa molitvom prije spavanja i onim psihoterapeutskim metodama razmisljanja o livadi, cvijecu, pcelicama i slicnom. Naposljetku kada sam vise padala s nogu od umora , nisam znala da nespavanje do te mjere moze da iscrpi, otisla sam kod doktora da mi da tablete za spavanje. Onda je on insistirao na tome da pokusamo rijesiti razgovorom i dokuciti razlog mojih problema sa spavanjem, kad to nije imalo uspjeha, dao mi je tablete i spavala bih relativno mirno i dulje.
Najbolje od svega jeste sto je to sve prestalo kad sam se iselila iz tog stana.