koja smo mi bagraApel građanima Sarajeva da čuvaju sadnice japanske trešnje
Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić primio je danas predstavnike nevladine organizacije iz Tokija IPIL-IPIL NO KAI, koja je do danas Sarajevu donirala 1.000 sadnica japanske trešnje.
Jurišić je zahvalio još jednom Vladi Japana i ovoj organizaciji na svemu što su do sada učinili za BiH i grad Sarajevo, a posebno na sadnicama japanske trešnje koja uljepšava lice našeg grada i ukupan ambijent čini ugodnijim za život, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.
Predsjednica organizacije IPIL-IPIL NO KAI Toshiko Ito podsjetila je da drvo japanske trešnje simbolizira mir i da je nakon Drugog svjetskog rata ono Japanu davalo snagu za napredak, te je izrazila uvjerenje da japanske trešnje i našoj zemlji mogu dati snagu i podstrek za prosperitet, a ujedno i simboliziraju trajno prijateljstvo naroda Japana i BiH.
Međutim, japanske trešnje zahtijevaju posebnu njegu i pažnju pa su predstavnici ove organizacije spremni u tome pomoći preduzeću Park koje je preuzelo obavezu sadnje i zaštite sadnica.
Oni su jučer obišli lokalitete Hastahane, Mojmila, Otoke i Koševske doline na kojima su zasađene japanske trešnje i uočili su da je značajan broj njih oštećen.
Predstavnici KJKP Park, koji su danas bili prisutni na prijemu, istakli su da ovo preduzeće ima velikih problema s nemarnim pojedincima koji lome sadnice japanske trešnje ili ih čupaju i odnose na druga mjesta misleći da one daju plodove, što uopće nije tačno.
Dogradonačelnik Jurišić stoga je uputio apel građanima Sarajeva da se sa više pažnje i poštovanja odnose prema ovom značajnom poklonu prijateljskog naroda Japana, a od preduzeća Park i MUP-a KS-a zatražio da pojačaju mjere zaštite ovih sadnica.
"NEMAR POJEDINACA"
Moderator: anex
- The Nightwatchman
#1 "NEMAR POJEDINACA"
- The Nightwatchman
daj boze da ih je samo 90% 
- BHG
neki dan gledam s prozora..."gospodja" se uvalila u ruzicnjak ispred moje zgrade i bere ruze...a moja legendarna komsinica taman zavrsila s pranjem balkona i ni 5 ni 6 onu kantu prljave vode salije na "gospodju" i jos je posalje u p.m. seljacku....e jest mi drago bilo...i kako su me tek suze oblile...da sam mogo kako snimit pa na jutub stavit....
- The Nightwatchman
trebala je s vrelim uljemBHG wrote:neki dan gledam s prozora..."gospodja" se uvalila u ruzicnjak ispred moje zgrade i bere ruze...a moja legendarna komsinica taman zavrsila s pranjem balkona i ni 5 ni 6 onu kantu prljave vode salije na "gospodju" i jos je posalje u p.m. seljacku....e jest mi drago bilo...i kako su me tek suze oblile...da sam mogo kako snimit pa na jutub stavit....
- BHG
to bi bas bilo ludilo...stoka vise nebi prisla ruzama i tudjoj basci da joj za lijeka trebageronimove mudrolije wrote:trebala je s vrelim uljemBHG wrote:neki dan gledam s prozora..."gospodja" se uvalila u ruzicnjak ispred moje zgrade i bere ruze...a moja legendarna komsinica taman zavrsila s pranjem balkona i ni 5 ni 6 onu kantu prljave vode salije na "gospodju" i jos je posalje u p.m. seljacku....e jest mi drago bilo...i kako su me tek suze oblile...da sam mogo kako snimit pa na jutub stavit....
- daduli_sa
Nikad mi nece biti jasno kako neko dobije ideju da moze jednostavno uci u "necije" i eto posluziti se, u ovom slucaju jednostavno pobrati tudje cvijeceBHG wrote:neki dan gledam s prozora..."gospodja" se uvalila u ruzicnjak ispred moje zgrade i bere ruze...a moja legendarna komsinica taman zavrsila s pranjem balkona i ni 5 ni 6 onu kantu prljave vode salije na "gospodju" i jos je posalje u p.m. seljacku....e jest mi drago bilo...i kako su me tek suze oblile...da sam mogo kako snimit pa na jutub stavit....
Ja bi to vodio kao krivicno djelo otudjivanje tudje imovine...
- Alfons Kauders
preselim se ja prije par godina... i sjeo na balkon, pijem kafu... gledam dole, sve hajvani nekakvi urlaju,ogavni... i ide lik, kulturno obucen, vodi preslatku kcerkicu od 5-6 godina... prolazi pored zbuna...i otkida grancicu, kontam hoce da da dijetu cvijet... a on pokida lisce i cvijece i pocne je udarat... da sam bio dole... otkino bi granu s drveta i mlatio ga dok je ne slomim...
- Dori
BHG wrote:neki dan gledam s prozora..."gospodja" se uvalila u ruzicnjak ispred moje zgrade i bere ruze...a moja legendarna komsinica taman zavrsila s pranjem balkona i ni 5 ni 6 onu kantu prljave vode salije na "gospodju" i jos je posalje u p.m. seljacku....e jest mi drago bilo...i kako su me tek suze oblile...da sam mogo kako snimit pa na jutub stavit....
Kod mene ispred kuce ima mala japanska jabuka....ama svaki treci prolaznik stane ubere jednu i ispljune
Da nekazem da su mi preko noce nestale kadife koje sam posadila uz ogradu, ali sa vanjske strane