Nemanja Kusturica pravi Drvengrad na Tjentištu?
Moderator: O'zone
-
#1 Nemanja Kusturica pravi Drvengrad na Tjentištu?
Nakon odgledanog priloga na "Crti" BHT 1 malo sam pronjuskao po netu i nadjoh ovaj tekst. Nemanja ti bi opet da budes Bosanac?
FOČA - U Nacionalnom parku prirode "Sutjeska" na Tjentištu oživeće dinarske kućice kao što su one iz Parka prirode "Mokra Gora", odnosno Drvengrada.
Delegacija "Sutjeske" posetila je nedavno Park prirode "Mokra Gora", čiji je idejni tvorac režiser Emir Kusturica.
"Potpisali smo ugovor o zajedničkoj saradnji dva parka, koja obuhvata razmenu iskustava, stručnih informacija i projekata na očuvanju i zaštiti životne sredine. Odmah na početku saglasili smo se da dinarske kućice, nešto nalik Kusturicinom Drvengradu, trebaju da ožive i na Tjentištu, u dolini Sutjeske", rekao je Srni Zdravko Radović, direktor Nacionalnog parka.
Rukovodstvo "Sutjeske" oduševljeno je spremnošću Kusturice da pomogne u proširenju turističke ponude Tjentišta.
Uporedo sa dinarskim etno-selom, oživeli bi i katuni na padinama Maglića i Zelengore, koji bi, zajedno sa mlečnim proizvodima i drugom zdravom hranom, predstavljali jedinstvenu gastro-turističku ponudu u regionu, objašnjava Radović.
Zajedničko delovanje dva parka, jednog iz Republike Srpske i drugog iz Srbije, biće praktično provereno u ovom, ali i drugim projektima međugranične saradnje, a sve u skladu sa Sporazumom o paralelnim vezama Srpske i Srbije.
Finansijsku podršku za zajedničke programe biće zatražena i od evropskih, pretpristupnih fondova, te od Vlade RS i Srbije.
Radović ističe da će u Nacionalnom parku "Sutjeska", koji raspolaže brojnim životinjskim vrstama, biti otvoren prvi, svojevrsni azil za medvede, jedini u regionu.
Naime, ideja Emira Kusturice jeste da ove životinje, koje je čovek iz svojih sebičnih interesa maltene istrebio, nađu svoj mir u nedrima jedinstvenog prirodnog rezervata Perućice, koja se nalazi u okviru Nacionalnog parka "Sutjeska".
Ideja se svidela i austrijskoj vladi, koja je obećala finansijsku pomoć. Najavljeno je da će Kusturica posetiti Tjentište krajem maja.
FOČA - U Nacionalnom parku prirode "Sutjeska" na Tjentištu oživeće dinarske kućice kao što su one iz Parka prirode "Mokra Gora", odnosno Drvengrada.
Delegacija "Sutjeske" posetila je nedavno Park prirode "Mokra Gora", čiji je idejni tvorac režiser Emir Kusturica.
"Potpisali smo ugovor o zajedničkoj saradnji dva parka, koja obuhvata razmenu iskustava, stručnih informacija i projekata na očuvanju i zaštiti životne sredine. Odmah na početku saglasili smo se da dinarske kućice, nešto nalik Kusturicinom Drvengradu, trebaju da ožive i na Tjentištu, u dolini Sutjeske", rekao je Srni Zdravko Radović, direktor Nacionalnog parka.
Rukovodstvo "Sutjeske" oduševljeno je spremnošću Kusturice da pomogne u proširenju turističke ponude Tjentišta.
Uporedo sa dinarskim etno-selom, oživeli bi i katuni na padinama Maglića i Zelengore, koji bi, zajedno sa mlečnim proizvodima i drugom zdravom hranom, predstavljali jedinstvenu gastro-turističku ponudu u regionu, objašnjava Radović.
Zajedničko delovanje dva parka, jednog iz Republike Srpske i drugog iz Srbije, biće praktično provereno u ovom, ali i drugim projektima međugranične saradnje, a sve u skladu sa Sporazumom o paralelnim vezama Srpske i Srbije.
Finansijsku podršku za zajedničke programe biće zatražena i od evropskih, pretpristupnih fondova, te od Vlade RS i Srbije.
Radović ističe da će u Nacionalnom parku "Sutjeska", koji raspolaže brojnim životinjskim vrstama, biti otvoren prvi, svojevrsni azil za medvede, jedini u regionu.
Naime, ideja Emira Kusturice jeste da ove životinje, koje je čovek iz svojih sebičnih interesa maltene istrebio, nađu svoj mir u nedrima jedinstvenog prirodnog rezervata Perućice, koja se nalazi u okviru Nacionalnog parka "Sutjeska".
Ideja se svidela i austrijskoj vladi, koja je obećala finansijsku pomoć. Najavljeno je da će Kusturica posetiti Tjentište krajem maja.
#2 Re: Nemanja Kusturica pravi Drvengrad na Tjentištu?
...e bas ti hvala na iscrpnim informacija,niko da Nemanju spomene u pozitivnom konteksu... 

- Maraschino
#3 Re: Nemanja Kusturica pravi Drvengrad na Tjentištu?
svako zeli da se rijesi smeca pa ga prebacuju jedni drugima preko rijeke...

bi ce ono...tamo...vamo..tamo...vamo...tamo...vamo...tamo...
buc

bi ce ono...tamo...vamo..tamo...vamo...tamo...vamo...tamo...
buc

-
#5 Re: Nemanja Kusturica pravi Drvengrad na Tjentištu?
Zna li on išta napraviti a da nije od drveta???
- Aurea Mediocritas
#6 Re: Nemanja Kusturica pravi Drvengrad na Tjentištu?
Ma, Kusturica već odavno nije normalan covjek. Valjda je svima jasno da je covjek prolupo.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7 Re: Nemanja Kusturica pravi Drvengrad na Tjentištu?
Dok je Nemanje, biće i međeda u Bosni!turban wrote:...e bas ti hvala na iscrpnim informacija,niko da Nemanju spomene u pozitivnom konteksu...
#8 Re: Nemanja Kusturica pravi Drvengrad na Tjentištu?
prolupao ili ne
niko od ovdje prisutnih nije ni do koljena mu
osim u pljuvanju...
niko od ovdje prisutnih nije ni do koljena mu

osim u pljuvanju...
#9 Re: Nemanja Kusturica pravi Drvengrad na Tjentištu?
Nemanja je manji za glavu od mene...a kad stavim turban za dvije...mofo33 wrote:prolupao ili ne
niko od ovdje prisutnih nije ni do koljena mu![]()
osim u pljuvanju...

#10 Re: Nemanja Kusturica pravi Drvengrad na Tjentištu?
srecom si ovaj put izbjegao reci kako bi mu mogao jesti pitu sa glaveturban wrote:Nemanja je manji za glavu od mene...a kad stavim turban za dvije...mofo33 wrote:prolupao ili ne
osim u pljuvanju...

(nisi zaboravio kako jogurt ceka malo nize)
#11 Re: Nemanja Kusturica pravi Drvengrad na Tjentištu?
zoom66 wrote:pljucmofo33 wrote:prolupao ili ne
osim u pljuvanju...

#12 Re: Nemanja Kusturica pravi Drvengrad na Tjentištu?
@zoome
Ako ti je zatrebalo rudara trazi nesto jace...
Evo recimo vAKe ko ja,ruke ko u Alije Sirotanovica...

Ako ti je zatrebalo rudara trazi nesto jace...

#13 Re: Nemanja Kusturica pravi Drvengrad na Tjentištu?
pljuc
najjaci komentar na forumu

#14 Re: Nemanja Kusturica pravi Drvengrad na Tjentištu?
joj tebe sad, nemam pravo reci sta mislim o "Nemanji"?zoom66 wrote: haj kazi jos jednu
da njega nijer bilo ovih godina zadnjih 20 godina, citava planeta bi znala za balkan samo po prozivkama suda u den haagu
kakav je takav je, nije on jedini prolupao

a sto se Tubana tice, na Titomaniji vec kakio da je vise glave, ono, mogaoTitu jesti pitu sa glave...
pa sam ga ljubazno uputila gdje moze naci jogurt

zoom

#16 Re: Nemanja Kusturica pravi Drvengrad na Tjentištu?
Moze on i hraKnuti...maki_celo wrote:pljuc![]()

#17 Re: Nemanja Kusturica pravi Drvengrad na Tjentištu?
Dobro nemanja brate, zivio ti nama..mofo33 wrote:prolupao ili ne
osim u pljuvanju...
- rado_vidjen
#19 Re: Nemanja Kusturica pravi Drvengrad na Tjentištu?
moffo 33mofo33 wrote:joj tebe sad, nemam pravo reci sta mislim o "Nemanji"?zoom66 wrote: haj kazi jos jednu
da njega nijer bilo ovih godina zadnjih 20 godina, citava planeta bi znala za balkan samo po prozivkama suda u den haagu
kakav je takav je, nije on jedini prolupao![]()
a sto se Tubana tice, na Titomaniji vec kakio da je vise glave, ono, mogaoTitu jesti pitu sa glave...
pa sam ga ljubazno uputila gdje moze naci jogurt![]()
zoom
---------------------------------------
A da pitas pitas nemanju imal' bujruma? Mozda mu fali koja bukva.
-
#20 Re: Nemanja Kusturica pravi Drvengrad na Tjentištu?
nemanja nije više dobro
a nekad je možda i bio
a nekad je možda i bio

-
#21 Re: Nemanja Kusturica pravi Drvengrad na Tjentištu?
Ma Nemanja bas "dobar" u glavu ,a i nalazi mu nesto nisu dobri.

- Vares City
#23 Re: Nemanja Kusturica pravi Drvengrad na Tjentištu?
mofo33 wrote:joj tebe sad, nemam pravo reci sta mislim o "Nemanji"?zoom66 wrote: haj kazi jos jednu
zoom
...znao sam ja da se ti samo krijes iza petokrake...

- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#24 Re: Nemanja Kusturica pravi Drvengrad na Tjentištu?
Najbolje je kad neko ko je ( valjda zenskoturban wrote:mofo33 wrote:joj tebe sad, nemam pravo reci sta mislim o "Nemanji"?zoom66 wrote: haj kazi jos jednu
zoom
...znao sam ja da se ti samo krijes iza petokrake...![]()
![]()

-
#25 Re: Nemanja Kusturica pravi Drvengrad na Tjentištu?
Koga, cega, sta, kuda, i sta ima?mofo33 wrote:prolupao ili ne
osim u pljuvanju...