NermiH wrote:Pozdrav.
Imam 18 godina i ove godine sam planirao ići prvi put bez roditelja na more. Ja i drug smo se dogovorili, sve riješili, odabrali termin ali njega su roditelji kaznili zbog skroz nekih drugih stvari, ukratko ne može ići i nema šanse da ikako ode sa mnom. Tuga i žalost. Ostatak društva ili bi išao a ne može, ili neće ili su već sklopili planove i uplatili.
Ostao sam sam a toliko sam dugo planirao da se provodim, kupam, odmaram po prvi put samostalno u životu.. imam položeno i auto sam još sredio.
Mislio sam ići u Makarsku.. da pijem, ludujem, uživam.
Budalasto mi je da idem sam i sigurno bi se smorio i tako ja odlučim da pitam drugarice (odvojeno). One isto imaju po 18 godina. Pitao prvu, ona se složila, naravno da bi htijela i tako mi optimistični odemo kod njenih roditelja a oni nas pravo spustiše na zemlju. Kažu ne može to tako, nemaju oni ništa protiv mene ali mladi smo, treba neko da pazi na nas, nismo još zreli, pa počeše zapitkivati gdje bi spavali,
u kakvim sobama bi spavali, da li bi to bilo odvojeno. Znate na šta oni ciljaju. A ja veze s tim nemam.
Takođe sam pitao i drugu drugaricu, ona mi odmah reče kako bi rado išla ali će je roditelji teško pustiti kad čuju da muškarac zove. E čuj kad muškarac zove..... A jbt kad sam to čuo, kao da sam zvjer neka....... I odemo mi kod njenih roditelja a oni odmah pa rano je to, pa kako da mi sami idemo, pa mlad sam ja nisu sigurni kako vozim, ne možemo tamo tako raspušteni, gdje bi spavali, kako bi spavali, da li bi šta pili, da li bi pravili probleme..
Zaključiše njeni roditelji kako bi je pustili da ide sa više svojih drugarica, ali kako je zove muško, onda od toga nema ništa.
Da li sam ja naletio na stroge roditelje ili je ovo inače ovako? Da li bi vi pustili svoju kćerku na more u Makarsku ako ima 18 godina i ide sa primjerenom osobom? (ne pijem dok vozim, upisao sam faks, uredno sve)
Što se mog muškog društva tiče.. odu u provod, niko ni ne pita kad će se vratiti. Idu kud hoće, noće gdje hoće, vrate se kući kad hoće. Stepen brige = nema ga. Ono mama ti samo pošalje poruku da vidi šta radiš, a to kad ćeš kući joj je svejedno. I još mislim da bi radije da ne dolazim kući da se malo odmori od djece.
Što se mog ženskog društva tiče.. totalna suprotnost. jao kakva kontrola. Izlaz im je do 12-1, roditelji obavezno po njih moraju doći, mami se moraju javljati u toku večeri gdje su, nedaj bože da kod nekoga prenoće u stanu, ponudim se da je odvezem kući.. jok jok, roditelji će to loše protumačiti... skraćen izlazak, kontrolisanje u toku večeri, dolazak po njih autom da se vrate kući, tačno se mora znati s kim se ide i kakvi će muškarci biti tu.
Imam osjećaj da pogotovo mame plaše svoje kćerke muškarcima kako su ovakvi ili onakvi. Nevjerovatna kontrola kćerki i totalna ravnodušnost oko sinova gdje će izlaziti i šta će raditi. Šta se dešava?
Šta da radim.. kako postupiti u ovoj situaciji? Crknuću ali na more ove godine moram otići. Zaboravio sam reći komšija koji je 2 godine stariji me zove da idemo u Crnu Goru ali tek sredinom avgustva a meni se tamo baš i ne ide.