a da nije sam hirlijas seb i ''braniocima'' BiH napravio vile i dvore u elitnim dijelovima Stambola i vikendice po Antaliji i Uluda????pitt wrote:a da to nisu one pare sto je njegov hairlija od brata prokockao pa su ga se odrekli nakon toga?:D
nema traga za 2,5 miljardi KM
- Bosanac sa dna kace
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Nije bitan Backović, niti njegovi motivi za "pucanje filma". Dokument je original i ima u Federalnom parlamentu "puna kasa ovakvih dokumenata". Naravno, ključevi od kase su "zagubljeni".Bosanac sa dna kace wrote:a da nije sam hirlijas seb i ''braniocima'' BiH napravio vile i dvore u elitnim dijelovima Stambola i vikendice po Antaliji i Uluda????pitt wrote:a da to nisu one pare sto je njegov hairlija od brata prokockao pa su ga se odrekli nakon toga?:D
- Bosanac sa dna kace
Ma joj ja sam mislio na Cengica i ostalu ekipu.....PipiDugaDevetka wrote:Nije bitan Backović, niti njegovi motivi za "pucanje filma". Dokument je original i ima u Federalnom parlamentu "puna kasa ovakvih dokumenata". Naravno, ključevi od kase su "zagubljeni".Bosanac sa dna kace wrote:a da nije sam hirlijas seb i ''braniocima'' BiH napravio vile i dvore u elitnim dijelovima Stambola i vikendice po Antaliji i Uluda????pitt wrote:a da to nisu one pare sto je njegov hairlija od brata prokockao pa su ga se odrekli nakon toga?:D
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Ima nade, kupi azbestno odijelo protiv dzehenemske vatre u kojoj ces biti spržen.Mercenary wrote:Ja sam sve pare koje sam dobijao spiskao na pice,zene i kocku![]()
Jel idem u dzehenem?Ili ima nade za mene?
- PipiDugaDevetka
#31 Re: Hvala Nj.V. sultanu Bruneja
tema up!
O donacijama je riječ.
O donacijama je riječ.
- piupiu
#32 Re: Hvala Nj.V. sultanu Bruneja
Da se kako smisao za humor u pare moze pretociti, kako bi smo samo bili bogati!!!! Eh, sto me nasmijaste!

- PipiDugaDevetka
#33 Re: Hvala Nj.V. sultanu Bruneja
Tebi smiješno, a da je meni tih mojih 2000 KM=DM završio bih centralno grijanje na plin.piupiu wrote:Da se kako smisao za humor u pare moze pretociti, kako bi smo samo bili bogati!!!! Eh, sto me nasmijaste!![]()
''Đe'' su pare?! ĐE SU PARE? USKORO ĆE IZBORI!
Mislim da znam zašto mi Nj.V. sultan Muizadin nije nikada odgovorio:
DPPW MENERIMA MENGADAP PERUTUSAN KHAS DARI SERBIA
-
michio
#34 Re: Hvala Nj.V. sultanu Bruneja
Bilo bi pristojno od sultana da se javio.
- bingov buraz
#35 Re: Hvala Nj.V. sultanu Bruneja
Sultan salje svoje sluge da @pipija nadju al njeg nema
zbog pisanja na saxu propade mu 2000 kaema

- BSn
#36 Re: Hvala Nj.V. sultanu Bruneja
u brunejima podigla se hajkabingov buraz wrote:Sultan salje svoje sluge da @pipija nadju al njeg nema
ej sultanu, jadna li ti majka
- PipiDugaDevetka
#37 Re: Hvala Nj.V. sultanu Bruneja
Ne, ljudi šalunastranu, ali u poedjeljak 6. decembra 2005.g. ukazao se Zaim Backović - Zagi sa ''puknutim filmom'' u glavi jer se nešto bio naljutio na nekoga. Ne znam razloge njegovog ''puknuća'', ali je fino objasnio da Sultan nije donaciju namijenio ni za kakvu firmu ili fabriku, gdje bi borci bili zapošljavani, nego baška keš u ruke, svima po 2K DEM-ova. Odmah poslije rata nije bilo KM-ova. Kamera je bila zumirala dokumente koje je pokazivao, sjećam se k'o da je juče bilo.
Sultan Muizudin nije vaspitan dobro, pa nije odgovorio na moje kulturno oslovljavanje ''YOUR HIGHNEST'', ne pije to vode kod njega kada mu plebejci šalju e-mail poruke. Međutim sigran sam da je neki od njegovih pomoćnika, vakif-paša pročitao, te mu objasnio da se narod u Bosni buni.
Nema ništa od pobune, nego svi mi izlevaćeni
TREBAMO DA NA IZBORIMA IZLEVATIMO LEVATORE, PA DA IM DAMO ŠUP-KARTU ZA ODLAZAK NA SMEĆE POVJESTI, I SMETLJIŠTE HISTORIJE, I ĐUBRIŠTE ISTORIJE!
LEVAĆENJE LEVATORA JE IZLAZAK NA IZBORE, PA MAKAR TO BILO ČINJENJE SVOJIH IZBORNIH LISTIĆA NEVAŽEĆIM.
IZLEVATIMO LEVATORE!

http://www.facebook.com/pages/Levat/123928580988733
Sultan Muizudin nije vaspitan dobro, pa nije odgovorio na moje kulturno oslovljavanje ''YOUR HIGHNEST'', ne pije to vode kod njega kada mu plebejci šalju e-mail poruke. Međutim sigran sam da je neki od njegovih pomoćnika, vakif-paša pročitao, te mu objasnio da se narod u Bosni buni.
Nema ništa od pobune, nego svi mi izlevaćeni
TREBAMO DA NA IZBORIMA IZLEVATIMO LEVATORE, PA DA IM DAMO ŠUP-KARTU ZA ODLAZAK NA SMEĆE POVJESTI, I SMETLJIŠTE HISTORIJE, I ĐUBRIŠTE ISTORIJE!
LEVAĆENJE LEVATORA JE IZLAZAK NA IZBORE, PA MAKAR TO BILO ČINJENJE SVOJIH IZBORNIH LISTIĆA NEVAŽEĆIM.
IZLEVATIMO LEVATORE!

http://www.facebook.com/pages/Levat/123928580988733
- 8. sekretar SKOJ-a
#38 Re: Hvala Nj.V. sultanu Bruneja
http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/100830129/komentari wrote:Politika |Objavljeno 30.08.2010. u 18:43
Parlament FBiH
Istražna komisija zatražila dokumentaciju o donacijama između 1996. i 1998. godine
Istražna komisija za utvrđivanje trošenja donatorskih sredstava parlamenta BiH zatražila je danas od bivših članova Istražne komisije Parlamenta Federacije BiH (FBiH) da im u roku od 10 dana dostave svu dokumentaciju koju privatno posjeduju, a koja se odnosi na dobijene donacije od 1996. do 1998. godine.
Sefer Halilović (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)Komisija, koja je došla do podataka o pronevjeri 2,5 milijardi KM na području FBiH dostaviće materijal Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i Tužilaštvu BiH da istraže ovaj slučaj.
Istražna komisija će, takođe, zvanično zatražiti od federalnog Parlamenta da im u roku od 10 dana odgovore da li posjeduju dokumentaciju Istražne komisije o donacijama, i ako je imaju da im je dostave.
"Ova Komisija je otvorila Pandorinu kutiju i očigledno je da je pred nama ogroman posao. Nadamo se da će nam Parlament BiH u srijedu, izmjenama u poslovniku, dati veća ovlaštenja, jer oni koji nam ne dostavljaju podatke čine prekršaj", rekao je novinarima predsjedavajući Istražne komisije za utvrđivanje trošenja donatorskih sredstava Parlamenta BiH Sefer Halilović.
Halilović je naglasio da se do tražene dokumentacije može doći isključivo uz policijska i sudska ovlaštenja. Ako Parlament Federacije krije dokumentaciju iz koje se vidi da je nestalo 2,5 milijardi KM, Halilović ističe da je to ozbiljan problem za cijelu BiH.
Halilović je istakao da će Komisija nastaviti rad dok traje mandat poslanika, te da će za sjednicu parlamenta koja je zakazana za srijedu, napraviti preliminarni izvještaj o radu komisije.
On je naglasio da pravosudni organi o ovom pitanju do sada nisu ništa uradili, dodajući da je očigledna sprega između vlasti i pravosuđa, jer "nije moguće da se ne zna za 2,5 milijarde KM, što nije mali novac".
Bivši predsjednik Istražne komisije Parlamenta FBiH Stanko Slišković kazao je da je komisija svu dokumentaciju, za koju se ne zna gdje se danas nalazi, a koja je usvojena u oba doma Parlamenta FBiH, uredno razdužila i pohranila u skladu sa Zakonom o kancelarijskom poslovanju.
"Ako je nešto drugo u pitanju, onda to samo po sebi govori da se neko mora suočiti sa realnim činjenicama odgovornosti za stanje kakvo vlada u toj oblasti. A ono je očito negativno", rekao je Slišković.
Član Istražne komisije Denis Bečirović danas je ukazao na brojne direktne i indirektne opstrukcije u radu komisije, zbog čega ona nije mogla u potpunosti da obavi svoj posao.
"Sama činjenica da je ova komisija uputila 4 000 dopisa onima koji su primali donacije u BiH, a da je odgovorilo samo 34 odsto korisnika donacija, govori da više od polovine njih nije uopšte dostavilo tražene podatke. Opstrukcije su se ogledale i kroz višemjesečnu borbu da se formira komisija, tako i kroz opstrukciju Zakona o slobodi pristupa informacijama", naveo je Bećirović.
On je izrazio nezadovoljstvo što Ministarstvo finansija i trezora BiH na današnjoj sjednici Istražne komisije nije dostavilo konkretne podatke o donacijama pristiglim od 1996. do 2010. godine.
Pomoćnik ministra finansija i trezora BiH Dušanka Basta navela je da ministarstvo posjeduje samo bazu podataka donatora od 2005. do 2010. godine, te da nemaju podatke o donacijama koje su dobili entiteti i Brčko distrikt.
Guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić potvrdio je da je ova institucija dobila oko 19 miliona KM za razvoj svojih kapaciteta, koja su namjenski iskorištena.
"Na račun Ministarstva finansija i trezora došlo je oko 400 miliona KM donatorskih sredstava. Tražene podatke dostavili smo Istražnoj komisiji čim smo dobili saglasnost ovog ministarstva, kao vlasnika računa, da to učinimo", izjavio je Kozarić.
- O'zone
- Globalni moderator
#39 nema traga za 2,5 miljardi KM
Nadam se da će ovim informacijama koje se otkrivaju svaki dan našem običnom čovjeku doći iz g...ice u glavu da nacionalizam u BIH ima puno drugačije razloge postojanja od zaštitie nacionalnog interesa 2,5 milijardi drugačijih razloga.
Želim da vjerujem da će SIPA i sud učiniti nešto u vezi ovoga jer to je ogroman novac, ali se u isto vrijeme bojim da će pritisci biti veći nego ikada da se ovo zataška komisija raspusti i svi žive sretno i bogato do kraja života, svi osim običnog radnog čovjeka i žene koji će se i dalje truditi da sastave kraj sa krajem od one plate koju dobiju svaki drugi mjesec.
E dok se mi hvatamo za vratove jesmo li Bošnjaci-Muslimani, Srbi jal' Hrvati ili ne daj bože komunisti naši dragi i mili nacionalisti i komunisti na vlasti kupe i kapom i šakom. Dok nas zadužuju toliko da nikad nećemo živjeti kao ljudi jer kao država nam pred bankrotom sebi priskrbe 2,5 miljardi KM-ova to je skoro naš autoput VC ili bar 10-ak fabrika, povratničkih naselja obnovljenih ulica,...Etc.Istražna komisija Predstavničkog doma PSBiH za utvrđivanje trošenja donatorskih sredstava će materijal do kojeg je došla, a koji je 1997. godine prikupila Komisija Predstavničkog doma Parlamenta FBiH za ispitivanje nenamjenskog korištenja sredstava donacija, zajedno sa stenogramom sa današnje sjednice dostaviti Tužilaštvu i SIPA-i.
Ovo je zaključeno na sjednici Istražne komisije nakon razgovora s članovima federalne istražne komisije koja je postojala 1997. godine i razmatranja dijela materijala koji je ta komisija prikupila, a do kojeg je došao predsjedavajući državne istražne komisije Sefer Halilović.
On je kazao novinarima da je došao do dokumentacije koja je bila sakrivena, dokumentacije koju je radila federalna istražna komisija 1997. godine.
Po njegovim riječima, iz te dokumentacije je vidljivo da se ne zna gdje je oko dvije i po milijarde KM.
„U toj dokumentaciji, što je apsurdno, vidi se da su pojedina ministarstva, zavodi, otvarali mimo zakona račune u inostranim bankama i da je novac koji dođe kao donacija Bosni i Hercegovini išao na te račune u Beč, Frankfurt, Minhen i još neke druge banke. Praktično se ne zna sudbina tog novca, na koji način i kako je potrošen niti se zna da li su ti računi još uvijek „živi“ i ko s njima raspolaže“, kazao je Halilović.
To je, po njegovim riječima, jedno veliko otkriće ove komisije, „da je praktično država bila nemoćna pred bahatošću pojedinaca koji su mimo zakona otvarali račune u stranim bankama i sad se ne zna gdje je taj novac“.
„S obzirom na to da je sada, po mom mišljenju, država ipak ojačala, da ima SIPA-u i državno Tužilaštvo, naš zaključak je da mi sve ove materijale dostavimo SIPA-i i Tužilaštvu i da oni nastave sa istragom i utvrde gdje je taj novac“, kazao je Halilović.
Halilović nije želio reći kako je došao do dokumentacije federalne komisije.
„Poslali smo zahtjev Parlamentu Federacije BiH da nam da tu dokumentaciju, ali nam nisu odgovorili ništa. Onda sam, kao predsjednik komisije, došao do dijela dokumentacije, ali još uvijek ne mogu reći na koji način“, kazao je Halilović.
Halilović: Trebaju nam veća ovlaštenja
Istražna komisija za utvrđivanje trošenja donatorskih sredstava parlamenta BiH zatražila je danas od bivših članova Istražne komisije Parlamenta Federacije BiH (FBiH) da im u roku od 10 dana dostave svu dokumentaciju koju privatno posjeduju, a koja se odnosi na dobijene donacije od 1996. do 1998. godine.
Komisija, koja je došla do podataka o pronevjeri 2,5 milijardi KM na području FBiH dostaviće materijal Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i Tužilaštvu BiH da istraže ovaj slučaj.
Istražna komisija će, takođe, zvanično zatražiti od federalnog Parlamenta da im u roku od 10 dana odgovore da li posjeduju dokumentaciju Istražne komisije o donacijama, i ako je imaju da im je dostave.
"Ova Komisija je otvorila Pandorinu kutiju i očigledno je da je pred nama ogroman posao. Nadamo se da će nam Parlament BiH u srijedu, izmjenama u poslovniku, dati veća ovlaštenja, jer oni koji nam ne dostavljaju podatke čine prekršaj", rekao je novinarima predsjedavajući Istražne komisije za utvrđivanje trošenja donatorskih sredstava Parlamenta BiH Sefer Halilović.
Halilović je naglasio da se do tražene dokumentacije može doći isključivo uz policijska i sudska ovlaštenja. Ako Parlament Federacije krije dokumentaciju iz koje se vidi da je nestalo 2,5 milijardi KM, Halilović ističe da je to ozbiljan problem za cijelu BiH.
Halilović je istakao da će Komisija nastaviti rad dok traje mandat poslanika, te da će za sjednicu parlamenta koja je zakazana za srijedu, napraviti preliminarni izvještaj o radu komisije.
On je naglasio da pravosudni organi o ovom pitanju do sada nisu ništa uradili, dodajući da je očigledna sprega između vlasti i pravosuđa, jer "nije moguće da se ne zna za 2,5 milijarde KM, što nije mali novac".
Opstrukcije u radu komisije
Bivši predsjednik Istražne komisije Parlamenta FBiH Stanko Slišković kazao je da je komisija svu dokumentaciju, za koju se ne zna gdje se danas nalazi, a koja je usvojena u oba doma Parlamenta FBiH, uredno razdužila i pohranila u skladu sa Zakonom o kancelarijskom poslovanju.
"Ako je nešto drugo u pitanju, onda to samo po sebi govori da se neko mora suočiti sa realnim činjenicama odgovornosti za stanje kakvo vlada u toj oblasti. A ono je očito negativno", rekao je Slišković.
Član Istražne komisije Denis Bečirović danas je ukazao na brojne direktne i indirektne opstrukcije u radu komisije, zbog čega ona nije mogla u potpunosti da obavi svoj posao.
"Sama činjenica da je ova komisija uputila 4 000 dopisa onima koji su primali donacije u BiH, a da je odgovorilo samo 34 odsto korisnika donacija, govori da više od polovine njih nije uopšte dostavilo tražene podatke. Opstrukcije su se ogledale i kroz višemjesečnu borbu da se formira komisija, tako i kroz opstrukciju Zakona o slobodi pristupa informacijama", naveo je Bećirović.
On je izrazio nezadovoljstvo što Ministarstvo finansija i trezora BiH na današnjoj sjednici Istražne komisije nije dostavilo konkretne podatke o donacijama pristiglim od 1996. do 2010. godine.
Pomoćnik ministra finansija i trezora BiH Dušanka Basta navela je da ministarstvo posjeduje samo bazu podataka donatora od 2005. do 2010. godine, te da nemaju podatke o donacijama koje su dobili entiteti i Brčko distrikt.
Guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić potvrdio je da je ova institucija dobila oko 19 miliona KM za razvoj svojih kapaciteta, koja su namjenski iskorištena.
"Na račun Ministarstva finansija i trezora došlo je oko 400 miliona KM donatorskih sredstava. Tražene podatke dostavili smo Istražnoj komisiji čim smo dobili saglasnost ovog ministarstva, kao vlasnika računa, da to učinimo", izjavio je Kozarić.
Želim da vjerujem da će SIPA i sud učiniti nešto u vezi ovoga jer to je ogroman novac, ali se u isto vrijeme bojim da će pritisci biti veći nego ikada da se ovo zataška komisija raspusti i svi žive sretno i bogato do kraja života, svi osim običnog radnog čovjeka i žene koji će se i dalje truditi da sastave kraj sa krajem od one plate koju dobiju svaki drugi mjesec.
- Student Exchange
#40 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM
Kad ovo citam muka me uhvati, sto no kazu nekog bih ubio.
Cvrsto vjerujem da sve dok neko debelo ne zaplati bar 10-rica ratnih profitera od BiH nema sanse da bilo sta prezivi.
Valjda ce sve to sto su nahapali sejtan odnijeti.
Cvrsto vjerujem da sve dok neko debelo ne zaplati bar 10-rica ratnih profitera od BiH nema sanse da bilo sta prezivi.
-
Normalan.ba
#41 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM
ovo ne može ni hiljadu šejtana odnijetiStudent Exchange wrote:Kad ovo citam muka me uhvati, sto no kazu nekog bih ubio.
- Prpa.ba
#42 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM
Gdje li su lokalni "patriotski" i "drzavotvorni" Haretovci i Suljini trollovi ? Pojela maca jezik? 
- therrarrius
#43 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM
Cekaju da im isplate dosadasnja dugovanja pa ce trolovati opet. Nemoj se sekirati, ima jos do izbora, sasvim dovoljno vremena da opet onoj sirotinji lobotomiziraju ono malo razuma sto je ostalo.Prpa.ba wrote:Gdje li su lokalni "patriotski" i "drzavotvorni" Haretovci i Suljini trollovi ? Pojela maca jezik?
- kiky
#44 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM
ja mislim da je velikidio tog novca samo prošao kroz bih i, u dosluhu sa strancima, opet izašao iz zemlje ...
naši su hapali samo "mrvice" ...
ali, bez obzira, vrijeme je da neko kaže istinu o tome i mislim da je ganić tu glavni osumnjičeni ...
( pored alije, naravno ) ...
naši su hapali samo "mrvice" ...
ali, bez obzira, vrijeme je da neko kaže istinu o tome i mislim da je ganić tu glavni osumnjičeni ...
( pored alije, naravno ) ...
- PipiDugaDevetka
#45 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM

Ovo su naša djeca u kampu Garabuli - Libija
gdje su boravili da bi izbjegli rat.
Gaddafi je na oproštaju sa djecom rekao da će oni dobiti
2 miliona USA dolara za nastavak školovanja.
Ček je uzeo Ganić Ejup i para više neJma!
Last edited by PipiDugaDevetka on 01/09/2010 22:45, edited 1 time in total.
- Student Exchange
#46 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM
Bagra cita. m... imPrpa.ba wrote:Gdje li su lokalni "patriotski" i "drzavotvorni" Haretovci i Suljini trollovi ? Pojela maca jezik?
- Student Exchange
#47 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM
Pitam se da li je Sanela Jenkins imala pojma s kim je imala posla kad ju je Lepi prvi put pogledao ispod oka. Taj dvojac Ganic-Silajdzic su glavni grobari BiH. Ja mislim da ona jos nije skontala! I sta ce bit kad skonta, a morace??PipiDugaDevetka wrote:
Ovo su naša djeca u kampu Garabuli - Libija
gdje su boravili da bi izbjegli rat.
Gaddafi je na oproštaju sa djecom rekao da će oni dobiti
2 miliona USA dolara za nastavak školovanja.
Ček je uzeo Ganić Ejup i para više neJma!
![]()
![]()
-
splavar šime
#48 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM
Ma zna se 100 % ko je zdipio lovu, al je narod 100% glup i slijep na svoje oči i neka i dalje vijeruju nekima 100%
- mO k3
#49 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM
joj sada svi znaju gdje je ta lova.....splavar šime wrote:Ma zna se 100 % ko je zdipio lovu, al je narod 100% glup i slijep na svoje oči i neka i dalje vijeruju nekima 100%
-
splavar šime
#50 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM
Ne da znaju sada već od prije se govorilo ko je zdipio lovu, kome su nene u Turskoj i Arabiji skidale svoje prstenje i zlatne lančiće da bi davale za pomoć u BiH, ko je potpisivao neke milionske vrijedne šatro ugovore i priznanice na običnim papirima i salvetama, ko se družio sa Šeicima po Kuvajtu i sl.Ma znaš i ti ko je zdipio lovu samo se praviš da ne znaš jer možda je neko od tvojih političkih simpatizera koji su te lijepo hipnotisali i ne gledaš na svoje oči. Ako sam pogriješio duboko se izvinjavam ili ispričavam!Ženski Dr.Med wrote:joj sada svi znaju gdje je ta lova.....splavar šime wrote:Ma zna se 100 % ko je zdipio lovu, al je narod 100% glup i slijep na svoje oči i neka i dalje vijeruju nekima 100%