Nema tople vode
-
Klodovik
#1 Nema tople vode
Ne teče mi topla voda na slavinama (Armalovim, ako je to bitno) u kupatilu. Kad okrenem ručku udesno, hladna ide sasvim solidno, dobar pritisak. No, kad okrenem ručku ulijevo, bojler počne da huče i romori, a česma da hrokće i grokće i... malo po malo... cvrc... ne teče (topla) voda... ni kapi, nada, nula, niks. Perlatore sam skinuo - i ništa (doduše, nisam ništa ni očekivao). Svi ventili su odvrnuti (glavni ventil, "mali" ventili ispod lavaboa). Ima li ko kakvu ideju u čemu bi mogao biti problem da šta sam napravim prije nego zovnem čika majstora? Da nije onaj ventil na bojleru? Nisam Rus da se kupam ledenom vodom 
- exliberal
#2 Re: Nema tople vode
jesi li ispustio vazduh iz bojlera...zna se stvorit vazdusni cep pa onda nema topleKlodovik wrote:Ne teče mi topla voda na slavinama (Armalovim, ako je to bitno) u kupatilu. Kad okrenem ručku udesno, hladna ide sasvim solidno, dobar pritisak. No, kad okrenem ručku ulijevo, bojler počne da huče i romori, a česma da hrokće i grokće i... malo po malo... cvrc... ne teče (topla) voda... ni kapi, nada, nula, niks. Perlatore sam skinuo - i ništa (doduše, nisam ništa ni očekivao). Svi ventili su odvrnuti (glavni ventil, "mali" ventili ispod lavaboa). Ima li ko kakvu ideju u čemu bi mogao biti problem da šta sam napravim prije nego zovnem čika majstora? Da nije onaj ventil na bojleru? Nisam Rus da se kupam ledenom vodom
-
Klodovik
#3 Re: Nema tople vode
Nisam (probao). Kako da ispustim zrak?exliberal wrote:jesi li ispustio vazduh iz bojlera...zna se stvorit vazdusni cep pa onda nema topleKlodovik wrote:Ne teče mi topla voda na slavinama (Armalovim, ako je to bitno) u kupatilu. Kad okrenem ručku udesno, hladna ide sasvim solidno, dobar pritisak. No, kad okrenem ručku ulijevo, bojler počne da huče i romori, a česma da hrokće i grokće i... malo po malo... cvrc... ne teče (topla) voda... ni kapi, nada, nula, niks. Perlatore sam skinuo - i ništa (doduše, nisam ništa ni očekivao). Svi ventili su odvrnuti (glavni ventil, "mali" ventili ispod lavaboa). Ima li ko kakvu ideju u čemu bi mogao biti problem da šta sam napravim prije nego zovnem čika majstora? Da nije onaj ventil na bojleru? Nisam Rus da se kupam ledenom vodom
- Citizen-X
#4 Re: Nema tople vode
Tako sto pustis da izgrgolji bojler svoje da ispusti zrak tako sto ce se napuniti.
U suprotnom - imas sjeban povratni ventil na dovodnom kanalu hladne vode i sva voda koja treba da se zadrzi u bojleru odlije se nazad, sto ipak nije za "sam svoj majstor" ako nisi siguran sta radis, vec posao za vodoinstalatera ili za nekog ko je to vec radio.
U suprotnom - imas sjeban povratni ventil na dovodnom kanalu hladne vode i sva voda koja treba da se zadrzi u bojleru odlije se nazad, sto ipak nije za "sam svoj majstor" ako nisi siguran sta radis, vec posao za vodoinstalatera ili za nekog ko je to vec radio.
-
Klodovik
#5 Re: Nema tople vode
Hvala vam obojici! Svakako ne bih sam petljao po vodoinstalacijama jer se u to ne razumijem.
- exliberal
#6 Re: Nema tople vode
imas sigurnosni ventil samo ga odvrni polako ( nece nista explodirat neboj se
) i voda ce pocet polako da curi sa donje strane...to je onaj ventil ispod bojlera sto obicno ima crvenu kapicu.
ako se bojis onda zovi vodoinstalatera ili elektricara nek oni ozrace bojler
ako se bojis onda zovi vodoinstalatera ili elektricara nek oni ozrace bojler
-
Srebrni
#7 Re: Nema tople vode
Evo i meni isto se događa. Nema tople kad odvrnem, hladne ima. Kako se ovo rijesi?
- triconja
#8 Re: Nema tople vode
Zovnes dobrog vodoinstalatera ko i mi ostali.Srebrni wrote:Evo i meni isto se događa. Nema tople kad odvrnem, hladne ima. Kako se ovo rijesi?
-
Srebrni
#9 Re: Nema tople vode
Jos neki, mozda malo pametniji savjet, ako se popravka moze zavrsiti bez vodoinstalatera?triconja wrote:Zovnes dobrog vodoinstalatera ko i mi ostali.Srebrni wrote:Evo i meni isto se događa. Nema tople kad odvrnem, hladne ima. Kako se ovo rijesi?
-
amko761
#10 Re: Nema tople vode
Hodža? Džamija? Dova?
Torabi u krajnjem slučaju.
Torabi u krajnjem slučaju.