osa wrote:ld wrote:osa opet ti
sta ti znas o ratu u srednjoj bosni
mi smo uzeli od hrvata sta nam je bilo potrebno
uzeli smo fojnicu,vares,ovnak jer su nam bile potrebne komunikacije
uzeli smo polovinu opcina vitez,busovaca,kiseljak i n.travnik
stjerali smo domobrane i okruzili ih,i time smo zavrtali ruku tudjmanu
jel ti poznata mahala u vitezu,kilometar sa kilometar,u srcu viteza
domobrani su citavu godinu dana ih drzali u blokadi i nisu uspjeli zauzeti mahalu
cak su poslali pun kamion eksplozva i detonirali ga kod carsijske djamije,tu je bila otprilike prva linija odbrane mahale
a mahalu je baranilo izmedju 50-100 bosnjaka
ali pocetkom 94 vise nismo mogli da odrzavamo takvo stanje i digli smo vojsku i oslabili linije prema cetnicima i oko 30 000 ljudi smo poslali na lasvasku dolinu,kiseljak i zepce
da tudjamn nije potpisao,mi bi to uzeli i krenuli na hercegovinu,sta bi poslije bilo,to je stvar nagadjanja,nisam siguran,ali da mi nismo mogli uzeti ta mjesta,osa nemoj biti smjesan
sa hercegovinom bi bilo puno teze,ne radi ,,opasnih,, hercegovaca,to su pickice koje su se pokazale na g.vakufu i mostaru kad su zavaljivali jedinice iz hrvatske,vec radi zaledja i logistike
a nije lako ratovati istovremno na 3 fronta,u totalnoj blokadi
susak i tudjman nisu nimalo bili sretni kad su potpisali washingtonski sprazum,i odreci se sna o velikoj hrvatskoj
ali eto prosli su bolje nego se nadali,dobili su hrvatsku u komadu,jest da je jos kao tanka kifla
i pri tome popunjavaju knin i okolinu hrvatskim iseljenicima iz bosne
a mi smo opstali,prezivjeli,pokusavamo da gradimo neku normalnu drzavune ide nam bas lose,evo i ekonomija je zivnula,otprilike smo u bosni 50-55% za 20-30 godina bicemo dvotrecinaska vecina akoBogda,pa cemo gledati da i taj usta promjenimo,da napokon dobijemo normalnu gradjansku drzavu
svaki normalan hrvat,srbin,rom,jevrej,ko voli bosnu i smatra je svojom domovinom bice dobrodosao,a fasisti iz tih naroda imaju gdje da se isele
ma to su samo lijepe želje i ništa drugo, dapače želje jednog bošnjačkog nacionaliste koji se ne razlikuje od ustaša i četnika po ničem osim po nacionalnom prefiksu, kako ti više ne dosadi "mogli smo ali nismo", ma da ste mogli vi to i bi, tko može nekog spriječiti da oslobodi svoju domovinu, a što se tiče postotaka, ne znam koliko imaš obrazovanja ali to ti je vrlo komplicirana nauka, statistika se može svakako tumačiti, recimo 50-55%, ali ne spominješ da većina tih ljudi živi na 24% bih a dio i u dijaspori i to dobar dio, zar ti stvarno misliš da će ta većina uticati na život u rs ili u dijelu federacije gdje hrvati čine veliku većinu. i stari moj država ne ože biti"normalna građanska " ako je većina tih građana poput tebe, to bi moglo bit eventualno nekakav emirat ili nešto slično, čuj svaki normalan hrvat, pa i svaki normalan bošnjak se dobro osjeća i u mostaru i banja luci, jer ako je normalan poštuje većinu, tako ti vjerovatno zamišljaš normalne hrvate, srbe i ostale.
to su cinjenice osa koje ti ne volis,ali j... sta je tu je
evo ja ti pisem i osmjeh mi na licu,jer mi drago to je tako,a tebi to jede srce,zato sto ti nisi ustasa,ti si domobran
ustasa je bio kraljevic,a domobrani su ga ubili
u federaciji zivi 2 350 000 ljudi,plus 500 000 vani
sta mislis koliko je rvata od toga
i plus nekih 100-150 000 bosnjaka povratnika u rs
a danas u bosni se nalazi oko 3 500 000-3 700 000 stanovnika
ja znam da bi ti volio da nas je manje,jer si bolestan lik
i ja za razliku od tebe itekako zelim da u bosni ostanu normalni hrvati,poput mojih komsija u zenici,pa moj prvi komsija,vrata do vrata je srbin ozenjen hrvaticom,ispod mene hrvatska porodica,iznad mene hrvatska porodica i to ovoj zadnjoj zine je bio neki ,,cimbenik,, u hvo,i citav rat su ostali u zenici,niko nikad im rijeci nije rekao,a sin je bio mislim u busovaci 93
nisu oni krivi sto im je sin domobran i fasista
ali kad vas to nije bas bilo pravilo,sve svoje suborce ste pozatvarli u logore,tukli,ubijali,iselili van bosne,a 92 ste zajedno sa tim bosnjama dijelili rovove i retovali protiv cetnika
srbi su bar otvoreno rekli,mi cemo ratovati i znas na cemu si
hrvati su prvo bili s nama,pa protiv nas i to zajedno sa cetnicima i opet na kraju sa bosnjacima protiv cetnika
i to poslije vukovara,dubrovnika
sacuvaj Boze vaseg ,,prijateljstva,,