Nema mjesta panici!

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1 Nema mjesta panici!

Post by PipiDugaDevetka »

Šta pomislite kada novinarka putem tv. izrekne ovu frazu da ''nema mjesta panici''?

Meni je to isto kao da mi Phillipe Morillon putem megafona kaže:
''Od sada ste pod mojom zaštitom'', baš kao što je rekao Srebreničanima koji su se zatekli tu, ni krivi, ni dužni 1993. g.!
U prevodu,to znači: Naoružaj se do zuba i brani se sam ili bježi ''ot'ale'' kako znaš i umiješ!
StupskaBitanga

#2 Re: Nema mjesta panici!

Post by StupskaBitanga »

gdje je to kada i u kojem kontekstu rečeno
kurty

#3 Re: Nema mjesta panici!

Post by kurty »

Jedino sto je u ovom trenutku aktuelno, jeste antrax...pa pretpostavljam da je novinarka rekla u ovom kontekstu
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4 Re: Nema mjesta panici!

kurty wrote:Jedino sto je u ovom trenutku aktuelno, jeste antrax...pa pretpostavljam da je novinarka rekla u ovom kontekstu
Da, putem FTV Dnevnika.
Been

#5 Re: Nema mjesta panici!

Post by Been »

PipiDugaDevetka wrote:
kurty wrote:Jedino sto je u ovom trenutku aktuelno, jeste antrax...pa pretpostavljam da je novinarka rekla u ovom kontekstu
Da, putem FTV Dnevnika.
Pa nema mjesta panici. To su joj rekli stručnjaci, inspektori i veterinari.. Ne znam šta je trebala reći : "Ljudi, situacija je slijedeća. Svi ćete promrijeti groznom smrću, jer jedete lešine mrvih krava" ?
ratata

#6 Re: Nema mjesta panici!

Post by ratata »

PipiDugaDevetka wrote:Šta pomislite kada novinarka putem tv. izrekne ovu frazu da ''nema mjesta panici''?

Meni je to isto kao da mi Phillipe Morillon putem megafona kaže:
''Od sada ste pod mojom zaštitom'', baš kao što je rekao Srebreničanima koji su se zatekli tu, ni krivi, ni dužni 1993. g.!
U prevodu,to znači: Naoružaj se do zuba i brani se sam ili bježi ''ot'ale'' kako znaš i umiješ!
pomislim na moderatora na forumu index.hr kojeg nervira neka novinarka na nekoj tv
PipiDugaDevetka

#7 Re: Nema mjesta panici!

Been wrote: Pa nema mjesta panici. To su joj rekli stručnjaci, inspektori i veterinari.. Ne znam šta je trebala reći : "Ljudi, situacija je slijedeća. Svi ćete promrijeti groznom smrću, jer jedete lešine mrvih krava" ?
Svaka smrt nastaje tako što srce prestane da radi. Nema mjesta panici.
Muhe žive samo 17 dana u prosjeku, pa što bi i mi duže živjeli?
Samo bez panike. Nema mjesta panici!

Sjećam se Variole vere! Kakva je to bila panika, frka neopisiva. Svi su se morali cijepiti/vakcinisati, međutim to je crna prošlost dok je drug Stari hodao Planetom.
Post Reply