Šta pomislite kada novinarka putem tv. izrekne ovu frazu da ''nema mjesta panici''?
Meni je to isto kao da mi Phillipe Morillon putem megafona kaže:
''Od sada ste pod mojom zaštitom'', baš kao što je rekao Srebreničanima koji su se zatekli tu, ni krivi, ni dužni 1993. g.!
U prevodu,to znači: Naoružaj se do zuba i brani se sam ili bježi ''ot'ale'' kako znaš i umiješ!
Nema mjesta panici!
Moderator: anex
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
-
StupskaBitanga
#2 Re: Nema mjesta panici!
gdje je to kada i u kojem kontekstu rečeno
- kurty
#3 Re: Nema mjesta panici!
Jedino sto je u ovom trenutku aktuelno, jeste antrax...pa pretpostavljam da je novinarka rekla u ovom kontekstu
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4 Re: Nema mjesta panici!
Da, putem FTV Dnevnika.kurty wrote:Jedino sto je u ovom trenutku aktuelno, jeste antrax...pa pretpostavljam da je novinarka rekla u ovom kontekstu
- Been
#5 Re: Nema mjesta panici!
Pa nema mjesta panici. To su joj rekli stručnjaci, inspektori i veterinari.. Ne znam šta je trebala reći : "Ljudi, situacija je slijedeća. Svi ćete promrijeti groznom smrću, jer jedete lešine mrvih krava" ?PipiDugaDevetka wrote:Da, putem FTV Dnevnika.kurty wrote:Jedino sto je u ovom trenutku aktuelno, jeste antrax...pa pretpostavljam da je novinarka rekla u ovom kontekstu
- ratata
#6 Re: Nema mjesta panici!
pomislim na moderatora na forumu index.hr kojeg nervira neka novinarka na nekoj tvPipiDugaDevetka wrote:Šta pomislite kada novinarka putem tv. izrekne ovu frazu da ''nema mjesta panici''?
Meni je to isto kao da mi Phillipe Morillon putem megafona kaže:
''Od sada ste pod mojom zaštitom'', baš kao što je rekao Srebreničanima koji su se zatekli tu, ni krivi, ni dužni 1993. g.!
U prevodu,to znači: Naoružaj se do zuba i brani se sam ili bježi ''ot'ale'' kako znaš i umiješ!
- PipiDugaDevetka
#7 Re: Nema mjesta panici!
Svaka smrt nastaje tako što srce prestane da radi. Nema mjesta panici.Been wrote: Pa nema mjesta panici. To su joj rekli stručnjaci, inspektori i veterinari.. Ne znam šta je trebala reći : "Ljudi, situacija je slijedeća. Svi ćete promrijeti groznom smrću, jer jedete lešine mrvih krava" ?
Muhe žive samo 17 dana u prosjeku, pa što bi i mi duže živjeli?
Samo bez panike. Nema mjesta panici!
Sjećam se Variole vere! Kakva je to bila panika, frka neopisiva. Svi su se morali cijepiti/vakcinisati, međutim to je crna prošlost dok je drug Stari hodao Planetom.