Moj rođak koji živi u Sloveniji došao u BiH nedavno, i na magistralnom putu Tuzla-Orašje (u opštini Srebrenik) ga zaustave jer je preticao punom linijom. I aj uredu to, jasno mu je zbog čega je zaustavljen. Međutim, tražili su mu kaznu 150 KM, koju mora platiti odma, i to na sljedeći način: Budući da policijska stanica Srebrenik pripada policijskoj upravi Gradačac, tražili su od njega da odmah s lica mjesta ode u Gradačac i plati kaznu, ali da kod njih ostavi dokumente (vozačku dozvolu i ličnu kartu) i uzme ih od njih pri povratku. Budući da je to nelogično skroz mu bilo (kao što je i meni sad), pito ih je kako to, šta ako ga npr. zaustavi neko na putu do Gradačca ili pregazi pješaka, može pobjeć, niko neće znat ništa, rekli su mu da je takva procedura kad su u pitanju stranci
Eh, znam da ovo nije laž sigurno, al opet ne mogu nikako da vjerujem da je "takva procedura" kad su u pitanju strani državljani? Ako neko zna koja je procedura nek pojasni, jer ovo mi se čini da ni nadrealisti ne bi mogli izmislit?