Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

megaman4

#26 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by megaman4 »

BAK-eV wrote:
Banksy wrote: Ma ne tvrdi, nisi ni pročitao. :D
Skreces previse sa teme i ne osvrces se na moguca pitanja, koja su logicna 8-)

Moje pitanje se odnosi i na onih famoznih 10%.

Izgleda da ni ova kvota nije ispostovana.

A izmedju redova se pitam, zasto se pristalo na to.

Na granici treba biti >50% Bosnjaka sluzbenika, jer se ulazi u zemlju, gdje oni cine >50% stanovnika.

Ovo dole je izgleda fakticko stanje i po meni neprihvatljivo za Bosnjake.

Image
Po popisu smo većina, a po drugim stvarima manjina. Historija se ponavlja.
Novi_Nick

#27 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by Novi_Nick »

Pokriti sve granicne prelaze kamerama 24 sata sa imenima i prezimenima svih koji rade u svim smjenama. Zatim te kamere skopcati na veliki TV panel u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Bihacu, Zenici itd tako da gradjani mogu pratiti sve dogadjaje i zaposlene 24 sata.
hAZNADAR

#28 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by hAZNADAR »

Mene je Bosnjak izmaltretirao na prijelazu kod Bosanskog Broda. Arogancija i ton prica za sebe. Bio gotovo ljut sto nista nije nasao.

Zato molim na pocetnu kartu zelenu tackicu tamo na gornjoj crvenoj crti.
Connaisseur Karlin

#29 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by Connaisseur Karlin »

hAZNADAR wrote:Mene je Bosnjak izmaltretirao na prijelazu kod Bosanskog Broda. Arogancija i ton prica za sebe. Bio gotovo ljut sto nista nije nasao.

mozda je glumio storgocu pred svojim zemljacima :D

a meni je na prelazu bio srbin,i bio je ljubazan,narocito kad mi je procitao podatke u pasosu, kez od uha do uha :D
PM72

#30 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by PM72 »

hAZNADAR wrote:Mene je Bosnjak izmaltretirao na prijelazu kod Bosanskog Broda. Arogancija i ton prica za sebe. Bio gotovo ljut sto nista nije nasao.

Zar nose akreditacije sa imenom i prezimenom? Ja nisam primjetio.
dragan.s

#31 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by dragan.s »

PM72 wrote:
Bošnjaci u Ljubuškom,Šamcu,Bijeljini i Trebinju su "statistička greška".Ako ima pet Bošnjaka zaposlenih u graničnoj policiji a žive u tim mjestima - ja te častim.
U Trebinju nema ni jedan. Onih nekoliko koliko rade na prelazima su iz Mostara, Stoca i Čapljine. Znam neke, pomalo vozare, pomalo iznajmljuju stanove u TB i kopaju i rukama i nogama da pređu bliže kući.
PM72

#32 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by PM72 »

Ja to isto maloprije govorim.Patritizam i bošnjaštvo se ne jede a da bi to glumio valja keširati novac za odvojen život,za prevoz,te daj auto,daj gorivo a imaš kredite i milion prečih stvari.Mene nikad niti jedna graničar nije poprijeko pogledao niti me interesovalo kako se zove.
cyprus

#33 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by cyprus »

Još jedna tema koja oslikava ludilo u kojem se nalazimo...
mO k3

#34 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by mO k3 »

cyprus wrote:Još jedna tema koja oslikava ludilo u kojem se nalazimo...
Totalno ludilo ---
escobar__

#35 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by escobar__ »

un1ted wrote:Ako je kvalitetan kadar ne vidim problem.
Ma normalno... Jer u 51% populacije nema kvalitetnog kadra ali ga ima u preostalih 49%... Podsjeti me na stara dobra vremena kad su se učiteljice iz crnogorskih (četničkih) sela dovlačile po Bosni da zaostalim "Muslimanima" drže nastavu pošto kod nas nije bilo kvalitetnog kadra. ;)
Qoom

#36 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by Qoom »

PM72 wrote:
BAK-eV wrote:
PM72 wrote:Da bi uletio u graničnu policiju treba debela štela.I kad uletiš - svejedno ti je gdje će te baciti,od Izačića do Ivanjice.Nakon godinu ili dvije,kad ispuše prvobitna euforija i kad zadovoljiš gladne oči (mito od cigara do pića),počneš tražiti štelu ili se uvlačiti šefovima da te prebace bliže kući.Ali našim ljudima koji to ne znaju bitno je da Bošnjak bude na granici od Šćepan polja do Izačića.A to što taj Bošnjak radi 100 km od kuće i spava u nekim jeftinim memljivim podrumima željan porodice...

I na kraju.Ja nigdje ne pročitah ime i prezime graničara.A iskren da budem,zaboli me ona stvar zove li se on Mitar ili Mujo,samo neka me pusti da pređem "crtu" jer čekam već sat ili dva...
Ma je li?

Znaci Bosnjak je samo onaj, ko zivi u Sarajevu, Tuzli i Zenici ...

Onaj Bosnjak u Ljubuskom, Samcu, Bijeljini, Trebinju ... za tebe nije Bosnjak i ne treba raditi na granici.

---

Za mene je sramota za nase politicare, da granicni prelaz posmatraju kao ulaz u opstinu pa se po tome pravi nacionalni sastav granicne policije a ne ulaz drzavu!
Bošnjaci u Ljubuškom,Šamcu,Bijeljini i Trebinju su "statistička greška".Ako ima pet Bošnjaka zaposlenih u graničnoj policiji a žive u tim mjestima - ja te častim.
Iz pravca Stoca na ulazu u Ljubuški bijeli se munara :D
Grean

#37 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by Grean »

PM72 wrote:Da bi uletio u graničnu policiju treba debela štela.I kad uletiš - svejedno ti je gdje će te baciti,od Izačića do Ivanjice.Nakon godinu ili dvije,kad ispuše prvobitna euforija i kad zadovoljiš gladne oči (mito od cigara do pića),počneš tražiti štelu ili se uvlačiti šefovima da te prebace bliže kući.Ali našim ljudima koji to ne znaju bitno je da Bošnjak bude na granici od Šćepan polja do Izačića.A to što taj Bošnjak radi 100 km od kuće i spava u nekim jeftinim memljivim podrumima željan porodice...

I na kraju.Ja nigdje ne pročitah ime i prezime graničara.A iskren da budem,zaboli me ona stvar zove li se on Mitar ili Mujo,samo neka me pusti da pređem "crtu" jer čekam već sat ili dva...
Mene ne zaboli...

Ove godine, prvi put nakon rata odlucim da predjem entitetsku crtu dublje nego sto je punjenje plina u Lukavici (i to se desilo jednom i nije bilo moje auto, niti sam ja vozio) a i tu granicu prema Crnoj Gori.

U odlasku na prelazu Trebinje uzima pasos, kad procita ime pojaca ton price koju su vodili o nekakvom lokalnom kriminalcu i "kako je on ubijao po Sarajevu za nekog kriminalca iz Lukavice". Pogled je upucen meni a prica svom kolegi. Mozda slucajno ali cisto sumnjam, bas je cetnicka glava.

U povratku na prelazu u Bileci, jos autenticniji primjer dzikana, auto prije mene BG tablica prolazi ko s' pjesmom a moji se pasosi nose i po prvi put nakon rata nesto unosi u kompjuter, pregleda, kontrolise, cekam najmanje 5 minuta. Kazu moji, ovo ko' 92', zamisli ove na tadasnjim punktovima i kako se to ponasalo.

Ma kaze maltretiro nekog Bosnjak na Gradisci. Lakse nekako podnosim to maltretiranje, nije ponukano ukorijenjenom mrznjom gajenom Njegosevim stihovima i guslama. Kako kaze onaj u Tesnju, mozda jesam supak ali nisam terorista e tako i taj Bosnjak na prelazu u Gradisci.

U svemu treba traziti paritet ali sta ces kad nas zastupaju Izedbegovici, Niksici, Radoncici, kad se vise volimo poklati izmedju sebe i gledati sitne politicke interese a opste dobro ne postoji kao pojam u Bosnjaka. Krivi smo mi jer pustamo da je tako. U sred Sarajeva rastjerali su skoro sve zaposlene na Gazprom pumpama a doveli nove sa Pala i Lukavice i to prolazi. Sefca na Sipu sa Pala a na Stupu sestra joj. Da se to tamo desi organizovali bi referendum, namah.
hAZNADAR

#38 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by hAZNADAR »

PM72 wrote:

Zar nose akreditacije sa imenom i prezimenom? Ja nisam primjetio.
Stajalo je ime na uniformi. Poslije sam cak i saznao ko je, gdje zivi,.. lik zivi u Federaciji i tu dolazi na posao. Nije daleko.
Nabrijan vjerovatno na dijasporu.
sjedi 1

#39 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by sjedi 1 »

Ne znam za graničnu policiju ali znam za carinsku službu,pričao mi je jaran koji radi da Bošnjaci izginuše da se dočepaju Halilovića i aerodroma,navodno je tu najveći kajmak i tu su zastupljeni preko 90 %
llull

#40 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by llull »

Na granicnom prelazu Bosanska Raca mislim da ima 4 ili 5 bosnjaka ... dok na Pavlovica mostu sam jednom zakacio jednog ...
Jack Be Nimble

#41 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by Jack Be Nimble »

Meni je zapalo za oci da su u Gradisci vecinom 50/50. U Zvorniku su vecinom Srbi. Svi su fer. Nije bitno da li idem busom ili kolima niko mi nikada nije dosadjivao. Nikada razgovor nije bio duzi od minute.

Al zato kada ulazim u Hrvatsku uvijek me odvedu u neku kancelariju/kucicu na razgovor.
Connaisseur Karlin

#42 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Jack Be Nimble wrote:Meni je zapalo za oci da su u Gradisci vecinom 50/50. U Zvorniku su vecinom Srbi. Svi su fer. Nije bitno da li idem busom ili kolima niko mi nikada nije dosadjivao. Nikada razgovor nije bio duzi od minute.

Al zato kada ulazim u Hrvatsku uvijek me odvedu u neku kancelariju/kucicu na razgovor.
Sto te pitaju :D
Jack Be Nimble

#43 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by Jack Be Nimble »

Connaisseur Karlin wrote:
Jack Be Nimble wrote:Meni je zapalo za oci da su u Gradisci vecinom 50/50. U Zvorniku su vecinom Srbi. Svi su fer. Nije bitno da li idem busom ili kolima niko mi nikada nije dosadjivao. Nikada razgovor nije bio duzi od minute.

Skime putujem? Sta radim u Americi? Koliko dugo tamo zivim? Ali im je najvaznije pitanje "a sta si ti radio u Srbiji?" Nikada ne pitaju sta radim u BIH, nego samo Americi/Srbiji/Hrvatskoj.
Connaisseur Karlin

#44 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Jack Be Nimble wrote:
Connaisseur Karlin wrote:

Skime putujem? Sta radim u Americi? Koliko dugo tamo zivim? Ali im je najvaznije pitanje "a sta si ti radio u Srbiji?" Nikada ne pitaju sta radim u BIH, nego samo Americi/Srbiji/Hrvatskoj.
Nije to nista,na aerodormu u Vanocuver ,svaka osoba prodje pasosku kontorlu a potom na karace ispitivanje sa nekoliko agenata postavljenih za svaki red: Svaki agent nas j epitao niz pitanja,jako brzo postavljaju pitanja,na koja ,mislim da testiraju nacin i stil odgovaranja,reakcije lica i ton govora.To jejedno od meni interesantnijih profesionlanih iskustava tokom ulaska u neku drzavu. Za Izrael znamo da ispituju i porodicno porijkelo,ali ovo nisma ockeivala u Kanadi. :lol: U Hrvatskoj me niko nikad nista nije pitao,osim jednom na aeordormu,pred izlaznim vratima ,nemam pojma sto mu je bilo,k'o tajni agent,ma k'o u flimovima :D Na granicnim prlazima Balkanskih drzavica,niko nista,samo masu rukama :)
Krokodajl

#45 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by Krokodajl »

Znam da na Rači radi Bošnjaka, znam ih par koje sam viđao, isto mogu potvrditi i za Bosanski Brod i Bosanski Šamac, i na ovom u Bijači isto tako, ostale rijetko koristim ili ne znam ljude, a sad koliko je zastupljena nacionalna pripadnost... to ne znam.
sjedi 1

#46 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by sjedi 1 »

Zato su u glaavnom uredu na aerodromu 80 % Bošnjaci,na areodormu Sarajevo preko 90%,po bihaćkoj Krajini prema HR 80%
Ne mogu i jare i pare
Last edited by sjedi 1 on 16/09/2016 17:39, edited 1 time in total.
Montana

#47 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by Montana »

al da vidite koke na bijači..bjela košuljica sa dubokim V,suknja zeru iznad koljena,utegla joj guzu,sa stilom mejkap..jebote,kad me pitala imal šta za carinit,htjeo sam nabrajat počet,samo da me pretrese..cjelog. :lol:
Post Reply