Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

BAK-eV

#1 Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by BAK-eV »

Moze li neko potvrditi informaciju, da na granicnim prelazima u sustini skoro i da nema Bosnjaka.

Postoji li razlika izmedju granicnih prelaza i regionalnih ureda?

Ako nema onda su Bosnjaci stranci u vlastitoj drzavi, jer ih Srbi i Hrvati apsolutno kontrolisu pri ulazu/izlazu u Bosanskom Samcu, Gradisci, Orasju, Trebinju, Rudom ...

Linkovi:
http://www.hercegovina.info/vijesti/vij ... kom-112080

https://www.google.de/url?sa=t&rct=j&q= ... hoD_jfET_Q
Član 6.
Nacionalna zastupljenost u GPBiHhttp://www.advokat-prnjavorac.com
Struktura policijskih službenika, državnih službenika, zaposlenika i ostalih zaposlenika u
GPBIH općenito odražava nacionalnu strukturu stanovništva BiH prema popisu stanovništva
iz 1991. godine, u skladu sa sljedećim kriterijima:
1. Struktura glavnog ureda odražava nacionalnu strukturu stanovništva BiH kao cjeline.
2. Struktura terenskih ureda i jedinica odražava nacionalnu strukturu stanovništva unutar
njihovih područja odgovornosti.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by un1ted »

Ako je kvalitetan kadar ne vidim problem.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by Truba »

sumLjam :D
al izvrsna prilika da se preispita slavlje
51%
Danguba

#4 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by Danguba »

BAK-eV wrote:Moze li neko potvrditi informaciju, da na granicnim prelazima u sustini skoro i da nema Bosnjaka.

Ako nema onda su Bosnjaci stranci u vlastitoj drzavi, jer ih Srbi i Hrvati apsolutno kontrolisu pri ulazu/izlazu u Bosanskom Samcu, Gradisci, Orasju, Trebinju, Rudom ...

Linkovi:

Član 6.
Struktura policijskih službenika, državnih službenika, zaposlenika i ostalih zaposlenika u
GPBIH općenito odražava nacionalnu strukturu stanovništva BiH prema popisu stanovništva
1. Struktura glavnog ureda odražava nacionalnu strukturu stanovništva BiH kao cjeline.
2. Struktura terenskih ureda i jedinica odražava nacionalnu strukturu stanovništva unutar
Sve receno.
PM72

#5 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by PM72 »

Da bi uletio u graničnu policiju treba debela štela.I kad uletiš - svejedno ti je gdje će te baciti,od Izačića do Ivanjice.Nakon godinu ili dvije,kad ispuše prvobitna euforija i kad zadovoljiš gladne oči (mito od cigara do pića),počneš tražiti štelu ili se uvlačiti šefovima da te prebace bliže kući.Ali našim ljudima koji to ne znaju bitno je da Bošnjak bude na granici od Šćepan polja do Izačića.A to što taj Bošnjak radi 100 km od kuće i spava u nekim jeftinim memljivim podrumima željan porodice...

I na kraju.Ja nigdje ne pročitah ime i prezime graničara.A iskren da budem,zaboli me ona stvar zove li se on Mitar ili Mujo,samo neka me pusti da pređem "crtu" jer čekam već sat ili dva...
dječak sa šibicama

#6 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by dječak sa šibicama »

Nema (ili skoro da nema) ni Srba i Hrvata na direktorskim mjestima javnih firmi u Sarajevu.

Sve po pravilima i stanju na terenu :thumbup:
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#7 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by wonkaw »

un1ted wrote:Ako je kvalitetan kadar ne vidim problem.
ma ja ba, ako je dobro zapishano onda je kvalitet u pitanju, ako pak nije onda se pozivamo na konstutivnost....
dulekrele

#8 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by dulekrele »

To nije slucaj samo sa granicnim prelazima. Pogledaj nacionalnu strukturu direktora u drzavnim institucijama pa ces vidjeti da srbi ubijedljivo vode. Za to su sve krivi pasivne bosnje i jebena sda koji na racun nacionalne strukture trguju sa radnim mjestima.
Novi_Nick

#9 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by Novi_Nick »

BAK-eV wrote:Moze li neko potvrditi informaciju, da na granicnim prelazima u sustini skoro i da nema Bosnjaka.

Linkovi:

Član 6.

Postavio si odlicno pitanje koje se opet treba postaviti politickim, pravnim, vojnim, policijskim, ekonomskim i vjerskim faktorima predstavnicima naroda Bosnjaka kao i predstavnicima drzavnosti Bosnjaka/Bosanaca. A i do naroda Bosnjaka je velika odgovornost da dadnu veliki vjetar u ledja tim njihovim predstavnicima i da ih stalno kontrolisu da bi Bosnjaci/Bosanci ostvarili sva svoja prava, interese i obaveze kao i drugi narodi u zajednickoj drzavi Bosni i Hercegovini.
ze kalanga

#10 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by ze kalanga »

Apsolutno netačno.

Šepak, Karakaj - dva granična prelaza na kojima se itekako Bošnjaci pitaju, komandir Talić može potvrditi, ovu moju tvrdnju. :izet:
Banksy

#11 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by Banksy »

BAK-eV wrote:
Moze li neko potvrditi informaciju, da na granicnim prelazima u sustini skoro i da nema Bosnjaka.

Ne može. Tekst s linka koji si postavio te demantira, čak tvrdi suprotno.
(U ODSUSTVU RAVNATELJA GP BiH: Bošnjaci provode plan iz Oaze za zaposjedanje granice s Hrvatskom)

budući su Hrvati najbrojnije stanovništvo uz granicu s Hrvatskom u jugozapadnom dijelu BiH oni sada čine 80 posto pripadnika Granične policije na potezu od Ravnog do Drvara, dok Srbi i Bošnjaci čine 10 posto stanovništva.
U području Unskosanske županije dominantna je zastupljenost Bošnjaka, dok su Hrvati i Srbi zastupljeni s 10 posto.
Uz granicu sa Srbijom, gdje je dominantno srpsko stanovništvo, dominiraju, pak Srbi u GP BiH.

Sada se, pod izgovorom racionalizacije službe Hrvate želi potisnuti iz službe uz granicu s Hrvatskom, pojašnjava sugovornik HMS-a. Dodaje kako je riječ o realizaciji dogovor bošnjačkih kadrova granične policije postignutog još u trećem mjesecu ove godine u restoranu Oaza na Ilidži.
BAK-eV

#12 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by BAK-eV »

Banksy wrote:
BAK-eV wrote:

(U ODSUSTVU RAVNATELJA GP BiH: Bošnjaci provode plan iz Oaze za zaposjedanje granice s Hrvatskom)

budući su Hrvati najbrojnije stanovništvo uz granicu s Hrvatskom u jugozapadnom dijelu BiH oni sada čine 80 posto pripadnika Granične policije na potezu od Ravnog do Drvara, dok Srbi i Bošnjaci čine 10 posto stanovništva.
U području Unskosanske županije dominantna je zastupljenost Bošnjaka, dok su Hrvati i Srbi zastupljeni s 10 posto.
Uz granicu sa Srbijom, gdje je dominantno srpsko stanovništvo, dominiraju, pak Srbi u GP BiH.

Sada se, pod izgovorom racionalizacije službe Hrvate želi potisnuti iz službe uz granicu s Hrvatskom, pojašnjava sugovornik HMS-a. Dodaje kako je riječ o realizaciji dogovor bošnjačkih kadrova granične policije postignutog još u trećem mjesecu ove godine u restoranu Oaza na Ilidži.
Tekst potvrdjuje moje pitanje.
Tekst tvrdi da SADA skoro i da nema Bosnjaka i da se to U BUDECE zeli izmjeniti.

Dalje ja pitam:

Ima li razlike izmedju ureda i granicnog prelaza? Ili je URED=GRANICNI PRELAZ?
Pitam!
Ne tvrdim nista.

Ako je ured=granicni prelaz onda znaci, da Bosnjaci kontrolisu samo Izacic i nista vise.

U doba danasnjih telekomunikacija, vibera, chatova to znaci, da smo u karantenu, jer Srbi i Hrvati mogu raditi sta hoce bez da Bosnjaci u centrali ista mogu da saznaju, ko je bio na granici a ko ne!
BAK-eV

#13 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by BAK-eV »

PM72 wrote:Da bi uletio u graničnu policiju treba debela štela.I kad uletiš - svejedno ti je gdje će te baciti,od Izačića do Ivanjice.Nakon godinu ili dvije,kad ispuše prvobitna euforija i kad zadovoljiš gladne oči (mito od cigara do pića),počneš tražiti štelu ili se uvlačiti šefovima da te prebace bliže kući.Ali našim ljudima koji to ne znaju bitno je da Bošnjak bude na granici od Šćepan polja do Izačića.A to što taj Bošnjak radi 100 km od kuće i spava u nekim jeftinim memljivim podrumima željan porodice...

I na kraju.Ja nigdje ne pročitah ime i prezime graničara.A iskren da budem,zaboli me ona stvar zove li se on Mitar ili Mujo,samo neka me pusti da pređem "crtu" jer čekam već sat ili dva...
Ma je li?

Znaci Bosnjak je samo onaj, ko zivi u Sarajevu, Tuzli i Zenici ...

Onaj Bosnjak u Ljubuskom, Samcu, Bijeljini, Trebinju ... za tebe nije Bosnjak i ne treba raditi na granici.

---

Za mene je sramota za nase politicare, da granicni prelaz posmatraju kao ulaz u opstinu pa se po tome pravi nacionalni sastav granicne policije a ne ulaz drzavu!
Danguba

#14 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by Danguba »

BAK-eV wrote: Tekst potvrdjuje moje pitanje.
Tekst tvrdi da SADA skoro i da nema Bosnjaka i da se to U BUDECE zeli izmjeniti.

Dalje ja pitam:

Ima li razlike izmedju ureda i granicnog prelaza? Ili je URED=GRANICNI PRELAZ?
Pitam!
Ne tvrdim nista.

Ako je ured=granicni prelaz onda znaci, da Bosnjaci kontrolisu samo Izacic i nista vise.

U doba danasnjih telekomunikacija, vibera, chatova to znaci, da smo u karantenu, jer Srbi i Hrvati mogu raditi sta hoce bez da Bosnjaci u centrali ista mogu da saznaju, ko je bio na granici a ko ne!
Desetine dokaza mogu potvrditi tvoju tezu. Ratni zlocinci i druge pobjegulje prelaze granicu uz saglasnost politickih vodja a da drugi ne znaju ni kada ni kako je presao drzavnu granicu. To se radi dogovorno(u smjenama).
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#15 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by _BataZiv_0809 »

PM72 wrote:Da bi uletio u graničnu policiju treba debela štela.I kad uletiš - svejedno ti je gdje će te baciti,od Izačića do Ivanjice.Nakon godinu ili dvije,kad ispuše prvobitna euforija i kad zadovoljiš gladne oči (mito od cigara do pića),počneš tražiti štelu ili se uvlačiti šefovima da te prebace bliže kući.Ali našim ljudima koji to ne znaju bitno je da Bošnjak bude na granici od Šćepan polja do Izačića.A to što taj Bošnjak radi 100 km od kuće i spava u nekim jeftinim memljivim podrumima željan porodice...

Joj kad se sjetim onog njihovog strajka iz 2012 :D

Idem ja ljut ko ris sa pošte, primio ko zna koju odbijenicu na konkursu za pravosudne insitucije (jos se debili nisu usaglasili pa jednu te istu osobu primili i kao pripravnika i kao volontera :izet: ) kad prilazi picich sa onim snimacem diktafonom, radi za neki radio i kae' "sta vi mislite o strajku granicne policije"

Sta reko mislim o strajku uhljeba koji su kupili radna mjesta i zaradjuju jos najmanje jednu platu na mitu. Ako im se ne svidja, ima nas koji bismo s pjesmom radili taj posao :D
Banksy

#16 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by Banksy »

BAK-eV wrote:
Banksy wrote:
BAK-eV wrote:
Tekst potvrdjuje moje pitanje.
Ma ne tvrdi, nisi ni pročitao. :D

Podsjeća kako nacionalna struktura Granične policije održava nacionalnu strukturu stanovništva prema popisu iz 1991, s tim da na regionalnoj razini odražava regionalni raspored stanovništva, pri čemu u područjima uz granicu u kojima dominira jedan narod, pripadnici manjinskih naroda moraju biti zastupljeni s 10 posto u GP BiH.

BAK-eV

#17 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by BAK-eV »

Banksy wrote: Ma ne tvrdi, nisi ni pročitao. :D
Skreces previse sa teme i ne osvrces se na moguca pitanja, koja su logicna 8-)

Moje pitanje se odnosi i na onih famoznih 10%.

Izgleda da ni ova kvota nije ispostovana.

A izmedju redova se pitam, zasto se pristalo na to.

Na granici treba biti >50% Bosnjaka sluzbenika, jer se ulazi u zemlju, gdje oni cine >50% stanovnika.

Ovo dole je izgleda fakticko stanje i po meni neprihvatljivo za Bosnjake.

Image
Last edited by BAK-eV on 25/08/2016 15:52, edited 1 time in total.
Scopio

#18 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by Scopio »

Na sjeveru kod Orašja, to Hrvati isto kontroliraju
Banksy

#19 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by Banksy »

BAK-eV wrote:
Skreces previse sa teme
:lol:

Postavljaš temu s neistintom tvrdnjom i naslovom, i još postavljaš link koji nisi ni pročitao i koji ti upravo pobija tvrdnju, šta reći ...
BAK-eV

#20 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by BAK-eV »

Banksy wrote:
BAK-eV wrote:
Skreces previse sa teme
:lol:

Postavljaš temu s neistintom tvrdnjom i naslovom, i još postavljaš link koji nisi ni pročitao i koji ti upravo pobija tvrdnju, šta reći ...
Pitanja za tebe:

Da li ti tvrdis, da je na svim granicnim prelazima prisutno barem 10% Bosnjaka?

Je li po tebi OK sadasnje stanje, da na 80% granice Bosnjaci predstavljaju tek 10% osoblja, koje kontrolise ulaz i izlaz putnika i robe.

Hvala!
Bodkin

#21 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by Bodkin »

Ma tipicno. Kad se radi o bosnjacima onda je bitna nacionalnost na svakom kvadratu zemlje. Kad se radi o drugima, onda je papanski postavljati pitanje nacionalnosti. Nije bitno sta si nego kakav si bla bla
mO k3

#22 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by mO k3 »

mene na gradisci uvijek neki bosnjo prekontrolise .....i onda nema bosnjaka
BAK-eV

#23 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by BAK-eV »

mO k3 wrote:mene na gradisci uvijek neki bosnjo prekontrolise .....i onda nema bosnjaka
Pa tema nije samo Gradiska, ve citava granica :roll:
hipija

#24 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by hipija »

Moj badžo i još dva poznanika su na GP Gradiška. Momci su iz Tešnja i Zenice. Osim njih ima još nekoliko Bošnjaka na istom GP.
PM72

#25 Re: Nema Bosnjaka na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine!

Post by PM72 »

BAK-eV wrote:

Ma je li?

Znaci Bosnjak je samo onaj, ko zivi u Sarajevu, Tuzli i Zenici ...

Onaj Bosnjak u Ljubuskom, Samcu, Bijeljini, Trebinju ... za tebe nije Bosnjak i ne treba raditi na granici.

---

Za mene je sramota za nase politicare, da granicni prelaz posmatraju kao ulaz u opstinu pa se po tome pravi nacionalni sastav granicne policije a ne ulaz drzavu!
Bošnjaci u Ljubuškom,Šamcu,Bijeljini i Trebinju su "statistička greška".Ako ima pet Bošnjaka zaposlenih u graničnoj policiji a žive u tim mjestima - ja te častim.
Post Reply