Godinama od raznih ljudi slušam o neljubaznosti uposlenica u studentskim službama. Licno nisam imala nikakvo ružno iskustvo na fakultetu na kojem sam studirala u Sarajevu. Djevojke koje su tu radile su uvijek bile od pomoći i smjela sam pitati sve što me je zanimalo.
Rodica koja se prvi put upisuje na FHN u Mostaru mi je ostavila papirić sa brojem žiro računa i zamolila da u njeno ime uplatim školarinu i članarinu za biblioteku. Odmah sam primjetila da se radi o dva različita broja žiro računa ali nije pisalo pri kojim bankama su. Bitno mi je znati o kojim bankama se radi jer u matičnim bankama plaćam samo jednu KM za uslugu bez obzira na iznos.
Našla sam broj telefona Studentske službe FHN-a. Glas koji se javio je bukvalno kreštao u slušalicu i na moj ljubazan upit mi je odbrusilo "ŠTA JA ZNAM KOJA JE BANKA, KOME JE JOŠ TO VAŽNO".
Pitam se po kojim kriterijima se upošljavaju takva neljubazna stvorenja i kako je moguće da godinama rade na istim radnim mjestima na opšte nezadovoljstvo svih korisnika njihovih usuga???
Neljubaznost u studentskoj sluzbi FHN-a u Mostaru
-
vjeverica.nada
- madner
#2 Re: Neljubaznost u studentskoj sluzbi FHN-a u Mostaru
Da li si napravila zalbu?
Ako nisi i drugi nisu, odgovor je jasan.
Ako nisi i drugi nisu, odgovor je jasan.
-
vjeverica.nada
#3 Re: Neljubaznost u studentskoj sluzbi FHN-a u Mostaru
Moje iskustvo je staro tek pola sata i obzirom da živim u Sarajevu i da ja ne studiram na tom fakultetu čisto sumnjam da ću imati priliku da ispitujem šta je moguće učiniti da ljudi koji studiraju tamo ne doživljavaju takvu drskost svakodnevno. Ako sam ja kao potpuni stranac na ljubazan upit bila ovako tretirana mogu samo da zamislim šta doživljavaju studenti koji su prisiljeni da joj se obraćaju svakodnevno...
- madner
#4 Re: Neljubaznost u studentskoj sluzbi FHN-a u Mostaru
Sve dok se ljudi zgrazavaju i presute, umjesto da se zale, pomaka nece biti. Zasta se ta zena moze kaznit ako nema prituzbe?
-
La sexy bunny
#5 Re: Neljubaznost u studentskoj sluzbi FHN-a u Mostaru
Jesi nekad čula za "čiču" sa Poljoprivrednog fakulteta
!? Sa njim ne može niko ali sve zavisi kako se postavis. Ja sam mu jednom j**** sve po spisku i sad je "normala" 
-
balea
#6 Re: Neljubaznost u studentskoj sluzbi FHN-a u Mostaru
Fakultet političkih nauka.... studentska žurnalistike... Nađa... Kako je ta žena bezobrazno nadilazi realnost...
Hajde što je neljubazna, nego te namjerno zajebava. Kada sam branila diplomski rad, nazvala me i rekla da moje odbrana pocinje u 9 ujutro. Kad sam dosla i vidjela da nema nikoga, odem do nje da je pitam... nece ni da prica samnom jer nije 11 sati. Kad sam je uspjela nagovoriti da uopste razgovara, rekla mi je da nije u 9 vec da branim u 10.
Napokon sam docekala komisiju i kazu mi da sam ja po rasporedu, koji je asistentica uzela od Nadje prje početka odbrana, posljednja... termin mi je bio u 12:30!!!
Razlog tome... nisam donijela kesu kada sam predavala diplomski u studentsku, sto je imerativ ako zelis da sve prodje kako treba.
Samo jedna od peizoda sa Nadjom a da ne govorim o tome kako te zajebava kad ti treba nesto. Treba mi potvrda, kaze ona meni uplati to.JA dodjem sa uplatnicom, pa me pita sto nisi uplatila i x km za ovo...
Hajde što je neljubazna, nego te namjerno zajebava. Kada sam branila diplomski rad, nazvala me i rekla da moje odbrana pocinje u 9 ujutro. Kad sam dosla i vidjela da nema nikoga, odem do nje da je pitam... nece ni da prica samnom jer nije 11 sati. Kad sam je uspjela nagovoriti da uopste razgovara, rekla mi je da nije u 9 vec da branim u 10.
Napokon sam docekala komisiju i kazu mi da sam ja po rasporedu, koji je asistentica uzela od Nadje prje početka odbrana, posljednja... termin mi je bio u 12:30!!!
Razlog tome... nisam donijela kesu kada sam predavala diplomski u studentsku, sto je imerativ ako zelis da sve prodje kako treba.
Samo jedna od peizoda sa Nadjom a da ne govorim o tome kako te zajebava kad ti treba nesto. Treba mi potvrda, kaze ona meni uplati to.JA dodjem sa uplatnicom, pa me pita sto nisi uplatila i x km za ovo...
-
beka_mo
#7 Re: Neljubaznost u studentskoj sluzbi FHN-a u Mostaru
Cekaj da dodjes na FPM(poslovni menadzment), na vratima probusen mali otvor u visini stomaka,tako da se moras dobro saget(da ne kazem naguzit)pa da nesto upitas,a dok docekas da nesto upitas,moras se u redu gurati sat ipo,a studentska radi iskljucivo od 10-12.Isla kolegici prijavu predati pa se shokirah.
-
Sociolog
#8 Re: Neljubaznost u studentskoj sluzbi FHN-a u Mostaru
Slazem, se, ali najsmjesnije je kada se upisujes u drugi semstar, i ne pita te ama bas nista, nego se samo drekne:'' Gdje je uplatnica, Hocu da je vidim''balea wrote:Fakultet političkih nauka.... studentska žurnalistike... Nađa... Kako je ta žena bezobrazno nadilazi realnost...