I ti kao i creasy kvalitetno provociras, ali to mod ne videdustaban wrote:Ondak izvini. S obzirom kako ti je ostanak u Sarajevu najvazniji kriterij za davanje titule "raja" pomislio sam da ti ovi Cacini idolopoklonici ne smetaju, fakat su svi ostali u Sarajevu.
Sad kad vidim da ti je kriterij ipak visok, pitam se - ko li ga onda zadovoljava?
Nele i KLIX
- zateznistub
#451 Re: Nele i KLIX
- uglavnomja
#452 Re: Nele i KLIX
dustaban wrote:Ondak izvini. S obzirom kako ti je ostanak u Sarajevu najvazniji kriterij za davanje titule "raja" pomislio sam da ti ovi Cacini idolopoklonici ne smetaju, fakat su svi ostali u Sarajevu.
Sad kad vidim da ti je kriterij ipak visok, pitam se - ko li ga onda zadovoljava?
ti si ocito nesto pobrkao
kakav ba kriterij?
zavidim svakome ko je zdusio 92.
u biti samo su dva ljudska izmeta, nele i nemanja. ali nemanja je to odradio sa stilom. za neleta je sve vec receno, da ne ponavljam.
cola, brega itd su otisli i sutili. i vratili se kad su htjeli.
jedino je neda ukraden nesto seruckala, kmecala o jadnom srblju, onako uopsteno ... pa prestala, poklopila se ... ne zaboravlja se, ali ona nije bila "nele" i nije napunila septicku jamu
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#453 Re: Nele i KLIX
ravni taban i 20 stranica a ne pomenu cerića
Ñešto nije u redu ... a to da drži stranu ovom šupku je sasvim u redu
mislim potpuno očekivano
mislim potpuno očekivano
- Gojeni H
#454 Re: Nele i KLIX
Mozda nije cetnik ali je dno, cumez, govno, itd.Bodkin wrote:jedan post nije dovoljan da se naglasi kolika je ovo glupostBodkin wrote:York Light 100`s wrote:
I da, svaki Srbin koji je otišao u Beograd je četnik jer sa time podržao agresorsku politiku
![]()
![]()
![]()
![]()
Posto si redovni branilac "svojih", a nikako mi nije jasno kako si ovo postao, ... isto mislim o Bosnjacima koji su razgulili s mislima "zaboli me kurac sta ce biti s ostalima, neka je meni dobro".
- LBVIEW
#455 Re: Nele i KLIX
Pa otkako je aktivan na forumu, konstantno trazi krivicu na strani zrtve u stilu "sami ste krivi sto se drznuli odluciti o svojoj buducnost i tako isprovocirali Srbe" bas k'o i drug mu zvaljo.Po toj uvrnutoj logici ispada da su Srbi kao narod potpuno neuracunljivi i da su Bosnjaci sami krivi jer na tu neuracunljivost nisu racunali,samo sumnjam da to doticni uopce konta.japin_mutapi wrote:ravni taban i 20 stranica a ne pomenu cerića
mislim potpuno očekivano
-
Bodkin
#456 Re: Nele i KLIX
Sve to moze biti ali cetnik nikako. Plus sto je ovo kompleksnije od jednostavnih komplikacija. Nebitno je li otisao bosnjak, srbin ili hrvatGojeni H wrote:
Mozda nije cetnik ali je dno, cumez, govno, itd.
Posto si redovni branilac "svojih", a nikako mi nije jasno kako si ovo postao, ... isto mislim o Bosnjacima koji su razgulili s mislima "zaboli me kurac sta ce biti s ostalima, neka je meni dobro".
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#457 Re: Nele i KLIX
bora Ćorbali, pesnik, pevač, muzičar po opredjeljenju...četnik, vojvoda, po ubjeđenju...
žvaljo, šHupak po rođenju
-
kecher II
#458 Re: Nele i KLIX
ok, i konto sam da je tako sto je on sarajlija takav i sa takvim stavovima, mislio sam da ima jos nesto vise, 'ebat ga ima svoj stav nama nije dobar on ga gura i ko ga 'ebe, sluso sam ga kod mate djakovica kad prica o tome kao i ako su otisli sami sto se onda nisu vratili al' ne upita ga mato pa gdje ce se vratit kad su to popalili i unistili prije nego su napustili al' o tom po tom.and wrote:vrijeđa time što smeće kao on uopšte spominje sarajevo,herojski grad koji je 1000 i kusur dana bio pod opsadom i uništavan kao i njegovi građani.kecher II wrote:nisam sarajlija pa me interesuje kako je nele konkretno uvrijedio sarajlije i sarajevo posto sa tom pricom ili sta vec "ko ne voli dabic rasu...." on vrijedja sve nas u BiH koji ne volimo "dabic rasu", mada je meni to vise k'o neka zajebancija o njima k'o kakvi su oni, prica za srpske usi, ili je to to sto je i sarajlije uvrijedilo i to sto je on kao takav sarajlija, a o protjerivanju je glupa prica, oni su odlazili iz svakog grada u kojem su ostali uvidjevsi da nema "oslobodioca".
ja znam licno covjeka koji je radio sa mojim starim, sa njegovim sinom ja is'o u skolu, nove godine ovo ono, negdje do kraja 92. ili pocetka 93. i otis'o u razmjenu jer je zenu i djecu posl'o odmah u maju, da bi ga nakon nekog vremena zarobili na majevici, kako je pusten iz zatvora ne znam, vjerovatno razmjena, tako da ta prica o protjerivanju srba ne pije vode osim kod njih samih, poslije rata taj covjek vratio svoj stan i prodao ga, 100% tako bilo.
interesuje me je li nele nekako uvrijedio bas posebno sarajlije osim te price o ''protjerivanju".
on sa sarajevom više nema ništa.izabrao je da živi gdje mu je bolje,kao i mnogi.većina sarajlija je ostala u svom gradu,odbranila ga i nakon toga obnovila.i ljudi koji su otišli su ili bili neutralni ili su suosjećali sa patnjama i nakon rata nisu imali problema i dobrodošli su. neki su se pridružili onima koji su ga rušili ili su sa sigurne udaljenosti podržavali one koji ruše ovaj grad i to i danas čine i pitaju se zašto nisu dobrodošli.još bi nam valjda trebali objasniti da su nas rušili i ubijali za naše dobro?
- uglavnomja
#459 Re: Nele i KLIX
svi su oni vratili svoje stanove.
ne plativsi ljudima koji su tu zivjeli renoviranje, odrzavanje (mada je to diskutabilno, zivjeli su tu. neko se nasilu uselio, a imao je gdje zivjeti. nekoga ko je fakat ostao bez mjesta za zivot vlasti su smjesatle... druga prica)
i onda su ih prodali, nisu im smetale "muslimanske" pare
ne plativsi ljudima koji su tu zivjeli renoviranje, odrzavanje (mada je to diskutabilno, zivjeli su tu. neko se nasilu uselio, a imao je gdje zivjeti. nekoga ko je fakat ostao bez mjesta za zivot vlasti su smjesatle... druga prica)
- Ali Kemal
#460 Re: Nele i KLIX
Uvrijedjeno misljenje, ali sasvim pogresno, moras da sutis da bi bio dobar.uglavnomja wrote: cola, brega itd su otisli i sutili. i vratili se kad su htjeli.
Drugo Cola i Brega se nisu nikada vratili, oni bi samo svratili na koji dan, eventualno uzeli neku lovu.
Ta uslovna sutnja je jedan od vaznijih razloga nepovratka i poslije ratnog odlaska. Generacije se odgajaju na taj nacin, da ne dozvole drugacije misljenje.
Zar nije normalno da svako dobije svoju imovinu nazaduglavnomja wrote:svi su oni vratili svoje stanove.
- uglavnomja
#461 Re: Nele i KLIX
Ali Kemal wrote:Uvrijedjeno misljenje, ali sasvim pogresno, moras da sutis da bi bio dobar.uglavnomja wrote: cola, brega itd su otisli i sutili. i vratili se kad su htjeli.![]()
Drugo Cola i Brega se nisu nikada vratili, oni bi samo svratili na koji dan, eventualno uzeli neku lovu.
Ta uslovna sutnja je jedan od vaznijih razloga nepovratka i poslije ratnog odlaska. Generacije se odgajaju na taj nacin, da ne dozvole drugacije misljenje.
blablabla ... mislim blabbla bla
nisu laprdali kao nele, nisu lagali, nisu se uvlacili u guzicu cetnicima ...
mozda zato sto su bili prejaki, i finansijski i institucionalno. za razliku od supka, koji je samo u sarajevu bio nesto.
valjda znas kako se zove bregina zena i gdje joj je porodica
da su hjeli, mogli su se vratiti. ali ima dole tema, sarajevo najgori glavni grad ... kao objasnjenje.
najvazniji razlog je ekonomski. sljedeci je promijenjen mentalitet ili demografija ...
ljudi se razvijaju, zele dalje, a ne nazad.
isto kao sto se bosnjacka dijaspora ne vraca, cak ni iz njemackih i svedskih selendri, u sarajevo, zasto bi se vracao neko kome je svijet otvoren? ko zivi u milionskom gradu, kome je zena od tamo, kome dijete ide u skolu tamo ...
mislim
polaritet je cudo, a na krajevima isti likovi ... ako nisi nas - onda si njihov
- dustaban
#462 Re: Nele i KLIX
I sad se vi pitate zasto ova prica jos uvijek traje?!LBVIEW wrote:Pa otkako je aktivan na forumu, konstantno trazi krivicu na strani zrtve u stilu "sami ste krivi sto se drznuli odluciti o svojoj buducnost i tako isprovocirali Srbe" bas k'o i drug mu zvaljo.Po toj uvrnutoj logici ispada da su Srbi kao narod potpuno neuracunljivi i da su Bosnjaci sami krivi jer na tu neuracunljivost nisu racunali,samo sumnjam da to doticni uopce konta.japin_mutapi wrote:ravni taban i 20 stranica a ne pomenu cerića
mislim potpuno očekivano
Ne shvatate uopce sta znaci kultura dijaloga i naravno NE ZELITE da shvatite da postoji drugo i drugacije misljenje, bez potrebe da se svrstava u neprijateljsko.
Necu vise o Neletu i o nama. Idemo malo u Ukrajinu. Gdje je sad ona sa pletenicama i onaj boksac? Sta su mislili, da ce ludi Putin mirno gledati osamostaljenje firme u kojoj je imao pola dionica i da ce "evropski brokeri" odmah zaratiti s njime?!
Mozete vi nazvati agresijom i ono sto rade Rusi u ukrajini i ono sto su radili Srbi u BiH '92, ali to vam mnogo pomoci nece. Cachkanje Mechke je uvijek bilo rizik na strani "Chachkaca", fine mede u sumi ne postoje a divlje zvjeri je tesko pozvat na odgovornost. Jedino pomaze likvidacija, ko to moze, a ko ne moze neka im se sklanja s puta i, ako imalo pameti ima, nek smisli kakvu zamku. Ovdje pameti nije bilo.
I zato cu ponovit opet - politicku odgovornost za desavanja prije '92 imaju svi.
Ono sto je nakon toga uslijedilo, to je nesto drugo i to treba razdvojiti. Ratni zlocin fakat nije jednak na svim stranama, on je proporcionalan vojnoj snazi i obrnuto proporcionalan pameti. Kako pameti niko nema, desilo se sta se desilo...
To vam je moja interpretacija onog sto je shupak Nele rekao i to vas najvise boli jer se radi o neoborivim cinjenicama. To da li je tu istinu rekao shupak ili neshupak to sa ovom pricom nema veze, ja koliko znam shupcenje nije kaznjivo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#463 Re: Nele i KLIX
dustaban wrote:
I sad se vi pitate zasto ova prica jos uvijek traje?!
Ne shvatate uopce sta znaci kultura dijaloga i naravno NE ZELITE da shvatite da postoji drugo i drugacije misljenje, bez potrebe da se svrstava u neprijateljsko.
Necu vise o Neletu i o nama. Idemo malo u Ukrajinu. Gdje je sad ona sa pletenicama i onaj boksac? Sta su mislili, da ce ludi Putin mirno gledati osamostaljenje firme u kojoj je imao pola dionica i da ce "evropski brokeri" odmah zaratiti s njime?!
Mozete vi nazvati agresijom i ono sto rade Rusi u ukrajini i ono sto su radili Srbi u BiH '92, ali to vam mnogo pomoci nece. Cachkanje Mechke je uvijek bilo rizik na strani "Chachkaca", fine mede u sumi ne postoje a divlje zvjeri je tesko pozvat na odgovornost. Jedino pomaze likvidacija, ko to moze, a ko ne moze neka im se sklanja s puta i, ako imalo pameti ima, nek smisli kakvu zamku. Ovdje pameti nije bilo.
I zato cu ponovit opet - politicku odgovornost za desavanja prije '92 imaju svi.
Ono sto je nakon toga uslijedilo, to je nesto drugo i to treba razdvojiti. Ratni zlocin fakat nije jednak na svim stranama, on je proporcionalan vojnoj snazi i obrnuto proporcionalan pameti. Kako pameti niko nema, desilo se sta se desilo...
To vam je moja interpretacija onog sto je shupak Nele rekao i to vas najvise boli jer se radi o neoborivim cinjenicama. To da li je tu istinu rekao shupak ili neshupak to sa ovom pricom nema veze, ja koliko znam shupcenje nije kaznjivo.
- japin_mutapi
#464 Re: Nele i KLIX
ovo najviše volim kada pročitam ili čujemdustaban wrote: To vam je moja interpretacija onog sto je shupak Nele rekao i to vas najvise boli jer se radi o neoborivim cinjenicama. To da li je tu istinu rekao shupak ili neshupak to sa ovom pricom nema veze, ja koliko znam shupcenje nije kaznjivo.
nema dalje argument par exellence ... to te boli - jer te boli - zato što te boli - kad te boli - a mene zaboli
odoh sad jedan tramadol popit nešto me zaboli ... uh evo tu odmah ispod
- uglavnomja
#465 Re: Nele i KLIX
nije zakonski.dustaban wrote:
ja koliko znam shupcenje nije kaznjivo.
ali snosi svoje posljedice, upravo ove koje citas na ovoj temi.
on je bio nebitan na svim nivoima osim ovog ljudskog, sarajevskog, raje, tln, zp ... sta je possrao - neka polize
- japin_mutapi
#467 Re: Nele i KLIX
vaistinu skočimiš
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#469 Re: Nele i KLIX
iskreno ev sad kad bi se ZP obnovilo i karte besplatne VIP loža + koktel na kraju koncerta ili bora čorba nastup RČ isto u zetri 100KM ulaznica, na samom kraju sale...ošHo bi...
al uqurcu i na jedan
al uqurcu i na jedan
- York Light 100`s
#470 Re: Nele i KLIX
Prije nego što nastaviš lupati glavom, stani malo, postavi sam sebi pitanje ali budi fer i odgovori sam sebi onako iskrenoBodkin wrote:jedan post nije dovoljan da se naglasi kolika je ovo glupostBodkin wrote:York Light 100`s wrote:
I da, svaki Srbin koji je otišao u Beograd je četnik jer sa time podržao agresorsku politiku
![]()
![]()
![]()
![]()
Kada bi ISIL počeo praviti gluposti širom Bosne i Hercegovine, šta bi mislio o Bošnjacima koji bi za to vrijeme od svih gradova i sela u Bosni i Hercegovini baš izabrali Gornju Maoču da se sklonu od belaja?
Ne moraš ništa odgovoriti jer i ti i ja znamo tvoj odgovor
Hajde sad nastavi lupati glavom o zid
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#471 Re: Nele i KLIX
otkrivanje tople vode.dustaban wrote:
ima sijaset tema na forumu u kojima se rasprava uglavnom svede da se išlo bez *urca u svatove, tako da teško može boljeti činjenica koje su većina ljudi svjesna.
ono što Lajavac majstorski prešućuje jeste da taj odgovor nije bio vojni udar, niti policijski sat, nego pokolj. klasični afrički međuplemenski pokolj, potkuhavan poslije Titove smrti, a od '89 brižljivo pripreman. Lajavac uredno zaboravlja da ta, opet velim, demokratska odluka nije pala sa neba i da mečka nije čačkana, nego je pobjesnila i ko je utekao, utekao. spašavao je živu glavu.
taj potez olovkom nije bio uzrok, nego posljedica. Karajliću očito sve počinje 1. marta, a to je već izmišljanje vlastitog konteksta.
prirodno je za šupka da u svojoj glavi stvara kontekst koji će mu pomoći da se lakše pomiri sa činjenicom da je šupak. to ne znači da je glup i naivan, samo da je šupak, i da to što mu neko kaže da je šupak ne uzima za zlo.
ipak se radi o neoborivoj činjenici.
- York Light 100`s
#472 Re: Nele i KLIX
Da budem iskren Bregovićeva šutnja za vrijeme agresije Sarajeva jer bi ispalo da je na Alijinoj strani dok je odmah održao koncert kada su bombardovali Beograd gdje je još uvijek vladao Milošević i njegova politika je isto šupački.uglavnomja wrote:Ali Kemal wrote:Uvrijedjeno misljenje, ali sasvim pogresno, moras da sutis da bi bio dobar.uglavnomja wrote: cola, brega itd su otisli i sutili. i vratili se kad su htjeli.![]()
blablabla ... mislim blabbla bla
nisu laprdali kao nele, nisu lagali, nisu se uvlacili u guzicu cetnicima ...
mozda zato sto su bili prejaki, i finansijski i institucionalno. za razliku od supka, koji je samo u sarajevu bio nesto.
valjda znas kako se zove bregina zena i gdje joj je porodica![]()
da su hjeli, mogli su se vratiti. ali ima dole tema, sarajevo najgori glavni grad ... kao objasnjenje.
najvazniji razlog je ekonomski. sljedeci je promijenjen mentalitet ili demografija ...
ljudi se razvijaju, zele dalje, a ne nazad.
isto kao sto se bosnjacka dijaspora ne vraca, cak ni iz njemackih i svedskih selendri, u sarajevo, zasto bi se vracao neko kome je svijet otvoren? ko zivi u milionskom gradu, kome je zena od tamo, kome dijete ide u skolu tamo ...
mislim![]()
polaritet je cudo, a na krajevima isti likovi ... ako nisi nas - onda si njihov
Nije mi namjera da ova tema ode šire u off topic ali ne mogu ignorisati da se pljuje po Neletu zbog jedne stvari a zbog slične stvari se Bregoviću prašta i ubraja se u raju i legende kakav je Nele mogao biti da je samo šutio.
A to ko mu je žena... i Nada "pjevam sa Erom u Vukovaru" Topčagić je Senada i Kusturici je otac bio Murat i Jeremiću je mati Buljubašićka pa šta?
Da je održao koncerte i za Beograd i za Sarajevo ili da nije reagovao ni na Beograd ni na Sarajevo možda bi me uvjerio da je pacifista, humanitarac, Jugoslaven u duši ali ovako mi je draži jedan Kusturica što je brutalno direktan nego jedan Bregović licemjer
- LBVIEW
#473 Re: Nele i KLIX
Drago mi je da su konacno pale maske pojedinim obektivnim forumasima , pa se otvoreno propagira tipicna cetnicka relativizatorska prica po kojoj je neko Srbe "cackao" tj. provocirao tako da su ovi,jadni,kud ce st a ce,bili primorani pokrenuti rat, a inace ni u snu ne bi.dustaban wrote:I sad se vi pitate zasto ova prica jos uvijek traje?!LBVIEW wrote:Pa otkako je aktivan na forumu, konstantno trazi krivicu na strani zrtve u stilu "sami ste krivi sto se drznuli odluciti o svojoj buducnost i tako isprovocirali Srbe" bas k'o i drug mu zvaljo.Po toj uvrnutoj logici ispada da su Srbi kao narod potpuno neuracunljivi i da su Bosnjaci sami krivi jer na tu neuracunljivost nisu racunali,samo sumnjam da to doticni uopce konta.japin_mutapi wrote:ravni taban i 20 stranica a ne pomenu cerića
mislim potpuno očekivano
A ono sto je nakon tog famoznog "cackanja" Srba usijedilo-agresija i genocid,nije nista drugo niti se moze od ovog prethodnog razdvojiti,jer je ono sto je srpsko politicko vodstvo sprovelo zlocin s predumisljajem, a ne nesto to se spletom okolnosti,u ratnih haosu desilo,od Prijedora do Foce.Isto je dugo pripremano,sistematski sprovedeno tamo gdje se moglo te se isto tako sistematski pokusalo sakriti.Dalje,vodi se omaklo pa je javno prijetnjom obznanio planove, sto je svima bil jasna poruka da ako ne nastave "cackati", kako ti ono kazes,odnosno legitimnim politickim stedstvima boriti se za svoju buducnost,stavljaju sebe u poziciju taoca nad cijim glavana konstantno visi izrecena prijetnja.
- Pismonosa
#474 Re: Nele i KLIX
Alija, Alija, gdje će ti duša, Alija 
- zateznistub
#475 Re: Nele i KLIX
Ko god da si za ovaj post ti treba uruciti pulicera...mislim nagradupici wrote:bora Ćorbali, pesnik, pevač, muzičar po opredjeljenju...četnik, vojvoda, po ubjeđenju...