Nele i KLIX

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Fudo387

#151 Re: Nele i KLIX

Post by Fudo387 »

Yug wrote:Koja opcija ?...Imas raznih opcija u politickom zivotu na ovim prostorima,razne opcije sasvim normalno dolaze u Beograd ,Banja Luku i Srpsku,al niijedan pojedinac od te opciije ne vecera pod policijskom pratnjom izlozen javnom lincu.U tome je i razlika jer danasnje Sarajevo je jos u "rovovima" ,dvadeset godina nakon zavrsetka rata.
Stvarno?
Image
zateznistub

#152 Re: Nele i KLIX

Post by zateznistub »

Yug wrote: Koja opcija ?...Imas raznih opcija u politickom zivotu na ovim prostorima,razne opcije sasvim normalno dolaze u Beograd ,Banja Luku i Srpsku,al niijedan pojedinac od te opciije ne vecera pod policijskom pratnjom izlozen javnom lincu.U tome je i razlika jer danasnje Sarajevo je jos u "rovovima" ,dvadeset godina nakon zavrsetka rata.
Jes' jes',
eno Čolu razapelo na marijin dvoru, bregu vuku golfom dvojkom do čaršije ka Ilidži. a Blaševića 'oće da miniraju zajedno sa gostima na kocertu, eno mu daju vode preko mašica...de ba...odvadi malo
JThomas

#153 Re: Nele i KLIX

Post by JThomas »

Yug wrote: Koja opcija ?...Imas raznih opcija u politickom zivotu na ovim prostorima,razne opcije sasvim normalno dolaze u Beograd ,Banja Luku i Srpsku,al niijedan pojedinac od te opciije ne vecera pod policijskom pratnjom izlozen javnom lincu.U tome je i razlika jer danasnje Sarajevo je jos u "rovovima" ,dvadeset godina nakon zavrsetka rata.
kao što sam rekao na prethodnoj temi, zamislimo obratnu situaciju. napravimo gedankenexperiment, kao ajnštajn. i zamislimo da je bosanska/bošnjačka/muslimanska/vehabijska vojska držala beograd pod najdužom opsadom glavnog grada u istoriji modernog ratovanja, a neki, bilo koji beogradski umjetnik pobjegao iz beograda u sarajevo i iz sarajeva pljuvao po beogradu i njegovoj borbi za goli opstanak, te veličao komandante vojske koja je držala opsadu.

kako bi taj bio dočekan u beogradu?

a "javni linč" nije vidio ni sam nele, al' ti si vidio više. vaše četničko razmišljanje o ovome je sažeto u onoj jednoj rečenici iz balkanskog špijuna: ako se izvineš đuri on će ti oprostiti što te tukao.
Pismonosa

#154 Re: Nele i KLIX

Post by Pismonosa »

Džekna još nije umrla, a ka'će, ne zna se :D
Creasy

#155 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

dustaban wrote:
I kad to sve shvatimo
Znaš kad će to biti - nikad!

Da bi se skontalo ko si, šta si, odakle si, šta svijet misli o tebi,... treba imati minimum obrazovanja, opšte kulture. Objektivno, narod u BiH je zatucan, neobrazovan, da ne kažem glup. Pa pogledaj samo komentare na ovom forumu. 90% postova samo uvrede, nigdje nekog argumenta sglave... I kako ovakav narod da skonta to o čemu ti pričaš?
Što je najcrnje, neki se nisu osvjestili ni nakon 20 godina od rata, tako da mislim da će i za narednih 20 godina biti ovako, a vjerovatno i gore. A o tome je i Nele baš govorio u intervjuu na N1 TV - dohavizaj se narode!
Evo sad ćeš vidjeti na ovaj moj komentar argumetaciju, koju čitam ovde godinama...
Creasy

#156 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

nosara wrote:
dustaban wrote:S toga bi nam pametnije bilo, da se sad nekako vratim na temu, ipak malo razmislimo o onome sta je on rekao. Nije ni nase maslo za ramazana.
Problem i jeste u tome sto je svasta nagovorio... Kako rekoh, dal' zbog godina, bolesti, cega vec, prilicno je artikulisan ponekad u zadnje vrijeme, ali ipak se jos uvijek ne da ona budaletina u njemu... Mozda treba proc jos godina, njegovih i nasih...

Šta se svašta nagovorio?
nosara

#157 Re: Nele i KLIX

Post by nosara »

Creasy wrote:
nosara wrote:
dustaban wrote:S toga bi nam pametnije bilo, da se sad nekako vratim na temu, ipak malo razmislimo o onome sta je on rekao. Nije ni nase maslo za ramazana.
Problem i jeste u tome sto je svasta nagovorio... Kako rekoh, dal' zbog godina, bolesti, cega vec, prilicno je artikulisan ponekad u zadnje vrijeme, ali ipak se jos uvijek ne da ona budaletina u njemu... Mozda treba proc jos godina, njegovih i nasih...

Šta se svašta nagovorio?
Ja zavrsio... :D

Mrsko mi... Mene licno nista od toga ne pogadja, pa nemam volje da raspravljam...

Ono sto jeste bitno je to da nadolazi polako i mijenja se nabolje... Ne treba mu prica o uzrocima i posljedicama, narocito jer on nije prezivio nikakva sranja...
kox

#158 Re: Nele i KLIX

Post by kox »

Banksy wrote:
Yug wrote:
To su ljudi koji su obisli cijelu planetu,ljudi sa slavom i novcem i cisto sumnjam da njih zaboli za nostalgijom i tugom,mnogo je tu prostora i varijanti da se ta "nostalgija" razbije :D
A ko je frontalni kokuz, bez slave i bez novca, hvata se nostalgije i piše knjigu o Sarajevu, reciklirajući jedno te isto po stoti put.

Tužno je već sve ovo.
Bilo bi poštenije i jednostavnije da nas je zamolio da mu skupimo novca za kakav paket, humanitarni, da mu platimo dugove računa za struju i grijanje, da ne ponižava dalje ni sebe ni nas. Smori, brate ...
:thumbup:
ultima_palabra

#159 Re: Nele i KLIX

Post by ultima_palabra »

Ah te zatucane balije, nikako da pogledaju u svijetlu budućnost... ne treba se ni družiti sa njima :(

Treba se držati provjerenih slobodarskih foruma: Istočno Sarajevo, Kurir, Stormfront... tu dolaze nezatucani pojedinci željni napredne diskusije.
Pismonosa

#160 Re: Nele i KLIX

Post by Pismonosa »

nosara wrote:
Ja zavrsio... :D

Mrsko mi... Mene licno nista od toga ne pogadja, pa nemam volje da raspravljam...
Pa i beskorisno je. Kad bi na pedeset stranica sve detaljno objasnio i rasčlanio, opet bi se našao neki bolid koji će te idiotskim pitanjem vratiti na početak.

Ili moraš imati konjske živce pa ponavljati rečeno, ili ćeš se zajebavat :D

Ili ignorisat temu.
madner

#161 Re: Nele i KLIX

Post by madner »

Mah to je ona klasicna prica, gdje se pod pravom na razlicito misljenje zapravo smatra pravo na razlicite fakte.
Ja mislim da je 150 000 protjerano, kao da je to nesto o cemu se moze misliti. :roll:
astala_vistala

#162 Re: Nele i KLIX

Post by astala_vistala »

Neletu je kontra pitanje uvijek bilo,zasto nebi vratili multietnicnost istocne bosne ? sta je sa protjeranim bosnjcima ? :oops:
Point.

#163 Re: Nele i KLIX

Post by Point. »

Kad vidim ko ovdje podrzava i opravdava zvalju, onda sam 100% siguran da sam u pravu kad mislim da je Nele supak. Pustite vise tu pricu kako je proslo 20 godina od rata, kako treba gledati naprijed (ko nas bre zavadi i slicne suplje). Onaj ko je javno srao po Sarajevu i velicao ljude koje su ga 4 godine gadjali svim mogucim i nemogucim haubicama, koji za rat navodi svata kao razlog i bosnjake koji nisu htjeli ostati u krnjoj Jugoslaviji, de facto Srboslaviji, njemu ne treba nikad dati da dodje u taj grad o kojem i dan danas sere. To je valjda normalna reakcija.
Adriatic

#164 Re: Nele i KLIX

Post by Adriatic »

Kad je došao u situaciju da danas i Vuk Drašković ima prihvatljivije stavove od njega, Sarajlije, onda treba da se ubije.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#165 Re: Nele i KLIX

Post by Chmoljo »

zateznistub wrote:
Jes' jes',
eno Čolu razapelo na marijin dvoru, bregu vuku golfom dvojkom do čaršije ka Ilidži. a Blaševića 'oće da miniraju zajedno sa gostima na kocertu, eno mu daju vode preko mašica...de ba...odvadi malo
eno po "srpskoj" sve od sreće lete u zajednicu turskih opština :lol:

pazi molim te, Sarajevo u "rovovima"... a ovi se još ni sa Kosova nisu vratili...
Ripicipi

#166 Re: Nele i KLIX

Post by Ripicipi »

Creasy wrote:
dustaban wrote:
I kad to sve shvatimo

Da bi se skontalo ko si, šta si, odakle si, šta svijet misli o tebi,... treba imati minimum obrazovanja, opšte kulture. Objektivno, narod u BiH je zatucan, neobrazovan, da ne kažem glup. Pa pogledaj samo komentare na ovom forumu. 90% postova samo uvrede, nigdje nekog argumenta sglave... I kako ovakav narod da skonta to o čemu ti pričaš?
Što je najcrnje, neki se nisu osvjestili ni nakon 20 godina od rata, tako da mislim da će i za narednih 20 godina biti ovako, a vjerovatno i gore. A o tome je i Nele baš govorio u intervjuu na N1 TV - dohavizaj se narode!
Evo sad ćeš vidjeti na ovaj moj komentar argumetaciju, koju čitam ovde godinama...
Smije li se reci da je Nele supcina jer je lazovcina??
sinuhe

#167 Re: Nele i KLIX

Post by sinuhe »

Nele je covjek sa estrade. Ne mora biti objektivan.
Svi oni zive na neki nacin od Bosne. Umjetnici, Karajlici...
Last edited by sinuhe on 23/03/2015 13:08, edited 1 time in total.
VCorp

#168 Re: Nele i KLIX

Post by VCorp »

Point. wrote:Kad vidim ko ovdje podrzava i opravdava zvalju, onda sam 100% siguran da sam u pravu kad mislim da je Nele supak. Pustite vise tu pricu kako je proslo 20 godina od rata, kako treba gledati naprijed (ko nas bre zavadi i slicne suplje). Onaj ko je javno srao po Sarajevu i velicao ljude koje su ga 4 godine gadjali svim mogucim i nemogucim haubicama, koji za rat navodi svata kao razlog i bosnjake koji nisu htjeli ostati u krnjoj Jugoslaviji, de facto Srboslaviji, njemu ne treba nikad dati da dodje u taj grad o kojem i dan danas sere. To je valjda normalna reakcija.

Nije njega niko gađao četiri godine, on je pobjegao iz Sarajeva a sad laže po medijima koji su mu dostupni da je protjeran kao i sarajevski Srbi.

Njemu nije jasno ono što je jasno bilo tim Srbima koji su samovoljno napustili Sarajevo a to je da ne možeš srati tamo gdje jedeš. Lakše se odseliti, pokupiti cijelu familiju i otići nego svaki dan prolaziti ulicom kraj izranjavanih i izmučenih Sarajlija znajući da i oni znaju, pogotovo tvoje komšije da si ih gađao sa brda. Lakše je lagati sebe i svoju malu djecu da su te protjerali nego imati obraza, ostati i tražiti oprost za zlo koje si im nanio ničim izazvan.
OldMayor

#169 Re: Nele i KLIX

Post by OldMayor »

dustaban wrote:Slucaj "Nele" treba, ako mozete, posmatrati hladne glave.

I kad jos poslusate ove njegove zadnje intervjue i procitate onu knjigu (koju ja btw nisam, niti mi se nesto chita) shvaticete da je i nasa srdzba prema njemu i njegova vaznost (koju mu dajemo nasom srdzbom)... sve skupa preuvelicao i neutemeljeno.
Nele je jednostavno (za razliku od Kuste) Srbin koji je odmah skonto gdje mu je mjesto. Fakat je probao da bude izvan nacionalnog ludila, za to ima i dokaze, ali je fakat na vrijeme skontao da od toga nema nista i da je gradjanskoj opciji dosao... fajront.
I gdje je tu njegova krivica? To sto nije prolijevao suze nad onim sto se ovdje desavalo. Hvala svakome ko jeste, ali ja to ne dozivljavam kao obavezu, kako to vecina vas shvaca.
Je li on ratni zlocinac? Je li podrzavao cetnike? Je li vidjen u srpskoj uniformi (poput mile nam Brene)?
Nele je samo radop ono sto je radio cio zivot - laprdao.
Ali ovo njegovo zadnje laprdanje je bogme poprimilo jednu sasvim pristojnu artikulaciju, jeste da je to nesto sto je i dalje neugodno bosanskom uhu, ali kad se izmaknemo malo unazad i posmotrimo stvari objektivno... Nele je u pravu. Zasto bi za nasu tragediju bila kriva budala koja je imala oruzje (i jasno dala do znanja da ce ga upotrijebiti) a ne i budala koja je naivno vjerovala da to toga nece doci (i postala zrtvom).
Njegov navodno najveci grijeh, zajebancija "ko ne voli Radovana..." nije nista ozbiljnija i opasnija od "crko marshal". Za divno chudo mi smo mu odmah oprostili jednu zajebanciju a nikad necemo drugu.
Nele je... Nele, nije velicina poput Djure, ali nije vala nista gori od Emira Hadzihafizbegovica. Jednostavno covjek ostao uz svoje a drugima naudio nije.

Ako ko ima drugacije dokaze neka ih kaze.
Ti nisi normalan. Al fakat.

Znaci popusio si neletovu pricu da smo mi eto krivi. Znaci mi smo trebali sutiti i gledati kako nam se velika srbija odvija pred ocima. Eto, takvo je tvoje razmisljanje. Zasto. E pa eto, oni imaju oruzje. I ti bi volio da zivis u takvoj drzavi. :-)

Znaci i ljudi koji su stali uz hitlera su ok, jbg nisu oni nikoga ubili.

Nele nek pusi kurac, nikad mu necu kupit knjigu. Lafo odjednom on dosao svijesti, ovo je sve marketinska igra. Sve sto je radio mu je propalo, muzika mu je qrac, niko ga ziv ne slusa po srbiji, tln mu je ona bila hahahab ubhaha jednu emisiju snimio, i sta ce ljigavac nema sta drugo, nego opet se vrati i iscrpi iz Sarajeva sta je ostalo, izmuzi jos... i tu knjigu mu opet kupuju sarajlije, taman nekog srbina boli qrac za nekakvog neleta i njegove probleme sa sarajevom.

I bas cu mu vjerovati da mu prodaja knjige ide dobro. Ide qrac. Da ide i da se sama prodaje, ne bi on drzo promocije svako malo, malo po banjaluci, malo vamo, malo tamo... i onaj silazak u sarajevo je cista promocija, nista vise.

Al ja mu je necu kupit opet...hah, na sta je spao, pašće. :run:

p.s. I zasto samo spomnje srbe koji su otisli? Koliko je otislo drugih nacionalnosti iz Sarajeva, NIKADA, ali NIKADA njih nije spomenuo. A i novinari idioti mu ne znaju pljunut podatke i usutkat govno. Nego ga ulizivacki puste da baljezga i onda neki naivac kao sto si ti popusi naravno tu pricu.
Yug

#170 Re: Nele i KLIX

Post by Yug »

Chmoljo wrote:
zateznistub wrote:
Jes' jes',
eno po "srpskoj" sve od sreće lete u zajednicu turskih opština :lol:

pazi molim te, Sarajevo u "rovovima"... a ovi se još ni sa Kosova nisu vratili...
Pa da,ne zbog srece vec zbog saradnje i ekonomije.Ima i suprotnog misljenja al niko nikoga ne lincuje.Jedan Sejfudin Tokic ispija kafe po cijeli dan u Banja Luci,niko ga i ne primjecuje.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#171 Re: Nele i KLIX

Post by pici »

cek dok sejfo nametne fes ima da ga primjete
Qler

#172 Re: Nele i KLIX

Post by Qler »

Nelete ne "mrzi" raja sto je otisao iz grada, otisli su mnogi... "mrzi" ga sto je srao kad je otisao....

Nele je danas klasican supak, definicija supka... a raja zna sta znaci kad je neko supak....
Ripicipi

#173 Re: Nele i KLIX

Post by Ripicipi »

Yug wrote: Pa da,ne zbog srece vec zbog saradnje i ekonomije.Ima i suprotnog misljenja al niko nikoga ne lincuje.Jedan Sejfudin Tokic ispija kafe po cijeli dan u Banja Luci,niko ga i ne primjecuje.
A Dubioza se gadja sa svim i svacim na "Svako dobro Bosno i Hercegovino" :-)
Bezobrazno je porediti Bg i Bl sa Sarajevom, oni nisu prosli NISTA od onoga sto je Sarajevo proslo, a i pored svega samo Nele i Ceca ne mogu doci u Sarajevu, dok Lukas, Bregovic, Colic, Brena, Joksimovic itd. itd. pune dvorane i stadione.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#174 Re: Nele i KLIX

Post by Chmoljo »

Yug wrote: Pa da,ne zbog srece vec zbog saradnje i ekonomije.Ima i suprotnog misljenja al niko nikoga ne lincuje.Jedan Sejfudin Tokic ispija kafe po cijeli dan u Banja Luci,niko ga i ne primjecuje.
ono što je porušeno u Banja Luci, nije rušio Sejfudin Tokić koliko se ja sjećam... ni Sejfudinovi :oops:
Creasy

#175 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

Ripicipi wrote:
Creasy wrote:
dustaban wrote:
I kad to sve shvatimo

Smije li se reci da je Nele supcina jer je lazovcina??
Smije ako dokažeš da je lažovčina.
Locked