Nele i KLIX
-
Dobrinja80
#1 Nele i KLIX
Na forumu se zaključa svaka tema o Neletu. ,a ondamu 'novinari ' klixa odu da im da intervju?
- pirpa
#2 Re: Nele i KLIX
nabijem ja neleta na qurac a i tog tzv. novinara klixa
Nama bi najbolje bilo da napravimo peticiju u Sarajevu i da se taj smecar proglasi persona non grata na citavom teritoriju federacije.
Nama bi najbolje bilo da napravimo peticiju u Sarajevu i da se taj smecar proglasi persona non grata na citavom teritoriju federacije.
- insomnia78
#3 Re: Nele i KLIX
Nele i Kusta nisu supci, mislim jesu i to, oni su prvenstveno cetnici
- Drvosjeca iz Dejcica
#4 Re: Nele i KLIX
Jok. Ne kudi se Nele što je otišao već što je kenjo po gradu kada nije bilo za kenjati. Bregu danas više niko i ne spominje a redovno dođe u SA, čak ga je onomad prije par godina primio gradonačelnik.taki sam kaki sam wrote:Ko god se usudi da nas kritikuje po bilo kjoj osnovi je supak ....
Jebo to sto su apsolutno svi veliku glumci i muzicari napustili sarajevo, jedino nele i kusta su supci. Eto nek je sejo raja, pa makar i iz zagreba
Btw. Sejo nije pravio stihove o Karadžiću ili o Izetbegoviću tako da to poređenje ne ide.
- uglavnomja
#5 Re: Nele i KLIX
taki sam kaki sam wrote:Ko god se usudi da nas kritikuje po bilo kjoj osnovi je supak ....
Jebo to sto su apsolutno svi veliku glumci i muzicari napustili sarajevo, jedino nele i kusta su supci. Eto nek je sejo raja, pa makar i iz zagreba
nele i kusta su se nasrali, doslo vrijeme da i polizu ...
neka ih tamo
a moglo bi se i o novinaru klixa, kad bi bio novinar, kad bi znao sta je intervju, kako se vodi, kako se provociraju zanimljiva pitanja ...
-
homar
#6 Re: Nele i KLIX
Ovog tipa (nele) kao i Nemanju treba ignorisati, jer oni iniciraju da se o njima piše pozitivno ili negativno, nije bitno. To je ljudsko smeće, a smeće se baca na bunjište. Najradije bih da ovo bude posljednji post na ovoj temi
- dustaban
#7 Re: Nele i KLIX
Slucaj "Nele" treba, ako mozete, posmatrati hladne glave.
I kad jos poslusate ove njegove zadnje intervjue i procitate onu knjigu (koju ja btw nisam, niti mi se nesto chita) shvaticete da je i nasa srdzba prema njemu i njegova vaznost (koju mu dajemo nasom srdzbom)... sve skupa preuvelicao i neutemeljeno.
Nele je jednostavno (za razliku od Kuste) Srbin koji je odmah skonto gdje mu je mjesto. Fakat je probao da bude izvan nacionalnog ludila, za to ima i dokaze, ali je fakat na vrijeme skontao da od toga nema nista i da je gradjanskoj opciji dosao... fajront.
I gdje je tu njegova krivica? To sto nije prolijevao suze nad onim sto se ovdje desavalo. Hvala svakome ko jeste, ali ja to ne dozivljavam kao obavezu, kako to vecina vas shvaca.
Je li on ratni zlocinac? Je li podrzavao cetnike? Je li vidjen u srpskoj uniformi (poput mile nam Brene)?
Nele je samo radop ono sto je radio cio zivot - laprdao.
Ali ovo njegovo zadnje laprdanje je bogme poprimilo jednu sasvim pristojnu artikulaciju, jeste da je to nesto sto je i dalje neugodno bosanskom uhu, ali kad se izmaknemo malo unazad i posmotrimo stvari objektivno... Nele je u pravu. Zasto bi za nasu tragediju bila kriva budala koja je imala oruzje (i jasno dala do znanja da ce ga upotrijebiti) a ne i budala koja je naivno vjerovala da to toga nece doci (i postala zrtvom).
Njegov navodno najveci grijeh, zajebancija "ko ne voli Radovana..." nije nista ozbiljnija i opasnija od "crko marshal". Za divno chudo mi smo mu odmah oprostili jednu zajebanciju a nikad necemo drugu.
Nele je... Nele, nije velicina poput Djure, ali nije vala nista gori od Emira Hadzihafizbegovica. Jednostavno covjek ostao uz svoje a drugima naudio nije.
Ako ko ima drugacije dokaze neka ih kaze.
I kad jos poslusate ove njegove zadnje intervjue i procitate onu knjigu (koju ja btw nisam, niti mi se nesto chita) shvaticete da je i nasa srdzba prema njemu i njegova vaznost (koju mu dajemo nasom srdzbom)... sve skupa preuvelicao i neutemeljeno.
Nele je jednostavno (za razliku od Kuste) Srbin koji je odmah skonto gdje mu je mjesto. Fakat je probao da bude izvan nacionalnog ludila, za to ima i dokaze, ali je fakat na vrijeme skontao da od toga nema nista i da je gradjanskoj opciji dosao... fajront.
I gdje je tu njegova krivica? To sto nije prolijevao suze nad onim sto se ovdje desavalo. Hvala svakome ko jeste, ali ja to ne dozivljavam kao obavezu, kako to vecina vas shvaca.
Je li on ratni zlocinac? Je li podrzavao cetnike? Je li vidjen u srpskoj uniformi (poput mile nam Brene)?
Ali ovo njegovo zadnje laprdanje je bogme poprimilo jednu sasvim pristojnu artikulaciju, jeste da je to nesto sto je i dalje neugodno bosanskom uhu, ali kad se izmaknemo malo unazad i posmotrimo stvari objektivno... Nele je u pravu. Zasto bi za nasu tragediju bila kriva budala koja je imala oruzje (i jasno dala do znanja da ce ga upotrijebiti) a ne i budala koja je naivno vjerovala da to toga nece doci (i postala zrtvom).
Njegov navodno najveci grijeh, zajebancija "ko ne voli Radovana..." nije nista ozbiljnija i opasnija od "crko marshal". Za divno chudo mi smo mu odmah oprostili jednu zajebanciju a nikad necemo drugu.
Nele je... Nele, nije velicina poput Djure, ali nije vala nista gori od Emira Hadzihafizbegovica. Jednostavno covjek ostao uz svoje a drugima naudio nije.
-
kakavdanakneiskustvu
#8 Re: Nele i KLIX
insomnia78 wrote:Nele i Kusta nisu supci, mislim jesu i to, oni su prvenstveno cetnici
- uglavnomja
#9 Re: Nele i KLIX
dustaban wrote:Slucaj "Nele" treba, ako mozete, posmatrati hladne glave.
nadam se da si mamuran i da ces skontati sta si izvalio kad se razbudis
- dustaban
#10 Re: Nele i KLIX
Znam sve sta sam rekao jer mi je njegovo objasnjenje dovoljno uvjerljivo - na jednom koncertu u sklopu neke pjesme dosao blok sa zajebancijama, pri cemu ovo nije bila jedina.uglavnomja wrote:dustaban wrote:Slucaj "Nele" treba, ako mozete, posmatrati hladne glave.
Ako ko ima drugacije dokaze neka ih kaze.![]()
nadam se da si mamuran i da ces skontati sta si izvalio kad se razbudis
Zasto bi Neletova, svima nama dobropoznata zajebancija, bila gora i opasnija od Tompsonovih egzibicija ili tekbir navijanja repki... ???
Last edited by dustaban on 22/03/2015 10:55, edited 1 time in total.
-
burger_pasa
#11 Re: Nele i KLIX
Klix tabana put povratka odbjeglih cetnika i ustasa. Tako su uradili sa Bregovicem, pa rade sa Kusturicom, sada sa Kurajlicem i sutra ce sa nekim drugim. Njihova matrica je bio Dodik, dok im nike policiju poslao, pa su forsirali negativne kontekste o bivsem reisu Cericu, pa o Izetbegovicu, pa Zukorlicu itd... Klix je jednostavno dotaknuo dno novinarskog kodeksa. Ljudi jednostavno trebaju izbjegavat klix i njihove sund vijesti.
- titinho
#12 Re: Nele i KLIX
ovo je isto ko da jevreji idu kod gebelsa i pitaju ga : pa sto bolan ? jos ga puste da i dalje truje prvenstveno srpski narod sa nekim glupim i nerealnim pricama, posebno o Sarajevu !
covjek bio 500 km od Sarajeva i on uzima za pravo da prica sta se ovdje desavalo. aha.
covjek bio 500 km od Sarajeva i on uzima za pravo da prica sta se ovdje desavalo. aha.
- dustaban
#13 Re: Nele i KLIX
Izvini, a koja je to dopustena distanca sa koje se smije pricati o nama ovdje?!titinho wrote:ovo je isto ko da jevreji idu kod gebelsa i pitaju ga : pa sto bolan ? jos ga puste da i dalje truje prvenstveno srpski narod sa nekim glupim i nerealnim pricama, posebno o Sarajevu !
- uglavnomja
#14 Re: Nele i KLIX
fakat mislimdustaban wrote: Znam sve sta sam rekao jer mi je njegovo objasnjenje dovoljno uvjerljivo - na jednom koncertu u sklopu neke pjesme dosao blok sa zajebancijama, pri cemu ovo nije bila jedina.
Zasto bi Neletova, svima nama dobropoznata zajebancija, bila gora i opasnija od Tompsonovih egzibicija ili tekbir navijanja repki... ???
tompson je nepozeljan bilo gdje izvan rvacke. osim toga on se nije posrao na svoj grad.
tekbiranje na tekmama - povraca mi se, ali nije velicanje ratnog zlocinca.
mozes li to shvatiti?
crko marsal je bila dvosmislena vhunska skakljiva zajebancija u ono doba.
velicanje karadzica ni u kom kontekstu ne moze biti zajebancija, ne moze biti ok, ne postoji opravdanje. jedino poredjenje je velicianje hitlera.
-
kakavdanakneiskustvu
#15 Re: Nele i KLIX
uglavnomja wrote:fakat mislimdustaban wrote: Znam sve sta sam rekao jer mi je njegovo objasnjenje dovoljno uvjerljivo - na jednom koncertu u sklopu neke pjesme dosao blok sa zajebancijama, pri cemu ovo nije bila jedina.
Zasto bi Neletova, svima nama dobropoznata zajebancija, bila gora i opasnija od Tompsonovih egzibicija ili tekbir navijanja repki... ???![]()
tompson je nepozeljan bilo gdje izvan rvacke. osim toga on se nije posrao na svoj grad.
tekbiranje na tekmama - povraca mi se, ali nije velicanje ratnog zlocinca.
mozes li to shvatiti?
crko marsal je bila dvosmislena vhunska skakljiva zajebancija u ono doba.
velicanje karadzica ni u kom kontekstu ne moze biti zajebancija, ne moze biti ok, ne postoji opravdanje. jedino poredjenje je velicianje hitlera.
tacno,jedino ako opravdavas karadzievu politiku onda je ok vleicati radovana,nele je to radio koliko je poznato
- titinho
#16 Re: Nele i KLIX
o kome ? ako mislis na srpski narod, ja nisam pricao o srbima vec o neletu,dustaban wrote:Izvini, a koja je to dopustena distanca sa koje se smije pricati o nama ovdje?!titinho wrote:ovo je isto ko da jevreji idu kod gebelsa i pitaju ga : pa sto bolan ? jos ga puste da i dalje truje prvenstveno srpski narod sa nekim glupim i nerealnim pricama, posebno o Sarajevu !
cetniku koji se prema zrtvi sarajeva,sarajlija odnosi kao neecmu normalnom sto su zasluzili onda kad su glasali za sda. Covjeku koji prica o karadzicu na izuzetno pozitivan nacin, koji prica da su ovdje bile 3 ravnopravne strane koje su se eto tukle jer su jednog dana ustali na lijevu nogu.
sarajlije nerealno od njega ocekuju da on bude glas razuma i pomirenja, da kaze kako je karadzic zlocinac, da je opsada sarajeva najveca sramota srbije,jna,rs-a i velikog dijela srba (ne svih) koji su to podrzavali a danas imaju stida pricati o markalama i jos 10 cetnickih zlocina i podvaljivati ih kao iscenirane.
nele je cetnik sa dna kace, koji to ne krije. covek koji nije za zivota sa nesrbima. njemu je bitnije dal je neko srbin nego dal je taj upravu.
- titinho
#17 Re: Nele i KLIX
titinho wrote:distanca, pa prvenstveno da si bio u Sarajevu bar po godine i vidio svojim ocima a ne samo gledao na radio televiziji beograd.dustaban wrote:Izvini, a koja je to dopustena distanca sa koje se smije pricati o nama ovdje?!titinho wrote:ovo je isto ko da jevreji idu kod gebelsa i pitaju ga : pa sto bolan ? jos ga puste da i dalje truje prvenstveno srpski narod sa nekim glupim i nerealnim pricama, posebno o Sarajevu !
-
connected
#18 Re: Nele i KLIX
nisam nikad bio neki njegov veliki fan ali realno mogu se sloziti sa dustom..mozemo ga mrziti mozemo ga sazalijevati ali je li veci cetnik i neprijatelj BiH i Sarajevu jedan Nele Karajlic koji je jedan od kretora ZP i Nadrealista ili jedan Aleksandar Vucic koji je pucao sa jevrejskog groblja po Sarajevu ili Tomislav Nikolic cetnicki vojvoda (proglasen na Sokocu)?!? a ovoj potonjoj dvojici se napravi docek sa pocasnom gardom na sred Marijin Dvora...Po meni je veci neprijatelj recimo jedan Dragan Covic koji sjedi u Predsjednistvu ili recimo po meni vecu stetu u BiH pravi Bakir Izetbegovic nego Nele Karajlic...da ne spominjem "sumske" politicare koji sjede u ministarstvima ili parlamentu BiH...
Nele mozda jest supak ali ne mislim da je nacionalista ili cetnik!!!
- dustaban
#19 Re: Nele i KLIX
S vama je stvarno nemoguce diskutovati hladne glave jer vi niste to u stanju. Vama je cetnik srbin koji je umakao iz Sarajeva. Po meni je cetnik srbin iz pomoravlja koji je se "primakao" sarajevu 92. "da ga brani od balija".
A sto se tice "poznavanja situacije"... pa znate i sami onu - "izmakni se da bi bolje vidio". Mi koji smo ostali ovdje definitivno najmanje znamo sta se desavalo jer svakim danom se otkrivaju detalji za koje nismo znali.
Sarajlije, Srebrenicani, bosnjaci opcenito jesu najvece zrtve u proteklom ratu, ali sto se tice odgovornosti za njegovu eskalaciju... tu je bogme Nele u pravu. U onakvom predratnom ludilu, onaj koji nije imao oruzje trebao je koristiti pamet. Nazalost to se nije desilo i tragedija koja je uslijedila za svoju erupciju mora prepoznati krivce i na strani zrtve.
Ne, ne mogu se nikako pomiriti sa ovom euforijom da je Nele veci krivac od ovih koji nam i dan danas upravljaju sudbinama. Neleta mogu a nemoram gledati, ali egzistencija mi itekako ovisi o ovim supcima sto jos nisu uspostavili vladu...
A sto se tice "poznavanja situacije"... pa znate i sami onu - "izmakni se da bi bolje vidio". Mi koji smo ostali ovdje definitivno najmanje znamo sta se desavalo jer svakim danom se otkrivaju detalji za koje nismo znali.
Sarajlije, Srebrenicani, bosnjaci opcenito jesu najvece zrtve u proteklom ratu, ali sto se tice odgovornosti za njegovu eskalaciju... tu je bogme Nele u pravu. U onakvom predratnom ludilu, onaj koji nije imao oruzje trebao je koristiti pamet. Nazalost to se nije desilo i tragedija koja je uslijedila za svoju erupciju mora prepoznati krivce i na strani zrtve.
Ne, ne mogu se nikako pomiriti sa ovom euforijom da je Nele veci krivac od ovih koji nam i dan danas upravljaju sudbinama. Neleta mogu a nemoram gledati, ali egzistencija mi itekako ovisi o ovim supcima sto jos nisu uspostavili vladu...
- uglavnomja
#20 Re: Nele i KLIX
connected wrote:nisam nikad bio neki njegov veliki fan ali realno mogu se sloziti sa dustom..mozemo ga mrziti mozemo ga sazalijevati ali je li veci cetnik i neprijatelj BiH i Sarajevu jedan Nele Karajlic koji je jedan od kretora ZP i Nadrealista ili jedan Aleksandar Vucic koji je pucao sa jevrejskog groblja po Sarajevu ili Tomislav Nikolic cetnicki vojvoda (proglasen na Sokocu)?!? a ovoj potonjoj dvojici se napravi docek sa pocasnom gardom na sred Marijin Dvora...Po meni je veci neprijatelj recimo jedan Dragan Covic koji sjedi u Predsjednistvu ili recimo po meni vecu stetu u BiH pravi Bakir Izetbegovic nego Nele Karajlic...da ne spominjem "sumske" politicare koji sjede u ministarstvima ili parlamentu BiH...
svi ti nabrojani cetnici nisu bili simboli sarajeva, nisu punili dvorane, nisu nasmijavali raju do suza, nisu isli sa nama u skole i kafane ... oni su nebitni, oni su to sto su, neki tamo levati koje je rat nesrecom izbacio na povrsinu.
nije mozda supak, nego jeste supak.
i jos je pokazao i dokazao da je glup.
kusta je neka vrsta psihopate, uvijek bio ters i cudak, za njega nije cudo. i jos je dobro naplatio srbovanje.
a nele se nasro i jos osto kokuz. i jos nepozeljan. odbacen od stare raje, nikada prihvacen tamo, cak ni kad je dabica zazivao ...
- uglavnomja
#21 Re: Nele i KLIX
brkas pojmove.dustaban wrote:S vama je stvarno nemoguce diskutovati hladne glave jer vi niste to u stanju. Vama je cetnik srbin koji je umakao iz Sarajeva. Po meni je cetnik srbin iz pomoravlja koji je se "primakao" sarajevu 92. "da ga brani od balija".
nele nije kriv za rat i situaciju.
kriv je zato sto je izdao svoj grad, raju, mentalitet ... zato sto nije znao naci granicu u laprdanju, zato sto je uvrijedio sve zrtve ...
da je neki anonimni nenad otisao pa laprdao, libo me racq, ali njemu nema oprastanja. to je moje pravo, kao osobe koja je odrastala u to doba, koja nije izlazila iz kuce dok se ne zavrsi tln, koja je znala vecinu te ekipe ...
- dustaban
#22 Re: Nele i KLIX
Vas problem sa Neletom je u vasim nerealnim ocekivanjima. Vi ste ocekivali Neleta kao kombinaciju Mr.Beana i Natashe Kandic!
O'ladite malo...
O'ladite malo...
- uglavnomja
#23 Re: Nele i KLIX
dustaban wrote:Vas problem sa Neletom je u vasim nerealnim ocekivanjima. Vi ste ocekivali Neleta kao kombinaciju Mr.Beana i Natashe Kandic!
O'ladite malo...
o cemu to ti?
da je sutio, sve bi bilo ok. niko nije ocekivao traktate o priznavanju krivice i posipanje pepelom.
a sad poslije svega bi da zaradjuje pare na sarajevu, na koje se posrao. samo se zajebao, i to dobro. ovdje ga vise niko ne gotivi, a tamo nikad nije bio prihvacen. davno su pametniji skontali da od scenskog srbovanja nema hajra. cak je i bora corba prestao.
sve je ovo jadan pokusaj marketinga, da se stagod zaradi. od mene, a vjerujem i od sve tadasnje raje nece zaraditi
tako da
-
kakavdanakneiskustvu
#24 Re: Nele i KLIX
uglavnomja wrote:dustaban wrote:Vas problem sa Neletom je u vasim nerealnim ocekivanjima. Vi ste ocekivali Neleta kao kombinaciju Mr.Beana i Natashe Kandic!
O'ladite malo...
o cemu to ti?
da je sutio, sve bi bilo ok. niko nije ocekivao traktate o priznavanju krivice i posipanje pepelom.
a sad poslije svega bi da zaradjuje pare na sarajevu, na koje se posrao. samo se zajebao, i to dobro. ovdje ga vise niko ne gotivi, a tamo nikad nije bio prihvacen. davno su pametniji skontali da od scenskog srbovanja nema hajra. cak je i bora corba prestao.
sve je ovo jadan pokusaj marketinga, da se stagod zaradi. od mene, a vjerujem i od sve tadasnje raje nece zaraditi![]()
tako da
tacno,a on je izabrao pjevati ode karadžiću,pametnom dovoljno
-
kakavdanakneiskustvu