Nekultura u odgoju djece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mad_max_ba

#76 Re: Nekultura u odgoju djece

Post by mad_max_ba »

512MB wrote:Da nasem narodu, i moji roditelji nisu nista drugciji bili od ostatka zatucanog proletarijata, iako su obadvoje fakultetski obrazovani, al mentalitet cini cuda.
pa neko ko je potomak fakultetski obrazovanih ljudi bi morao znati da je oboje, al dobro vadi te ovo zatucano....
Fudo387

#77 Re: Nekultura u odgoju djece

Post by Fudo387 »

broj dva wrote:
Fudo387 wrote:
512MB wrote:Interesantno je kako se "domicilni" bosancerosi boje zubara ko djavla, taj strah u licu je vrhunac, ko da se ide na sunecenje :lol:

Bogami nas u dijaspori je svabo to naucio, dva put godisnje pravac ciki zubaru na pregled i dotjerivanje, ko izlet, nema bolova a zubi se cakle i svi na broju..

A sto se tice cokolade, moja djeca jedu cokoladu mozda 2 puta mjesecno, i to kad su bas zasluzili nekom prvoklasnom akcijom, ali samo sa kakao udjelom od >80% (ostalo je smece kazu).
Pa ne boje se, stomatologija je skup sport.

Sta bi sada dao za jednu lepinju sa kajmakom ali jebi ga samo falafel i kebab u blizini...
Ja bih pustio da mi zdrav zub izvade. :lol:
kox

#78 Re: Nekultura u odgoju djece

Post by kox »

Fudo387 wrote: Pa ne boje se, stomatologija je skup sport.
Stomatolog je besplatan i svaki dom zdravlja ima ordinaciju. Dosta škola takođe ima školske stomatologe, tj. ambulantu u sklopu škole (pripadaju domovima zdravlja, ispostava pri školi) :roll:
512MB

#79 Re: Nekultura u odgoju djece

Post by 512MB »

mad_max_ba wrote:
512MB wrote:Da nasem narodu, i moji roditelji nisu nista drugciji bili od ostatka zatucanog proletarijata, iako su obadvoje fakultetski obrazovani, al mentalitet cini cuda.
pa neko ko je potomak fakultetski obrazovanih ljudi bi morao znati da je oboje, al dobro vadi te ovo zatucano....
Izvinite lektore, bosanski jezik sam ucio u skoli na dopunskoj nastavi pa se omakne koja nepravilnost :mrgreen: al inace baratam sa cetiri (4) strana jezika istovremeno pa je malo zajebaTo, al nema veze sad...
kox

#80 Re: Nekultura u odgoju djece

Post by kox »

Al' češki mu najbolje ide :lol:
mad_max_ba

#81 Re: Nekultura u odgoju djece

Post by mad_max_ba »

512MB wrote:
mad_max_ba wrote:
Izvinite lektore, bosanski jezik sam ucio u skoli na dopunskoj nastavi pa se u vrucini borbe omakne koja nepravilnost :mrgreen: al inace baratam sa cetiri (4) strana jezika istovremeno pa je malo zajebaTo, al nema veze sad...
pa vidi kao neko ko se hvali baratanjem stranim jezicima, hvali zatucano-fakultetski obrazovanim roditeljima, valjda bi trebao vladati prvo svojim maternjim jezikom.

Al dobro već, imaš opravdanje, u nas zatucanih u Australiji se to tako..... (ili je pak neka druga obećana zemlja u pitanju)...
Locked