Nekretnine Pelak - agencija za prevare vol.2

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

hajmo se ba ljudi organizovat, otvorit sa-x agenciju za nekretnine.... a moze i brokersku kucu... :D il makar da opljackamo kakvu banku :D posljedica nema... sto da ne :D (ja bi usput i upuco par ljudi, al to je do mene, ne morate ako necete)
MA DAJ...

Post by MA DAJ... »

Kako mislis on opremao?

A sta mu je sa majkom i agenciom,to niko ne spominje vise?

Vjerovatno ide u pravcu zataskavanja iz nekih njima poznatih razloga!?
burekodsira

Post by burekodsira »

koliko znam policija u ovoj sedmici sprovodila provjeru naroda koji je prijavio da je pokraden od strane pelaka, zvali na razgovor i uvid dokumenata... valjda posto misle da ima i laznih prijava !?
stidljiv

Post by stidljiv »

PITARKA_SA wrote:tresla se gora rodio se mish.
dok ljudi nemaju za panje,neki ljudi okrecu novac,kradu,profitiraju i njihova djeca vozaju dzipove koji kostaju ko moj stan..
Ja vozam dzipa...al' sam ga posteno zaradio.. :oops: I sta sad ?? :oops: :D
burekodsira

#30 AS - Pelak postao notar

Post by burekodsira »

evo i clanka iz novina AS od 17. Aprila

kliknite da povecate na original velicinu

Image

Image
Comrad

Post by Comrad »

Šta su ba ovo u Jajcu zapalil travu i rastinje... :D
_ambassador

Post by _ambassador »

Comrad wrote:Šta su ba ovo u Jajcu zapalil travu i rastinje... :D
stvarno ba, sta je ovo?? :? :D
a jos u kiseljaku ukraden passat....... :? :? :?

ljudima pale travu i kradu passate a vi o jadnoj mihriji i njenoj familiji...
gdje je tu humanost?? pustite joj nek se objesi!!! :x :x :D
luciferino

Post by luciferino »

Meni je samo malkice čudno što se o tome sve manje i manje govori (ispravite me ako griješim). Čak mi se čini kao da su i oni oštećeni utihnuli, šta ja znam, možda zato što je istraga u toku.

Svejedno, nešto mi tu smrdi. :-?
_ambassador

Post by _ambassador »

luciferino wrote:Meni je samo malkice čudno što se o tome sve manje i manje govori (ispravite me ako griješim). Čak mi se čini kao da su i oni oštećeni utihnuli, šta ja znam, možda zato što je istraga u toku.

pa posljednji komentari upravo upucuju na tu shutnju. samo mi nije jasno, zar je to moguce uraditi (jeste na nizim razinama) uprkos svim postojecim medijskim, pravnim pa i drustvenim pojedinacnim promatracima?????

zar je i ovaj forum pod dominacijom tvrtke pelak ili mozda neke vise sile???
zar rizikujem svoje zdravstveno blagostanje govoreci o ovom????

fakat smrdi tih 8 miliona... ali smrdi jos vise ova shutnja....

ovo ce vjerovatno zavrsiti kao onaj slucaj ministrice pravde, mislim, mi smo samo obicne nule u svemu tome. jos ako sutimo odosmo u minus, koga briga.....
nelo

Post by nelo »

Znaci definitivno smo dotakli dno dna, notar hmmmm !!!!!!
nek nam je Bog na pomoci..... :(
Fair Life

Post by Fair Life »

luciferino wrote:Meni je samo malkice čudno što se o tome sve manje i
manje govori (ispravite me ako griješim). Čak mi se čini kao da su i oni
oštećeni utihnuli, šta ja znam, možda zato što je istraga u toku.

Image
burekodsira

Post by burekodsira »

pa tu su mediji krivi.... trebaju svaki dan spomenuti nesta vezano sa ovim...

a policija vrsi provjeru svih podataka tako da ce to jos potrajati jer nisu svi osteceni u/iz bih a ni u sarajevu....
luciferino

Post by luciferino »

Fair Life wrote:
luciferino wrote:Meni je samo malkice čudno što se o tome sve manje i
manje govori (ispravite me ako griješim). Čak mi se čini kao da su i oni
oštećeni utihnuli, šta ja znam, možda zato što je istraga u toku.

Image
Ma ne baš tako :-D. Taj bi smrad čak i naši mediji malo teže zanemarili.
MA DAJ...

Post by MA DAJ... »

Nista novo u vezih ovih prevara,koliko ih je prevarenih do sada i koja je krajnja cifra sa prevarom?
burekodsira

Post by burekodsira »

evo da se nadovezem na one novinske clanke - vijest od maloprije sa sa-xa

Sutra u FBiH počinju s radom notari

Otvaranjem 88 notarskih kancelarija sutra će u Federaciji BiH biti ozvaničeno uvođenje notarijata kao javne službe, odnosno početak primjene Zakona o notarima.

To je u izjavi za Agenciju FENA potvrdio predsjednik Notarske komore FBiH, notar Mušir Brkić, podsjećajući kako je 88 imenovanih notara upisano u imenik ove komore, te da su svi dobili odgovarajuće dozvole i rješenja o početku rada.

Prema njegovim riječima, istovremeno s uvođenjem notarijata prestaje funkcija sudova u oblastima koja će ubuduće biti u nadležnosti notara, a što podrazumijeva notarsku obradu isprava - sačinjavanje i ovjeravanje ugovora o prometu nekretnina i svih stvarnih prava te osnivačkih akata privrednih subjekata.

U nadležnosti notara su i ovjere potpisa, prepisa i rukopisa, te izdavanje potvrda i drugi pravni poslovi u oblasti imovinskih odnosa.

Predsjednik Notarske komore FBiH ocijenio je kako
uvođenje notarijata kao javne službe Bosnu i Hercegovinu približava evropskim standardima u pogledu jačanja pravne sigurnosti građana i potencijalnih stranih investitora.
luciferino

Post by luciferino »

Jao ironije, ili kako da to već nazovem. A gospodin Pelak upravo postao notar. :shock:

Ima li kakav smiley da se klepa toljagom po glavi?
burekodsira

Post by burekodsira »

kod nas se zove ironija a u svijetu za to koriste termin kriminal :x

a evo slican smajli Image
trica-fr

Post by trica-fr »

burekodsira wrote:evo da se nadovezem na one novinske clanke - vijest od maloprije sa sa-xa

Sutra u FBiH počinju s radom notari

Otvaranjem 88 notarskih kancelarija sutra će u Federaciji BiH biti ozvaničeno uvođenje notarijata kao javne službe, odnosno početak primjene Zakona o notarima.

To je u izjavi za Agenciju FENA potvrdio predsjednik Notarske komore FBiH, notar Mušir Brkić, podsjećajući kako je 88 imenovanih notara upisano u imenik ove komore, te da su svi dobili odgovarajuće dozvole i rješenja o početku rada.

Prema njegovim riječima, istovremeno s uvođenjem notarijata prestaje funkcija sudova u oblastima koja će ubuduće biti u nadležnosti notara, a što podrazumijeva notarsku obradu isprava - sačinjavanje i ovjeravanje ugovora o prometu nekretnina i svih stvarnih prava te osnivačkih akata privrednih subjekata.

U nadležnosti notara su i ovjere potpisa, prepisa i rukopisa, te izdavanje potvrda i drugi pravni poslovi u oblasti imovinskih odnosa.

Predsjednik Notarske komore FBiH ocijenio je kako
uvođenje notarijata kao javne službe Bosnu i Hercegovinu približava evropskim standardima u pogledu jačanja pravne sigurnosti građana i potencijalnih stranih investitora.
jel' ovo jos jedan namet na raju? dal' neko zna koliko su im puta vece tarife za poslove koje su do sada obavljali sudovi.
burekodsira

Post by burekodsira »

dokle su stigli sa istragom? ima li nekih informacija
trica-fr

Post by trica-fr »

burekodsira wrote:dokle su stigli sa istragom? ima li nekih informacija
jucerasnja slobodna bosna objavila je clanak u vezi sa ovim. da li neko moze ga postirati da se vidi o cemu se radi
nelo

Post by nelo »

vidjeh u jucerasnjem avazu:
BOR banka potrazuje veci broj stanova koje je pelak i 2A zalozio kao hipoteku (cca 20). dakle vjerovatno su tusnuli stanove ljudima oji vec zive u njima (i platili su ih) a sad banka na osnovu hipoteke trazi stanove. Ovima preostaje da ili vracaju taj kredit ili iseljenje iz stana.
dakle jos jedna iz kucnih radinosti porodice pelak.
Da Bog dragi sacuva, ne smijem ni da pomislim da se stavim u kozu tih ljudi, kako li oni deveraju......
karanana

Post by karanana »

nelo wrote:vidjeh u jucerasnjem avazu:
BOR banka potrazuje veci broj stanova koje je pelak i 2A zalozio kao hipoteku (cca 20). dakle vjerovatno su tusnuli stanove ljudima oji vec zive u njima (i platili su ih) a sad banka na osnovu hipoteke trazi stanove. Ovima preostaje da ili vracaju taj kredit ili iseljenje iz stana.
dakle jos jedna iz kucnih radinosti porodice pelak.
Da Bog dragi sacuva, ne smijem ni da pomislim da se stavim u kozu tih ljudi, kako li oni deveraju......
Ne kontam....Ciji su stanovi bili kad su bili upisivani pod hipoteku? Nisam upratio ovo sto si napiso a interesuje me.
nelo

Post by nelo »

Ne kontam....Ciji su stanovi bili kad su bili upisivani pod hipoteku? Nisam upratio ovo sto si napiso a interesuje me.[/quote]

neki stanovi se vode na arben avdija (sin od mihrijine sestre), neki na pelak a neki na nepoznatim ljudima. Moja je pretpostavka da ljudi nisu provjeravali stanje stana (nesto se cak nije ni moglo provjeriti, npr. dok je hipoteka bila u procesu ili slicno) i da su kupili taj stan i isplatili pare. sad dosli da knjize stan u sudu kad tamo kazu ima hipoteka-zamisli zijana njihovog. a sudstvo je takvo da se to moglo tada izvesti (ne znam sad sa notarima jel s epromijenilo).
a ciji je stan, nije ni bitno jer su mogli prevariti i prodavca stana ako to nisu oni, jednostavno sa nekom punomoci i slicno (zato i jest ova frka sto se dobro snadjose u ovom haosu). ako je bio njihov situacija je cista, stave stan pod hipoteku, dignu kredit i sutra ga prodaju. i dok ovaj skonta.....belaj......
karanana

Post by karanana »

nelo wrote:Ne kontam....Ciji su stanovi bili kad su bili upisivani pod hipoteku? Nisam upratio ovo sto si napiso a interesuje me.
neki stanovi se vode na arben avdija (sin od mihrijine sestre), neki na pelak a neki na nepoznatim ljudima. Moja je pretpostavka da ljudi nisu provjeravali stanje stana (nesto se cak nije ni moglo provjeriti, npr. dok je hipoteka bila u procesu ili slicno) i da su kupili taj stan i isplatili pare. sad dosli da knjize stan u sudu kad tamo kazu ima hipoteka-zamisli zijana njihovog. a sudstvo je takvo da se to moglo tada izvesti (ne znam sad sa notarima jel s epromijenilo).
a ciji je stan, nije ni bitno jer su mogli prevariti i prodavca stana ako to nisu oni, jednostavno sa nekom punomoci i slicno (zato i jest ova frka sto se dobro snadjose u ovom haosu). ako je bio njihov situacija je cista, stave stan pod hipoteku, dignu kredit i sutra ga prodaju. i dok ovaj skonta.....belaj......[/quote]

Pa onda je banka kriva jer je raji davala kredite na hipoteku stanova koji su vec negdje pod hipotekom. Ili su ti ljudi keshom placali tako da im nije ni trebalo da stave stan koji kupuju pod hipoteku?
amrino

Post by amrino »

Ovo- da je gdin postao notar sam cula- kao i pricu da je to bio prvobitni plan- on postane notar, i "opere" sve ono sto su pokrali...al' eto malo ih je usporio onaj ciko sto mu je zenu kidnapovao...Takodje se prica po gradu da osteceni ljudi te pare nikada nece dobiti- jer nema ko da im isplati...po pravilu bi trebala gospoja ali ona je haman- svorc..
Sta ce se desiti sa cijelom tom pricom ne znam ali sigurno znam da se ja oko toka necu sikirati...Lik je postao notar...sve je proslo bez frke- pa gdje su ti ljudi kojima je ova porodica pokrala sve? Sto se niko ne buni? Da je meni neko, nekim slucajem hapio zivotnu ustedjevinu- ja vrlo dobro znam sta bi uradila...a oni neka cekaju pravdu...sama ce im sigurno pokucat' na vrata...
Post Reply