Ovako, imam nekoliko pitanja, ali prije toga da objasnim situaciju, pa ako neko ima odgovor bio bih zahvalan da napise.
U planu imam otvaranje jednog web shopa(narucivanje online, placanje putem pouzeca i sl.). Posto bi roba stizala iz inostranstva, potrebno je da imam registrovanu firmu (doo) sto imam. Firma posjeduje svoj poslovni prostor, ali djelatnost buduceg web shopa je sasvim druga djelatnost od one cime se firma bavi, tako da taj poslovni prostor ne mogu koristiti, a posto je web shop u pitanju nemam namjeru otvarati jos jedan poslovni prostor.
Ono sto mene zanima jeste, da li zaista moram imati registrovan jos jedan poslovni prostor za novu djelatnost u sklopu vec postojece firme ili taj "web shop" i novi posao mogu voditi preko vec postojece adrese firme i istog racuna, jer sam cuo da se mora imati nova prodavnica/adresa?
Dalje, interesuje me sta mi je potrebno za trgovinu maloprodajom, osim onoga sto vec znam; kasa i trgovacka knjiga?
Postoji li neki zakon o internet poslovanju ili nesto na taj fazon?
Ja bi bio najrahatniji da imam samo web shop, da ljudi naruce, ja posaljem robu, ispostavim racun. Uredno placam porez, vodim knjige i to je to.
Da li se neko vec susretao s necim slicnim ili moze pomoci?
Unaprijed hvala!
p.s. da li znate nekoga da radi slican posao, pa bi mi mogao objasniti sve u vezi toga?