Autor Ad. A. | Objavljeno 1.08.2012. u 21:28
Nermin Jamak, Fudbaler fudbalskog kluba Željeznicar iz Sarajeva, pronađen je danas oko 19 časova u nesvjesnom stanju u Sarajevskom naselju Švrakino selo, općina Novi Grad.. Prema nalazima laboratorijske analize u MUP-u Kantona Sarajevo, Jamak je u krvi imao čak 0,51 posto alkohola, što je do sada najveća zabilježena vrijednost u domaćoj medicinskoj praksi.
Jamak je pronađen jutros bez svijesti u Švrakinom selu, u Prvomajskoj ulici broj 31. Prvi su ga primjetili mještani obližnjeg romskog maselja, koji su odmah pozvali hitnu pomoć.
Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS-a je potvrdila za portal "Dnevnog avaza" ovakav slučaj još nisu imali, jer količina alkohola od 0,51% koju je Nermin imao u krvi daleko prevazilazi najveće vrijednosti sa kojim su se susretali domaći ljekari.
Da podsjetimo, dozvoljena količina alkohola u krvi tokom vožnje je 0,05%, a već preko 0,2% čovjek počinje da gubi razum i svijest.
– Vidjela sam tog gospodina rano jutros, kad sam prostirala veš – kaže Munira Halilović, majka šestero djece iz obližnjeg romskog naselja, i nastavlja:
– Još je bio svijestan kad sam mu prišla, taj Jamak. Pitao me da li sam videla neke tablete u vazduhu, tablete na struju, tablete-baterije, tako je nešto mrmljao.Kakva struja, pa mi ovde ni struju ni vodu nemamo, rekla je Munira našem novinaru.
Jamak je zadržan u Kliničkom centru radi daljih ispitivanja, a ljekari kažu da mu život, i pored ogromnog trovanja alkoholom, nije u opasnosti.
kopirano sa ss.ba foruma