Neko iz Danske-Kopenhagen?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Ministar poljoprivrede

#26 Re: Neko iz Danske-Kopenhagen?

Post by Ministar poljoprivrede »

Kineskinja wrote:Dolazim uskoro tamo, pa mi treba neko ko vec zivi tamo, radi nekih informacija.
tnx :)
Danska je jedna visoko razvijena poljoprivredna zemlja i ako si jako dobra na polju poljoprivrede u Danskoj mozes napraviti sjajnu karijeru. Tako sjajnu karijeru da ce cijela Kina biti ponosna na tebe.
chinese_water

Post by chinese_water »

Kineskinja wrote:Sto bi ucila kineski, prvo treba da znam arapski ...idemo nekim redom...a ni kineze bas ne hajem, mali, nikakvi, ...bljak....ko bi ih? Htio bi ih samo onaj ko ne bira i kome je svejedno skim se drzi za ruku :D :-)
Vala i ove danasnje zene olako prelaze sa teme ucenja jezika na drzanje za rukice :-)
zmogi

Post by zmogi »

JA SAM DOSAO IZ KOPENHAGENA PRIJE 20-ak DANA. AKO HOCES DA OPSTANES PONESI SVOJU HRANU ILI UMRI OD GLADI. ONO STO JE JESTIVO TO TI JE I NENORMALNO SKUPO.AKO CES JESTI VANI IDI KOD KINEZA ILI TURAKA.NEMOJ DA TE KO PREVARI PA DA POJEDES NESTO NA ZELJEZNICKOJ STANICI. OSTALO JE SUPER STO SE KOPENHAGENA TICE. OBIDJI KRISTIJANU, TIVOLI, MUZEJ EROTIKE , GINISOV MUZEJ, MALU SIRENU...
ALI JEDI KUCI PA KRENI.
P.S.TAKSI I PREVOZ SU TI ISTO SKUPI. TAKE A BIKE.
Edin H.

Post by Edin H. »

Ja kada sam bio tamo odveli me u neki veliki restoran pored nekog parka - svo osoblje drogirano :D
Timotije

Post by Timotije »

Ne znam razlog dolaska i duzinu boravka, ali spremi se na vjetar i skupocu. Kopenhagen je uvijek vjetrovit (pogotovo u ovo doba godine), cijene su naravno astronomske za bosanska uslove. Pojeftino i dobro (15-20-ak maraka) se moze pojesti jedino u turskim restoranima. Tu si jedino i "sigurna" da neces dobiti svinjetinu, nije ni Turcima vjerovati ali negdje se mora jesti.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

ja sam uvijek tvrdio da je europa supljak :D :D
nema bosne nidje :D
foton

Post by foton »

Kineskinja wrote:Cekam fotona da mi odgovori :roll:
Nista od konkretnog pitanja => nista od konkretnog odgovora.
Post Reply