Neko da se bavi online pokerom?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Rocket

#1 Neko da se bavi online pokerom?

Post by Rocket »

Pozdrav.

Ja sam se preselio nedavno u Sarajevo i radim sa internet marketing. Prije 10 godina sam zivio od pokera, ali kada su dali "ban" igracima iz amerike, ja sam prestao. Sada igram 3-4 sata svaki dan, od 23-03 odprilike. Imam i coach, ali neigram visoko, to je vise kao hoby.

Imali neko ovdje na forumu da se bavim pokerom ili zivi od toga?
KB9

#2 Re: Neko da se bavi online pokerom?

Post by KB9 »

imaju garant oni sto rade ankete za fening
Rocket

#3 Re: Neko da se bavi online pokerom?

Post by Rocket »

KB9 wrote:imaju garant oni sto rade ankete za fening
Takvih ima svagdje =)
animals

#4 Re: Neko da se bavi online pokerom?

Post by animals »

Zar se tu moze i zaraditi..
vecina izgubi i gace
.
Rocket

#5 Re: Neko da se bavi online pokerom?

Post by Rocket »

animals wrote:Zar se tu moze i zaraditi..
vecina izgubi i gace
.
Pa moze, ako se zna igrati. Ali u pravu si, sigurno oko 95% gube. Prije je bilo puno lakse pobjediti, ali sada imam svavakvih programa i bots, al moze se. Ima puno Rusa i iz Ukrajine sto igraju non stop, ali iz Bosne jos nisam nikoga vidjeo za stolovima.

Evo moja zadnja 2 mjeseca:
Image
animals

#6 Re: Neko da se bavi online pokerom?

Post by animals »

Rocket wrote:
animals wrote:Zar se tu moze i zaraditi..
vecina izgubi i gace
.
Pa moze, ako se zna igrati. Ali u pravu si, sigurno oko 95% gube. Prije je bilo puno lakse pobjediti, ali sada imam svavakvih programa i bots, al moze se. Ima puno Rusa i iz Ukrajine sto igraju non stop, ali iz Bosne jos nisam nikoga vidjeo za stolovima.

Evo moja zadnja 2 mjeseca:
Image
Ja sam jednom probao igrati iz znatizelje..
uzeo 200 eura, i izgubim ih zacas..i to sve na dobrim kartama.
Sjecam se, samo davao tipu koji je imao 1000eura uoga.
.otad nisam vise nikad probao..cista namjestaljka..
.
Rocket

#7 Re: Neko da se bavi online pokerom?

Post by Rocket »

animals wrote: Ja sam jednom probao igrati iz znatizelje..
uzeo 200 eura, i izgubim ih zacas..i to sve na dobrim kartama.
Sjecam se, samo davao tipu koji je imao 1000eura uoga.
.otad nisam vise nikad probao..cista namjestaljka..
.
Da, ima takvih ko ti mi zovemo ribom :D Na tim tipom igraca bas i zaradi, a ako se igra protiv ljudi sto znaju, onda se ide u minus radi rake.

Al stetom, od kada je Amerika zabranila svojim gradanima da igraju, tada je poker i "umro", tako sada nemo puno losih igraca, al opet se moze zaraditi, spec na manjim ulogama (NL25 - NL100).
animals

#8 Re: Neko da se bavi online pokerom?

Post by animals »

Interesuje me, jel neki ko da su mi vidjeli karte..
uvijek kad su me pratili uzimali su me..
Ko da su znali koje karte imam..
Rocket

#9 Re: Neko da se bavi online pokerom?

Post by Rocket »

animals wrote:Interesuje me, jel neki ko da su mi vidjeli karte..
uvijek kad su me pratili uzimali su me..
Ko da su znali koje karte imam..
Neznam kada si igro, ali znam da je bilo prije nekoliko godina, jedan network, sto su imali "super users". To su bici account od te firme, i sa njima, kada su na stolu, mogli su da vide sve karte. Nesjecam se tacno, ali ja mislim da je bio pacific poker. Ali je bila velika frka oko toga, i provalili su ih, jel su neki igraci dosli do lozinkih od superuser i uzelu ogromne pare.

Ali ako igram na ovim velikim networks, onda jedina sansa da ti neko vidi karte, je ako instaliraju neki virus na tvoj kompijuter, da naprimjer uzima screen shot a da ti neznas (kao sto uppwork/odesk ima progrfam da prati dali radis ili ne, kada radis prijekte na satnicu preko njih).

Na vecim forumima oko pokera, ima takvih u istom slucaju kao ti da ubace malo para pa izgube pa imaju osjecaj da im neko vidi njihove karte, sto pisu, i ti threads su nekoliko hiljade stranica.

Ali u pokeru je velika "varianse", a ako imas naprimjer AA protiv 22, opet ces svaki peti put izgubiti tu ruku, ako dode do showdown. Tako i ja taj osjecaj dobijem ponekad, ali nevjerujem da ti je neko vidjeo tvoje karte =)
Matzan

#10 Re: Neko da se bavi online pokerom?

Post by Matzan »

Šejtanska posla.
medvjed23

#11 Re: Neko da se bavi online pokerom?

Post by medvjed23 »

pokera igraju igrači protiv igrača, a ne igrači protiv kockarnice, tako da će najvještiji igrači biti na dobitku.. meni je žao što ne spadam među iste, jer privlačan mi je taj životni stil.. taj dašak dokholidejevskog avanturizma u svijetu punom banalnosti :D
Rocket

#12 Re: Neko da se bavi online pokerom?

Post by Rocket »

medvjed23 wrote:pokera igraju igrači protiv igrača, a ne igrači protiv kockarnice, tako da će najvještiji igrači biti na dobitku.. meni je žao što ne spadam među iste, jer privlačan mi je taj životni stil.. taj dašak dokholidejevskog avanturizma u svijetu punom banalnosti :D
Bas tako.

Ja sam u Aziji zivio preko pola godine dana, i bila nas je oko 50 igraca iz skandinavije u istom trenuktu. Ali sada je puno teze pobjediti vece pare, tako nema ih vise puno, od moje stare raje da su nastavili. Vecinom su se prebacili na internet marketing ili fakultet upisali
DanielThomas

#13 Re: Neko da se bavi online pokerom?

Post by DanielThomas »

Ne znam za poker, ali ni jedna igra ti neće ništa donijeti ako joj ne daš malo šanse. Pročitajte malo što je RTP…ljudi misle ako vide RTP od, ne znam, 97%, da će skoro uvijek dobiti. Ne ide to tako, to važi asmo nakon određenog broja partija, obično dost velikog. I meni se sve činilo kao prevara i štos za naivne, al evo sad za vrijeme korone, bilo dosadno...i tako raspitam se malo kod frendova i odem na https://book-of-ra-free.com/hr/ ... proguglam optimalne kombinacije, pravila, najbolje linije - i stvarno sam počeo dobivati. Ništa što je stvarno vrijedno truda ne dolazi lako; bez truda i učenja uvijek si na gubitku, i u poslu i u kocki.
Last edited by DanielThomas on 15/03/2021 11:22, edited 1 time in total.
visuljak

#14 Re: Neko da se bavi online pokerom?

Post by visuljak »

mozes sve izgubiti.
Post Reply