ostro i na prvu wrote:samo kesh lova iz jorgana
kad kupujem tv, frizider,itd placam odmah, kad je bez kredita moze se negocirati cijena, nedavno sam iscupala ves-masinu za 400 euro, bjese 460
alergicna sam na kredite, ne kupujem nista na guzove
ostro i na prvu wrote:samo kesh lova iz jorgana

Nikako, zivim u IN a radim u IL pa imam tri porezne prijave za predati. Prosle godine smo muz i ja izgleda bili i previse placeni (ne znam kako on je nezaposlen i student) pa sam cak IN morala cek pisati. Da mi je znati gdje su te pare sto navodno ekstra zaradih?corolla02 wrote:prihodi ili procenti prihoda nekih taxa koje drzave uzimaju pojedinacno; kako vasa state stoji u poredjenju sa drugim ili us prosjekom
melb26sa wrote:Ma bjezi, nije mi jasno, isto tako sam i ja morao vracati dok sam bio undergraduate. katastrofa, ovi rasisti na jugu nisu normalni.corolla02 wrote:prihodi ili procenti prihoda nekih taxa koje drzave uzimaju pojedinacno; kako vasa state stoji u poredjenju sa drugim ili us prosjekom
A sad jos ne salju cekove odmah!
Nikako, zivim u IN a radim u IL pa imam tri porezne prijave za predati. Prosle godine smo muz i ja izgleda bili i previse placeni (ne znam kako on je nezaposlen i student) pa sam cak IN morala cek pisati. Da mi je znati gdje su te pare sto navodno ekstra zaradih?
ma ludnica, ja sam do sad uvijek dobivao nazad ali ove godine jos nisam radio taxe, strah me morat cu vracati nazadmelb26sa wrote:Nikako, zivim u IN a radim u IL pa imam tri porezne prijave za predati. Prosle godine smo muz i ja izgleda bili i previse placeni (ne znam kako on je nezaposlen i student) pa sam cak IN morala cek pisati. Da mi je znati gdje su te pare sto navodno ekstra zaradih?corolla02 wrote:prihodi ili procenti prihoda nekih taxa koje drzave uzimaju pojedinacno; kako vasa state stoji u poredjenju sa drugim ili us prosjekom
To sam i ja primjetio da je Amex na crnom glasu po Evropi, nece ga u vise od 50 % mjesta dok Viza i MC prolaze bez problema.....zasto?Feronia wrote:Privatno sve VISA...nista drugo! (ponekad Diners...) Poslovno AMEX - al me za'ebava maksimalno...tako da gledam kako cemo je promjeniti za nesto drugo - slabo ko u EU prima AMEX...i ako prima uvjek neki problem ...
Da li je ovako nešto moguće izvesti u BiH? Ili samo u USA?Ja_Ja wrote:Koristim kreditnu karticu koliko je to moguce vise. Nacin na koji je koristim je nesto vec drugo. Ono sto radim jeste da imam 3 kreditne kartice preko kojih placam tri grupe racuna. Prva grupa su hrana i ostale kucanske potrebstine, druga grupa su mjesecni racuni i treca grupa su ostale stvari (ukljucujuci gorivo itd.). Sve tri kartice rade po sistemu poena gdje skupljam poene na potrosene dolare. Ono sto radim jeste da nakon sto svi racuni "legnu"automatski prebacim novac sa tekuceg racuna na kreditnu karticu dovodeci ga ispod $50 i izbjegavajuci ogromnu kamatu. Ovako vec radim tri godine i vec sam dva puta imao dovoljno poena da letim iz STL do Majamija, i STL-LA, plus sto sam na te poene uzimao hrpu drugih stvari. Kreditni limit na dvije kartice je otisao sa 2500 na 19000 a na trecoj sa 6000 na 30000 dolara. Kreditna historija isto tako je skoro 800 a tek mi je 25 godina (oni koji zive u USA znaju da su to godine u kojima se vecina josh uvijek izvlaci iz kredita za skolu).
Kada dodje do samih kreditnih kartica one su dobre sve do onog momenta dok se ljudi ne zanesu njima i pocnu da zive van svojih mogucnosti. Jednom kada se to desi onda se treba vaditi godinama. Ovo sto ja radim u kreditnim krugovima se zove "death beat" tj. osoba koja koristi kreditnu karticu ali banka koja je izdala karticu nema zaradu na njoj jer nema velikog balansa na njoj a posto uvijek ima izmedju 25-50 dolara oni moraju da to prijave kreditnim biroima sto opet dovodi do toga da moj kreditni "skor" raste.