Evo da vam dam par savjeta kao prevenciju protiv raka.ZELENI CAJ JE dobar u borbi PROTIV RAKA,ZA IMUNITET, PROTIV PREHLADE ,GRIPE(srcani bolesnici se trebaju POSAVJETOVATI S LIJECNIKOM JER CAJ SADRZI KOFEIN.pa onda trebaju reci liječniku da čaj sadrži kofein i zatražiti njegovo mišljenje u vezi konzumacije čaja).
BIJELI CAJ je isto DOBAR U BORBI PROTIV RAKA, ZA IMUNITET, PROTIV PREHLADE, GRIPE(mozete ga kupitI u prodajnim centrima). Ovaj caj sadrzi MANJE KOFEINA NEGO ZELENI I MISLIM DA JE CAK BOLJI.
Djelotvornost cajeva mozete vidjeti i na internetu tako sto upisete ZELENI CAJ ili BIJELI CAJ,a na internetu pronađite kako ih i kada konzumirati,ali ako ste nepovjerljivi prema internetu,zatražite savjet liječnika ili ljekarnika s tim da mu morate reći informacije o čaju i o tome što sadrži,na primjer ako ćete pitati za zeleni,a srčani ste bolesnik,morate reći da sadrži kofein,a ako niste srčani bolesnik reći ćete da niste srčani bolesnik,ali da vas zanima liječnikovo/ljekarnikovo mišljenje o tome koliko i kako treba zeleni čaj konzumirati jer sadrži kofein.Morate reći da sadrži kofein.Ovo vrijedi i za bijeli čaj ako se želite posavjetovati s liječnikom/ljekarnikom i ja vam i to odobravam i preporučujem da se posavjetujete s liječnikom/ljekarnikom,ali recite mu da bijeli čaj ima manje kofeina (vidio sam na internetu da ima 25 % manje kofeina od zelenog čaja) i ponavljam još jednom BOLJI JE OD ZELENOG I DJELUJE PROTIV RAKA,GRIPE,PA VAM PREPORUČUJEM BIJELI AKO SE DVOUMITE IZMEĐU ZELENOG I BIJELOG.Morate biti sigurni da niste srčani bolesnik,a to ćete znati kada odete kardiologu.Ako i niste srčani bolesnik ne valja pretjerivati s čajem da ne bi postali srčani bolesnik radi kofeina i ako niste srčani bolesnik,a želite se posavjetovati s liječnikom ili ljekarnikom prije uzimanja čaja slobodno to učinite i to vam preporučam,ali liječniku/ljekarniku recite onako kako sam vam u gornjim redovima napisao što trebate reći za čajeve.Nemojte piti puno kave jer i ona sadrži kofein.Nju bi trebali u potpunosti izbjegavati srčani bolesnici.Ponovo kažem da je BIJELI BOLJI OD ZELENOG JER SADRŽI MANJE KOFEINA I VIŠE ANTIOKSIDANASA KOJI SU DOBRI ZA ZDRAVLJE.Preporučujem vam BIJELI ČAJ JER JE BOLJI OD ZELENOG I IMA MANJE KOFEINA.NE PRICAJTE DUGO, a bilo bi super da NE PRIČATE NIKAKO NA MOBITEL jer ZRACI I IZAZIVA TUMOR NA MOZGU (moj vam je savjet da pricate MANJE OD MINUTE,ali je bolje skroz IZBJEGAVATI pričanje na mobitel.Ako ste već u situaciji da morate pričati,savjetujem vam da pričate manje od minute ili da koristite slušalice),NE DRZITE GA U DZEPOVIMA JER MOZE IZAZVATI NEPLODNOST nego ga DRZITE U TORBAMA,ne idite spavati s njim,ne STAVLJAJTE GA BLIZU SEBE NI BLIZU SRCA,NE SLUSAJTE NI GLAZBU NA NJEMU ili AKO VEC ZELITE SLUSATI KORISTITE SLUŠALICE,MADA NE BIH NI TO PREPORUČIO,BOLJE JE I SLUŠALICE IZBJEGAVATI I NE KORISTITI,KUPITE SEBI CD. MOŽDA SLUŠALICE LOŠE DJELUJU NA SLUH,NA MOZAK ILI NEKI DRUGI DIO GLAVE.Čak i kada koristite slušalice mobitel zrači,ako je on na vašem trbuhu-on zrači na vašem trbuhu i djeluje štetno,ako vam je u ruci-on zrači u vašoj ruci i djeluje štetno,ako je on na vašim koljenima-opet zrači i djeluje štetno,ako vam je blizu glave-opet zrači i djeluje štetno.Ovo su samo neki primjeri. JOS DA VAM KAZEM DA SE MOBITELI NE SMIJU UPOTREBLJAVATI U ZATVORENIM PROSTORIMA.SLUŠAJTE LIJEPU I PRISTOJNU GLAZBU NA TIM CD-ovima,A NE GRJEŠNU I NEPRISTOJNU GLAZBU.
JEDITE PUNO BIJELOGA LUKA KOJI JE DOBAR PROTIV RAKA,ZA IMUNITET,CISTI KRV,DOBAR JE U BORBI PROTIV VISOKOG KRVNOG TLAKA,ali nikada ne uzimajte bijeli luk na prazan želudac jer možete dobiti čir. POSAVJETUJTE SE S LIJECNIKOM ILI VIDITE NA INTERNETU ZA STO JE JOS DOBAR. Ne znam smije li se crveni luk ili onaj ljubičsti luk uzimati na prazan želudac,mislim da ne smije i nemojte ih uzimati na prazan želudac nego u kombinaciji s doručkom,a poslije prožvačite malo peršina ili operite zube,a možete se poslužiti i vodicom za osvježivanje daha.
JEDITE SJEMENKE TIKVE KOJE SU DOBRE PROTIV RAKA.
ORGANIZIRAJTE SEBI ZIVOT,BAVITE SE TJELESNOM AKTIVNOSCU (najprije umjereno,a onda postupno napredujte.NE VJEZBAJTE,NE TRCITE PUNO ODJEDNOM ,JER MOZETE OSTETITI SRCE).
NE PROVODITE VRIJEME ZA TELEVIZIJOM,KOMPJUTEROM ITD. I NE DRZITE IH U SPAVACIM SOBAMA JER ZRACE I ŠTETNI SU ZA ZDRAVLJE. NA INTERNETU PROVJERITE ZA ŠTO SU ŠTETNI,A VIDITE IMA LI I DRUGIH APARATA KOJI SU TAKOĐER ŠTETNI ZA ZDRAVLJE,A PROVJERITE I ZA ŠTO SU ŠTETNI. MOŽDA BAŠ TE APARATE IMATE U SVOJIM KUĆAMA I SPAVAĆIM SOBAMA. AKO SE ODLUČITE BACITI TE APARATE,MORATE IH BACITI U KANTE KOJE SU PREDVIĐENE ZA TAKAV OTPAD (ako ne znate gdje biste bacili,raspitajte se.Pitajte ljude koji znaju gdje baciti takav otpad). Ako ih bacite u okoliš,zagadit ćete ga,zagadit ćete i vodu i uništiti zdravlje drugih ljudi i ostalih živih bića.
NEKA VAM TELEVIZIJA BUDE ODMAKNUTA BAR 5 ili 6 METARA OD VAS DOK JE GLEDATE,ali ako nemate prostora u kući,nastojte ju odmaknuti što dalje. ČESTO ČUJEMO DA SU KINESKI PROIZVODI KANCEROGENI,ŠTO ZNAČI DA IZAZIVAJU RAK,PA PRIPAZITE I NA TO.
Citajte malo knjige o ZDRAVLJU KAKO SE CUVATI I ZASTITITI I DAVAJTE OVE SAVJETE DRUGIMA.JEDITE VISE VOCA I POVRCA PRIRODNOG PODRIJETLA,A NE GMO VOCE I POVRCE,A POSEBNO ZELENOG POVRCA KOJE JE JAKO ZDRAVO,a i ovo drugo voće i povrće je zdravo. (Nemojte jesti genetski modificirano voće i povrće i genetski modificiranu hranu ILI GMO hranu općenito, jer je ŠTETNA,a mislim da je i kancerogena,što znači da izaziva rak).Nemojte pretjerivati s uzimanjem voća i povrća prirodnog podrijetla,samo kažem da ih je dobro konzumirati. Informirajte se o zdravoj prehrani BEZ ŠTETNIH TVARI I BEZ KONZERVANSA,EMULGATORA I ZGUŠNJIVAČA KOJI SU ŠTETNI,A ONI SU I KANCEROGENI,što znači da su to tvari koje izazivaju rak. Ovako ćete provjeriti ima li neki proizvod konzervense ili emulgatore ili zgušnjivače: pogledate na sastav tog proizvoda i ako vidite na primjer ovo:E330, E184,E452,znači da proizvod sadrži konzervanse,emulgatore i zgušnjivače,odnosno pisati će vam sastavu proizvoda da sadrži konzervanse i emulgatore i zgušnjivače i onda bi tu trebali biti nabrojeni ti emulgatori,konzervansi i zgušnjivači,na primjer,vi gledate sastav proizvoda i tamo piše emulgatori i onda su tu nabrojeni ti emulgatori.Isto vrijedi i za konzervanse i zgušnjivače.Poznati emulgator je i soja lecitin,pektin i tako dalje,tako da možete očekivati da budu napisani slovima ili na primjer ovako E330,ne znam koji je ovo emulgator,znam da je kancerogen,što znači da izaziva rak,možda se može ovako označiti i konzervans,pa i zgušnjivač,samo sam naveo primjer kako može izgledati oznaka za emulgatore,konzervanse i zgušnjivače,stoga se morate o tome više informirati na internetu kako bi znali prepoznati emulgatore,konzervanse i zgušnjivače koji su napisani slovima,a vi ne znate što je to.Više informacija o emulgatorima,konzervansima i zgušnjivačima imate na internetu,a i o E330 možete više saznati na internetu.Također, možete više saznati na internetu i o ostalim emulgatorima,zgušnjivačima i konzervansima,a i o drugim štetnim i kancerogenim sastojcima u hrani i piću.Mislim da emulgatora,konzervanasa i zgušnjivača ima i u hrani za životinje,u ostalim proizvodima za kućanstvo,u proizvodima za čišćenje,stoga provjerite.NEMOJTE POMIJEŠATI VITAMINE S EMULGATORIMA,KONZERVANSIMA I ZGUŠNJIVAČIMA,jer postoje vitamini B1,B2,B3,B12,ima i drugih vrsta.Nemojte da vas to zbuni i da pomislite da su to emulgatori,konzervansi i zgušnjivači.To su vitamini i oni su dobri,a pisat će vam i na sastavu proizvoda ovako: VITAMINI:A,A1,D,D2,D3,B1,B2,B6,B12 i slično.Može pokraj slova za vitamin biti i drugih brojeva,ali to su vitamini i oni su dobri. Onda,možda kod konzervanasa,emulgatora i zgušnjivača mogu biti i druga slova(mada mislim da se konzervansi,emulgatori i zgušnjivači označavaju sa slovom E,ali kažem,možda postoje i druga slova),a mogu biti i drugi brojevi do slova(drugi brojevi mogu biti 100 %),ja sam ovo samo prikazao na primjeru,ali ako vidite nešto slično ovome,znači da proizvod sadrži konzervanse,emulgatore,zgušnjivače. Ovo vrijedi i za pića.Samo pogledate sastav pića i znat ćete sadrži li konzervanse,emulgatore,zgušnjivače ili ne. O zdravoj prehrani i piću možete se informirati u nekim knjigama o prehrani i piću,savjetovanjem s liječnikom ili ljekarnikom,ili na internetu,ali budite oprezni jer na internetu možete naići na neke pogrešne informacije(možda nađete ne članke koji govore o zdravoj prehrani i piću,a zapravo i u njima ima konzervansa),stoga je bolje poslužiti se knjigom ili posavjetovati se s liječnikom ili ljekarnikom.Konzrevanse,emulgatore i zgušnjivače sadrže: salama,majoneza,margarin i tako dalje,većina kupovnih proizvoda sadrži konzervanse,emulgatore,zgušnjivače,za ostale ne znam,ali znate kako ćete provjeriti.NEMOJTE JESTI ZELENI PARADAJZ ILI CRVENI PARADAJZ KOJI UNUTRA NIJE SAZREO,UNUTRA JE NEKEKO ZELENKAST I NEZREO JE,O BISTE TREBALI ZNATI PREPOZNATI,A TO VAM JE GENETSKI MODIFICIRANA ILI GMO HRANA. ISTO TAKO NE KORISTITE NI ZELENI KROMPIR,ČAK NI ONAJ KROMPIR KOJI NA SEBI IMA ZELENU MRLJICU ILI TOČKICU.Takve paradajze i krompire zapalite u peći da se ne bacaju u smeće,pa da ih beskućnici ne bi jeli i zarazili se.Nemojte ih davati domaćim životinjama niti bacati u okoliš jer zagađujemo okoliš,a mogla bi ga neka životinja pojesti ili neki čovjek ili dijete ili beskućnik i tako se zaraziti.Beskućnicima udijelite zdravu hranu i zdravo piće kao i svojoj djeci i vama samima.Spalite u peći i ostalo loše voće i povrće kao i ono koje je nezrelo i zeleno i ima zelene mrlje ili točkice ili ima mrlje i točkice neke druge boje(ISKOPIRAJTE MOJE PISMO ILI PREPISITE,NACI CETE VI NACIN)
NE KONZUMIRAJTE NI ALKOHOL JER IZAZIVA MNOGE BOLESTI,MEDU NJIMA I CIROZU JETRE (BOLESNICI OD CIROZE JETRE UMIRU U MUKAMA) .
PIJTE CAJEVE,UOSTALOM VIDITE STA SAM NAPISAO! MISLIM DA I ALKOHOL IZAZIVA TUMOR NA MOZGU,SRCANI UDAR,MOZDANI UDAR. BOLESTI ZBOG ALKOHOLA MOZE VAM RECI LIJECNIK ILI VIDITE U KJIGAMA ILI NA INTERNETU.
IMAMO U GRADU TERETANU,AEROBIK,VJEZBAJTE KOD KUCE,ALI PRVO UMJERENO,PA POSTUPNO NAPREDUJTE. VIDITE KAKO SAM VAM NAPISAO NA POČETKU.
PROSLIJEDITE OVE SAVJETE DRUGIMA,A POSEBNO AKO JE NEKO BOLESTAN ILI TEK TAKO KAO PREVENCIJU DA NE SE OBOLI. JEDNOSTAVNO IH GOVORITE SVIMA!!!
Rekoh vam da ne idete spavati s mobitelom.Ako vam je izlika da vas mora buditi,mozete sebi kupiti SAT BUDILICU.Ako cete vec ici s mobitelom,ODMAKNITE GA OD SEBE,UDALJITE GA NA NEKI STOLIC U SOBI,NEKA BUDE ŠTO DALJE OD VAS,mada vam je MNOGO BOLJA OPCIJA DA SI KUPITE SAT BUDILICU AKO MORATE NAVIJATI ALARM. Velik je PROBLEM OTPADA U GRADOVIMA.Mislim da bi se OPCINE TREBALE POBRINUTI (ili netko drugi,,ne znam sad) ZA TO.TREBA NAM NABAVITI ONE SPREMNIKE ZA OTPAD (POSEBAN SPREMNIK ZA STAKLO,NAJLON,PAPIR,PLASTIKU.) .TREBAJU NAM POSEBNI SPREMNICI ZA OTPAD OD LIJEKOVA,JER JE OTPAD OD LIJEKOVA JAKO STETAN (OVDJE UBRAJAM I BOCICE OD LIJEKOVA,PAKIRANJA U KOJIMA SU NEISKORISTENI LIJEKOVI,A BACENI SU U SMECE,BACENE TABLETE I TAKO DALJE). TREBAJU NAM SPREMNICI ZA OTPAD OD MOBITELA,AKUMULATORA,TELEVIZIJA,HLADNJAKA,DRUGIH TEHNICKIH NAPRAVA I TAKO DALJE (JER OVO SVE JAKO ZAGADUJE OKOLIS I ZRACI (zraci u prirodi i opcenito) I STETI ZDRAVLJU!) OVI SPREMNICI NAM TREBAJU KAKO BISMO ZASTITILI OKOLIS I NASE ZDRAVLJE,a kad imamo spremnike smece se može RECIKLIRATI I TAKO CEMO BITI PRIMJER DRUGIM GRADOVIMA DA I ONI TAKO NAPRAVE.
PROCITAJTE SVE KOMENTARE,ZA VASE JE DOBRO.
Ne mozete reci da PREVENCIJA NIJE DOBRA STVAR.
NISTA NE GUBITE AKO POKUSATE.
Htio bih da se složite sa mnom .Ovo dobronamjerno govorim.Htio bih da potaknete ljude da zive zdravo i da poslusate moje savjete i da ih proslijedujete drugima( pogotovo ako je netko bolestan,,ali i tek tako kao prevenciju),a oni nekom drugom itd.Samo pazite da sve fino kazete. Htio bih da se promijenite nabolje.Nisam ja doktor,samo puno znam.
Neka se smece ne baca u okolis,nego u kontejnere,spremnike predviđene za otpad i kante za smece.Jer bacajuci smece u prirodu (ILI KAD GA SPALJIVATE),ZAGADUJEMO VODU,ZRAK,OKOLIS,a poslije vodu pijemo i udisemo zrak TE TAKO UNISTAVAMO SVOJE ZDRAVLJE. NARAVNO DA NE TREBA PRETJERIVATI S UZMANJEM LUKA ILI NPR. CAJEVA ( uzimanje luka na prazan zeludac moze izazvati cir na zelucu ili crijevima,ne znam sad tocno gdje,ali uglavnom moze izazvati cir).
Luk je najbolje jesti ujutro,3-4 cesnja bijelog luka,a ako je tko bolestan mozda moze uzeti vise, ali neka se posavjetuje s doktorom.Za cajeve 2 case,(ako je netko bolestan neka vidi s doktorom,jer mozda moze konzumirati vise casa,a BIJELI CAJ JE BOLJI OD ZELENOG JER IMA MANJE KOFEINA i SADRZI VISE ANTIOKSIDANASA KOJI POMAZU ORGANIZMU U BORBI PROTIV SLOBODNIH RADIKALA,a mozete provjeriti na internetu zsato je bolji tako što upisete u trazilicu BIJELI CAJ,ILI -BIJELI CAJ JE BOLJI OD ZELENOG.Znat cete vi) Zeleni se ne uzima poslije 16 sati,jer sadrzi kofein (potrazite na internetu kako i kada i koliko konzumirati,siguran sam da ima podataka,jer sam ih sam vidio na internetu ili u knjigama o zdravlju.Isto tako provjerite za bijeli caj .
Zaboravih vam reci da je BIJELI LUK najbolje uzimati UJUTRO U KOMBINACIJI S DORUCKOM. Rekao sam vam u nekoj od proslih poruka da je najbolje uzimati bijeli luk ujutro,ali nisam rekao kako, pa sam vam sad rekao ,za crveni i ljubicasti luk ne znam,mozda je i njih najbolje uzimati ujutro.
Znam da sam napisao da se konzumira od 3 do 4 cesnja ,mozda ipak bolje oko 3 cesnja konzumirati,a AKO JE NETKO BOLESTAN vec sam vam napisao u prijasnjoj/prijasnjim porukama sto uciniti--POSAVJETOVATI SE S LIJECNIKOM,jer se MOZDA MOZE MALO VISE CESNJEVA KONZUMIRATI,ali kako rekoh: POSAVJETOVATI SE S LIJECNIKOM! PISEM O SVAKODNEVNOM KONZUMIRANJU ILI SVAKO DRUGI DAN.GOVORITE SVE OVE SAVJETE DRUGIMA.ISKOPIRAJTE MOJE PISMO ILI GA PREPIŠITE.Ispričavam se ako ima nekih gramatičkih I pravopisnih greški (znam da ih ima,npr. kvačice,velika i mala slova,ali htio sam velikim slovima napisati ono što je važno,ali važno je i ono što je napisano malim slovima ).
Pozdrav! Proslijeđujte ove informacije. Samo sam htio pomći.
NEKE PREVENTIVNE MJERE U BORBI PROTV RAKA
Moderator: anex
-
netko....
#1 NEKE PREVENTIVNE MJERE U BORBI PROTV RAKA
Last edited by netko.... on 26/06/2011 13:13, edited 9 times in total.
-
netko....
#2 Re: NEKE PREVENTIVNE MJERE U BORBI PROTV RAKA
Datum i vrijeme slanja ovog odgovora nisu točni. Današnji datum je 15. 02. 2011. godine.Postoji još jedna tema s istim nazivom. Ja sam ju pisao. Tekst je isti u obje teme. Oprostite na gramatičkim i pravopisnim greškama u temi i u ovom odgovoru.Mislim da gramatičkih i pravopisnih grešaka u temi ima,ali nisam siguran,a za ovaj odgovor ne znam,možda i u ovom odgovoru ima gramatičkih i pravopisnih pogrešaka.