Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BadBoy

#126 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by BadBoy »

Kaže brat više geekova manji natalitet a planeti prijeti prenatrpanost ljudima :D Čovječe, ima nas 7.2 MILIJARDE i svakim danom nas je sve više i više. Smanjenje nataliteta nam je najmanji globalni problem, možda jedino u Japanu i par drugih stabilnih, modernih evropskih država.

Idemo dalje:

1. Svi koji pljuju po tehnologiji i internetu a ovdje pišu protiv iste su teški licemjeri jer za pljuvanje po tehnologiji koriste tu istu tehnologiju.

2. Svi koji žele da se "vrate prirodi" i ta ostala new age sranja i koji misle da tehnologija uništava sve, bujurm prodajte kuću ili stan koji imate ovdje, kupite plac u Lukomiru, kravu i par koza i vratite se istinskim vrijednostima :D
Ali neće niko, jer valja napustiti klimatizirano vozilo, stan sa centralnim grijanjem, kanalizaciju, vodovod, pitku vodu, savremene lijekove, televiziju, internet, voće i povrće iz svih krajeva svijeta u svako godišnje doba, sve pogodnosti i udobnosti modernog života.

3. Tradicionalisti i konzervativci nikada nisu bili zaslužni za napredak u životu. Da se oni pitaju još uvijek bi jahali konje i lovili divljač golim rukama, radili na polju od zore do sumraka itd. U tehnologiji je spas.

Živio napredak, živjela tehnologija i živjela budućnost!
Bodkin

#127 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by Bodkin »

sheilak wrote:
Bodkin wrote:
To me implicitno zoves na kafu da zajedno gledamo u telefone? :-D
:D

pa ok, svakako nas je malo. i ugrozeni smo. :D
Samo nadji neko mjesto koje ima wifi :-D
Fallen Angels

#128 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by Fallen Angels »

BadBoy wrote:Kaže brat više geekova manji natalitet a planeti prijeti prenatrpanost ljudima :D Čovječe, ima nas 7.2 MILIJARDE i svakim danom nas je sve više i više. Smanjenje nataliteta nam je najmanji globalni problem, možda jedino u Japanu i par drugih stabilnih, modernih evropskih država.

Idemo dalje:

1. Svi koji pljuju po tehnologiji i internetu a ovdje pišu protiv iste su teški licemjeri jer za pljuvanje po tehnologiji koriste tu istu tehnologiju.

2. Svi koji žele da se "vrate prirodi" i ta ostala new age sranja i koji misle da tehnologija uništava sve, bujurm prodajte kuću ili stan koji imate ovdje, kupite plac u Lukomiru, kravu i par koza i vratite se istinskim vrijednostima :D
Ali neće niko, jer valja napustiti klimatizirano vozilo, stan sa centralnim grijanjem, kanalizaciju, vodovod, pitku vodu, savremene lijekove, televiziju, internet, voće i povrće iz svih krajeva svijeta u svako godišnje doba, sve pogodnosti i udobnosti modernog života.

3. Tradicionalisti i konzervativci nikada nisu bili zaslužni za napredak u životu. Da se oni pitaju još uvijek bi jahali konje i lovili divljač golim rukama, radili na polju od zore do sumraka itd. U tehnologiji je spas.

Svojim postom sam jasno rekao sta je problem, nisam pljuvao tehnologiju vec njeno zloupotrebljavanje na ogromnu stetu covjecanstva. Dalje, ima nas skoro 7,9 milijardi al nisi puno ofulo :mrgreen:
Sto se tice pada nataliteta, on se vec primjecuje kod strucnjaka..... Ali s obzirom na tih 7,9 milijardi reklo bi se neprimjetno po nama obicnim smrtnicima, a? Kad udjes u srz, samu dubinu tog problema, vidis da to bas i ne valja ako se ljudi nastave ovako neprirodno ''prilagodjavat''. Kad sam govorio o prirodi, pobogu nisam rekao da moramo ic u spilju zivit, lovit golim rukama i kamenom o kamen pravit vatru za veceranje, te spolno opcit s nasim neokupanim i dlakavim zenama. :lol: :-)
Samo treba bit humano bice, a ne programirani ljudski robot koji je rob tehnologiji. Prilagodit se tehnologiji onako za sta ona sluzi i ispunjava dovoljne uslove da zadovolji upotrebu, a ne stopit se s njom i zaboravit sta si i ko si. Ovo podebljano podrzavam s tim da jos nisam nikog procitao, bar ne sebe, da je izjavio ovo i stavke broj 2. Iiiiiiii opet cu bit pogresno shvacen, 'ta ce Fallen ne'a on pojma. :-)
Leons

#129 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by Leons »

Izgleda da je bio u pravu aldus haksli i onaj sto je napisao amusing ourselves to death zaboravio sam kako se zove ...
Od silnih notifikacija, poruka, glupih sitnica zivot ti prodje imas dojam da ga uopste ne kontrolises...

I ja sam non stop blejim u svoju ciglu, a jednom sam namjerno pokusao sto duze bez interneta i na mobu i na kompjuteru i izdrzao sam oko dvije sedmice ... Bolje sam se osjecao, glava bistrija, vise energije i ekstrovertiranosti... Opet cu pokusati..

Imam malog bratica s kojim sam se stalno igrao prije a sad je napunio 6 i samo ba kompjuteru visi a vrata do vrata bas mi nedostaje...

Neka mi kompjuter bratica vrati..
MyTao

#130 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by MyTao »

Kada su ljudi izumili papir i poceli zapisivati svoje ideje... generacije prije njih su ih ismijavali zbog toga a prica je bila tipa "ova djeca danas sve pisu, nista ne mogu zapamtiti kao mi prije..."

Tako mi mnogi na ovoj temi zvuce... ljubomora valjda, sta li... to nam je priroda jbg
Hendrix

#132 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by Hendrix »

Što je pametniji telefon, to su gluplji korisnici.

Tehnologija ide dalje i neke nostalgične izjave kako smo mi nekad radili ne piju vode.

Ono što mene nervira je da su telefoni odavno dostigli nivo gdje svaki praktično može da radi sve za 99% usera, slično kao i računari. Već godinama svaki računar je dovoljno jak za neku normalnu upotrebu i jedini napredak ide za gaming i igranje u većim rezolucijama.
Ali ljudi opet moraju imati najnoviji mobitel iako ne koriste ni pola njegovih mogućnosti, to prevazilazi domen tehnologije i ide u sferu kurčenja. Mobitel je danas kao nakit, pokažeš da imaš a to koliko megaherca i rama ima, nije važno a kamoli koliko je smart.
Tomahawk11
Globalni moderator

#133 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by Tomahawk11 »

Fallen Angels wrote:
BadBoy wrote:Kaže brat više geekova manji natalitet a planeti prijeti prenatrpanost ljudima :D Čovječe, ima nas 7.2 MILIJARDE i svakim danom nas je sve više i više. Smanjenje nataliteta nam je najmanji globalni problem, možda jedino u Japanu i par drugih stabilnih, modernih evropskih država.

Idemo dalje:

Svojim postom sam jasno rekao sta je problem, nisam pljuvao tehnologiju vec njeno zloupotrebljavanje na ogromnu stetu covjecanstva. Dalje, ima nas skoro 7,9 milijardi al nisi puno ofulo :mrgreen:
Sto se tice pada nataliteta, on se vec primjecuje kod strucnjaka..... Ali s obzirom na tih 7,9 milijardi reklo bi se neprimjetno po nama obicnim smrtnicima, a? Kad udjes u srz, samu dubinu tog problema, vidis da to bas i ne valja ako se ljudi nastave ovako neprirodno ''prilagodjavat''. Kad sam govorio o prirodi, pobogu nisam rekao da moramo ic u spilju zivit, lovit golim rukama i kamenom o kamen pravit vatru za veceranje, te spolno opcit s nasim neokupanim i dlakavim zenama. :lol: :-)
Samo treba bit humano bice, a ne programirani ljudski robot koji je rob tehnologiji. Prilagodit se tehnologiji onako za sta ona sluzi i ispunjava dovoljne uslove da zadovolji upotrebu, a ne stopit se s njom i zaboravit sta si i ko si. Ovo podebljano podrzavam s tim da jos nisam nikog procitao, bar ne sebe, da je izjavio ovo i stavke broj 2. Iiiiiiii opet cu bit pogresno shvacen, 'ta ce Fallen ne'a on pojma. :-)
Dzabe pises. Mozes i ovako napisati: dsjfnasfmdgvk fgkfkasfasmnf gjasjfj.....u prevodu: (ti si protiv tehnologije, konzervativac, licemjer...). Ljudi citaju kako im odgovara, a ne sta pise ;-)
HAVANA

#134 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by HAVANA »

Svako pretjerivanje je bolesno , pa tako i ovo sto se danas desava u mnogo slucajeva sa ovim cudima.Cijenu toga ce platiti nekad kasnije u zivotu.Sto zdravljem,sto u mnogim zivotnim situacijama.Ko pametno koristi,tom ce i koristiti.
Fallen Angels

#135 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by Fallen Angels »

HAVANA wrote:Svako pretjerivanje je bolesno , pa tako i ovo sto se danas desava u mnogo slucajeva sa ovim cudima.Cijenu toga ce platiti nekad kasnije u zivotu.Sto zdravljem,sto u mnogim zivotnim situacijama.Ko pametno koristi,tom ce i koristiti.
Upravo tako Kubanac :thumbup:
Ajde sad naucite ovo objasnjenje umjesto protivljenja, bjezanja od istine, tjeranja u inat i nekog svog nevidljivog ponosa.
sheilak

#136 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by sheilak »

Bodkin wrote:
sheilak wrote:
Bodkin wrote:
To me implicitno zoves na kafu da zajedno gledamo u telefone? :-D
:D

pa ok, svakako nas je malo. i ugrozeni smo. :D
Samo nadji neko mjesto koje ima wifi :-D
i to puni signal! nema nista gore neg nesto slabo :D
graue_maus

#137 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by graue_maus »

HAVANA wrote:Svako pretjerivanje je bolesno , pa tako i ovo sto se danas desava u mnogo slucajeva sa ovim cudima.Cijenu toga ce platiti nekad kasnije u zivotu.Sto zdravljem,sto u mnogim zivotnim situacijama.Ko pametno koristi,tom ce i koristiti.
+1
BadBoy

#138 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by BadBoy »

Fallen Angels wrote:

Idemo dalje:

Ti se baš upalio na moj post iako nisam uopće tebi replicirao, već se samo osvrnuo na tvoju opasku za natalitet. Ništa više, moj post je bio općeg karaktera i zato nisam quotao nikoga. Ako malo dublje pročitaš, mi se suštinski i ne razlikujemo toliko u razmišljanju.
Dr Kova

#139 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by Dr Kova »

trambusek88 wrote:Nekad 2040

Gledaj ti ove današnje djece, tek 5 razred a već to ima mobitele sa hologramom, displejima na pokret oka, kamerama od 360 stepeni i 100 megapiksela sa noćnom vizijom.

E kad se sjetim u naše vrijeme, nama je bilo dosta da ima kameru od 8 megapiksela, tačskrin, android, mesindžere, a ko je imao ajfon bio je hadžija... eee lijepa vremena, u naše vrijeme su smartfoni imali dušu, a vidi sad.

A gledam onog mog malog, dođe kući nabije one cvikere za virtualno gledanje u 360 stepeni, pa natakari one senzore na noge i ruke, pa po vazdan mlatara rukama ko dirigent.
Ne zna to šta je tastatura i miš. Tačskrin monitor je bio vrh, a ni to nije imao svako.
E kliko sam napisao postova po forumima i poslao poruka i komentara na fejsu. Moja tastatura je znala sve moje obroke. Koliko sam samo lajkova udjelio lijevim klikom, eee to su bila vremena.

A juče sam uhvatio onog starijeg, nabio ono govno od onih virtual-vision naočala hoda po sobi i vrti glavom ko budala i drka! Ja mu otmem one cvike. metnem na glavu kad imam šta vidjeti. Taslačina ko da ti je u dnevnom boravku, možeš ih gledti iz kojeg hoćeš ugla, isto ko da se direkt pred tobom ševe.
Nema više one draži kad sjediš ispred monitora pa iščekuješ kad će režiser prikazati bolji kadar, kad će prikazati dude, kad cicamacu, jok. Eee moj sinko to su bila vremena.

A nekidan ga ufatila murija, odnekud nabavio nekakve zabranjene cvike koje skeniraju ispod odjeće. Ideš ulicom a trebe ko od majke rođene. pa jebote ja sam u ono vrijeme bio sretan kad na ulici trebi vidim pupak, dekolte i zategnute farmerke... kuda ide ovaj svijet
Prejak post, kralj si apsolutni. Baš si me nasmijao :thumbup: :thumbup:
HAVANA

#140 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by HAVANA »

:lol: A ja cu tad bit deda i pricat kako sam u petom upo u miljacku vadeci loptu,fato golubove na gajbu,pobio se s rambovcima,hopa u klikere itd...I svirat im,valjda ce tad bit jos gitara...Kaki telefoni i qrci :lol:

Last edited by HAVANA on 11/09/2015 11:58, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#141 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by pici »

HAVANA wrote::lol: A ja cu tad bit deda i pricat kako sam u petom upo u miljacku vadeci loptu,fato golubove na gajbu,pobio se s rambovcima,hopa u klikere itd...I svirat im,valjda ce tad bit jos gotara...Kaki telefoni i qrci :lol:

:thumbup: LEGENDE !!!

Atomci sa albuma Infarkt(1979)
Oni što dolaze za nama,
Imat će samo
Betonirane pejzaže,
Nosit će na glavi
Zelene kape i šešire,
A iz očiju
Cvjetovi će da im vire.

Oni što dolaze za nama,
Slušat će samo
Cvrkut plastičnih ptica,
Imat će u osmijeh,
U osmijeh, namještena lica.
Oni što dolaze za nama,
Imat će sterilizirane osjećaje
Bez klica.

Oni što dolaze za nama,
Imat će i u WC-u,
I u WC-u, televiziju.
Sklapat će prijateljstva
Putem kućnog kompjutera.
Oni što dolaze za nama,
Umjesto šljivovice
Ispijat će čaše etera.
SmokingMan

#142 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by SmokingMan »

Šta očekivati od milenijske/Z generacije,od kojih će određen broj njih biti nosioci ideje transhumanizma i još nekih modrenističkih ideja.Omladini rođenoj na prelazu iz starog u noviji mileniji sasvim je uobičajena stvar sjediti u društvu pomalo razgovarati a više koristit mobitele,tablete,prenosne računare,to više nije uobičajena pojava već kult,sa kojim se ta generacija gotovo u potpunosti integrisala.Nama nešto starijim osobama u jednu ruku takve stvare izgleda otrcano,mi smo svoje djetinstvo provodili na drugačiji i zdraviji način,ali vremena su se radiklano promjenila,kako na socijalnom tako i na kulutrološkom nivou.
jao_situacije

#143 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by jao_situacije »

sherbett wrote:Ovo je strasno! Ja ozbiljno razmisljam o kupnji neke 3310....ili nekog takvog moba...
a šta ću ja bez selfija :mrgreen:
jao_situacije

#144 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by jao_situacije »

sherbett wrote:
jao_situacije wrote:
sherbett wrote:Ovo je strasno! Ja ozbiljno razmisljam o kupnji neke 3310....ili nekog takvog moba...
a šta ću ja bez selfija :mrgreen:
želim nazad svoj lijepi život :D
kad sam na putu do posla gledala u Maksimir, a ne u mob

a i vuče me da gledam i čitam jad i bijedu bespuća neta..ljudi su zamjenili RL sa virtualnim. Baš gledam danas na forumu..tako uživljeni kao da živimo na metar jedni od drugih, a ne da se nikad u životu zapravo nećemo i nemoramo sresti :-)
Postaj e ovo sve sve veća psiha..treba da bude potencijalna ili eventualna razonoda..a ono se uživilo kao da stvarno živi virtualu, na forumu...
ti meni želiš reći da je ovo sve fejk :shock: :o :( :cry:
junior3

#145 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by junior3 »

Sherbet, ti ćeš biti kriva ako se neko sa foruma rokne. :D
jao_situacije

#146 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by jao_situacije »

sherbett wrote:naravno da je fejk!
Doduše, ja s ljudima s kojima sam dobra privatno, gotovo uopće ne komuniciram na forumu..ili na ikojem drugom servisu ovakvog tipa...jer nemam tih potreba da miješam fejk s iskrenim i postojanim odnosima
ti si zlo
to sam vidio kad si stavila ovaj avatar, a sad se samo potvrdilo :mrgreen:
dale cooper

#147 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by dale cooper »

Ja volim misliti da niko od vas na forumu nije stvaran. :mrgreen:
dale cooper

#148 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by dale cooper »

sherbett wrote:
dale cooper wrote:Ja volim misliti da niko od vas na forumu nije stvaran. :mrgreen:
znamo se 100 godina, mojne njatke sad :kiss:
YOU ARE NOT REAL!!! :lala: :mrgreen:

:kiss:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#149 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by KatarinaKosaca »

Nove generacije, nove tehnologije drugačiji način života. Možda bi ljudima mi, koji smo pisali u bilježnice i učili iz knjiga čitali časopise (ja doduše još uvijek preferiram knjigu u obliku knjige, ali samo dokaz moje staromodnosti), koji su pisali na kamenoj ploči izgledali čudne neke nove generacije.
Nisam nikako protiv novih načina komunikacije, olakšavaju pristup svemu, komunikaciju udaljenih prostora, jezika i kultura. Like!
jao_situacije

#150 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..

Post by jao_situacije »

sherbett wrote:
jao_situacije wrote:
sherbett wrote:naravno da je fejk!
Doduše, ja s ljudima s kojima sam dobra privatno, gotovo uopće ne komuniciram na forumu..ili na ikojem drugom servisu ovakvog tipa...jer nemam tih potreba da miješam fejk s iskrenim i postojanim odnosima
ti si zlo
to sam vidio kad si stavila ovaj avatar, a sad se samo potvrdilo :mrgreen:
pure evil :evil:
tebe su oni htjeli u resident evilu staviti, ali milla imala štelu :mrgreen:
Post Reply