m_myers wrote:
Hmmmmm.... Definitivno su krofne bolje bile u Pikadiliju (ne miješati sa Pikadilijem kafićem kod Muzičke,heheheh), nego kod Muje "Pukovnika" Stonoge u Brucošu. Bile slane sa sirom i one fantastične sa čokoladim. Doduše hamburger je bolji bio u Brucošu, kao i galeta! A "Cicko" šminka fast food kod Markala??
A ko zna za "Učkur pitu" pod Logavinom????? Ili cevape kod "Starog" (sadašnja pizzerija/burgdžinca Palma pored "Želje") Hmmmm... To je ukus mog djetinstva, pravljeni su u nekom maslu, ma to je fantazija bila. Da mi ih je opet negdje okusiti, ne znam šta bi dao za njih
Krofne sa sirom su bile fenomenalne u Brucosu, nisam mogao da prodjem a da ne uzmem jednu, i onda napravim krug i vratim se po galetu
Ja se sjecam buregdzinice sa uckur pitom, otprilike ugao Logavine i Titove.
Znam da se dosta kasno otvarala (oko 11 ili 12) i uvijek je bio red.
Pored Zelje je buregdzinica Rekord a odmah do nje je Palma.
Na mjestu Rekorda je prije 20 i kusur godina bila cevabdzinica Pekmezovic Halida koji je pekao cevape na masti.
Na mjestu Palme je prije rata bila cevabdzinica gdje su pekli cevape na masti, probao sam jednom ali mi se nije svidjelo. Za mene je bila klasika - Zeljo za cevape a Mrkva za pljeskavice

Pica u Galiji je bila dobra ali skupa, u jednoj pekari na Kovacima je tip pravio neku imitaciju pice (kao pogaca na koju stavi izrendani sir)
m_myers wrote:
Rus, hordaš?? Punker? Njega sam zadnji put normalnog (uslovno receno normalnog) vidio na Marakani kada smo išli na tekmu SCG-BIH. Medjutim, neko mi je rekao baš nedavno da je na heroinu i da je skroz down.
Prijeratni panker, smrdio na sintelan