neka svako radi ono za što se školovao????

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
flora.sa

#1 neka svako radi ono za što se školovao????

Post by flora.sa »

Aleksandra Draškić, inspektorica u MUP-u KS-a, koja se često suočava s prijavama silovanja, slaže se s tim da počinioci najčešće smatraju da ono što su uradili nije krivično djelo?! Međutim, ona tvrdi da ima mnogo lažnih prijava, a da su žrtve često problematične djevojke?! Na pitanje šta znači problematična, inspektorica Draškić kaže: "Pa ono, ostaju dokasno, druže se sa svim i svakim…"

(preuzeto sa forumske teme o KD silovanja)

Ovo želim da povežem sa temom o novinarima koji su "neškolovani" za obavljanje svog posla...

Eh moja Aleksandra...ti ako si školovana za inspektora, ja sam nuklearni fizičar koji radi u NASI :D :D ...

Ili primjer sa Policijske Akademije na Vracama..."Predavač" (vjerovatno jedan od ovih iz kategorije u koju spada i dotična Aleksandra :D ) koji predaje DIPLOMIRANIM kriminalistima, i zbog kojih ovi drugi ne mogu da rade svoj posao, ali su za njih izmislili nauku, na predavanju izjavljuje recenicu:

"Na tlu se nalazi mrtav nepomičan leš" :roll:

...a gdje je on to vidio leš koji hoda??? :shock: :? :D

dovesti stvari na svoje mjesto, ili ostaviti ovako kako je...jer ovi prvi ipak imaju iskustvo u radu...kakvo-takvo :D ...mada mislim da dok je ovakva situacija, za silovanja će biti krive "problematične" djevojke, Čačak će i dalje biti u Crnoj Gori (voditeljica sa Hayata Lejla neka) itd...

što raditi?
Prenj

Post by Prenj »

Popunjavati "Greatest Shits" rubriku :D
http://sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=22904
edu

Post by edu »

šugo.. :P :D ..naci ces i ti posao u struci.. :D :D ..be saburly.. :-) :D ..a i ako ne nadjes..srediti ce tebi edu da budes bek vokal u onim flamingosima.. :D :D :D
Bumbar

#4 Re: neka svako radi ono za što se školovao????

Post by Bumbar »

flora.sa wrote: Eh moja Aleksandra...ti ako si školovana za inspektora, ja sam nuklearni fizičar koji radi u NASI :D :D ...

Ili primjer sa Policijske Akademije na Vracama..."Predavač" (vjerovatno jedan od ovih iz kategorije u koju spada i dotična Aleksandra :D ) koji predaje DIPLOMIRANIM kriminalistima, i zbog kojih ovi drugi ne mogu da rade svoj posao, ali su za njih izmislili nauku, na predavanju izjavljuje recenicu:

"Na tlu se nalazi mrtav nepomičan leš" :roll:

...a gdje je on to vidio leš koji hoda??? :shock: :? :D
Hahaha...to covjek da im malo jednostanije objasni...

Slazem se...nekad je to nidje veze...kao npr.pravnik koji moju rodicu zastupa i na kraju je uvali da plati ona a ne druga strana.
anais_nin

Post by anais_nin »

eh moja floriana :roll: tuzno i jeste....samo na zalost, nismo mi bas toliko "posebni" po tome....tako je svuda...samo sto nama vise bode oci, jer nam je potrebnije nego recimo jednoj americi ili kanadi, da stanemo na noge...kod njih sistem kakav god da je relativno frcera...kod nas nista ne frcera a sa takvim ljudima nece ni profrcerat....

ima na forumu dosta raje koja su u sjevernoj americi...znaju oni kakvih idiota ima na svakakvim funkcijama....pa ovi u SAD najbolje to znaju...oni su dobili kralja svih idiota za lidera drzave im :roll: za sta li je on skolovan da mi je znat :roll:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Ubijena se branila, vrištala, dozivala upomoć ... Horor! :(
bug

Post by bug »

pitao ga je pitanje? :? :D
nineac

Post by nineac »

Bush ti ej diplomirao istoriju na Yale-u, a tamo je zavrsio naravno rodbinskim vezama. Koliko poznaje istoriju svi znamo :lol:
Ali opet sistem u americi funkcionise, i on oko sebe zato ima svitu ljudi koji su itekako obrazovani, pametni i placeni da njemu olaksaju zivot!
Kod nasih je problem sto su isto ako ne i vise glupi od Bush-a, ali imaju isto tako glupe ako ne i gluplje savjetnike. Problem je takodje sto ej Bush svjestan da nije bas najbistriji, i svojim savjetnicima ostavlja posao, a nasi smatraju da su najpametniji.
E tako je na svim nivoima vlasti, fakultetima itd! cast izuzecima!
zlata

Post by zlata »

nineac wrote:Bush ti ej diplomirao istoriju na Yale-u, a tamo je zavrsio naravno rodbinskim vezama. Koliko poznaje istoriju svi znamo :lol:
Ali opet sistem u americi funkcionise, i on oko sebe zato ima svitu ljudi koji su itekako obrazovani, pametni i placeni da njemu olaksaju zivot!
Kod nasih je problem sto su isto ako ne i vise glupi od Bush-a, ali imaju isto tako glupe ako ne i gluplje savjetnike. Problem je takodje sto ej Bush svjestan da nije bas najbistriji, i svojim savjetnicima ostavlja posao, a nasi smatraju da su najpametniji.
E tako je na svim nivoima vlasti, fakultetima itd! cast izuzecima!
Eh..pa bas zato sto mora drugima ostav'ti pos'o i donosenje vaznih odluka...stvari stoje kako stoje. "Oti " drugi...imaju druge interese! :x Ze zanima ih predsjednistvo...nit'vlast...k'o sto je njega! *ebe se njima...sta ce o njima pisat povijest. Vazno je da nakon svog "staza" u Bjeloj Kuci...dobiju dobre $$$$$ pozicije! Sad samo "staziraju"! :roll:
Post Reply