Aleksandra Draškić, inspektorica u MUP-u KS-a, koja se često suočava s prijavama silovanja, slaže se s tim da počinioci najčešće smatraju da ono što su uradili nije krivično djelo?! Međutim, ona tvrdi da ima mnogo lažnih prijava, a da su žrtve često problematične djevojke?! Na pitanje šta znači problematična, inspektorica Draškić kaže:
"Pa ono, ostaju dokasno, druže se sa svim i svakim…"
(preuzeto sa forumske teme o KD silovanja)
Ovo želim da povežem sa temom o novinarima koji su "neškolovani" za obavljanje svog posla...
Eh moja Aleksandra...ti ako si školovana za inspektora, ja sam nuklearni fizičar koji radi u NASI

...
Ili primjer sa Policijske Akademije na Vracama..."Predavač" (vjerovatno jedan od ovih iz kategorije u koju spada i dotična Aleksandra

) koji predaje DIPLOMIRANIM kriminalistima, i zbog kojih ovi drugi ne mogu da rade svoj posao, ali su za njih izmislili nauku, na predavanju izjavljuje recenicu:
"Na tlu se nalazi
mrtav nepomičan leš"
...a gdje je on to vidio leš koji hoda???
dovesti stvari na svoje mjesto, ili ostaviti ovako kako je...jer ovi prvi ipak imaju iskustvo u radu...kakvo-takvo

...mada mislim da dok je ovakva situacija, za silovanja će biti krive "problematične" djevojke, Čačak će i dalje biti u Crnoj Gori (voditeljica sa Hayata Lejla neka) itd...
što raditi?