Neka se probudi narod

karolinaSA

#1 Neka se probudi narod

Post by karolinaSA »

Nakon sto je Dodik prosetao ratnu zlocinku i nakon sto su je brojnim komentarima na ovom portalu jedni podrzali, a drugi iz ocaja zazivali rat, ne mogu a da ne kazem SVI SMO MI OVCE koje zlocinci i lopovi svih nacionalnosti vode, a mi ih pratimo na ovoj nasoj oskudnoj livadi, trpimo udarce i cekamo red za klanje, ako se prije toga sami ne poubijamo.

Imamo li mi razum i pritom misleci na sve postene ljude koji zive u ovoj nasoj zemlji...

Kako se iko moze diciti zlocinom, ubijanjem, mucenjem, a s druge strane kako iko nakon svega moze pozivati na to isto ubijanje i rat? Kako mi koji na licu nosimo isti jad i patnju zbog gubitaka i neimastine, imamo jos uvijek snage da mrzimo jedni druge, a nemamo volje da tu mrznju pretvorimo u snagu protiv onih koji su nas doveli u ovo stanje,a koji su jos uvijek na vlasti?

Svi vi koji spominjete rat, trebali bi znati da bi u njemu stradali upravo mi, nevini ljudi, djeca i dok bi mi trazili ostatke svojih najblizih, zena, djece, muzeva, brace i sestara po masovnim grobnicama, naši političari bi svoju djecu izmjestili po bijelom svijetu da završavaju prestižne fakultete i uzivaju u nasem novcu, da bi se nakon toga opet isti lopovi vratili i solili nam pamet, prostirali crveni tepih za neki film festival napacenog grada, docekivali ratne zlocince i drzali ih za ruke, i pricali kako su bas oni zasluzni sto ce ova zemlja napokon krenuti naprijed...

Pitam se da li je ovoj zemlji ostalo normalnih ljudi koji će izaci na ulice i pokazati da ova zemlja moze naprijed? Da li nas ima?

DA li cemo vjecno sutiti, gutati gorcinu, razmisljati o trecim zemljama, ili stanovima od 20 kvadrata dok nas kradu lopovi svih nacija?

Naka se probudi narod, dosta smo bili ovce!
bato99

#2 Re: Neka se probudi narod

Post by bato99 »

Tako je....živjela REVOLUCIJA
viva_castro

#3 Re: Neka se probudi narod

Post by viva_castro »

Pun *urac kojekakvih organizacija za pravdu i za bolje sutra...

Imamo DOSTA, REVOLT, AKCIJU GRAĐANA i još bruku onih koji se nameću kao glas naroda i pravde, kao predvodnici građanske BiH.

Pa bujrum neka prave proteste, il im fali Branković i u ovom?

Možda po njihovoj definiciji otpor ovako gnusnim aktima i ovom ludilu ne spada u građanske aktivnosti?

Ne znam, znam samo da su me odavno razočarali sa svojom "kupovinom" medijskog prostora preko leđa unesrećenih, a da zauzvrat ništa ne poduzmu.

Kad banka nema para ona proglasi bankrot. Oni ako neće da djeluju neka proglase svoj društveni i ljduski "bankrot" jer će inače biti odgovorni(a već dobrim dijelom jesu) za sve veću skepsu prema NVO sektoru!!!

Nadam se da ćete radije izabrati rad, a ako ne onda se odgovorno povucite!
Lincoln-Burrows

#4 Re: Neka se probudi narod

Post by Lincoln-Burrows »

Nije jasno dali pozivaš na diktaturu proleterijata ili ljubav hare krišna?
U svakom slučaju i Lenjina su makli iz Sankt Petersburga ali tko zna možda opet bude crvena revolucija,
ali to onda nebi bilo ovo što pišeš, zato mislim da je neki mirnodopski način poput: "ljubimo se i grlimo - give peace a chance"
osa

#5 Re: Neka se probudi narod

Post by osa »

karolina, život nije "lijepa priča", iako bi većina ljudi voljeli da je, život je surova priča.
karolinaSA

#6 Re: Neka se probudi narod

Post by karolinaSA »

ja ne predstavljam nikakvu organizaciju za bolje sutra hehe moj glas je glas prosjecnog gradjanina ove zemlje koji zeli bolje sebi i narastajima koji dolaze...ne pozivam niti na ljubav, pozivam na razum i revoluciju mjenjanja svijesti da MI mozemo promijeniti stvari. lincoln mi se ne moramo voljeti ali se mozemo postovati i svako moze unutar funkcionalne zemlje graditi svoj zivot. A zivot nije surova prica, nas zivot je onakav kakvog ga mi gradimo. Najlakse je dici ruke i reci zivot je surova prica...Ja mislim da ovdje ima postenih ljudi koji dijele iste ciljeve koji se mogu izboriti za njih, samo je potrebno da se PROBUDIMO! Nekako mi se cini da su oni koji zele najgore uvijek BUDNI....A sta mi cekamo?
samo malo

#7 Re: Neka se probudi narod

Post by samo malo »

Onog dana kada neki Srbin digne Srbe na noge zbog Plavsickinog pustanja na slobodu, ili neki Bosnjak javno protetvuje protiv slavodobitnog paradiranja Nasera Orica po sarajevskom aerodromu nakon izdrzane kazne, onda mozemo govoriti o necemu.

Do tada, radi se samo o jednostranim gledistima, njima je Naser zlocinac a Biljana heroina, "nama" je Naser heroj a Biljana zlocinka. I tako u krug.

Nema boljeg sutra za ovu zemlju dok se ne raskrsti sa avetima proslosti. Ali dzaba govoriti.

PS: da ne bude odmah napada od strane patriotskih snaga iz Svedske, ne poredim Nasera i Plavsicku, ona je ideolog zla a on samo izvrsilac zlocina, a to je velika razlika. Brojem zrtava njegovog ili njenog zlocina necu licitirati, zlocin je zlocin.
Hrvoje_Hrvatinic

#8 Re: Neka se probudi narod

Post by Hrvoje_Hrvatinic »

Pa ja ne znam što bi vi htjeli? Eno svako malo u Sarajevu nemiri, narod na ulicama. Eno npr. nedavno su bili zlatni ljiljani provalili u vladu, razvalili policijske barikade. Eno još prije upali invalidi u parlament FBiH i zarobili zastupnike i ministre. Itako dalje i tako dalje... u kojoj državi svijeta to ima? Nighdje na svijetu nema više uličnih demonstracija i ataka na političare nego u BiH.
ProbuseniDolar

#9 Re: Neka se probudi narod

Post by ProbuseniDolar »

Meni je dobro, necu da protestujem!
Ahmmed

#10 Re: Neka se probudi narod

Post by Ahmmed »

samo malo wrote:Onog dana kada neki Srbin digne Srbe na noge zbog Plavsickinog pustanja na slobodu, ili neki Bosnjak javno protetvuje protiv slavodobitnog paradiranja Nasera Orica po sarajevskom aerodromu nakon izdrzane kazne, onda mozemo govoriti o necemu.

Do tada, radi se samo o jednostranim gledistima, njima je Naser zlocinac a Biljana heroina, "nama" je Naser heroj a Biljana zlocinka. I tako u krug.

Nema boljeg sutra za ovu zemlju dok se ne raskrsti sa avetima proslosti. Ali dzaba govoriti.

PS: da ne bude odmah napada od strane patriotskih snaga iz Svedske, ne poredim Nasera i Plavsicku, ona je ideolog zla a on samo izvrsilac zlocina, a to je velika razlika. Brojem zrtava njegovog ili njenog zlocina necu licitirati, zlocin je zlocin.

Naser Orić je oslobođen optužbi pred Haškim Tribunalom.Pred ovim sudom, Biljana Plavšić je, nakon sporazuma sa Tužiteljstvom, osuđena na 11 godina zatvora.
BiH-x

#11 Re: Neka se probudi narod

Post by BiH-x »

Ahmmed wrote:
samo malo wrote:Onog dana kada neki Srbin digne Srbe na noge zbog Plavsickinog pustanja na slobodu, ili neki Bosnjak javno protetvuje protiv slavodobitnog paradiranja Nasera Orica po sarajevskom aerodromu nakon izdrzane kazne, onda mozemo govoriti o necemu.

Naser Orić je oslobođen optužbi pred Haškim Tribunalom.Pred ovim sudom, Biljana Plavšić je, nakon sporazuma sa Tužiteljstvom, osuđena na 11 godina zatvora.
Ma nije to bitno Ahmede, svi smo mi isti :-)
muskox

#12 Re: Neka se probudi narod

Post by muskox »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:Pa ja ne znam što bi vi htjeli? Eno svako malo u Sarajevu nemiri, narod na ulicama. Eno npr. nedavno su bili zlatni ljiljani provalili u vladu, razvalili policijske barikade. Eno još prije upali invalidi u parlament FBiH i zarobili zastupnike i ministre. Itako dalje i tako dalje... u kojoj državi svijeta to ima? Nighdje na svijetu nema više uličnih demonstracija i ataka na političare nego u BiH.
Ovo zadnje ti nikako ne stoji. U svim demokratijama svijeta se vode protesti i demonstracije zbog politicara i njihovih odluka. Evo posljednjih dana na primjer u Londonu zbog slanja vojnika u Afganistan, zbog lopovluka politicara i slicno. Znaci ako se desi nesto sto nije po volji naroda onda se u skladu sa tim i reaguje.

Ali problem je u citavom sistemu u Bosni i Hercegovini, posto ni protesti zbog politicara na drzavnom nivou ne mogu puno pomoci, jer se svi kriju iza nacionalne pripadnosti i "ko fol" sticenja nacionalnih interesa. Tu mislim i na Hrvate, i na Bošnjake, a posebno na Srbe.
popajic

#13 Re: Neka se probudi narod

Post by popajic »

@Hrvoje_Hrvatinic
Nighdje na svijetu nema više uličnih demonstracija i ataka na političare nego u BiH.
Uuu...greska u koracima!
Ni vidjelo sve ovo nije stvarnog bunta i ataka na politicare !
Kod nas se samo sporadicno bune ugrozene grupice - cak se ni one stvarno ne bune protiv "svojih" politickih mafijasa, nego kad dogori do nokata traze bar mrvice neceg sto im pripada.
Veze to neme sa stvarnim otporom sljamu na vlasti...nece "svoj" na "svog"!
Mi i otpor - dva totalno razlicita pojma !
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#14 Re: Neka se probudi narod

Post by PipiDugaDevetka »

Doris Pack wrote:Ona je u Briselu izjavila kako bi ona na mjestu građana izašla na ulice i protestovala...
osa

#15 Re: Neka se probudi narod

Post by osa »

kada će ljudi shvatiti da vrijedi, političari=narod, pa političari potječu iz i od naroda, nisu pali s marsa, narod bira političare prema svojim interesima i potrebama, prosipanje šuplje priče o "glupom narodu", "narodu koji spava( ako bi tražili dlaku u jajetu, na ovim prostorima se narod nikad i nije probudio, on spava od postanka), demokracija, sustav, država je stvar koja se gradi a za to treba vremena i nigdje to vrijeme nije bilo kratko, samo je taj sustav ponegdje prije zaživio pa se njegove izgradnje ljudi ni ne sjećaju. stvari treba prihvatiti onakve kakve jesu, život u oblacima niti je realan niti bilo što dobro donosi, dapače može biti uzrok teških razočaranja. naravno treba raditi na poboljšanju sustava, ali kako rekoh to je proces.
viva_castro

#16 Re: Neka se probudi narod

Post by viva_castro »

Hocemol konkretno vec jednom?

Kada su protesti?

DOSTA, REVOLT, AKCIJA GRAĐANA,... ko će pokrenuti proteste?
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#17 Re: Neka se probudi narod

Post by Pera Trta »

Ma ova BiH nije ništa drugo nego jedna moderna Vajmarska republika: država koju ni jedni, ni drugi, ni treći ne vole pretjerano i smatraju samo kao prelazno rješenje, gledajući kako da je razjebu što prije.
jaba
Location: grad izmedju dvije rijeke na ravnici u zemlji oblika srca

#18 Re: Neka se probudi narod

Post by jaba »

Nazalost svi vicu REVOLUCIJA a kad treba u akciju onda podviju rep nedju noge i povuku se. Negdje drugo bi svi politicari davno na lomaci gorili. Zato cekam novi rat da mogu bjezat iz ove drzave da mogu ime promjenit i zaboravit nas jezik a ko hoce da bude stoka neka ostane ovdje.
bijelo_dugme

#19 Re: Neka se probudi narod

Post by bijelo_dugme »

Ahmmed wrote:

Ma to je vatikanska propaganda, svi mi znamo da je Naser Oric pobio 8000 i Srebrenici da bi mi dobili simpatije sveta. Medijski rat. Jebes Haski sud, Naser Oric je ratni zlocinas jer je ga BN Televizija optuzila.
atadxart

#20 Re: Neka se probudi narod

Post by atadxart »

Kasno je za budjenje... lanci na vrat su davno nabaceni.
Maraschino

#21 Re: Neka se probudi narod

Post by Maraschino »

viva_castro wrote:Hocemol konkretno vec jednom?

Kada su protesti?

ocito da se i ti salis...

koliko ljudi danas zivi na ''drzavnim'' jaslama...sjeci granu na kojoj sjedis... :-)

sve dok se taj procenat ne smanji, neJma protesta.
viva_castro

#22 Re: Neka se probudi narod

Post by viva_castro »

Maraschino wrote:

Kada su protesti?

koliko ljudi danas zivi na ''drzavnim'' jaslama...sjeci granu na kojoj sjedis... :-)

Malo cinizma brate, malo cinizma... :D
homar

#23 Re: Neka se probudi narod

Post by homar »

Ljudi, pa mi se mirimo sa slijedećim: zvaničnik vlasti u BiH dočekuje ratnog zločinca i nama je to normalno. To je opasno iz razloga, što taj zvaničnik vlasti nije raskrstio sa ideologijom koja je dovela do genocida i ratnih zločina na prostoru BiH. Mi se sa tim moramo suočiti. Ja podržavam one koji misle da građani moraju iskazati svoj stav o tome, ako zvaničnici vlasti nisu spremni o tome progovoriti i osuditi fašiste u sopstvenim redovima.
KadSeMrtviProbudimo

#24 Re: Neka se probudi narod

Post by KadSeMrtviProbudimo »

Maraschino wrote:

Kada su protesti?

Upravo tako. Federacija BiH godišnje troši 3,69 milijardi KM i zapošljava 50.000 službenika, Administracija BiH ima 112.000 uposlenih u javnoj upravi, i godišnje prima 2,27 milijardi KM na ime plaća i drugih raznih naknada. Kako i zašto da se neko od njih "probudi" kad "vlast sve vidi i sve zna" ... Sve dok se taj broj budžetskih službenika drastično ne smanji i prenese na privredu, situacija u BiH će biti slična današnjoj.
karolinaSA

#25 Re: Neka se probudi narod

Post by karolinaSA »

problem je sto se mi mirimo sa svim i svacim, pod izgovorom ja tu ne mogu nista, ja sam samo kap u moru badala, sta je tu je, ne moze se tu nista....

Ma sta ne moze! Naravno da moze, a da to ljudi znaju i koriste, ne bi ovi politicari ovako hladno setali, davali nebulozne izjave tipa meni se to ne svidja misleci, nece su tu moci krasti, nije to za mene, nema tu prostora za bogacenje, valja jos jednu vilu napravit, itd. Nego izvade svoje uvijek lako zapaljive argumente na temu nacionalnost i mi zaboravimo sta su u stvari pravi problemi u ovoj drzavi.

Zanima me ima li iko ovdje iz RS-a da kaze kakva je situacija, kako ljudi zive i prezivljavaju postoji li kriticna masa koja se moze izdici iznad nacionalizma i realno sagledati stvari?
Post Reply