Neka mi neko pojasni!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
tempora

#1 Neka mi neko pojasni!

Post by tempora »

Sinoc dobijem e-mail koji je prosao ne znam vec koliko ljudi a upucen mi je u dva navrata od strane dvije prijateljice, u kojem se nalazi par slika male bebe prikljucene na kojekakve aparate i sta ti ja znam.U pismu nema nikakvog pojasnjenja, osim da se ovoj bebi moze pomoci tako sto ces mail proslijediti sto vise ljudi, na osnovu cega ce 10 euro centi ici za operaciju. :oops:
Slike srceparacuje, zastrasujuce ali posto sam po prirodi skepticna u ovakvim situacijama i posto na zalost kroz posao dozivjeh da ljudi na tragedijama prikupljaju silne novce ili izmisljaju tragedije kako bi dosli do novaca, zapitah se sta stoji iza ovoga?
Postoje slike, a nema pojasnjenja tipa ko je beba, gdje zivi, od koje bolesti boluje, dijagnoze, prognoze, roditelji, lijecnici -vec je valjda ( ma kako okrutno zvucalo) dovoljno da se raspametim gledajuci u te slike i proslijedim mail dalje.Sto me naravno nista ne kosta je li? Ali se pitam kako proslijedjivanje maila moze pomoci ovom djetetu?I kako ja mogu biti sigurna da ce to zaista pomoci ovoj bebi, a ne nekome drugome ko ce imati nekakvog profita-koji je meni u svemu ovome nejasan?
Moze li mi neko pojasniti o cemu je rijec o ovakvim pozivima na pomoc?
*mima*

Post by *mima* »

Ne salji taj mail nikom, samo ga obrisi. To je obicna ubleha.
zena21

Post by zena21 »

uh... mrzim kad mi neko posalje takve mailove... ili bilo kave lancane mailove...
tempora

Post by tempora »

Pa dobro u cemu je fazon? :oops: Moja okolina se raspametila saljuci mailove -vjerovatno pogodjena vidjenim! :( I ako je zaista ubleha, sta se moze uciniti po ovom pitanju? I moze li uopste? :oops:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

samo dobro smišljeni spam
*mima*

Post by *mima* »

Samo brisi takve mailove i ne uznemiravaj se.
Pearl

Post by Pearl »

tempora wrote:Pa dobro u cemu je fazon? :oops: Moja okolina se raspametila saljuci mailove -vjerovatno pogodjena vidjenim! :( I ako je zaista ubleha, sta se moze uciniti po ovom pitanju? I moze li uopste? :oops:
spamanje.... posalji taj mail dalje i prati kako ce ti broj junk maila vrtoglavo porasti... fazon je da email adrese kruze netom, i da ih neko samo pokupi i iskoristi da ti salje one "enlarge your penis" i "buy this" mailove...
osim toga, ja svake godine dobijem isti takav mail, iste takve bebe, samo je nekad rachel iz italije a nekad (ne sjecam se imena) iz HR...

ono sto mozes uciniti je da ne siris dalje.. nista drugo...
zena21

Post by zena21 »

meni stalno slju da kupim viagru... jeftino :oops: :lol: :lol:

eto, ako kome treba... nek posalje pp :D
tempora

Post by tempora »

Pearl wrote:
tempora wrote:Pa dobro u cemu je fazon? :oops: Moja okolina se raspametila saljuci mailove -vjerovatno pogodjena vidjenim! :( I ako je zaista ubleha, sta se moze uciniti po ovom pitanju? I moze li uopste? :oops:
spamanje.... posalji taj mail dalje i prati kako ce ti broj junk maila vrtoglavo porasti... fazon je da email adrese kruze netom, i da ih neko samo pokupi i iskoristi da ti salje one "enlarge your penis" i "buy this" mailove...
osim toga, ja svake godine dobijem isti takav mail, iste takve bebe, samo je nekad rachel iz italije a nekad (ne sjecam se imena) iz HR...

ono sto mozes uciniti je da ne siris dalje.. nista drugo...
Pa treba nekog fino naruziti sto vrsi atak na emocije. :oops: Fuj, katastrofa. :(
muha_sa

Post by muha_sa »

zena21 wrote:meni stalno slju da kupim viagru... jeftino :oops: :lol: :lol:

sad nam fino reci--javno- :D osim mog-kolko si jos pp-ova dobila :? :lol:
zena21

Post by zena21 »

muha_sa wrote:

sad nam fino reci--javno- :D osim mog-kolko si jos pp-ova dobila :? :lol:
jao... neces vjerovati koliko pipijeva sam dobila... ne mogu stici odgovoriti :lol: :lol:
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Dobar dan, moje ime je Basmati Kasaar. Ja patim od rijetke i smrtonosne bolesti, losih ocjena,
ekstremne nejebice, straha da cu biti kidnapiran i da cu biti pogubljen analnom egzekucijom nakon
sto me proglase krivim da sam forwardirao 50 milijardi jebenih chain lettera, koje sam ja dobio od
ljudi, koji zapravo vjeruju, da, ukoliko se pisma proslijede dalje, da ce jadna 6-ogodisnja
djevojcice iz Nepala, kojoj je izrasla sisa na celu, skupiti dovoljno novaca, da ju ukloni prije
negoli ju seljacine roditelji prodaju u lokalni cirkus kao nakazu.
Da li vi zaista vjerujete da ce Bill Gates pokloniti 1000 dolara vama i svakom drugom kojem ste
forwardali "njegov" e-mail? Kako mozete biti tako glupi?

Woohoo, pazi ovako. Ako nastavis skrolati i zazelis zelju, ja cu spavati sa svim komadima iz
zadnjeg broja Playboya! Koja hrpa sranja. U prijevodu, ova poruka je jedno veliko JEBITE SE svim
ljudima koji nemaju nista drugo za raditi osim slati glupe chain lettere.

Mozda ce zlocesti virtualni patuljci doci u moj stan i silovati me preko noci jer nisam nastavio
lanac srece koji je zapocet 5. godine poslije Krista, a koji su u nasu zemlju donjele Rumunjske
prostitutke noseci ga u cmaru preko granice, da bi izbjegle sve kontrole, te ukoliko se taj isti
lanac nastavi do 3000. godine, uci ce u Guinessovu knjigu rekorda kaonajduzi period ekstremne
gluposti. Tko ih jebe.

Ljudi, ako bas zaista morate forwardati takve stvari, potrudite se da bude bar malo zabavno ili
smijesno. Vidio sam na tone lanaca tipa "posalji ovo na e-mail 50 svojih prijatelja,pa ce jedna
jadna i izmucena dusa dobiti 50 lipa od velikodusne, "imucne osobe". To me ne zanima.
Upotrijebite malo svoj mozak i razmislite sto zapravo postizete i tko dobiva korist ili stetu od
slanja tone takvih e-mailova. Velika je sansa da vi dobivate - NEpopularnost.

CETIRI OSNOVNE VRSTE CHAIN LETTERA:

LANAC TIP 1:

(skrolaj prema dolje)

Zamisli zelju!!!
Ne, zaista, zamisli jednu zelju!!!

Ucini to, ili nikad neces izaci sa svojom simpatijom!!!

Ne to, perverznjaku jedan!!!

Je li ti se prst umorio?
STANI!!!

Zar nije ovo bilo zabavno?

Nadam se da ce ti se zelja ispuniti
E, sada, da bi se osjecali krivima, evo sta cu ja uciniti.
Prvo i osnovno, ako ne posaljete ovaj e-mail na 8035 e-mail adresa u narednih 5 sekundi, silovat
ce vas pobjesnjela bradavicasta svinja, te ce vas nakon toga baciti s nebodera na hrpu starog
zeljeza. To je istina!!

Ali, pazite, ovo pismo nije varka kao sva ostala ovog tipa sto dobivate! OVO pismo je ISTINITO!!
Zaista!!!

Evo pravila:
* Posaljite ovaj e-mail 1 osobi: 1 osoba ce biti nadrkana na vas jer ste joj poslali glupi chain
letter.
* Posaljite ovaj e-mail 2-5 osoba: 2-5 osoba ce biti nadrkano na vas jer ste im poslali glupi
chain letter.
* Posaljite ovaj e-mail 5-10 osoba: 5-10 osoba ce biti nadrkano na vas jer ste im poslali glupi
chain letter,te ce pokrenuti zavjeru protiv vas i vase obitelji.
* Posaljite ovaj e-mail 10-20 osoba: 10-20 osoba ce biti nadrkano na vas jer ste im poslali glupi
chain letter, te ce vam zapaliti kucu.

Hvala i sretno!!!!
LANAC TIP 2:

Dobar dan, i prvo bih se zelio zahvaliti sto ste odvojili par minuta da procitate ovaj e-mail.
Postoji jedan izgladnjeli djecak koji zivi u Dungorutiglopertominisku, te on nema ruke, nema noge,
nema roditelje, sto znaci da nema gola govna. Zivot ovog djecaka bi mogao biti spasen, buduci da,
svaki put kada se ovaj e-mail proslijedi dalje, 1 dollar se donira "Udruzi Za Izgladnjele Djecake
Bez Nogu, Ruku i roditelja iz Dungorutiglopertominiska". Ali zapamtite, iako mi, u stvari, nemamo
apsolutno nikakav nacin da brojimo poslane e-maile, i iako je ovo gomila govana i sranja, vi ipak
ovo posaljite dalje. Posaljite ovo na 5 e-mail adresa u narednih 18 sekundi. Ali, ne zaboravite,
ako slucajno ovo posaljete na 4 ili pak 6 adresa, djecak ce momentalno umrijeti. Hvala jos jednom
i sretno!!!

LANAC TIP 3:
Bok svima!! Ovaj lanac srece postoji od 1864. To je apsolutno nevjerojatno, jer u to vrijeme nije
bilo kompjutera niti e-maila, a vjerojatno ni toliko idiota koji nemaju nista drugo raditi nego
slati takva pisma.
No, da vam objasnim kako ovo radi: Posaljite ovaj e-mail na 13.000 adresa u narednih 12 minuta i
30 sekundi ili ce vam se desiti nesto zaista strasno.

* Stravicna prica broj 1:
Mtunda Geke se vracala jedne subote iz skole. Par dana prije toga primila je ovakvo pismo ali nije
obracala paznju na njega. I tako, na putu kuci, zapela je na ivicnjak i pala u kanalizaciju kroz
otvorenu sahtu u more govana. Nakon sto su ju uspjeli izvuci, odvratno je smrdila, no to nije bilo
sve. Ona je kasnije umrla.

Pazite da se to ne desi i vama!!

* Stravicna prica broj 2:

Morik Blip, 13-ogodisnji djecarac je dobio ovakvo pismo na svoj e-mail ali ga je zanemario. Kasnije,
tijekom istog dana, njega i njegovog ljubavnika udario je auto dok su setali drzeci se za ruke.
Oboje su poginuli i otisli u Pakao, gdje su osudjeni da do kraja Vjecnosti jedu zohare.

Pazite da se to ne desi i vama!!

Mogli biste zavrsiti kao Mtunda ili Morik. Jednostavno posaljite ovaj e-mail svim svojim supcima
prijateljima i sve ce biti u redu.

LANAC TIP 4:

Evo jedne pjesme sto sam sastavio. Posaljite ju svim svojim prijateljima.

Prijatelji
Prijatelj je onaj na kojeg se uvijek mozes osloniti
Prijatelj je onaj koji te voli iako smrdis na govna a iz usta ti smrdi kao da si jeo hranu za macke.
Prijatelj je onaj koji te voli iako si ruzan kao gubava vjestica
Prijatelj je onaj koji pocisti za tobom kad povracas pijan.
Prijatelj je onaj koji ostane s tobom iako se samo zalis na svoj jebeno glup i dosadan zivot
Prijatelj je onaj koji se pretvara da te voli iako u stvari misli da bi najbolje bilo da te siluju
ludi orangutani te da te onda bace krvolocnim psima.
Prijatelj je onaj tko cisti tvoju WC skoljku usisava tvoj dnevni boravak i placa tvoje racune.
Prijatelj je onaj tko ti salje lance srece u nadi da ce mu se zelje ostvariti.
Proslijedite ovo pismo! Ako to ne ucinite, nikad vise necete imati curu/decka!!!
Zakljucak?
Ako dobijete e-mail koji prijeti da ce vam se nesto desiti ili da cete biti nesretni, izbrisite ga.
Ako je zabavno, posaljite ga dalje.
Nemojte ljutiti ljude naturajuci im griznju savjesti radi tifusara iz Botswane koji nema zube,
a koji se brine u slonovima zadnjih 27 godinasvog zivota, te ciji je zadnji spas 5 centi koje ce
dobiti svaki put kad netko klikne 'forward', i prijetiti im da ce zavrsiti kao Mtunda ili Morik.
floki

Post by floki »

Eh da ne ponavljam ali najbolje opisano sta uraditi sa takvom vrstom e mail-a

:thumbup:
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

Post by suad-sarajevo »

Joj i meni. Već mi je došlo da kupim i da probam!!! :D
pitt

Post by pitt »