NEKA JE MIR I SPAS NA VAS!

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
hananah

Post by hananah »

Fulio si totalno inzinjeru, djaba ti fakultet :D
Stela i jeste utemeljila pokret feminizna :D ja sam samo njen skromni sljedbenik :D
Cak smo i po jednu cicu odrezale da vise licimo na Amazonke :D
bjacinjo

Post by bjacinjo »

jah... :-? svas
stella_k

Post by stella_k »

bjacinjo wrote:
stella_k wrote:
bjacinjo wrote:esselamu alejkum

e Stella sad si me razocarala...prihvatila se hanine politike je li? :(
Nemoj bjancinjo, kako si (nadam se) mogla do sada da zakljucis, ja ti imam samo VLASTITU politiku koja je protkana mojim dubokim vjerovanjem (i saznanjem) u JEDINOG. :)
selam

vidjela sam da kontas neke stvari za razliku od ostalih

ali isto tako sam mislila da imas respekt prema Bogu i muslimanima

a ovo nije samo uvreda mene i ostalih muslimana vec i prema Bogu UZVISENOME
tako PERVERZNE ASOCIJACIJE...za one poglupe se ne bih ni iznenadila..ali da ces i ti pristati na to...ejh

Bez zelje da se pravdam...
Pogledaj molim te moje druge postove pa mi reci kako bih ja ovako mala mogla uvrijediti Velikoga.
Nikad mi zaista nije ni namjera a ni zelja bila da vrijedjam Islam.
Kao i neke druge religije Islam je od Boga poslan, pa se opet vracam na onu gornju recenicu, kako bih ja......
Zar zaista mislis da vrijedjam :?:
stella_k

Post by stella_k »

hananah wrote:Fulio si totalno inzinjeru, djaba ti fakultet :D
Stela i jeste utemeljila pokret feminizna :D ja sam samo njen skromni sljedbenik :D
Cak smo i po jednu cicu odrezale da vise licimo na Amazonke :D
Ti si totalna ludacha :-) :-D :-) :) :) :lol:
Ovo naravno nije u negativnom kontextu.
bjacinjo

Post by bjacinjo »

selam

muslimani se trebaju cuvati BESMISLENOG govora..i lupetanja...

mislim...ova tema vise nema smisla..pocelo se naveliko lupetati i tako vas fino selamim

ESSELAMU ALEJKUM

a Stella..kazes Islam je od Boga poslan...a maloprije pises da je muskarac pisao..pa se tvoja haverka nadovezala sa "salom"(TAKO NISKOM i OGAVNOM) oko s i kvakice i na to ste se obje segacile

sad sama prokontaj...da li pokusavas sebe ili mene slagati
hananah

Post by hananah »

Stela spremi se sutra za kitolov da i mi sebi nahvatamo po 77 djevnih muskaraca :) :roll: pa da ih odmah upucamo da nas ima ko cekati u Dzenetu :D
p.s. U basti jos ima oko 200 mjesta :D
hananah

Post by hananah »

bijancino: muslimani se trebaju cuvati BESMISLENOG govora..i lupetanja...
e dobro je skontala, kad je neka je, a bolje bi bilo da je i prije :D
stella_k

Post by stella_k »

bjacinjo wrote:selam

muslimani se trebaju cuvati BESMISLENOG govora..i lupetanja...

mislim...ova tema vise nema smisla..pocelo se naveliko lupetati i tako vas fino selamim

ESSELAMU ALEJKUM

a Stella..kazes Islam je od Boga poslan...a maloprije pises da je muskarac pisao..pa se tvoja haverka nadovezala sa "salom"(TAKO NISKOM i OGAVNOM) oko s i kvakice i na to ste se obje segacile

sad sama prokontaj...da li pokusavas sebe ili mene slagati
Nemam ja potrebu da lazem, nije mi u karakteru..
Ja samo volim da "razgovaram" o temama koje me zanimaju.
A tvoj i hanin odnos me se bas ne dotice.
Imam mnogo razloga zivotnih da volim hanu, isto kao sto nemam ama bas niti jedan razlog da tebe ne volim. :)
I ne govori mi da lazem, please.....Ti znas da ljudi koji vjeruju i vole to nikako ne smiju.
A ja vjerujem i volim, mozda ne na isti nacin kao ti, ali ipak VOLIM!!!
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

stella_k wrote:Jel' to ti mislis da ces u Dzennet :?:
Siguran 100%?
:roll: Cuj, jel mislim, ... znam. Imam shtelu. Obecano mi je da cu gore biti pretsjednik komisije za medjureligijski dijalog. :oops:
hananah

Post by hananah »

a bit cu i ja Papetalo, pa eto ako slazu za tih 77 djevica :roll:
stella_k

Post by stella_k »

pape wrote:
stella_k wrote:Jel' to ti mislis da ces u Dzennet :?:
Siguran 100%?
:roll: Cuj, jel mislim, ... znam. Imam shtelu. Obecano mi je da cu gore biti pretsjednik komisije za medjureligijski dijalog. :oops:
Ma znala sam ja, vazda neke shtele...
Preporuci me, mame ti :-D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

hananah wrote:a bit cu i ja Papetalo, pa eto ako slazu za tih 77 djevica :roll:
:-) Ti ces gore biti jedina koja nije djevica. :lol:
hananah

Post by hananah »

ih kad ih poredam na jednu stranu a vas na drugu pa ebereske eber tute eber koga cete, i kad se to izabere onda fino instrukcije dajem :D i naravno naplacijem da imam lovu za iduceg zivota :D
stella_k

Post by stella_k »

hananah wrote:ih kad ih poredam na jednu stranu a vas na drugu pa ebereske eber tute eber koga cete, i kad se to izabere onda fino instrukcije dajem :D i naravno naplacijem da imam lovu za iduceg zivota :D
Vazda neki bisnis
T

Post by T »

hananah wrote:ih kad ih poredam na jednu stranu a vas na drugu pa ebereske eber tute eber koga cete, i kad se to izabere onda fino instrukcije dajem :D i naravno naplacijem da imam lovu za iduceg zivota :D
... sta ce ti lova u slijedecem zivotu, ako budes muha? :)
hananah

Post by hananah »

Pa da platim konobaru da me ne klepne :D
stella_k

Post by stella_k »

hananah wrote:Pa da platim konobaru da me ne klepne :D
Mislis onaj sa salvetom
HAHAHAHAHA
T

Post by T »

Kako ces mu platiti, kad si muha? :shock: :shock:

... jest' ti teorija :-) :-)
stella_k

Post by stella_k »

T wrote:
Kako ces mu platiti, kad si muha? :shock: :shock:

... jest' ti teorija :-) :-)
Citaj : BOGATA MUHA
E, iz te perspektive, stvari izgledaju malo drugacije, hehehe
CiCiban

Post by CiCiban »

da. steta sto je adams umro
skrOzZz

Post by skrOzZz »

"nedeljom u sedam u hram na prasadu sinoc su ti djeca uvalila fasadu,petkom u jedan u dzamiju na dzumu u prvom ja sam saffu jer uzeo sam sumuuu,aj dusu bi da spasim, kraj zene da se skrasim da milujem kcerku i da mazem zdenku",pateticno,jadno,ovdje treba strogo sekularnu drzavu izgraditi,budite vjernici za sebe i u svojoj kuci,bar mislim da je sustina svake vjere ljubav,postivanje drugog i jebena SKROMNOST(koje izgleda najmanje ima danas)"MAJKO MAMA,PUN MI JE KURAC MUSLIMANA,SRBA I HRVATA"i njihovog jadnog naci-vjerskog preseravanja,i vjerske pozdrave smo poceli stavljati u jadnu egoisticko-nacionalno-sovinisticku svakodnevnicu.gadi mi se to sve. svakim danom sam sve manje (zbog ovih stvari)pripadnik sopstvene religije,vjerujem da postoji BOG kojem nije vazno da li se pozdravljas sa sellam,pomozi bog i hvaljen isus,nego kakav si covijek(bar se nadam).jadno je ovo sve (jos jednom),ajd zivjeli(o.p.a.vidi ja pijem,koji li grijeh i drskost;)
vonBosnae

Post by vonBosnae »

Selamun alejkum,
Oni koji imaju oči i vide i na čijem srcu nema koprene mogu vidjeti kako neprijatelji istine s ciljem dođu na podforum religija da bi omalovazavali one čija je percepcija drugacija.
Drugarici Hannah i Stelli bih preporučio da korigiraju svoj riječnik i naprave reviziju svog razmisljanja i da neomalovazavaju one cija je percepcija drugacija.Draga Hanooo,cuvaj se Allahovog prokletstva!

SURA 58
EL-MUDŽADELA * RASPRAVA
(Medina, 22 ajeta)
U ime Allaha, Milostivog, Milosrdnog!

14. Zar ne vidiš one koji prijateljuju sa narodom onih na koje se Allah rasrdio?58:14a Nisu oni od vas,58:14b niti od njih;58:14c a kunu se na laž i oni znaju.
15. Allah je za njih pripremio kaznu žestoku. Uistinu, zlo je ono šta oni rade.
16. Uzeli su zakletve svoje štitom, te odvraćaju s puta Allahovog. Pa imaće oni kaznu prezrenu.
17. Neće im koristiti imeci njihovi, niti djeca njihova protiv Allaha, nimalo. Takvi će biti stanovnici vatre, oni će u njoj biti vječito.
18. Na Dan kad ih Allah sve podigne, tad će se zakleti Njemu kao što se zaklinju vama - i misliće da su oni na nečemu.58:18 Zar nisu uistinu oni, oni poricatelji!?
19. Ovladao je njima šejtan pa učinio da oni zaborave sjećanje Allaha. Takvi su partija šejtanova. Zar ne, uistinu, partija šejtanova - oni su gubitnici!?20.Uistinu, oni koji se suprotstavljaju58:20 Allahu i Poslaniku Njegovom, takvi će biti među najnižima.
21. Propisao je Allah: “Sigurno ću pobijediti Ja i poslanici Moji!” Uistinu! Allah je Silni, Svemoćni.
22. Nećeš naći ljude koji vjeruju u Allaha i Dan posljednji, a da vole onog ko se suprotstavlja Allahu i Poslaniku Njegovom, makar bili očevi njihovi ili sinovi njihovi ili braća njihova ili rod njihov. Takvima je upisao u srca njihova iman i ojačao ih Duhom58:22a od Sebe. A uvešće ih u bašče ispod kojih teku rijeke, vječno će biti u njima. Zadovoljan je Allah njima i zadovoljni su Njime. Takvi su stranka Allahova!58:22b Zar ne, uistinu, stranka Allahova - oni su uspješni!?
abdulhaqq_

Post by abdulhaqq_ »

Bismillah!

006:158. Zar oni čekaju da im meleki dođu, ili kazna Gospodara tvoga, ili neki predznaci od Gospodara tvoga? Onoga dana kada neki predznaci od Gospodara tvoga dođu, nijednom čovjeku neće biti od koristi to što će tada vjerovati, ako prije nije vjerovao ili ako nije, kao vjernik, kakvo dobro uradio. Reci: "Samo vi čekajte, i mi ćemo, doista, čekati!"

014:044. Ti opominji ljude Danom kada će im kazna doći, kada će oni koji su se ogriješili prema sebi - govoriti: "Gospodaru naš, ostavi nas još samo kratko vrijeme, odazvaćemo se pozivu Tvome i slijedićemo poslanike!” - "A zar se prije niste zaklinjali da nećete na onaj svijet?

046:035. Ti izdrži kao što su izdržali odlučni poslanici i ne traži da im kazna što prije dođe! A onoga Dana kada dožive ono čime im se prijeti, učiniće im se da su ostali samo jedan čas dana. I dosta! A zar će ko drugi biti uništen do narod raskalašeni!

010:048. Oni govore: "Kada će već jednom ta prijetnja, ako istinu govorite?"

027:071. "Kad će se već jednom obistiniti ta prijetnja, ako istinu
govorite?" - pitaju oni.
stella_k

Post by stella_k »

vonBosnae wrote:Selamun alejkum,
Oni koji imaju oči i vide i na čijem srcu nema koprene mogu vidjeti kako neprijatelji istine s ciljem dođu na podforum religija da bi omalovazavali one čija je percepcija drugacija.
Drugarici Hannah i Stelli bih preporučio da korigiraju svoj riječnik i naprave reviziju svog razmisljanja i da neomalovazavaju one cija je percepcija drugacija.Draga Hanooo,cuvaj se Allahovog prokletstva!

SURA 58
EL-MUDŽADELA * RASPRAVA
(Medina, 22 ajeta)
U ime Allaha, Milostivog, Milosrdnog!

14. Zar ne vidiš one koji prijateljuju sa narodom onih na koje se Allah rasrdio?58:14a Nisu oni od vas,58:14b niti od njih;58:14c a kunu se na laž i oni znaju.
15. Allah je za njih pripremio kaznu žestoku. Uistinu, zlo je ono šta oni rade.
16. Uzeli su zakletve svoje štitom, te odvraćaju s puta Allahovog. Pa imaće oni kaznu prezrenu.
17. Neće im koristiti imeci njihovi, niti djeca njihova protiv Allaha, nimalo. Takvi će biti stanovnici vatre, oni će u njoj biti vječito.
18. Na Dan kad ih Allah sve podigne, tad će se zakleti Njemu kao što se zaklinju vama - i misliće da su oni na nečemu.58:18 Zar nisu uistinu oni, oni poricatelji!?
19. Ovladao je njima šejtan pa učinio da oni zaborave sjećanje Allaha. Takvi su partija šejtanova. Zar ne, uistinu, partija šejtanova - oni su gubitnici!?20.Uistinu, oni koji se suprotstavljaju58:20 Allahu i Poslaniku Njegovom, takvi će biti među najnižima.
21. Propisao je Allah: “Sigurno ću pobijediti Ja i poslanici Moji!” Uistinu! Allah je Silni, Svemoćni.
22. Nećeš naći ljude koji vjeruju u Allaha i Dan posljednji, a da vole onog ko se suprotstavlja Allahu i Poslaniku Njegovom, makar bili očevi njihovi ili sinovi njihovi ili braća njihova ili rod njihov. Takvima je upisao u srca njihova iman i ojačao ih Duhom58:22a od Sebe. A uvešće ih u bašče ispod kojih teku rijeke, vječno će biti u njima. Zadovoljan je Allah njima i zadovoljni su Njime. Takvi su stranka Allahova!58:22b Zar ne, uistinu, stranka Allahova - oni su uspješni!?
Prije svega, na ovim prostorima nema vise drugova niti drugarica.

Ne vezi mene sa sejtanima, ama bas nista ja sa njima nemam. Kao sto se vidi zi mojih postova, niti koga kunem, niti proklinjem, niti u cija srca ja strah sijem, to su eto dokazano je na ovom i na onom svijetu, sejtanska poslovanja.
Da te malo podsjetim: U posljednjih mjesec dana veliki je broj avionskih nesreca, morat cu malo progooglati, mislim da u posljednjih 20 godina nije bio ovako veliki broj rusenja aviona u ovako kratkom vremenu. To su po meni namjestene nesrece koji za rezultat imaju sijanje straha kod ljudi sve iz razloga da se ljudima ogranici kretanje. Eto to su sejtanska posla.
Sejtanska posla je oduzimanje slobodne volje koja je direktno od Boga dobijena i to je ono ZBOG CEGA SE OD ZIVOTINJA RAZLIKUJEMO. Svaki covjek je slobodan u svom vjerovanju a ono sto ce ga stici je licno njegov izbor.
Ja nikada nisam GOVORILA PROTIV ISLAMA, sto se opet iz mojih postova vidi niti sam hulila na BOGA. Nemoj ti meni dijeliti citate o koprenama, podmetati da ja omalovazavam bilo koju religiju ili ljude kojima je ona u srcu. Ja to ne radim iz prostog razloga sto postujem slobodnu volju, ali mi smeta kad neko tu istu svoju volju pokusava pretvoriti u i u tudju, a to se zove PROPAGANDA i nepostivanje tudjeg izbora.
Kada je Islam objavljen, to se desilo na prostorima na kojem su ljudi zivjeli divljim zivotom, postovali tele (a to su sejtanska posla) i zivu zakopavali zensku djecu. Kur'an je morao biti tako decidan jer su ti ljudi bili poludivlji i njima je trebala Objava koja ce im okupirati svaki trenutak zivota, da ne bi na telad mislili.
Koliko je meni poznato, Islam je objavljen nakon 600-te godine, a najstariji Kur'an je istorijski dokazano iz osmog stoljeca iz doba kalife Utmana; ne znam zasto ne postoji stariji pisani Kur'an i zasto se o Njemu nista nije znalo vise od 150 godina.
Ovim naravno ne dovodim u pitanje istinitost Knjige (da mi opet ne bi nesto sejtansko imputirali) samo me zanima zasto postoji historijska "rupa" u Objavi.
To su recimo neke stvari koje bih ja voljela znati a niko nece na to, a i druga pitanja (recimo, gdje je objasnjeno postojanje dinosaura na Zemlji u svetim knjigama) da mi odgovori. Sve sto dobijam su prijetnje strasnim Sudom, jer sam "heretik"i nema za mene Dzennetskih basci. Samo me nemoj opet pogoditi nekim strasnim prokletstvom i prijetnjama kako cu nastradati poslije smrti, i biti kaznjena za nesto sto ne cinim.
Ja te lijepo molim da ne obracas paznju na mene posto vidim da te moje postojaje vrijedja, a necu ni ja na tebe iako te postujem sto si na Bozijem putu. Razlika izmedju mene i tebe je sto ja koristim razum koji sam na poklon dobila i cijenim INDIVIDUU, a ti se hvatas kolektivne svijesti i trudis se da sto vise insana u nju ukljucis. I jos nesto mi nije najjasnije: "stranka Allahova"...Ima li to mozda politicke akonotacije?
Zelim ti mir i svako dobro. :?
stella_k

Post by stella_k »

abdulhaqq_ wrote:Bismillah!

006:158. Zar oni čekaju da im meleki dođu, ili kazna Gospodara tvoga, ili neki predznaci od Gospodara tvoga? Onoga dana kada neki predznaci od Gospodara tvoga dođu, nijednom čovjeku neće biti od koristi to što će tada vjerovati, ako prije nije vjerovao ili ako nije, kao vjernik, kakvo dobro uradio. Reci: "Samo vi čekajte, i mi ćemo, doista, čekati!"

014:044. Ti opominji ljude Danom kada će im kazna doći, kada će oni koji su se ogriješili prema sebi - govoriti: "Gospodaru naš, ostavi nas još samo kratko vrijeme, odazvaćemo se pozivu Tvome i slijedićemo poslanike!” - "A zar se prije niste zaklinjali da nećete na onaj svijet?

046:035. Ti izdrži kao što su izdržali odlučni poslanici i ne traži da im kazna što prije dođe! A onoga Dana kada dožive ono čime im se prijeti, učiniće im se da su ostali samo jedan čas dana. I dosta! A zar će ko drugi biti uništen do narod raskalašeni!

010:048. Oni govore: "Kada će već jednom ta prijetnja, ako istinu govorite?"

027:071. "Kad će se već jednom obistiniti ta prijetnja, ako istinu
govorite?" - pitaju oni.
Nije mi u karakteru da vjerujem u prijetnje, ja postujem moc duhovne ljubavi i njome u srcu i mislima obasipam svog Stvoritelja svakog sekunda moga postojanja. Ako cu za to biti "kaznjena" neka, niti jedna zrtva za Njega meni nije prevelika.
Nisam raskalasena, to moja djela govore a potvrdjuje sama cinjenica da jos uvijek POSTOJIM na ovom dunjaluku. Raskalasenost je osobina neumnih ljudi a ja svoj razum koristim jer je dar od Stvoritelja.
Svaki dan ga koristim da bih nasla dokaze da On postoji, i nalazim na stotine njih, uzivam u tim dokazim i moja ljubav jaca.
Ko vjeruje u prijetnje, bujrum, svakom je Objava dosla u skladu sa njegovim potrebama i stanju duha u kojem se on trenutno nalazi. Ko zeli nek prakticira strah, ako jos nije shvatio da duhovna ljubav sve puteve otvara i prepreke sklanja na Putu.
A ni tebi, niti meni ne preostaje nista drugo no da ceka, a ko je na pravom Putu, On zna. Nije nase da osudjujemo, jer bit ce nam sudjeno.
Zelim ti mir i svako dobro. :)
Post Reply