Neka hrana bude tvoj lijek, a lijek neka bude tvoja hrana.

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

_BosanaC

Post by _BosanaC »

dinchy84 wrote:
_BosanaC wrote:
njonjica wrote: Probao?
Men....ako nisi, ne znas sta propustas :-)
Od tih vegetarijanskih stvari jedino priznajem sataras, a moze i hagra ako se dobro skuha, a da je bez mesa, naraFno :D

Medjutim, sarma je sarma samo ako je punjena kombinacijom MESA i svega necega, po izboru :D naraFno, mozemo raspravljati o omotu :D
Bujrum jednom kod mene na rucak, pa da vidis kako je dobra :D
Nije problem, samo pazi da ja tebe ne prevedem u mesozdere :D
Tesssa

Post by Tesssa »

Tesko, probali su i drugi, ja sam tvrd orah :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

dinchy84 wrote:Tesko, probali su i drugi, ja sam tvrd orah :D
Hajd' da i to probam :D
LeKo

Post by LeKo »

Nisam vege, najbolji prijatelj jeste....

i sta sad...

a nista, dolazim jednom kod njega on taman pravi da jede, kaze "jesil gladan da i tebi jedan napravim" reko jesam samo zadaj ne pitajuci ga sta pravi, donese frajer na prvi pogled hamburger, kontam - nije valjda tako brzo dos'o pameti, no kako bijah gladan prekinem dumandziju i zadam ja po "hamburgeru" najeo se ko veliki - dobar pravo, poslije ga pitam stare ti kad ti predje na mesiku, a on ce "kakva ba mesika zdero, pojeo si soja burger". Na stranu sve bio je za 10, nisam postao vege, al sam se definitvno navukao na soja - burgere. 8-)
StLouis

Post by StLouis »

Lista poznatih vegetarijanaca...provjerite, iznenadit cete se koliko je poznatih i slavnih... :)

http://pw2.netcom.com/~axleplus/stuff/v ... elebs.html
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

ja sam par godina bio vegetarijanac i opet sam odlucio da smanjim, a uskoro i skroz ukinem jedenje mesa.
razlozi su zdravstveno-ekoloske prirode.
znam da mi je za vrijeme mog vegetarisanja bilo smijesno odgovarati na pitanje " a sta jedes ako ne jedes meso" koje su mi cesto postavljali u bosni.
medjutim, moze se jesti izuzetno raznovrsno, ukusno i prije svega zdravo bez da se trpa meso u svako jelo.
rihakm

Post by rihakm »

van Basten wrote:Nemam ništa protiv da neko provede život jedući mrkvu, kupus i slične specijalitete svaki dan... lični izbor na kraju krajeva... al mi itekako smeta kada neko ko jede svakodnevno navede specijalitete nađe sebi za pravo da kritikuje moj lični izbor koji se slaže sa zadnjim navedenim na temi - nije roštilj tri puta dnevno, nije ni meso tri puta dnevno ako ćemo pravo, al ja volim roštilj i njegove specijalitete i ne mislim se toga odricati, pa bi bilo lijepo da i vegetarijanci poštuju moje ubjeđenje
Potpis!!! :-D
sffovac

Post by sffovac »

rihakm wrote:
van Basten wrote:Nemam ništa protiv da neko provede život jedući mrkvu, kupus i slične specijalitete svaki dan... lični izbor na kraju krajeva... al mi itekako smeta kada neko ko jede svakodnevno navede specijalitete nađe sebi za pravo da kritikuje moj lični izbor koji se slaže sa zadnjim navedenim na temi - nije roštilj tri puta dnevno, nije ni meso tri puta dnevno ako ćemo pravo, al ja volim roštilj i njegove specijalitete i ne mislim se toga odricati, pa bi bilo lijepo da i vegetarijanci poštuju moje ubjeđenje
Potpis!!! :-D
thats the way
ni u cemu ne treba pretjerivati
samo mojne mi prosvjetljivanja
dosta mi je vise i derpera, vegetarijanaca, feministkinja ... sve neki sektasi, ko da su svu pamet svijeta pobrali i imaju cilj da prosvijetle ostale, jedan je mesija
de ba ohanite malo
ako ste, nek ste, sebi ste, mojne mi masiranja
mislis da mene zanima sta ti doruckujes, s kim lijezes u krevet, ma boli me dzon, radi sta ti volja, samo i mene pusti da zivim kako ja hocu
StLouis

Post by StLouis »

StLouis wrote:Lista poznatih vegetarijanaca...provjerite, iznenadit cete se koliko je poznatih i slavnih... :)

http://pw2.netcom.com/~axleplus/stuff/v ... elebs.html
Iznenadio sam se kada sam na ovoj listi prociao ime Pamele Anderson. Ja sam nacuo da ona voli meso, ali eto... :D
becu

Post by becu »

Burek sa sojom, cevapi od soje, ili doner od soje !? :lol:
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

DUREX wrote:Ma dajte ljudi.... Ko bi mogao bez njih??? :D :D

Image

Image

Evo, samo postavljajuci slike, krenu mi voda na usta... odoh da zderem :D
mogu ja. nisam vegeterijanac, ali nema sanse da pojedem ovakve komadine mesa. :roll:
becu

Post by becu »

ma dobro nije najelegantnije servirano al evo nesto ovako :D
Image
rezzmatazz

#38 Re: Neka hrana bude tvoj lijek, a lijek neka bude tvoja hrana.

Post by rezzmatazz »

Portal o prehrani... Poigrajte se s aplikacijom Tanjur

http://www.mojaprehrana.net
DS9

#39 Re: Neka hrana bude tvoj lijek, a lijek neka bude tvoja hrana.

Post by DS9 »

U Sarajevu je otvoren prvi vegetarijanski restoran - Vegehana.
Hrana im je odlicna. Imaju dnevni meni koji kosta 10 KM, a svaki dan imaju i vegeburgere po cijeni od 3 KM. Osoblje je jako ljubazno, a atmosfera vrlo prijatna. Toplo preporucujem svima.

http://www.vegehana.com
ProS

#40 Re: Neka hrana bude tvoj lijek, a lijek neka bude tvoja hrana.

Post by ProS »

koliko je uvodni tekst tacan,a pogotovu dio o sinteziranju bjelancevina iz dusika?
meni zvuci sve travarski i alternativno,ali... :?
d2

#41 Re: Neka hrana bude tvoj lijek, a lijek neka bude tvoja hrana.

Post by d2 »

grijesite u vezi povrca.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#42 Re: Neka hrana bude tvoj lijek, a lijek neka bude tvoja hrana.

Post by PipiDugaDevetka »

Image
Kad direktor Državne granične službe kaže da imamo stotine nelegalnih prelaza, onda možete misliti kakvu mi hranu jedemo * Kod nas se 70 posto svježeg mesa uvozi iz Latinske Amerike, Latvije, Estonije,...To svježe meso je uglavnom starijeg datuma, a zna se desiti da je ponekad staro i po 10 godina *
Haj' ti sada budi mesožder u BiH!
Post Reply