Negativne posledice daljeg jačanja “albanskog faktora”

orinoco

#76 Re: Negativne posledice daljeg jačanja “albanskog faktora”

Post by orinoco »

GeeTnT, hajde se konačno skini sa mene i pređi na temu, svega ti. Odavno si već prešao granicu pristojnosti.
GeeTnT

#77 Re: Negativne posledice daljeg jačanja “albanskog faktora”

Post by GeeTnT »

orinoco wrote:GeeTnT, hajde se konačno skini sa mene i pređi na temu, svega ti. Odavno si već prešao granicu pristojnosti.
Sa tebe se mogu skinuti samo slicni tebi...Uzivaj.
BHCluster

#78 Re: Negativne posledice daljeg jačanja “albanskog faktora”

Post by BHCluster »

orinoco wrote:
Raspad SFRJ počeo je i završio na Kosovu. Ne opravdavam i osuđujem sve zločine i zločince, obje strane. Ne treba zaboraviti ponašanje kosovskih Albanaca godinama prije početka jugoslovenskih ratova, u vrijeme SFRJ. Prve političke krize u SFRJ nastale su i djelovanjem albanske iredente i inicijativom otcjepljenja Kosova od Jugoslavije, sve pod uticajem Enver Hodžine politike.
Nonsense!
pirpa

#79 Re: Negativne posledice daljeg jačanja “albanskog faktora”

Post by pirpa »

GeeTnT wrote: Batali tu pricu...nema na svijetu naroda koji nije pretrpio vecu torturu o Albanaca. Ono sto su im Srbi radili godinama ni Spielberg ne moze docarati, a raspad Juge Albancima je pao kao kec na deset....inace i danas bi bili trovani, prebijani i robovi..
Al su pretrpjeli.. Nisu dali ni jezik, ni historiju... Danas imaju dvije države, a u trećoj su ravnopravni :mrgreen:
Sanjarko

#80 Re: Negativne posledice daljeg jačanja “albanskog faktora”

Post by Sanjarko »

farisovo wrote:
Vizionar 1985 wrote:Srbi i mi pocuclali najvise u ovim ratovima. Duduci udarili na nas. Kad god udari neko na nas, ispusi i taj neko i mi. A Albanci na nas racun hajrovali.
Čuj, hajrovali na račun nas!

Prvi na Balkanu pročitali velikosrpske igrarije i organizovali se. U početku ilegalno, kroz udruženje pisaca, Ibrahim Rugova, kasnije i institucionalno, Azem Vllasi, i razmotirali sve Slobine igrarije.
Na tome se Albancima može samo čestitati i od njih učiti.
Nisi skontao da nije bilo genocida u Srebrenici i zlocina po Bosni koliko ono godina prije sranja na Kosovu, da se nismo mi tukli sa JNA koja je postala VRS i VS i da nismo mi znaci glavninu snaga tih vojska svezali za sebe i da nije Natu radi sranja po Bosni pa onda na Kosovu prikipilo sta mislis kako bi Albanci na Kosovu prosli.
Sanjarko

#81 Re: Negativne posledice daljeg jačanja “albanskog faktora”

Post by Sanjarko »

GeeTnT wrote:
farisovo wrote:
Vizionar 1985 wrote:Srbi i mi pocuclali najvise u ovim ratovima. Duduci udarili na nas. Kad god udari neko na nas, ispusi i taj neko i mi. A Albanci na nas racun hajrovali.

Prvi na Balkanu pročitali velikosrpske igrarije i organizovali se. U početku ilegalno, kroz udruženje pisaca, Ibrahim Rugova, kasnije i institucionalno, Azem Vllasi, i razmotirali sve Slobine igrarije.
Batali tu pricu...nema na svijetu naroda koji nije pretrpio vecu torturu o Albanaca. Ono sto su im Srbi radili godinama ni Spielberg ne moze docarati, a raspad Juge Albancima je pao kao kec na deset....inace i danas bi bili trovani, prebijani i robovi..
Pa to i kazem. Da Srbi na nas nisu udarili sta mislite kojom bi snagom onda udarili na Albance na Kosovu. Mislite da bi onako tek se Kosovo odvojilo za godinu dana direktnog rata. Ali Srbima nije ni zanimalo toliko Kosovo koliko Bosna jer u Bosni ima daleko vise Srba nego na Kosovu ali i elektrana i slicnoga.

Pa jb-te vecina Srpskih vojnih snaga je u Bosni bila to sve govori.
Sanjarko

#82 Re: Negativne posledice daljeg jačanja “albanskog faktora”

Post by Sanjarko »

Ecci wrote:Htjeli mi to priznati ili ne, Albanci su novi hegemoni Balkana.
Kad kažem Albanci, mislim na sve one koji žive u ex Yu + Albanija.
To će biti olakšano izgradnjom infrastrukture koja je planirana u narednih 10 godina.

Imaju oni doduše dosta svađe i čarki u svojim redovima, ali drže pravac.
Ma na Balkanu su svi skoro pukli demografski. Nema niko snage ljudske da nesto preuzima. Samo moze doci do prekompozicije.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#83 Re: Negativne posledice daljeg jačanja “albanskog faktora”

Post by japin_mutapi »

plan velikosrpskih fasista je bio - sarajevo za dvije sedmice, bosna za dva mjeseca - dakle april-maj-juni 92god a potom bi prebacili snage u sandzak, crnu goru i kosovo i po planu su trebali „zavrsiti" stvari do nove godine
ali dogodilo se cudo bosanskog otpora, tako da se moze slobodno reci da je bosna i njena armija spasila bosnjake i albance(muslimane)u srbiji i crnoj gori

da su uspjeli u svojoj namjeri za tako kratko vrijeme, niko cak i da je neko htio ne bi mogao reagovati i pomoci zrtvi
zrakomlat

#84 Re: Negativne posledice daljeg jačanja “albanskog faktora”

Post by zrakomlat »

japin_mutapi wrote:plan velikosrpskih fasista je bio - sarajevo za dvije sedmice, bosna za dva mjeseca - dakle april-maj-juni 92god a potom bi prebacili snage u sandzak, crnu goru i kosovo i po planu su trebali „zavrsiti" stvari do nove godine
ali dogodilo se cudo bosanskog otpora, tako da se moze slobodno reci da je bosna i njena armija spasila bosnjake i albance(muslimane)u srbiji i crnoj gori

da su uspjeli u svojoj namjeri za tako kratko vrijeme, niko cak i da je neko htio ne bi mogao reagovati i pomoci zrtvi
:thumbup:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#85 Re: Negativne posledice daljeg jačanja “albanskog faktora”

Post by japin_mutapi »

da ne zaboravimo hrvatsku koja bi u takvoj situaciji( da je bosna saptom pala) vrlo tesko ili nikako uspjela sprovesti bljesak i oluju i osloboditi okupiranu teritoriju
oakville

#86 Re: Negativne posledice daljeg jačanja “albanskog faktora”

Post by oakville »

To će biti olakšano izgradnjom infrastrukture koja je planirana u narednih 10 godina.

Ništa od te hegemonije, nema goriva za to. Zapad smiruje Albance kao i ostale - ostavi ih same da sami sebi pokažu da će se između sebe potući i da ništa progresivno neće napraviti. Pametan svijet će u međuvremenu gledati da se dočepa Zapada i boljeg života.
U zadnjih godinu dana, Zapad je primjetno stao na kočnicu u pogledu svega vezanog za Kosovo. Mislili su da će problem lakše riješiti nego onaj u BiH, ali se ispostavilo da nije tako. Sad i Albanci preispituju i sumnjaju šta to Zapad zaista radi na Kosovu. A nema nikakve zavjere, samo niko nije svemoćan da napravi državu preko noći.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#87 Re: Negativne posledice daljeg jačanja “albanskog faktora”

Post by Nurudin »

Lik napisao jedan jedini post (istinabog poglup je) , ali vi razvezli diskusiju s njim već 4 stranice :mrgreen:
GeeTnT

#88 Re: Negativne posledice daljeg jačanja “albanskog faktora”

Post by GeeTnT »

Nurudin wrote:Lik napisao jedan jedini post (istinabog poglup je) , ali vi razvezli diskusiju s njim već 4 stranice :mrgreen:
Popilicno sam siguran da bi takav spomenuti (priglupi) post potpisalo min 3 miliona zitelja regiona...
Nego, treba podsjecati...
farisovo

#89 Re: Negativne posledice daljeg jačanja “albanskog faktora”

Post by farisovo »

Vizionar 1985 wrote:
farisovo wrote:

Nisi skontao da nije bilo genocida u Srebrenici i zlocina po Bosni koliko ono godina prije sranja na Kosovu, da se nismo mi tukli sa JNA koja je postala VRS i VS i da nismo mi znaci glavninu snaga tih vojska svezali za sebe i da nije Natu radi sranja po Bosni pa onda na Kosovu prikipilo sta mislis kako bi Albanci na Kosovu prosli.
Ne znamo ni ja ni ti kako bi prosli, jer da nije bilo Slobodana vjerovatno bi i danas postojao neki oblik Juge.

Medjutim, Albanska politika je cijelo vrijeme imala svoj jasan cilj - koji je i ostvaren. Koliko je tu genocid u Srebrenici i zlocini po BiH i Hrvatskoj pomogao? Vjerovatno jeste. Ali ja mislim da to nije bilo presudno.
Ecci
Vozim: Biciklam

#90 Re: Negativne posledice daljeg jačanja “albanskog faktora”

Post by Ecci »

oakville wrote:

Ništa od te hegemonije, nema goriva za to. Zapad smiruje Albance kao i ostale - ostavi ih same da sami sebi pokažu da će se između sebe potući i da ništa progresivno neće napraviti. Pametan svijet će u međuvremenu gledati da se dočepa Zapada i boljeg života.
U zadnjih godinu dana, Zapad je primjetno stao na kočnicu u pogledu svega vezanog za Kosovo. Mislili su da će problem lakše riješiti nego onaj u BiH, ali se ispostavilo da nije tako. Sad i Albanci preispituju i sumnjaju šta to Zapad zaista radi na Kosovu. A nema nikakve zavjere, samo niko nije svemoćan da napravi državu preko noći.
Kod Albanaca goriva i motiva itekako ima, oni su u svoju ekspanziju tek krenuli.
Nisam mislio samo na Kosovo, mislim na Balkan. Ubrzo ce biti najbrojniji narod na Balkanu, najvjerniji su americki saveznik,
moglo bi se brzo desiti da se za stosta pitaju upravo Albanci.
GeeTnT

#91 Re: Negativne posledice daljeg jačanja “albanskog faktora”

Post by GeeTnT »

Ko je god imao priliku da razgovara sa strancem o Albancima kao narodu mogao je shvatit koliko je srpska propagandna masinerija ostavila traga i stete tom narodu. Nevjerovatno koliko lazi i izmisljotina se godinama natalozilo...Srecom, ta nepravda se svakim danom sve vise ispravlja...
Drvosjeca iz Dejcica

#92 Re: Negativne posledice daljeg jačanja “albanskog faktora”

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Mordra wrote:Tokom devedesetih godina, SAD i EU napravili su titanske napore da unište socijalističku Jugoslaviju. Rezultat tih napora bili su tri rata, desetine hiljada mrtvih i ranjenih. Međutim, poslednji od ovih ratova otvorio je Pandorinu kutiju, stvarajući prijetnju čitavom regionu. Naziv ove pretnje je “Velika Albanija”.

Ova pretnja je veoma opasna jer se uopšte niko ne može kontrolisati. Boreći se za uništavanje Srbije, Amerikanci su otvezali ruke kosovskih Albanaca i stvorili tzv. “Republiku Kosovo”. Prema radikalima iz Tirane to je bio samo prvi korak. Sada njihovi interesi pokrivaju teritorije Grčke, Makedonije i Crne Gore. Teritorije zemalja koji su u sferi američkih interesa. Stoga je Vašington stvorio glavobolju.

Ova glavobolja već manifestovala se 2001. godine, kada su Albanci u Makedoniji pokušali da kreiraju sopstvenu državu modelovanu na događajima na Kosovu. Vašington je reagovao sa brzinom groma, pružajući finansijsku i materijalnu podršku Skoplju, što je omogućilo kraj rata u najkraćem mogućem roku sa ubedljivom pobedom za Makedonce.

Politika SAD u regionu uzrokuje kognitivnu disonanciju. Sa jedne strane, Vašington pokušava sprečiti rat u zemljama u zoni svojih interesa. Već imaju lojalne Beloj kući vlade, stoga svake vojne akcije će ugroziti uticaju Amerike.

Sa druge strane, takozvana “Republika Kosovo” nastala zahvaljujući podršci NATO-a, postoji na račun zajmova zemalja NATO-a i još nije uništena samo zbog kontingenta vojnika NATO na njenoj teritoriji. Albanski nacionalisti svakodnevno vidi potpunu podršku svojim akcijama, njihovim idejama o formiranju “Velike Albanije” i stoga neće stati tamo. NJihovi planovi uključuju opsežna osvajanja u Makedoniji i Grčkoj, dodatnim teritorijama Srbije i južne Crne Gore. Za to imaju sve što vam je potrebno: oružje, municija, vojnici. Nedostaje samo naloga iz Vašingtona.

Hvala Bogu, Vašington ne daje ovo naređenje, znajući dobro da će svaki rat odmah okončati njihov pozitivan uticaj u regionu. Rat pripadnika NATO-a protiv američkog saveznika će učiniti veliku štetu političkom autoritetu Vašingtona. Iako Amerika je neprijatelj Srbije, treba napomenuti da odvraćanje je “albanskog faktora” u interesu obe naše zemlje.
Pa i treba da jača, šta si ti mislio? Treba da jača zločinački faktor u srpskom narodu? Ma daj molim te, RS manji BH entitet je nastao na gorim zločinima, zločinima protiv čovječnosti, udruženim zločinačkim poduhvatima i na kraju genocidom.

Živjela Albanija i Kosovo vijeke vjekova. :thumbup:

Image
Ecci
Vozim: Biciklam

#93 Re: Negativne posledice daljeg jačanja “albanskog faktora”

Post by Ecci »

Procjenjuje se da u Bosni danas živi oko 10.000 Albanaca.
Mnogi među njima se bave svojim zanatima, pekarstvom, slastičarstvom, filigranstvom.

Najpoznatiji su ipak književnik Gjergj Fishta (1871.-1940.), ugledni i istaknuti profesori albanskog porijekla na Sarajevskom univerzitetu, prof. dr. Hamid Dolarević (1925.-2002.), prof. dr. Ibrahim Ahmetaj, prva kardiohirurginja u BiH dr. Ilirjana Hadžibećiri, kompozitor Halim Košija te poznati novinar i pjesnik Alirizah Gaši (1945. - 1997.)
pirpa

#94 Re: Negativne posledice daljeg jačanja “albanskog faktora”

Post by pirpa »

Mnogi su i ratovali i poginuli za BiH ...

Image
Post Reply