SenQ wrote:Uredu, samo mi reci molim te sta si se onda ti nasao uvrijedjen kad se vec sve moje navedeno ne odnosi na tebe vec na one koji su u prvom redu osudili bletzbola.
Nije mene bas tako lako uvrijediti. Odgovarajuci naziv je prije provociran, odnosno ponukan da odgovorim na tvoj istup. Zasto sam se nasao ponukanim... pa mozda zato sto si se obratio grupi, nisi napisao cak ni slavno "cast izuzecima".
SenQ wrote:Nisam citao ranije stranice ali...
Sam navodis da se nisi ni potrudio da se upoznas o cemu se ovdje govorilo.
SenQ wrote:Izvinjavam se svima ali
Izvin'te, al' ja bi da uzmem rijeci i kazem...
SenQ wrote:mislim da ste stvarno primitivni
E nek' si nam rekao. I to bas primitivni !?
primitivan, -vna, -vno lat. (primitus - prvi put)
1. prvobitan, prvotan, iskonski, osnovni, prastar;
2. neugladjen, sirov, surov, neciviliziran, starinski, staromodan, jednostavan, prost, obican, priprost, na niskom stupnju kulture, nerazvijen, dusevno ogranicen.
- Klaic
SenQ wrote:ako ne mozete covjeka da uvjerite da je Kur'an istina
Mi nismo tu da bi jedne druge uvjeravali jer ovo nije katedra teologije. Ovdje ne mozes ocekivati diskusiju na najvisem nivou potkovanu s najvecim znanjem. Svi smo mi samo obicni ljudi koji dijelimo ono sto znamo i slusamo druge da bi jos nesto naucili.
SenQ wrote:jeste da je njegov pristup uvrijedjujuci ali mislim da sve vecina i ne zna odbraniti od ovakvih napada sto je vecinom uslovljeno neznanjem tj. nepoznavanjem vjere.
Na uvrede covjek najcesce reaguje uvredama... ljudska priroda.
Napad na vjeru !? Ja se ovdje licno fakat ne osjecam duzan bilo sto braniti. Ja samo nastojim uci u diskusiju... ne prijaju mi niciji monolozi.
SenQ wrote:Ocigledno je da ti imas dobar nacin i dobar argumentovan odgovor na svaku primjedbu i na tebe se nisam odnosio ni kojim mojim postom, izvinjavam se ako jesam. A ja sam se i izvinuo odmah u prvom postu svima jer nisam sve procitao postove ali ono kad god sam bacio pogled na temu bilo je vrijedjanje bletzbola.
Znaci, ako ja sad nekom kazem... "izvini, ali ti si jedna obicna budala" to nije isto kao da sam rekao: "ti si fakat samo jedna obicna budala" !?
SenQ wrote:Ali pogledaj sad, zar nije bilo bolje da svoju kritiku koja je bila upucena meni uputis nekome ko je dosao na ovu temu da nest sazna a ne da gleda ovdje neko napucavanje mene i tebe, koji zapravo imaju isti ili sl. pogled na stvari a svadjaju se, zar ne ?
Upucujem svoju kritiku onda kad mislim da je neko zasluzi. Takodje ne zelim neki konflikt pa tako, sto se mene tice, nase napucavanje ovdje prestaje.
SenQ wrote:I od mene je glupo sto odgovaram na ovake stvari, odosmo sa teme potpuno.
Da, u pravu si. Ako smatras potrebnim nastaviti nasu diskusiju mozemo to izvesti putem PM-a.
SenQ wrote:Gledaj koliko si se ti potrudio da pronajdes kontradiktornosti u mojem postu, toliko truda za kritiku umijesto za potporu, brate moramo suradjivati a ne napadi jedan drugoga

Nije to neki veliki trud. I na prvu, kad procitah tvoje napisane misli odmah uvidjeh da sam sebe poklapas. I, mislim da je bolje da ti pokazem gdje i kako grijesis da i sam uvidis da mozes bolje.
A ja ne mogu, necu i ne zelim suradjivati s nekim s kim se u osnovi ne slazem. Tek kad oboje uvidimo da polazimo od slicnog... a mi onda mozemo nastaviti hrabro dalje.