http://www.klix.ba/lifestyle/najsretnij ... /150322006
i kaže u članku:
Afganistan, Bosna i Hercegovina, Gruzija, Litvanija i Nepal se nalaze na samom dnu liste i rangirane su kao najtužnije zemlje.
Ne navodeći link, nego samo da je izvor Gallup. Međutim, na Gallupovoj stranici je malo drugačije - U segmentu community BiH rangira loše, odmah ispod Italije, i tu negdje sa Srbijom, Hrvatskom, Makedonijom, itd.... Interesantno je da je Hrvatska najlošije rangirana zemlja iz bliže okoline i u segmentu 'Purpose'. Ali ne, pljuje se po Bosni. Zašto jednostavno ne preskočiti takav članak, ne znam...

Pa onda ovo o maloljetnoj Romkinji u Holandiji, pa prodaja govnima Dogs Trusta za šaku dolara, pa onda i ovaj interview sa četnikoma neletom...
Da li je ovo samo jeftini senzacionalizam, da bi budale mogle u komentarima pisati stvari tipa 'jesmo kurac' itd, ili neka kampanja / teorija zavjere, nemam pojma, ali je baš bezveze. Opet kažem, daleko od toga da okretati glavu od stvarne situacije, ali članci kao što je ovaj samo dodatno demorališu narod, i ne vidim drugu svrhu, jer informativni sigurno nisu.
Živio sam u zemljama koje su svjetlosne godine iza nas, ali majku mu, uvijek je postojao neki balans - baš bi bilo interesantno vidjeti na recimo sedmičnom nivou kako bi izgledao omjer negativnih, neutralnih, i pozitivnih vijesti o Bosne na par ovih posjećenijih portala.
Realno, nema se baš nekog ni izbora što se tiče vijesti i stvari za pročitati, a moj stav je inače da ako ovako nastavi, prestanem posjećivati takve stranice i portale. My five cents.