NEDOUMICA
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Sajja
#1 NEDOUMICA
Ehh dragi moji,saznala sam jednu vijest koja me je malo sokirala i isprepadala.Moja poznanica je nedavno rodila bebu.Menstruacija joj je kasnila 1 mjesec,otisla je doktoru koji joj je rekao da je trudna,medjutim ona je nastavljala dobijati menstruaciju normalno naredna 2 mjeseca.Kada je otisla na pregled doktor joj je potvrdio ponovno trudnocu i ona vise nije mogla abortirati jer je usla u 3 mjesec trudnoce.Sada malo razmisljam i kako je uopste moguce i zbog cega se desava da zene budu trudne a imaju redovan menstrualni ciklus,kako onda uopste znati kada ste trudni ili tu ima nekih razlika.NE
- Vragolan
#2 Re: NEDOUMICA
pa tako sto ti 9 mjeseci stomak raste i nekada u 9om mjesecu te stomak toliko zaboli da moras roditiSajja wrote:Ehh dragi moji,saznala sam jednu vijest koja me je malo sokirala i isprepadala.Moja poznanica je nedavno rodila bebu.Menstruacija joj je kasnila 1 mjesec,otisla je doktoru koji joj je rekao da je trudna,medjutim ona je nastavljala dobijati menstruaciju normalno naredna 2 mjeseca.Kada je otisla na pregled doktor joj je potvrdio ponovno trudnocu i ona vise nije mogla abortirati jer je usla u 3 mjesec trudnoce.Sada malo razmisljam i kako je uopste moguce i zbog cega se desava da zene budu trudne a imaju redovan menstrualni ciklus,kako onda uopste znati kada ste trudni ili tu ima nekih razlika.NE
a kolegci si trebala savjetovati da promjeni doktora
- Loulou
#3 Re: NEDOUMICA
Ne znam detalje i objašnjenje (kako i zašto se to dešava), ali poznajem par žena koje su tokom prvih mjeseci trudnoće dobijale menstruaciju.
-
mojgrad
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#5 Re: NEDOUMICA
Upravo.mojgrad wrote:Zasto mijenjati doktora? Pa fino joj je rekao da je trudna. Ne shvatam sta tu nije razumjela dobro? To sto nije povjerovala ili uradila test trudnoce da se uvjeri sama sa sobom to je njen problem. Najlakse optuziti drugoga za licnu nemarnost.Vragolan wrote:pa tako sto ti 9 mjeseci stomak raste i nekada u 9om mjesecu te stomak toliko zaboli da moras roditiSajja wrote:Ehh dragi moji,saznala sam jednu vijest koja me je malo sokirala i isprepadala.Moja poznanica je nedavno rodila bebu.Menstruacija joj je kasnila 1 mjesec,otisla je doktoru koji joj je rekao da je trudna,medjutim ona je nastavljala dobijati menstruaciju normalno naredna 2 mjeseca.Kada je otisla na pregled doktor joj je potvrdio ponovno trudnocu i ona vise nije mogla abortirati jer je usla u 3 mjesec trudnoce.Sada malo razmisljam i kako je uopste moguce i zbog cega se desava da zene budu trudne a imaju redovan menstrualni ciklus,kako onda uopste znati kada ste trudni ili tu ima nekih razlika.NE
Ali nije prvi put da sam cula za ovako nesto.
-
duboka_misao
#7 Re: NEDOUMICA
a sto te to isprepadala vjest? da ne praktikujete ono: Izvadio sam ga na vrijeme?Sajja wrote:Ehh dragi moji,saznala sam jednu vijest koja me je malo sokirala i isprepadala.Moja poznanica je nedavno rodila bebu.Menstruacija joj je kasnila 1 mjesec,otisla je doktoru koji joj je rekao da je trudna,medjutim ona je nastavljala dobijati menstruaciju normalno naredna 2 mjeseca.Kada je otisla na pregled doktor joj je potvrdio ponovno trudnocu i ona vise nije mogla abortirati jer je usla u 3 mjesec trudnoce.Sada malo razmisljam i kako je uopste moguce i zbog cega se desava da zene budu trudne a imaju redovan menstrualni ciklus,kako onda uopste znati kada ste trudni ili tu ima nekih razlika.NE
- South Blue Mama
#8 Re: NEDOUMICA
To je cak jako cesta pojava, prvih par mjeseci, ako se ne varam 3 zena moze imati ciklus to se u moj vakat ucilo iz biologije u osnovnoj skoli.
A jaranici bih savjetovala da malo bolje upozna svoje tijelo, morala je osjetiti neku promjenu
A jaranici bih savjetovala da malo bolje upozna svoje tijelo, morala je osjetiti neku promjenu
-
Savršeni_organizam
#9 Re: NEDOUMICA
Doktori su nedavno (ne znam tacno kada) shvatili da je moguce da zena u trudnoci dobija menzes; o cemu prica jedna vjerska knjiga (Kuran) - iz toga razloga zena se ne smije ponovno udati poslije razvoda prije nego isteknu tri mjeseca.
-
Bellica
#10 Re: NEDOUMICA
Sajja wrote:Ehh dragi moji,saznala sam jednu vijest koja me je malo sokirala i isprepadala.Moja poznanica je nedavno rodila bebu.Menstruacija joj je kasnila 1 mjesec,otisla je doktoru koji joj je rekao da je trudna,medjutim ona je nastavljala dobijati menstruaciju normalno naredna 2 mjeseca.Kada je otisla na pregled doktor joj je potvrdio ponovno trudnocu i ona vise nije mogla abortirati jer je usla u 3 mjesec trudnoce.Sada malo razmisljam i kako je uopste moguce i zbog cega se desava da zene budu trudne a imaju redovan menstrualni ciklus,kako onda uopste znati kada ste trudni ili tu ima nekih razlika.NE
Sve je moguce, desava se da zena u prva 3 mjeseca trudnoce redovno ima cikluse, nerijetko se desi da nama nekih pokazatelja trudnoce. Zato su ranije bili cesti spontani pobacaji, jer su zene mislile da imaju menzese i nisu trudne, pocnu nesto raditi i izgube trudnocu. Koliko ja znam, ovo se uglavnom desava zenama koje imaju neredovne cikluse inace (nisam 100% sigurna) i da disbalans hormona igra znacajnu ulogu. Nema jasnih pokazatelja osim sto 4. mjesec izostane menzes i kad se ode kod doktora na provjeru, nadas se trudnoci koja traje nekoliko sedmica 4 npr. a saznas da si trudna 4 mjeseca. Dobro, poraste i stomak i vec se pojavljuju znakovi, ali recimo jutarnje mucnine, vrtoglavice su inace nesigurni znakovi trudnoce i meni se npr. javljaju svaki put pred ciklus, tako da jedino doktor i analize mogu potvrditi trudnocu 100%. Doktor je u pravu i ne treba ga mijenjati kako je neko rekao, da ode kod 50 razlicitih ljekara svaki ce joj reci isto, a trudnoce u tom postporodjajnom periodu su jako ceste, zene se opuste, misle kako je nemoguce zatrudniti tako brzo i desi se, dodje do nove trudnoce. Uglavnom, nema razloga za zabrinutost, samo ce mami biti malo tesko da ima dvije bebe koje su 9 mjeseci razlike. Nadam se da ima pazljivog muza koji ce joj pomagati
- Cholina_Lokica
#11 Re: NEDOUMICA
sta ona cekala da rodi pa da bude 100% sigurna da je trudna.. nidje veze... sta joj je doktor sto se ona Hebavala i nije pazila....
lijepo ti lose bude kad vidis koliko imamo ljudi koji ne poznaju neke osnovne funkcije svoga tijela...
lijepo ti lose bude kad vidis koliko imamo ljudi koji ne poznaju neke osnovne funkcije svoga tijela...
-
somethings
#12 Re: NEDOUMICA
Šta te to ima šokirat i plašit? To je sasvim normalno. Mene šokira kako jedna odrasla žena ne zna takve stvari.
- Vragolan
#13 Re: NEDOUMICA
pa to je tipicni nemar doktora, ako vec ta djevojka ne pozna svoje tijelo dovoljno i ako nije bila na casu biologije kada se o ovome ucilo, onda bi ju doktor trebao upoznati sa ovim stvarima da bi mogla, ako hoce, na vrijeme abortirati, i to nije prvi puta da cujem za ovakav slucajmojgrad wrote:Zasto mijenjati doktora? Pa fino joj je rekao da je trudna. Ne shvatam sta tu nije razumjela dobro? To sto nije povjerovala ili uradila test trudnoce da se uvjeri sama sa sobom to je njen problem. Najlakse optuziti drugoga za licnu nemarnost.Vragolan wrote:pa tako sto ti 9 mjeseci stomak raste i nekada u 9om mjesecu te stomak toliko zaboli da moras roditiSajja wrote:Ehh dragi moji,saznala sam jednu vijest koja me je malo sokirala i isprepadala.Moja poznanica je nedavno rodila bebu.Menstruacija joj je kasnila 1 mjesec,otisla je doktoru koji joj je rekao da je trudna,medjutim ona je nastavljala dobijati menstruaciju normalno naredna 2 mjeseca.Kada je otisla na pregled doktor joj je potvrdio ponovno trudnocu i ona vise nije mogla abortirati jer je usla u 3 mjesec trudnoce.Sada malo razmisljam i kako je uopste moguce i zbog cega se desava da zene budu trudne a imaju redovan menstrualni ciklus,kako onda uopste znati kada ste trudni ili tu ima nekih razlika.NE
kolegina zena je tako zatrudnila, i ona nije bila na casu bilologije, sreca pa ju je doktor upozorio na to, naravno i ona je imala menstruaciju za vrijeme trudnoce, ali posto bi joj ovo bilo trece dijete, ona je vec znala koji su "simptomi" trudnoce, ali nikada prije joj se nije desilo da ima redovam ciklus za vrijeme trudnoce, helem sreca doktor joj rekao da je to cesta pojava i rekao joj je na vrijeme da bi mogla da abortira, jer nisu htjeli trece dijete (finansije su u pitanju)
no prije svega mislim da bi tema trebala otici na zdravlje jer ovdje se mogu ocekivati neozbiljni odgovori
- Snowgoons
#14 Re: NEDOUMICA
hahaha al se ja ismija na ovoj temi fakat mocnih odgovra ima hahahah cuj cekala 9 mjeseci da rodi i da se uvjeri hahha placem, aa moguce je da ima tri mjeseca jer nije dovoljno razvijen plod i nije dat signal jajnicima da prestanu sa ovulacijom!
- slavkoimamodilera
#15 Re: NEDOUMICA
Rek'o joj doktor: trudna si, a ona otisla kuci i konta: ma jok, garant se on zajebava, evo i menstruaciju sam dobila!
Genijalno

Genijalno
- JThomas
#16 Re: NEDOUMICA
možda je mislila da je samo malo trudna i da će proći?
- semmy
#17 Re: NEDOUMICA
slavkoimamodilera wrote:Rek'o joj doktor: trudna si, a ona otisla kuci i konta: ma jok, garant se on zajebava, evo i menstruaciju sam dobila!![]()
![]()
![]()
Genijalno![]()
![]()
- Cholina_Lokica
#18 Re: NEDOUMICA
al hajd to... ona kontala doktor je zeza, i skontas hajd ima ljudi koji su eto da kazemo toliko neinformisani pa da ne znaju kad su trudni bez obzira na potvrdu doktora, desi se da jedna bude takva. ali onda skontas da ih ima takvih dosta, jer pobogu i njena drugarica je kontala da je zajebancija kad ti doktor kaze da si trudna...slavkoimamodilera wrote:Rek'o joj doktor: trudna si, a ona otisla kuci i konta: ma jok, garant se on zajebava, evo i menstruaciju sam dobila!![]()
![]()
![]()
Genijalno![]()
![]()
-
dasan
#19 Re: NEDOUMICA
Draga Saveta.
Druga sam godina fakulteta. Nedavno sam otkrila da sam trudna.
Da li da dijete rodim sad ili kad završim fakultet.
Druga sam godina fakulteta. Nedavno sam otkrila da sam trudna.
Da li da dijete rodim sad ili kad završim fakultet.
- slavkoimamodilera
#20 Re: NEDOUMICA
Ma izgubljen slucajDile wrote:al hajd to... ona kontala doktor je zeza, i skontas hajd ima ljudi koji su eto da kazemo toliko neinformisani pa da ne znaju kad su trudni bez obzira na potvrdu doktora, desi se da jedna bude takva. ali onda skontas da ih ima takvih dosta, jer pobogu i njena drugarica je kontala da je zajebancija kad ti doktor kaze da si trudna...slavkoimamodilera wrote:Rek'o joj doktor: trudna si, a ona otisla kuci i konta: ma jok, garant se on zajebava, evo i menstruaciju sam dobila!![]()
![]()
![]()
Genijalno![]()
![]()
- Cholina_Lokica
#21 Re: NEDOUMICA
pa to je najgore u svemu tome... lijepo ne znas bil' se smijao il' plakao 
- ecstase
#22 Re: NEDOUMICA
Kako ti se zove prijateljica