Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!
- O'zone
- Globalni moderator
#1 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!
Promjenjen ti je naslov teme zbog upotrebe neprimjerenog riječnika
- O'zone
- Globalni moderator
#2 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!
E sad koliko znam zakon obavezuje ugostiteljske objekte na postojanje higijenskih prostorija, mokrog čvora odnosno toaleta, wc-a, da li u okviru tog zakonskog riješenja postoji opcija da mora biti papir u toaletu to stvarno ne znam.
Najlakša opcija ti je da se obratiš nadležnoj kantonalnoj inspekciji pa provjeriš sa njima ako već želiš to da istjeraš na čistac do kraja.
Najlakša opcija ti je da se obratiš nadležnoj kantonalnoj inspekciji pa provjeriš sa njima ako već želiš to da istjeraš na čistac do kraja.
- sunceKOtepsija
#3 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!
?sta hoces da kazes? otisli u Zenicu kod svastike, nije mi jasno, sta zbog papira?hijena wrote:OK! Da onda i nastavim ..uz Lasvu je sjedilo najmanje 30 arapskih drzavljana..naruceno pice sam otkazao i sjeli smo u auto i otisli u nedaleku Zenicu....Crkvice (kod svastike)O'zone wrote:Promjenjen ti je naslov teme zbog upotrebe neprimjerenog riječnika
- dobar osjecaj
#4 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!
Izvini ne mogu da odolim a da se ne nasmijem na ovako nesretan opis. Par minuta kasnije mala koja je otisla u wc je rodjena u Njemackojhijena wrote: Par minuta kasnije... Mala je rodjena u Njemackoj...
Ima li zakon za ovo?
- amidzazeher
#5 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!
Hahahahaha e svakakvih likova!!
Cuj zakon o toalet papiru u kafanskom wc-u

Cuj zakon o toalet papiru u kafanskom wc-u
- muminovic
#6 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!
Meni se cesce desi da lokal ne izda fiskalni racun, nego da nema toalet papira (nema ga u 90% slucajeva).
- greatful_and_dead
#7 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!
A i ovih 30 Arapa su loš primjer?hijena wrote:BiH posjetim jednom u par godina. Ovo samo dajem primjer ...Jedan los primer!.O'zone wrote:E sad koliko znam zakon obavezuje ugostiteljske objekte na postojanje higijenskih prostorija, mokrog čvora odnosno toaleta, wc-a, da li u okviru tog zakonskog riješenja postoji opcija da mora biti papir u toaletu to stvarno ne znam.
- Ajatolah_
#8 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!
Naišli na restoran gdje nema toalet papira... Je l' propust - jeste, ali dijete ti je to moglo odmah uočiti nakon čega biste produžili 500 metara do sljedeće kafane/benzinske/restorana (ne fali toga na potezu Zenica-Vitez) gdje bi papira vjerovatno bilo...
- nadžak
#9 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!
Nemoj matere ti više ni posjećivat...Idi pa pametuj negdje drugo!hijena wrote:BiH posjetim jednom u par godina. Ovo samo dajem primjer ...Jedan los primer!.O'zone wrote:E sad koliko znam zakon obavezuje ugostiteljske objekte na postojanje higijenskih prostorija, mokrog čvora odnosno toaleta, wc-a, da li u okviru tog zakonskog riješenja postoji opcija da mora biti papir u toaletu to stvarno ne znam.
-
baja
#10 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!
očekivanja su na mjestu, ali u 70% usput lokacija nećeš naći papir.
to što nema tariguza nije vala ni smak svijeta.
a iskreno treb'o si se smirit pa onda napisat realan post. Sad ispade arapi potrošili tariguz, pa i oni krivi
to što nema tariguza nije vala ni smak svijeta.
a iskreno treb'o si se smirit pa onda napisat realan post. Sad ispade arapi potrošili tariguz, pa i oni krivi
- sunceKOtepsija
#11 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!
nije mi jos jasno, sta u zenici kod svastike ima toalet papira, koja je svrha zenice i svastike u prici?
- cLo
#12 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!
Uputili se ljudi iz Njemacke u Bosnu, a u autu nemaju papirne ubruse, niti zene u tasnama nose maramice. Eto ti evropske higijene i kulture.
Mi, u Bosni, boga mi, svi redom, u autima imamo papirne ubruse, ono za "ne daj boze", a u tasni bosanske zene vlazne i papirne maramice su must have.
Do vas je. 
Mi, u Bosni, boga mi, svi redom, u autima imamo papirne ubruse, ono za "ne daj boze", a u tasni bosanske zene vlazne i papirne maramice su must have.
- muha_sa
#13 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!
ovo je strašno--ja sam osupnut
- muha_sa
#14 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!
hijena wrote:Da ti docaramsunceKOtepsija wrote:nije mi jos jasno, sta u zenici kod svastike ima toalet papira, koja je svrha zenice i svastike u prici?![]()
Vozeci iz Travnika ka Olovu....negdje iza Viteza , oko Kaonika kaze mi kcerka da treba u WC!....Prolazim Merdane i kazem joj sad cemo stati. I dolazimo u TITANIK i kcerka ide u WC a mi sjedamo za sto. Vidim , nakon par minuta da zucno objasnjava konobaru nessto i ustajem i rilazim njima. Kaze mi kcerka da nema toalet papira...konobar kaze da ima cesma sa vodom...
Moja kcerka i moja familija od postojanja nije prala guzicu i ostavili smo taj obekat i umjesto pravca ka Sarajevu ..vozio sam kod zenine sestre u Crkvice! Zenica! I
Arapi nemaju veze sa ovom pricom....ni bilo koji musliman!
Bilo..nece se SIGURNO ponoviti!
higijena na nivou
- amidzazeher
#15 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!
Ja sam djeci morao internet ukinuti na nekoliko dana da ovakve stvari ne citajumuha_sa wrote:ovo je strašno--ja sam osupnut
- dobar osjecaj
#16 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!
FakatcLo wrote:Uputili se ljudi iz Njemacke u Bosnu, a u autu nemaju papirne ubruse, niti zene u tasnama nose maramice. Eto ti evropske higijene i kulture.![]()
Mi, u Bosni, boga mi, svi redom, u autima imamo papirne ubruse, ono za "ne daj boze", a u tasni bosanske zene vlazne i papirne maramice su must have.Do vas je.
- dust in the wind
#17 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!
hahahaha. I ja vam se pridružujem u ibrećenje. ne znam kako ćemo i ovo preživjetiamidzazeher wrote:Ja sam djeci morao internet ukinuti na nekoliko dana da ovakve stvari ne citajumuha_sa wrote:ovo je strašno--ja sam osupnut
- muha_sa
#18 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!
amidzazeher wrote:Ja sam djeci morao internet ukinuti na nekoliko dana da ovakve stvari ne citajumuha_sa wrote:ovo je strašno--ja sam osupnut
il u drugu sobu ocerat
- amidzazeher
#19 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!
I jedno i drugo za svaki slucajmuha_sa wrote:amidzazeher wrote:Ja sam djeci morao internet ukinuti na nekoliko dana da ovakve stvari ne citajumuha_sa wrote:ovo je strašno--ja sam osupnut![]()
il u drugu sobu ocerat
- cLo
#20 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!
I jos kad tome dodas njegovu narednu ispovijest - "Moja kcerka i moja familija od postojanja nije prala guzicu!"dobar osjecaj wrote:FakatcLo wrote:Uputili se ljudi iz Njemacke u Bosnu, a u autu nemaju papirne ubruse, niti zene u tasnama nose maramice. Eto ti evropske higijene i kulture.![]()
Mi, u Bosni, boga mi, svi redom, u autima imamo papirne ubruse, ono za "ne daj boze", a u tasni bosanske zene vlazne i papirne maramice su must have.Do vas je.
- dust in the wind
#21 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!
uozbilji se na temi. nije ovo lakrdija neka, već manjak tariguzacLo wrote:I jos kad tome dodas njegovu narednu ispovijest - "Moja kcerka i moja familija od postojanja nije prala guzicu!"dobar osjecaj wrote:FakatcLo wrote:Uputili se ljudi iz Njemacke u Bosnu, a u autu nemaju papirne ubruse, niti zene u tasnama nose maramice. Eto ti evropske higijene i kulture.![]()
- Ajatolah_
#22 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!
Dobro ba, smiri se.hijena wrote:De mi nabroj bilo koji objekat poslije Titanika u smjeru Zenicu? I nije 500 metara, ne lazi, vec je u pitanju 15 km!Ajatolah_ wrote:Naišli na restoran gdje nema toalet papira... Je l' propust - jeste, ali dijete ti je to moglo odmah uočiti nakon čega biste produžili 500 metara do sljedeće kafane/benzinske/restorana (ne fali toga na potezu Zenica-Vitez) gdje bi papira vjerovatno bilo...
Al' ako ti se kćerka požalila prije Kaonika, prošao si sigurno pored Fehre i Čagine benzinske bez zaustavljanja (a vjerujem da to nisu jedine dvije lokacije gdje si se mogao zaustaviti, mislim da ima još barem jedna benzinska ili restoran između), a to je sve u krugu od oko kilometra.
U svakom slučaju, nepostojanje toalet papira u jednom opskurnom usputnom restoranu u Lašvanskoj dolini kao što je Titanik fakat nije vrijedno teme.
Last edited by Ajatolah_ on 11/04/2016 15:52, edited 1 time in total.
-
upsy_daisy
#23 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!
To vam je dobrodošlica u Bosnu, da znate gdje ste došli.
- Banksy
#24 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!
sunceKOtepsija wrote:nije mi jos jasno, sta u zenici kod svastike ima toalet papira, koja je svrha zenice i svastike u prici?
- dobar osjecaj
#25 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!
Zasto je samo meni urnebesan ovaj podebljani opis...
hijena wrote:Vozeci iz Travnika sa djecom ka Sarajevu (Olovu) negdje oko Lasvanske Doline kaze mi kcerka da mora u WC. Kazem joj da se strpi malo i prolazimo Kaonik i Merdane i poslije one benzinske parkiram se uz restoran "TITANIK" ...Kcerka ...18 godina ..panicno ide ka toaletu a mi se spustamo onim stepenicama za sto uz rijeku. Par minuta kasnije... Mala je rodjena u Njemackoj...
Vidim da se prepire sa losim bosanskim sa konobarom. Ustajem....i pitam u cemu je problem?
Kaze mi kcerka da nema WC papira......Konobar kaze da ima cesma u WC !I
Ima li zakon za ovo?