Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

O'zone
Globalni moderator

#1 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!

Post by O'zone »

Promjenjen ti je naslov teme zbog upotrebe neprimjerenog riječnika
O'zone
Globalni moderator

#2 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!

Post by O'zone »

E sad koliko znam zakon obavezuje ugostiteljske objekte na postojanje higijenskih prostorija, mokrog čvora odnosno toaleta, wc-a, da li u okviru tog zakonskog riješenja postoji opcija da mora biti papir u toaletu to stvarno ne znam.

Najlakša opcija ti je da se obratiš nadležnoj kantonalnoj inspekciji pa provjeriš sa njima ako već želiš to da istjeraš na čistac do kraja.
sunceKOtepsija

#3 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!

Post by sunceKOtepsija »

hijena wrote:
O'zone wrote:Promjenjen ti je naslov teme zbog upotrebe neprimjerenog riječnika
OK! Da onda i nastavim ..uz Lasvu je sjedilo najmanje 30 arapskih drzavljana..naruceno pice sam otkazao i sjeli smo u auto i otisli u nedaleku Zenicu....Crkvice (kod svastike)
?sta hoces da kazes? otisli u Zenicu kod svastike, nije mi jasno, sta zbog papira?
dobar osjecaj

#4 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!

Post by dobar osjecaj »

hijena wrote: Par minuta kasnije... Mala je rodjena u Njemackoj...

Ima li zakon za ovo?
Izvini ne mogu da odolim a da se ne nasmijem na ovako nesretan opis. Par minuta kasnije mala koja je otisla u wc je rodjena u Njemackoj :).
amidzazeher

#5 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!

Post by amidzazeher »

Hahahahaha e svakakvih likova!!
Cuj zakon o toalet papiru u kafanskom wc-u :lol: :lol:
muminovic

#6 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!

Post by muminovic »

Meni se cesce desi da lokal ne izda fiskalni racun, nego da nema toalet papira (nema ga u 90% slucajeva).
greatful_and_dead

#7 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!

Post by greatful_and_dead »

hijena wrote:
O'zone wrote:E sad koliko znam zakon obavezuje ugostiteljske objekte na postojanje higijenskih prostorija, mokrog čvora odnosno toaleta, wc-a, da li u okviru tog zakonskog riješenja postoji opcija da mora biti papir u toaletu to stvarno ne znam.

Najlakša opcija ti je da se obratiš nadležnoj kantonalnoj inspekciji pa provjeriš sa njima ako već želiš to da istjeraš na čistac do kraja.
BiH posjetim jednom u par godina. Ovo samo dajem primjer ...Jedan los primer!.
A i ovih 30 Arapa su loš primjer?
Ajatolah_

#8 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!

Post by Ajatolah_ »

Naišli na restoran gdje nema toalet papira... Je l' propust - jeste, ali dijete ti je to moglo odmah uočiti nakon čega biste produžili 500 metara do sljedeće kafane/benzinske/restorana (ne fali toga na potezu Zenica-Vitez) gdje bi papira vjerovatno bilo...
nadžak

#9 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!

Post by nadžak »

hijena wrote:
O'zone wrote:E sad koliko znam zakon obavezuje ugostiteljske objekte na postojanje higijenskih prostorija, mokrog čvora odnosno toaleta, wc-a, da li u okviru tog zakonskog riješenja postoji opcija da mora biti papir u toaletu to stvarno ne znam.

BiH posjetim jednom u par godina. Ovo samo dajem primjer ...Jedan los primer!.
Nemoj matere ti više ni posjećivat...Idi pa pametuj negdje drugo!
baja

#10 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!

Post by baja »

očekivanja su na mjestu, ali u 70% usput lokacija nećeš naći papir.
to što nema tariguza nije vala ni smak svijeta.

a iskreno treb'o si se smirit pa onda napisat realan post. Sad ispade arapi potrošili tariguz, pa i oni krivi :roll:
sunceKOtepsija

#11 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!

Post by sunceKOtepsija »

nije mi jos jasno, sta u zenici kod svastike ima toalet papira, koja je svrha zenice i svastike u prici?
cLo

#12 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!

Post by cLo »

Uputili se ljudi iz Njemacke u Bosnu, a u autu nemaju papirne ubruse, niti zene u tasnama nose maramice. Eto ti evropske higijene i kulture. :D
Mi, u Bosni, boga mi, svi redom, u autima imamo papirne ubruse, ono za "ne daj boze", a u tasni bosanske zene vlazne i papirne maramice su must have. :D Do vas je. :D
muha_sa

#13 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!

Post by muha_sa »

ovo je strašno--ja sam osupnut
muha_sa

#14 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!

Post by muha_sa »

hijena wrote:
sunceKOtepsija wrote:nije mi jos jasno, sta u zenici kod svastike ima toalet papira, koja je svrha zenice i svastike u prici?
Da ti docaram :lol:
Vozeci iz Travnika ka Olovu....negdje iza Viteza , oko Kaonika kaze mi kcerka da treba u WC!....Prolazim Merdane i kazem joj sad cemo stati. I dolazimo u TITANIK i kcerka ide u WC a mi sjedamo za sto. Vidim , nakon par minuta da zucno objasnjava konobaru nessto i ustajem i rilazim njima. Kaze mi kcerka da nema toalet papira...konobar kaze da ima cesma sa vodom...
Moja kcerka i moja familija od postojanja nije prala guzicu i ostavili smo taj obekat i umjesto pravca ka Sarajevu ..vozio sam kod zenine sestre u Crkvice! Zenica! I
Arapi nemaju veze sa ovom pricom....ni bilo koji musliman!
Bilo..nece se SIGURNO ponoviti!
:thumbup:

higijena na nivou :thumbup:
amidzazeher

#15 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!

Post by amidzazeher »

muha_sa wrote:ovo je strašno--ja sam osupnut
Ja sam djeci morao internet ukinuti na nekoliko dana da ovakve stvari ne citaju :)
dobar osjecaj

#16 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!

Post by dobar osjecaj »

cLo wrote:Uputili se ljudi iz Njemacke u Bosnu, a u autu nemaju papirne ubruse, niti zene u tasnama nose maramice. Eto ti evropske higijene i kulture. :D
Mi, u Bosni, boga mi, svi redom, u autima imamo papirne ubruse, ono za "ne daj boze", a u tasni bosanske zene vlazne i papirne maramice su must have. :D Do vas je. :D
Fakat :D
dust in the wind

#17 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!

Post by dust in the wind »

amidzazeher wrote:
Ja sam djeci morao internet ukinuti na nekoliko dana da ovakve stvari ne citaju :)
hahahaha. I ja vam se pridružujem u ibrećenje. ne znam kako ćemo i ovo preživjeti :lol:
muha_sa

#18 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!

Post by muha_sa »

amidzazeher wrote:

il u drugu sobu ocerat :D
amidzazeher

#19 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!

Post by amidzazeher »

muha_sa wrote:
amidzazeher wrote:

il u drugu sobu ocerat :D
I jedno i drugo za svaki slucaj :lol:
cLo

#20 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!

Post by cLo »

dobar osjecaj wrote:
cLo wrote:Uputili se ljudi iz Njemacke u Bosnu, a u autu nemaju papirne ubruse, niti zene u tasnama nose maramice. Eto ti evropske higijene i kulture. :D
I jos kad tome dodas njegovu narednu ispovijest - "Moja kcerka i moja familija od postojanja nije prala guzicu!" :lol:
dust in the wind

#21 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!

Post by dust in the wind »

cLo wrote:
dobar osjecaj wrote:
I jos kad tome dodas njegovu narednu ispovijest - "Moja kcerka i moja familija od postojanja nije prala guzicu!" :lol:
uozbilji se na temi. nije ovo lakrdija neka, već manjak tariguza :lol:
Ajatolah_

#22 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!

Post by Ajatolah_ »

hijena wrote:
Ajatolah_ wrote:Naišli na restoran gdje nema toalet papira... Je l' propust - jeste, ali dijete ti je to moglo odmah uočiti nakon čega biste produžili 500 metara do sljedeće kafane/benzinske/restorana (ne fali toga na potezu Zenica-Vitez) gdje bi papira vjerovatno bilo...
De mi nabroj bilo koji objekat poslije Titanika u smjeru Zenicu? I nije 500 metara, ne lazi, vec je u pitanju 15 km!
Dobro ba, smiri se. :lol: :-) Govorio sam općenito o Lašvanskoj dolini, šta ja znam napamet poredak i je l' baš Titanic zadnji ili nešto drugo.
Al' ako ti se kćerka požalila prije Kaonika, prošao si sigurno pored Fehre i Čagine benzinske bez zaustavljanja (a vjerujem da to nisu jedine dvije lokacije gdje si se mogao zaustaviti, mislim da ima još barem jedna benzinska ili restoran između), a to je sve u krugu od oko kilometra.

U svakom slučaju, nepostojanje toalet papira u jednom opskurnom usputnom restoranu u Lašvanskoj dolini kao što je Titanik fakat nije vrijedno teme. :-)
Last edited by Ajatolah_ on 11/04/2016 15:52, edited 1 time in total.
upsy_daisy

#23 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!

Post by upsy_daisy »

To vam je dobrodošlica u Bosnu, da znate gdje ste došli.
Banksy

#24 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!

Post by Banksy »

sunceKOtepsija wrote:nije mi jos jasno, sta u zenici kod svastike ima toalet papira, koja je svrha zenice i svastike u prici?
:lol:
dobar osjecaj

#25 Re: Nedostatak ili nepostojanje toalet papira u lokalima!

Post by dobar osjecaj »

Zasto je samo meni urnebesan ovaj podebljani opis...
hijena wrote:Vozeci iz Travnika sa djecom ka Sarajevu (Olovu) negdje oko Lasvanske Doline kaze mi kcerka da mora u WC. Kazem joj da se strpi malo i prolazimo Kaonik i Merdane i poslije one benzinske parkiram se uz restoran "TITANIK" ...Kcerka ...18 godina ..panicno ide ka toaletu a mi se spustamo onim stepenicama za sto uz rijeku. Par minuta kasnije... Mala je rodjena u Njemackoj...
Vidim da se prepire sa losim bosanskim sa konobarom. Ustajem....i pitam u cemu je problem?

Kaze mi kcerka da nema WC papira......Konobar kaze da ima cesma u WC !I

Ima li zakon za ovo?
Locked