Nedelja kad je otišao...

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

cyprus

#51 Re: Nedelja kad je otisao ...

Post by cyprus »

E vidiš :x :x Ja tad imo samo jedan televizor u stanu... A mama MORALA gledat Esmeraldu (mislim gledo sam je i ja :D , al tu epizodu nisam svojevoljno :oops: )... Rezultat i epilog sazno ujutru u školi :oops:
todd_smith

#52 Re: Nedelja kad je otisao ...

Post by todd_smith »

ah, ta utakmica, utakmica koja je rodila mrznju Uniteda u meni... :mrgreen:
Arteta

#53 Re: Nedelja kad je otisao ...

Post by Arteta »

Svi moji idoli iz djetinjstva su otisli,ali i prema nekima danas imam respekt.
Kao sto su Raul i Del Piero.
Tomahawk11
Globalni moderator

#54 Re: Nedelja kad je otisao ...

Post by Tomahawk11 »

Arteta wrote:Svi moji idoli iz djetinjstva su otisli,ali i prema nekima danas imam respekt.
Bogme su i oni skoro otisli :-D
Arteta

#55 Re: Nedelja kad je otisao ...

Post by Arteta »

Tomahawk11 wrote:
Arteta wrote:Svi moji idoli iz djetinjstva su otisli,ali i prema nekima danas imam respekt.
Nekad ih nisam ni volio,ali sad su izgleda jedini koji se znaju koliko toliko kulturno ponasati na terenu. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#56 Re: Nedelja kad je otisao ...

Post by Tomahawk11 »

Arteta wrote:
Tomahawk11 wrote:
Nekad ih nisam ni volio,ali sad su izgleda jedini koji se znaju koliko toliko kulturno ponasati na terenu. :D
Sta ces kad je danas obraz djon. Bilo je i prije zayebanata na terenu, ali na neki simpatican nacin, ali je bilo i velike gospode. Sad vrsljaju razni Tevezi, Balotelliji i slicna ekipa sa debelim djonom umjesto obraza. :roll:
todd_smith

#57 Re: Nedelja kad je otisao ...

Post by todd_smith »

ma uvijek je bilo tako, prije je Roy Keane bio ono sto je sada Joey Barton, ili Klinsman u Spursima za danas sta su Drogba i Busquets, itd. itd.
leo karan

#58 Re: Nedelja kad je otisao ...

Post by leo karan »

Maradona, Susic, i Hugo Sancez su prvi igraci za koje sam cuo, a prvi idol mi je bio Romario
miskin

#59 Re: Nedelja kad je otisao ...

Post by miskin »

ovo je legenda covjek bar meni jest da i navijam za Arsenal haman zbog njega sam i poceo gotivit Arsenal, al fakat hajd da danas nekog igraca ovako docekaju, cast izuzetcima poput delpiera i ostali.

Neznam koj je vrag otisao u onu barcu dođe mi da placem kad pogledam kad ulazi sa klupe u ovoj tekmi i kad gađa za 1:0
Arteta

#60 Re: Nedelja kad je otisao ...

Post by Arteta »

todd_smith wrote:ma uvijek je bilo tako, prije je Roy Keane bio ono sto je sada Joey Barton, ili Klinsman u Spursima za danas sta su Drogba i Busquets, itd. itd.
Mislim da cu sloziti s Tomahawkom,da je i prije bilo zahebanata ali ni blizu kao sada i sve kako vrijeme bude prolazilo sve ce toga vise biti.
Teufik

#61 Re: nedelja kad je otisao....

Post by Teufik »

Jack Be Nimble wrote:Prva utakmica Argentina - Engleska 86te.
Prvo Svjetsko prvenstvo koje sam pratio.
johnny_blazze wrote:ja mislim da se svi sjecamo (koji smo gledali utakmicu) gdje smo bili te noci i sa kim :P

Soba puna jarana i svi navijaju za Bayern.Jedini ja za United.Krv su mi popili do te zadnje dvije minute i onda su se skamenili.I dan danas mi prigovaraju za tu tekmu.Kazu"Nesto si nam uvalio u onu pivu i cips sto smo jeli"Danima sebi nismo mogli doci"
ibizza

#62 Re: Nedelja kad je otisao ...

Post by ibizza »

cyprus wrote:E vidiš :x :x Ja tad imo samo jedan televizor u stanu... A mama MORALA gledat Esmeraldu (mislim gledo sam je i ja :D , al tu epizodu nisam svojevoljno :oops: )... Rezultat i epilog sazno ujutru u školi :oops:
Ista stvar i samnom :lol: :lol:
Jack Be Nimble

#63 Re: Nedelja kad je otisao ...

Post by Jack Be Nimble »

miskin wrote:
Neznam koj je vrag otisao u onu barcu...
Image
Riddle

#64 Re: Nedelja kad je otisao ...

Post by Riddle »

Sjecam se kako Hasan ulazi u zadnjoj minuti, a Baho govori: "Nema sta, misli Hitzfeld na sve." A on puse na liniji i sve poskakuje kao sto je uvijek radio. :D Bi mi ga zao kad prođe pored trofeja i onako ga zalosno pogleda.

Prvi igrac za kojeg sam cuo je bio Van Basten. Mozda je bio i neko prije, ali se ne sjecam. Prvo takmicenje koje sam gledao je bilo SP 94. Navijao za Sveđane. Mrzio Nijemce. Divio se glavnoj prici turnira - Romariu i Bebetu. Nakon toga je mislim nastala pauza kod mene kad je fudbal u pitanju. Mislim i dalje sam gledao neke utakmice i uzvikivao neka imena kad bih igrao, ali nisam bio u tom fazonu kao sto cu biti nesto kasnije. Tacnije od Eura 96. Do dan danas mi je to najdrazi turnir, iako je imao tuzan kraj. Tu sam se zaljubio u engleski fudbal i atmosferu i taj turnir je vjerovatno jednim dijelom uticao na to da zavolim United. Oni su tada bili jedini predstavnici te zemlje u LP i Old Trafford je donosio nesto sto nigdje drugo nisam mogao vidjeti. Znanje je doslo vremenom i uvjerilo me da sam dobro odabrao. Iako su me jarani zajebavali zbog toga i predlagali prave klubove kao Bayern naprimjer, na kraju su ipak usutili. :lol: Tu negdje se pojavio i Ronaldo, tako da sam duboko zaglibio u ovu igru. Nedugo zatim su mog jarana i mene stariji momci iz mahale poceli voditi na utakmice Zelje. Slusali smo ih i dobro navijali, pa su nas gotivili i stalno zvali da idemo. Eto to su bili neki poceci. :D
radostan dan

#65 Re: nedelja kad je otisao....

Post by radostan dan »

Jack Be Nimble wrote:Prva utakmica Argentina - Engleska 86te. Ipak tehnicki to nisam gledao, samo znam da je bilo na televiziji brat i tata zavikali joj dao gol rukom. A mozda je bila i repriza.

a) Prvi igrac za kojeg sam cuo je naravno Piksi i imao njegov veliki poster na zidu iz dva djela. Mislim da sam dobio u Zabavniku u dva izdanja.

b) A prvu utakmicu koju sam gledao je bila Holandija Jugoslavija, sigurno kada si igrali u Zagrebu, ja mislim da je bila 89ta da jos nismo dogurali do 90te.
a) Tempo

b) Pripremna pred odlazak u Italiju, devedeseta.

:)
radostan dan

#66 Re: Nedelja kad je otisao ...

Post by radostan dan »

mene sramota reći koga pamtim prvog :mrgreen: , ja sam pojedine kolege doživljavao kao vrsnike, a ispade...bruka miljenko. :mrgreen:

zato bolje da napišem prvo prvenstvo za koje sam čuo i po malo gledao - argentina 78 i kralj tog prvenstva, mario kempes -

Image

prvo koje sam komplet ispratio - španija, osamdesetdruge, kako su tad francuzi i poljaci lijep fudbal igrali :razz: ,
a prvo ime tog prvenstva je (ni kriv ni dužan :mrgreen: ) bio je paolo rosi.

Image
miskin

#67 Re: Nedelja kad je otisao ...

Post by miskin »

Jack Be Nimble wrote:
miskin wrote:
Neznam koj je vrag otisao u onu barcu...
Image
ma znam al u Arsenalu je bio kralj, legenda , ikona sta god ti padne na pamet, a kod ovih samo jedan u nizu al opet ga volim nije kao ovi izdajnici nasri, fabregas
Jack Be Nimble

#68 Re: Nedelja kad je otišao...

Post by Jack Be Nimble »

Prva utakmica koja mi je ostala u dobrom sjecanju sem onih sa Jugom je Engleska - Kamerun 90te. Takodjer najbolji gol svog djetinstva sam vidio na tom prvenstvu a to je Jozic protiv Kolumbije.

Utakmica koja mi je dan danas gorka je kup kupova Zargoza - Arsenal. 1:1 ja se borim sa snom, necu da zaspem jedva cekam penala i onda budala sutne loptu u zrak i ja kontam dok dodje do trave bice 120 minut i penali, lopta zavrsi u golu :x

Smjesno mi je kako u to doba nisam znao niti jedan tim iz Engleske, sem Liverpula. Samo se gledali talijani, spanci i njemci. Bilo mi je cudno 99/2000 kada je svako pricao o Manchesteru i Arsenalu.
sinuhe

#69 Re: Nedelja kad je otišao...

Post by sinuhe »

Kad sam ja bio mali Englezima je bilo zabranjeno igranje u Evropi tako da su mi njihovi klubovi cudni do dana danasnjeg :lol:
Koshpa

#70 Re: Nedelja kad je otišao...

Post by Koshpa »

Image

Moj idol iz mladalackih dana :thumbup:

a prva utakmica koja mi je ostala u sjecanju je Sarajevo - Radnicki Nis 5-1 ( na Kosevu ) :dance:
Mr. Brightside

#71 Re: Nedelja kad je otišao...

Post by Mr. Brightside »

Image
burek_in_space

#72 Re: Nedelja kad je otišao...

Post by burek_in_space »

Joj radosni, jesi ti star :mrgreen: :run:
radostan dan

#73 Re: Nedelja kad je otišao...

Post by radostan dan »

burek_in_space wrote:Joj radosni, jesi ti star :mrgreen: :run:
e nek si ti mlad, pa me na svakoj temi :dance:

fala sinko, dabogda i ti dočekO

:mrgreen:
burek_in_space

#74 Re: Nedelja kad je otišao...

Post by burek_in_space »

radostan dan wrote: e nek si ti mlad, pa me na svakoj temi :dance:

fala sinko, dabogda i ti dočekO

Nije ni meni mane bash, ali toliko ko ti nisam star :razz: :mrgreen:

Zhiv izdrav bio 105 pa opet. ;-)
radostan dan

#75 Re: Nedelja kad je otišao...

Post by radostan dan »

burek_in_space wrote:

Nije ni meni mane bash, ali toliko ko ti nisam star :razz: :mrgreen:
:lol: :lol: :thumbup:

oŠ da ti pričam kako je moše pijade prevodio kapital u lepoglavi...montevideo bog te video je sniman po mojim sjećanjima. :mrgreen:
Post Reply