Nedelja kad je otišao...
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#51 Re: Nedelja kad je otisao ...
E vidiš
Ja tad imo samo jedan televizor u stanu... A mama MORALA gledat Esmeraldu (mislim gledo sam je i ja
, al tu epizodu nisam svojevoljno
)... Rezultat i epilog sazno ujutru u školi 
-
todd_smith
#52 Re: Nedelja kad je otisao ...
ah, ta utakmica, utakmica koja je rodila mrznju Uniteda u meni... 
- Arteta
#53 Re: Nedelja kad je otisao ...
Svi moji idoli iz djetinjstva su otisli,ali i prema nekima danas imam respekt.
Kao sto su Raul i Del Piero.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#54 Re: Nedelja kad je otisao ...
Bogme su i oni skoro otisliArteta wrote:Svi moji idoli iz djetinjstva su otisli,ali i prema nekima danas imam respekt.
- Arteta
#55 Re: Nedelja kad je otisao ...
Nekad ih nisam ni volio,ali sad su izgleda jedini koji se znaju koliko toliko kulturno ponasati na terenu.Tomahawk11 wrote:Bogme su i oni skoro otisliArteta wrote:Svi moji idoli iz djetinjstva su otisli,ali i prema nekima danas imam respekt.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#56 Re: Nedelja kad je otisao ...
Sta ces kad je danas obraz djon. Bilo je i prije zayebanata na terenu, ali na neki simpatican nacin, ali je bilo i velike gospode. Sad vrsljaju razni Tevezi, Balotelliji i slicna ekipa sa debelim djonom umjesto obraza.Arteta wrote:Nekad ih nisam ni volio,ali sad su izgleda jedini koji se znaju koliko toliko kulturno ponasati na terenu.Tomahawk11 wrote:Bogme su i oni skoro otisliArteta wrote:Svi moji idoli iz djetinjstva su otisli,ali i prema nekima danas imam respekt.
-
todd_smith
#57 Re: Nedelja kad je otisao ...
ma uvijek je bilo tako, prije je Roy Keane bio ono sto je sada Joey Barton, ili Klinsman u Spursima za danas sta su Drogba i Busquets, itd. itd.
-
leo karan
#58 Re: Nedelja kad je otisao ...
Maradona, Susic, i Hugo Sancez su prvi igraci za koje sam cuo, a prvi idol mi je bio Romario
- miskin
#59 Re: Nedelja kad je otisao ...
ovo je legenda covjek bar meni jest da i navijam za Arsenal haman zbog njega sam i poceo gotivit Arsenal, al fakat hajd da danas nekog igraca ovako docekaju, cast izuzetcima poput delpiera i ostali.
Neznam koj je vrag otisao u onu barcu dođe mi da placem kad pogledam kad ulazi sa klupe u ovoj tekmi i kad gađa za 1:0
- Arteta
#60 Re: Nedelja kad je otisao ...
Mislim da cu sloziti s Tomahawkom,da je i prije bilo zahebanata ali ni blizu kao sada i sve kako vrijeme bude prolazilo sve ce toga vise biti.todd_smith wrote:ma uvijek je bilo tako, prije je Roy Keane bio ono sto je sada Joey Barton, ili Klinsman u Spursima za danas sta su Drogba i Busquets, itd. itd.
-
Teufik
#61 Re: nedelja kad je otisao....
Prvo Svjetsko prvenstvo koje sam pratio.Jack Be Nimble wrote:Prva utakmica Argentina - Engleska 86te.
Soba puna jarana i svi navijaju za Bayern.Jedini ja za United.Krv su mi popili do te zadnje dvije minute i onda su se skamenili.I dan danas mi prigovaraju za tu tekmu.Kazu"Nesto si nam uvalio u onu pivu i cips sto smo jeli"Danima sebi nismo mogli doci"johnny_blazze wrote:ja mislim da se svi sjecamo (koji smo gledali utakmicu) gdje smo bili te noci i sa kim
-
ibizza
#62 Re: Nedelja kad je otisao ...
Ista stvar i samnomcyprus wrote:E vidiš![]()
Ja tad imo samo jedan televizor u stanu... A mama MORALA gledat Esmeraldu (mislim gledo sam je i ja
, al tu epizodu nisam svojevoljno
)... Rezultat i epilog sazno ujutru u školi
- Jack Be Nimble
#63 Re: Nedelja kad je otisao ...
miskin wrote:
Neznam koj je vrag otisao u onu barcu...

- Riddle
#64 Re: Nedelja kad je otisao ...
Sjecam se kako Hasan ulazi u zadnjoj minuti, a Baho govori: "Nema sta, misli Hitzfeld na sve." A on puse na liniji i sve poskakuje kao sto je uvijek radio.
Bi mi ga zao kad prođe pored trofeja i onako ga zalosno pogleda.
Prvi igrac za kojeg sam cuo je bio Van Basten. Mozda je bio i neko prije, ali se ne sjecam. Prvo takmicenje koje sam gledao je bilo SP 94. Navijao za Sveđane. Mrzio Nijemce. Divio se glavnoj prici turnira - Romariu i Bebetu. Nakon toga je mislim nastala pauza kod mene kad je fudbal u pitanju. Mislim i dalje sam gledao neke utakmice i uzvikivao neka imena kad bih igrao, ali nisam bio u tom fazonu kao sto cu biti nesto kasnije. Tacnije od Eura 96. Do dan danas mi je to najdrazi turnir, iako je imao tuzan kraj. Tu sam se zaljubio u engleski fudbal i atmosferu i taj turnir je vjerovatno jednim dijelom uticao na to da zavolim United. Oni su tada bili jedini predstavnici te zemlje u LP i Old Trafford je donosio nesto sto nigdje drugo nisam mogao vidjeti. Znanje je doslo vremenom i uvjerilo me da sam dobro odabrao. Iako su me jarani zajebavali zbog toga i predlagali prave klubove kao Bayern naprimjer, na kraju su ipak usutili.
Tu negdje se pojavio i Ronaldo, tako da sam duboko zaglibio u ovu igru. Nedugo zatim su mog jarana i mene stariji momci iz mahale poceli voditi na utakmice Zelje. Slusali smo ih i dobro navijali, pa su nas gotivili i stalno zvali da idemo. Eto to su bili neki poceci. 
Prvi igrac za kojeg sam cuo je bio Van Basten. Mozda je bio i neko prije, ali se ne sjecam. Prvo takmicenje koje sam gledao je bilo SP 94. Navijao za Sveđane. Mrzio Nijemce. Divio se glavnoj prici turnira - Romariu i Bebetu. Nakon toga je mislim nastala pauza kod mene kad je fudbal u pitanju. Mislim i dalje sam gledao neke utakmice i uzvikivao neka imena kad bih igrao, ali nisam bio u tom fazonu kao sto cu biti nesto kasnije. Tacnije od Eura 96. Do dan danas mi je to najdrazi turnir, iako je imao tuzan kraj. Tu sam se zaljubio u engleski fudbal i atmosferu i taj turnir je vjerovatno jednim dijelom uticao na to da zavolim United. Oni su tada bili jedini predstavnici te zemlje u LP i Old Trafford je donosio nesto sto nigdje drugo nisam mogao vidjeti. Znanje je doslo vremenom i uvjerilo me da sam dobro odabrao. Iako su me jarani zajebavali zbog toga i predlagali prave klubove kao Bayern naprimjer, na kraju su ipak usutili.
-
radostan dan
#65 Re: nedelja kad je otisao....
a) TempoJack Be Nimble wrote:Prva utakmica Argentina - Engleska 86te. Ipak tehnicki to nisam gledao, samo znam da je bilo na televiziji brat i tata zavikali joj dao gol rukom. A mozda je bila i repriza.
a) Prvi igrac za kojeg sam cuo je naravno Piksi i imao njegov veliki poster na zidu iz dva djela. Mislim da sam dobio u Zabavniku u dva izdanja.
b) A prvu utakmicu koju sam gledao je bila Holandija Jugoslavija, sigurno kada si igrali u Zagrebu, ja mislim da je bila 89ta da jos nismo dogurali do 90te.
b) Pripremna pred odlazak u Italiju, devedeseta.
-
radostan dan
#66 Re: Nedelja kad je otisao ...
mene sramota reći koga pamtim prvog
, ja sam pojedine kolege doživljavao kao vrsnike, a ispade...bruka miljenko.
zato bolje da napišem prvo prvenstvo za koje sam čuo i po malo gledao - argentina 78 i kralj tog prvenstva, mario kempes -

prvo koje sam komplet ispratio - španija, osamdesetdruge, kako su tad francuzi i poljaci lijep fudbal igrali
,
a prvo ime tog prvenstva je (ni kriv ni dužan
) bio je paolo rosi.

zato bolje da napišem prvo prvenstvo za koje sam čuo i po malo gledao - argentina 78 i kralj tog prvenstva, mario kempes -

prvo koje sam komplet ispratio - španija, osamdesetdruge, kako su tad francuzi i poljaci lijep fudbal igrali
a prvo ime tog prvenstva je (ni kriv ni dužan

- miskin
#67 Re: Nedelja kad je otisao ...
ma znam al u Arsenalu je bio kralj, legenda , ikona sta god ti padne na pamet, a kod ovih samo jedan u nizu al opet ga volim nije kao ovi izdajnici nasri, fabregasJack Be Nimble wrote:miskin wrote:
Neznam koj je vrag otisao u onu barcu...
- Jack Be Nimble
#68 Re: Nedelja kad je otišao...
Prva utakmica koja mi je ostala u dobrom sjecanju sem onih sa Jugom je Engleska - Kamerun 90te. Takodjer najbolji gol svog djetinstva sam vidio na tom prvenstvu a to je Jozic protiv Kolumbije.
Utakmica koja mi je dan danas gorka je kup kupova Zargoza - Arsenal. 1:1 ja se borim sa snom, necu da zaspem jedva cekam penala i onda budala sutne loptu u zrak i ja kontam dok dodje do trave bice 120 minut i penali, lopta zavrsi u golu
Smjesno mi je kako u to doba nisam znao niti jedan tim iz Engleske, sem Liverpula. Samo se gledali talijani, spanci i njemci. Bilo mi je cudno 99/2000 kada je svako pricao o Manchesteru i Arsenalu.
Utakmica koja mi je dan danas gorka je kup kupova Zargoza - Arsenal. 1:1 ja se borim sa snom, necu da zaspem jedva cekam penala i onda budala sutne loptu u zrak i ja kontam dok dodje do trave bice 120 minut i penali, lopta zavrsi u golu
Smjesno mi je kako u to doba nisam znao niti jedan tim iz Engleske, sem Liverpula. Samo se gledali talijani, spanci i njemci. Bilo mi je cudno 99/2000 kada je svako pricao o Manchesteru i Arsenalu.
- sinuhe
#69 Re: Nedelja kad je otišao...
Kad sam ja bio mali Englezima je bilo zabranjeno igranje u Evropi tako da su mi njihovi klubovi cudni do dana danasnjeg 
- Koshpa
#70 Re: Nedelja kad je otišao...

Moj idol iz mladalackih dana
a prva utakmica koja mi je ostala u sjecanju je Sarajevo - Radnicki Nis 5-1 ( na Kosevu )
- burek_in_space
#72 Re: Nedelja kad je otišao...
Joj radosni, jesi ti star

-
radostan dan
#73 Re: Nedelja kad je otišao...
e nek si ti mlad, pa me na svakoj temiburek_in_space wrote:Joj radosni, jesi ti star![]()
fala sinko, dabogda i ti dočekO
- burek_in_space
#74 Re: Nedelja kad je otišao...
Nije ni meni mane bash, ali toliko ko ti nisam starradostan dan wrote: e nek si ti mlad, pa me na svakoj temi![]()
fala sinko, dabogda i ti dočekO
Zhiv izdrav bio 105 pa opet.
-
radostan dan
#75 Re: Nedelja kad je otišao...
burek_in_space wrote:
Nije ni meni mane bash, ali toliko ko ti nisam star![]()
![]()
oŠ da ti pričam kako je moše pijade prevodio kapital u lepoglavi...montevideo bog te video je sniman po mojim sjećanjima.