NEDA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dinkemk

#1 NEDA

Post by dinkemk »

dvoumio sam se da li da ovo postam. nisam ni sam gledao,ali sam nazalost vidjeo par slika

samo zelim da pitam, u slučaju da ovo, na zalost ili ne, pređe u sveopštu svađu o religijama politici i cemu sve ne...

jel ovo sve sto je od covjecanstva ostalo. samo mogucnost da jedni drugima pocinimo ovo...

ako nista, molim vas za malo dostojanstva
dinkemk

#2 Re: NEDA

Post by dinkemk »

ili mozda ovo:

By FARNAZ FASSIHI

TEHRAN—The family, clad in black, stood at the curb of the road sobbing. A middle-aged mother slapped her cheeks, letting out piercing wails. The father, a frail man who worked as a doorman at a clinic in central Tehran, wept quietly with his head bowed.

Minutes before, an ambulance had arrived from Tehran's morgue carrying the body of their only son, 19-year-old Kaveh Alipour.

On Saturday, amid the most violent clashes between security forces and protesters, Mr. Alipour was shot in the head as he stood at an intersection in downtown Tehran. He was returning from acting class and a week shy of becoming a groom, his family said.

The details of his death remain unclear. He had been alone. Neighbors and relatives think that he got trapped in the crossfire. He wasn't politically active and hadn't taken part in the turmoil that has rocked Iran for over a week, they said.

"He was a very polite, shy young man," said Mohamad, a neighbor who has known him since childhood.

When Mr. Alipour didn't return home that night, his parents began to worry. All day, they had heard gunshots ringing in the distance. His father, Yousef, first called his fiancée and friends. No one had heard from him.

At the crack of dawn, his father began searching at police stations, then hospitals and then the morgue.

Upon learning of his son's death, the elder Mr. Alipour was told the family had to pay an equivalent of $3,000 as a "bullet fee"—a fee for the bullet used by security forces—before taking the body back, relatives said.

Mr. Alipour told officials that his entire possessions wouldn't amount to $3,000, arguing they should waive the fee because he is a veteran of the Iran-Iraq war. According to relatives, morgue officials finally agreed, but demanded that the family do no funeral or burial in Tehran. Kaveh Alipour's body was quietly transported to the city of Rasht, where there is family.

Everyone in the neighborhood knows the Alipour family. In addition to their slain son, they have two daughters. Shopkeepers and businesses pasted a photocopied picture of Mr. Alipour on their walls and windows. In the picture, the young man is shown wearing a dark suit with gray stripes. His black hair is combed neatly to a side and he has a half-smile.

"He was so full of life. He had so many dreams," said Arsalan, a taxi driver who has known the family for 10 years. "What did he die for?"
piupiu

#3 Re: NEDA

Post by piupiu »

Tuzno je sta sve cinimo u ime ideologije, ubjedjenja, sopstvene arogancije, gladi da budemo mocni, pravi, prvi i u pravu. Tuzno je i na ovom forumu vidjeti da cak ni mi nismo mnogo o istome naucili. RIP, djevojko. :(
seba

#4 Re: NEDA

Post by seba »

R.I.P za ovu mladu dušu :(
MisticnaNebuloza

#5 Re: NEDA

Post by MisticnaNebuloza »

Bice dovoljno da samo kazem ovoliko. Svaki rezim, sistem i uredjenje drzave koje nije bazirano na ljudskim pravima nego na nekoj ideologiji (bez obzira koje boje) je zlo jedno najvece i najveci neprijatelj covjecanstvu vec kroz vijekove! Neka Neda pociva u miru, njena krva nije uzalud prolivena zato sto nicija nije do zore gorijela.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#6 Re: NEDA

Post by ladyblue18 »

R.I.P. Nedo. :(
Necu nista vise reci... :(
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#7 Re: NEDA

Post by -LIBERO- »

Rezim koji se ovako ponasa prema dijelu SVOG NARODA,koji misli drugacije,ne zasluzuje nista vise od totalne PROPASTI.
Taj pad vjerovatno nece biti u ovom trenutnom budjenju naroda.
Taj pad nece biti ni u narednih par godina.
Ali pad ovakvve diktature je neminovan,prije ili kasnije,sto im zelim iz sveg srca.

R.I.P hrabroj djevojci
bakayoko

#8 Re: NEDA

Post by bakayoko »

:( :(
pjegica

#9 Re: NEDA

Post by pjegica »

Čovjek je čovjeku vuk...

Nažalost, Neda nije ni prva ni posljednja osoba koja je život izgubila zbog nečije loše ideologije... Nadam se da se ovaj mladi život nije uzalud ugasio...

:( :(
Better Man

#10 Re: NEDA

Post by Better Man »

R.I.P. mladoj djevojci. Ono sto se oduvjek znalo sada je samo potvrdjeno, a to je da u Iranu vlada najcrniji oblik fasizma i nepostivanja ljudskih prava.
veljaca

#11 Re: NEDA

Post by veljaca »

Tuga ......
Samo bih dodao da nije SAMO u Iranu ovako - ovako je u jos podosta zemalja svijeta ( na zalost ) .....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12 Re: NEDA

Post by Truba »

kako možete ovo gledati meni je muka i na samu pomisao :( :(
sasa_t

#13 Re: NEDA

Post by sasa_t »

Pa davno su ameri govorili za iranskog kloc predsjednika da ga ne moraju oni uklanjati vec ce to uraditi narod. Naravno da ima i americkog doljevanja ulja na vatru, ali ne treba zaboraviti da je Iran bio jedna od najmodernijih i najbogatijih zemalja 70 tih godina. Onda se desila Islamska revolucija i sta im je donjela dobrog?
Pistolero

#14 Re: NEDA

Post by Pistolero »

Krvave su i previše njihove udobne fotelje od kojih se neće odvojiti ni po cijenu činjenja ovakvih stvari.Nalogodavcu i onima koji ovo čine od srca želim da završe kao Sadam Husein.
Edin H.

#15 Re: NEDA

Post by Edin H. »

Pa postavio sam ja vec link za ocaj video na temi Iran jucer :skoljka:
jefferson

#16 Re: NEDA

Post by jefferson »

micki125 wrote:
sasa_t wrote:Pa davno su ameri govorili za iranskog kloc predsjednika da ga ne moraju oni uklanjati vec ce to uraditi narod. Naravno da ima i americkog doljevanja ulja na vatru, ali ne treba zaboraviti da je Iran bio jedna od najmodernijih i najbogatijih zemalja 70 tih godina. Onda se desila Islamska revolucija i sta im je donjela dobrog?
bojim se da nisi baš najbolje upućen u situaciju. nesreću im nije donijela revolucija već licemjerne sankcije i izolacija. upravo oni koji ih sada najviše prozivaju nastoje da ih sankcijama vrate u srednji vijek.
ma ja ti (mislim Amerika, zna se na kog mislis) su krivi sto se ovo desilo!
hmmm, pitam se kako bi mi reagovali da su takve gluposti valjali ljudi sirom svijeta gledajuci snimke sa Markala!
sasa_t

#17 Re: NEDA

Post by sasa_t »

micki125 wrote:
sasa_t wrote:Pa davno su ameri govorili za iranskog kloc predsjednika da ga ne moraju oni uklanjati vec ce to uraditi narod. Naravno da ima i americkog doljevanja ulja na vatru, ali ne treba zaboraviti da je Iran bio jedna od najmodernijih i najbogatijih zemalja 70 tih godina. Onda se desila Islamska revolucija i sta im je donjela dobrog?
bojim se da nisi baš najbolje upućen u situaciju. nesreću im nije donijela revolucija već licemjerne sankcije i izolacija. upravo oni koji ih sada najviše prozivaju nastoje da ih sankcijama vrate u srednji vijek.
Sankcije i izolacije od koga? Od zapadnog savremenog svijeta protiv kojeg su i digli sankcije? A nego da te pitam postenjacino ovaj truli zapad ne valja. Al zato valjaju ruske i kineske valute? Bojim se da svaka regija ima svog Slobodana Milosevica, samo je pitanje kad ce doci na vlast. Padom Sadama ovaj kloc je dosao do izrazaja.

Btw. Nekad jedna od najbogatijih zemalja dovedena je na rub propasti i postala je nista vise nego los vic!
hamdija

#18 Re: NEDA

Post by hamdija »

Samo jedno pitanje, vidi li se na ovom snimku ko je ubio ovu djevojku ?
jefferson

#19 Re: NEDA

Post by jefferson »

hamdija wrote:Samo jedno pitanje, vidi li se na ovom snimku ko je ubio ovu djevojku ?
Ovako je Iransko ministarstvo reagovalo:
Prvo su rekli da ju je drugi demonstrant ubio da bi okrivili drzavu!
Kada su skontali da je to malo poglupo i da niko ne pada na tu pricu, rekli su da je snajperista Republikanske Garde zamjenio za teroristu!!!
Eto, pa sad kontaj.
sasa_t

#20 Re: NEDA

Post by sasa_t »

Pa kad si tako pun informacija sto ih ne podjelis sa nama? A sto se tice tvojih opaski o citanju bojim se da si GLUP jer u nedostatku argumenata pises nebuloze. Sto se tice "nezavisnih" medija meni vece nezavisnosti od interneta ne treba, a ti sto se u SAFFU informise to je tvoj problem i to ozbiljan!
Nadalje zamjenjivanje saha, nekolicinom "umova" koji ce voditi drzavu je vise nego glupo, a povrh svega uvodjenjem modela teokratskog upraljvanja drzavom!! A sta je se dobilo sa tim? JAD I BIJEDA. Najveci psototak narkomana u svijetu po glavi stanovnika. Glavna tranzitna ruta puta heroina, najjeftiniji heroin u maloprodaji itd itd... I povrh svega na celu drzave sjede likovi koji se manje vise finansiraju naftom, a ostatak kesa dolazi od heroina.

Btw. Guzove su rusima prodali za naftu inace velikim stovateljima Islama. Toliko o revoluciji. Pa hajmo dalje. A da ne govorim o idiotizmu onog malog covjeculjka koji malo malo proziva holokaust i stradanje palestinaca, a kad treba konkretnu akciju povuci protiv Izraela usuti se isto spolni organ iz kojeg je izasao.

Eto toliko...
Nekako s proljeća

#21 Re: NEDA

Post by Nekako s proljeća »

Better Man wrote:R.I.P. mladoj djevojci. Ono sto se oduvjek znalo sada je samo potvrdjeno, a to je da u Iranu vlada najcrniji oblik fasizma i nepostivanja ljudskih prava.
Nemoj generalizirati kralju, svugdje ima nepravde.I ovo je samo primjer, i suviše loš i nehuman...

R.I.P.
2407

#22 Re: NEDA

Post by 2407 »

Revolucija jede svoju djecu...
Ne znam sta da mislim o situaciji u Iranu, nisam pristalica trenutnog klerofasizma, koji je na snazi, ali sam jos manje pristalica operacije AJAX II...
jefferson

#23 Re: NEDA

Post by jefferson »

2407 wrote:Revolucija jede svoju djecu...
Ne znam sta da mislim o situaciji u Iranu, nisam pristalica trenutnog klerofasizma, koji je na snazi, ali sam jos manje pristalica operacije AJAX II...
Koja je totalno irelevantna za trenutna desavanja!
samo malo

#24 Re: NEDA

Post by samo malo »

RODITELJI "simbola nove iranske revolucije", ubijene studentice Nede Agha Soltan, izbačeni su iz svoga teheranskog doma.

Susjedi tvrde kako obitelj više ne živi u svom stanu na četvrtom katu, a razlog je taj što su ih vlasti istjerale nakon smrti Nede. Policija obitelji nije vratila tijelo, njezin pogreb je otkazan i pokopana je bez znanja njezine obitelji. Vlada je zabranila čak i ceremoniju u džamiji, pišu svjetski mediji.

"Znamo da je obitelj natjerana da ode iz svoga stana"

"Samo znamo kako je njezina obitelj natjerana da ode iz svoga stana", medijima su rekli susjedi, a do obitelji ubijene se nikako ne može doći. Neda je ubijena u subotu navečer blizu mjesta gdje su se odvijali sukobi prosvjednika i policije.

Ubrzo je objavljen video na kojem se vidi način na koji je umrla i njezino krvavo tijelo. Sliku i video su objavili njezini prijatelji koji su se u isto vrijeme našli na Trgu slobode. Kao pritisak vlasti danas je više od stotinu zastupnika bojkotiralo proslavu izborne pobjede novog-starog predsjednika Ahmadinedžada.

Vlasti sve više uhićuju disidente

Po informacija koje na kapaljku cure iz te azijske zemlje danas je uhićeno i oko 70 sveučilišnih profesora koji su se sastali sa Ahmadinedžadovim protukandidatom Mirhoseinom Musavijem. Navodno se brojka uhićenih sljedbenika protukandidata popela na 140, a to su najčešće novinari i aktivisti.

Opasna ova CIA i cionisti, cak imaju moc da deloziraju stanovnike Teherana iz njihovih stanova.

Najcrnji fasizam je na djelu u Iranu, sto se nekima ne dopada, jer im se kosi sa religijskim simpatijama.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Post Reply