Neću slike kriminalaca na naslovnoj strani

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

maraDONa

Post by maraDONa »

nekad su znali biti orginalni
Image

podrzavali slobodno seksualno opredjeljenje :roll:
Image

znali podrzati domace :D
Image

salu na stranu, imali su super fotografije na naslovnicama nekad. recimo ova je meni jedna od najtuznijih stvari koje sam ikad vidio
Image
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Za razliku od tih naslovnica, pogledajmo naslovnice novijeg datuma:

Posljednji broj, 386, 05Nov:

[img]http://www.bhdani.com/inc/jpeg.asp?tabe ... id&id1=386[/img]

broj prije toga, 385,

[img]http://www.bhdani.com/inc/jpeg.asp?tabe ... id&id1=385[/img]

i broj prije toga, 384:

[img]http://www.bhdani.com/inc/jpeg.asp?tabe ... id&id1=384[/img]

--
No comment.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

idic wrote: Kakav zaključak može izvući. :x
e pa sad upadamo u magicni krug.....
dacu ti idealni odgovor za idealni svijet a toga nema ovdje.....

svaki roditelj, posteni vrijedni radnik, bi tada sjeo ispred svog djeteta i objasnio kako stvari stoje, objasnio da je Muhamed Ali Gasi naslijedio pare od svog oca, ulagao na cudne nacine i na cudne nacine vracao taj novac...tako bi roditelj objasnio svom djetetu sta znaci posten rad, postenje do groba bla bla bla i dijete bi shvatilo da nije "zlato sve sto sja" da "nicija nije do zore".....

i sve bi bilo super.....

ovako, u nasoj situaciji, roditelj nema vremena da vidi svoje dijete kako raste jer se grcevito bori da zadrzi jadni posao u drzavnoj firmi gdje kasne 4 plate jer upravo doticni ljudi sa naslovnica gore navedenih casopisa drze poresku upravu za Testise :D sverc komerc majka/tetka/amidzinca

jedino sto roditelj moze da uradi jeste da svom djetetu pokaze naslovnicu i kaze "da ne bi bio ovakav kad porastes" i onda ga zgazi nogama jer bolje sprijeciti nego lijeciti....

Svaka slicnost sa stvarnim likovima je namjerna :D

malo sam previse slikovito objasnila, ali realnost je surova :D:D

tako je kako je :D

e ako se opet jave oni moralisti, samo cu im reci NE NALAZITE VI LESEVE POD PROZORIMA NITI VAM SE LKOVI SA NASLOVNE VOZAJU OKO KUCE PO CIJELU NOC

ZIVJELA MILICIJA!!!!!!!!!!!!!!
13

Post by 13 »

pratim dane otprilike koliko mi je to i dostupno .... da primjetio sam i ja sve to u zadnjih par brojeva ..... ali svatite da je to momenat nase realnosti ...... naslovnica ..... dnevnih pucnjava ...... kradja ..... dizanja u vazduh ...... potezanja nozeva ..... tako isto realnost nase danasnjice je da mozes ubiti covjeka u po` bijela dana i biti oslobodjen .... ko ga je ubio (?), ma pojma nemamo .... tako je sad u nasem gradu .... koje su dopustili .... nase glavesine ..... ali evo jedan je sinoc dao ostavku .... mashala .....
vise ni u kafanu ne mozes izaci .... da se lijepo provedes ..... zato sam ja pribjegao novom folu .... ako ti nemozes doci u kafanu .... onda ti dovedi kafanu sebi ..... i ne smeta mi sto vise se ne pojavljujem u takvim zadimljenim sredinama .....

ps. udri jace manijace .....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

naslovnice su sada nekako predžidžave

skoro pa kičaste :roll:

mislim prenatrpane

kao da hoće sve reći što se desilo u proteklom tjednu :roll:
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Da. Ne znam samo zive li oni od kriminalaca, tj. je l' im toliko bitno da ih trpaju na naslovnicu. Jebo te, zatvorila su se dva muzeja, jos par institucija pred zatvaranjem a nigdje nista u novinama, samo mrsavi clanci u Oslobodjenju. Ja bih takve stvari non-stop forsirao.
idic

Post by idic »

Pratim magazin "Dani" redovno i mislim da imaju jedak kritički osvrt spram aktuelnih događanja, ali forsiranje izjava kriminalnog miljea me zaista užasava.
Znam pouzdano da je neko od novinara "Dana" redovan učesnik ovog foruma, jer se nerijetko dešava da nas tamo citiraju. Zato sam temu pokrenula ovdje da vidim da li još neko dijeli moje mišljenje.
alek

Post by alek »

'dani' su ipak imali neke textove vezane za teme tipa 'ulaganje u kulturu je luksuz' i sl. iste stvari su gurali kroz neke intervjue. 'oslobodjenje' prenosi informacije, ali nikad i neka misljenja (ili 'analize') pojedinaca (iz profesije).
horns&drums

Post by horns&drums »

Tocno i tuzno jer je Oslobodjenje ranije vazilo za jako uglednu novinu u ex Yu
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Ne znam majke mi :D

Ja citam Veselu Svesku, Male Novine i ostale casopise tog ranga :D mirna sam :D
alek

Post by alek »

ali, naravno, razlika je u tome koliko ko uopste moze (i hoce) odvojiti prostora za odredjene stvari. 'oslobodjenje' je ipak dnevna novina.
alek

Post by alek »

mIRCerka wrote:Ne znam majke mi :D
naravno, svako zna svoj nivo :D :D :D
horns&drums

Post by horns&drums »

alek wrote:ali, naravno, razlika je u tome koliko ko uopste moze (i hoce) odvojiti prostora za odredjene stvari. 'oslobodjenje' je ipak dnevna novina.
I NY times je dnevna novina. Dakle nije ko moze nego ko hoce. A kod nas je od zavrsetka rata (ne samo u medijima, nego inace) u trendu fraza "Da se kome ne zamjerim".

Umjesto da (dosadan sam s ovim muzejima, al' sta cu) popljuju i Grahovca i Vijece ministara i sve, da ih razapnu na kriz oni sute k'o picke zadnje :x :x :x :x

Oprostite raja na jeziku
maraDONa

Post by maraDONa »

idic wrote:Pratim magazin "Dani" redovno i mislim da imaju jedak kritički osvrt spram aktuelnih događanja, ali forsiranje izjava kriminalnog miljea me zaista užasava.
Znam pouzdano da je neko od novinara "Dana" redovan učesnik ovog foruma, jer se nerijetko dešava da nas tamo citiraju. Zato sam temu pokrenula ovdje da vidim da li još neko dijeli moje mišljenje.
mene jos uzasava sto od nasih lokalnih jalijasha, koji su u boljim vremenima bili ili po zatvorima ili maksimalno na stranicama crne hronike prave MAFIJU (sto je boguhuljenje, jer mafija je ipak nesto komleksnije i nesto za sta traba imati vise mozga, ne mozes porediti Laki Lucijana, koji jest mafijas gotovo pa mistski i naseg Celu )
milsim kad za jednog A. Pasica Facu kazes da je mafija on se nalozizi i misli da je da je bar ko al capon
mIRCerka

Post by mIRCerka »

alek wrote:
mIRCerka wrote:Ne znam majke mi :D
naravno, svako zna svoj nivo :D :D :D
ah pa naravno, samo sto ja to javno priznajem za razliku od nekih...
a sada, EKSKJUZ MI odo na kafu ne mogu vas vise citat Nervirate me :D:D:D
alek

Post by alek »

horns&drums wrote:Umjesto da (dosadan sam s ovim muzejima, al' sta cu) popljuju i Grahovca i Vijece ministara i sve, da ih razapnu na kriz oni sute k'o picke zadnje :x :x :x :x
o tome i govorim, prenose informacije. neki ljudi (ali samo oni iz profesije) su znali dobro reagovati kad im se da prostora (al im se malo daje)
alek

Post by alek »

mIRCerka wrote:ah pa naravno, samo sto ja to javno priznajem za razliku od nekih...
a sada, EKSKJUZ MI odo na kafu ne mogu vas vise citat Nervirate me :D:D:D
no hard feelings mIRCerko :D
ko prizna, pola mu se prasta (u duhu 'politike' 'vesele sveske', 'malih novina' i sl. :D :D )
horns&drums

Post by horns&drums »

alek wrote:o tome i govorim, prenose informacije. neki ljudi (ali samo oni iz profesije) su znali dobro reagovati kad im se da prostora (al im se malo daje)
Malo ili nikako, upravo zbog te politike nezamjeranja

seko, i ja bih bushove kcerke...na naslovnicu, naravno :D :D
alek

Post by alek »

seka wrote:Tacno je to sve, ali ako se novinarima i urednicima tih medija treba objasniti kakva je ova usrana situacija - to je zalosno.
zasto bi im trebalo bilo sta objasnjavati??? pa ljudi imaju svoje uredjivacke politike i svoje citaoce. ti imas svoje pravo da citas ili ne citas. u stvari je tuzno kad se covjek pocne petljati u stvari u kojima je 'tanak'.
maraDONa

Post by maraDONa »

od 35 brojeva dana u 2004. godini na 21 naslovnoj stranici bila je slika nekog od sarajevskih jalijasha (racunao sam i H.A. Tigra nije sarajlija ali je ista fela :D )

UZAS :x hebiga, znam da se mora prodati novina, ali zar nije previše :roll: :oops:
ps. ko ne vjeruje nek provjeri http://www.bhdani.com/arhiva/arhiva.asp :-?
Qwert

Post by Qwert »

Nista od toga. Jedino sto se moze desiti je da pojedini kriticari izadju na naslovnu. :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Sto dovodi do logickog zakljucka da nemamo dovoljno strucan kadar. Sto je apsolutna laz jer imamo itekako
Prenj

Post by Prenj »

Stavljali nase politicare ili nase kriminalce, kakva je razlika? :sad:
Mozda politicari imaju manje cetvrtaste glave?! :-)
Qwert

Post by Qwert »

Stavljanje kriminalaca na naslovnu i nije nista lose, ako je u negativnom kontekstu naravno. Medjutim problem kod dani je to sto je previse 'ispolitivizovan'. :roll: Postavljanje pomenutih kriminalaca na naslovnoj, nije nista drugo nego poistovjecivanje njih sa SDA i ubiranje politickih poena, a ne zbog istinskog kriminala i njihove opasnosti.

Steta, nezavisni mediji su manjak danas.
Prenj

Post by Prenj »

Qwert wrote:Postavljanje pomenutih kriminalaca na naslovnoj, nije nista drugo nego poistovjecivanje njih sa SDA i ubiranje politickih poena, a ne zbog istinskog kriminala i njihove opasnosti.
A zar SDA = Kriminalac nije tacno??????? :?
Post Reply