Nebojsa Malic,poricatelj genocida

Post Reply
Vitez Koja

#251 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida

Post by Vitez Koja »

1gorstak wrote:
metronom wrote:Meni da sin pocne propagirati cetnicku ideologiju svojim bi ga rukama zadavio, ne bih cekao da me neko pita bilo sta o tome. Cuj ne moze ili ne mora da se ogradi od cetnika! Kad to nije u stanju uraditi nek nosi svoje prnje iz istih stopa!

Sta smo docekali... Da na vlast izaberemo osobu koja ne moze da se odrekne cetnika! Gdje ovo sve vodi...
Njen je angazman jasan dokaz njenih politickih opredjeljenja i to je sve sto me interesuje po pitanju Mirjane Malic. Njene privatne stvari, odnos sa sinom, omiljeno jelo, koje boje, knjige i filmove voli, neki fetish ili sta ti ja znam, za sve me to zaboli uho. SDP je postupio ispravno, ovdje se radi o principu i da to nije ispostovano, znacilo bi novu "modu" po kojoj se dokazani borci za multietnicko drustvo svako malo moraju pravdati nekom. I sta bi se postiglo ? Napravilo bi se jednog naseg "Obamu", kao sto se vi pozivate na Obamu, sutra bi se drugi pozivali na Mirjanu: "Halo, kako mislis dao sinu ime Radovan ? Hajde sada jednu javnu izjavu da si ipak lojalan, kad je mogla Mirjana, mozes i ti".

Umjesto da se kaze kako se ni Obama nije trebao prati od ideologije koju nikad nije ni podrzavao, mi taj Obamin kiks, njegovu gresku ocekujemo i od Mirjane. Kako rekoh, nemojte zajebavati .... Mirjana je na strani suzivota i nema nikom nista da dokazuje.

Svi mogu vidjeti ko je i sta MM na osnovu pisma koje je ispred asosijacije NI Krug 99, dok je ona bila predsjednica, poslano Vijecu sigurnosti UN. U tom pismu se moze vidjeti sta o Srebrenici misli MM. Nazalost, vecini je presudniji stav koji potura Avaz.
JBL

#252 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida

Post by JBL »

1gorstak wrote:Njen je angazman jasan dokaz njenih politickih opredjeljenja i to je sve sto me interesuje po pitanju Mirjane Malic. Njene privatne stvari, odnos sa sinom, omiljeno jelo, koje boje, knjige i filmove voli, neki fetish ili sta ti ja znam, za sve me to zaboli uho. SDP je postupio ispravno, ovdje se radi o principu i da to nije ispostovano, znacilo bi novu "modu" po kojoj se dokazani borci za multietnicko drustvo svako malo moraju pravdati nekom. I sta bi se postiglo ? Napravilo bi se jednog naseg "Obamu", kao sto se vi pozivate na Obamu, sutra bi se drugi pozivali na Mirjanu: "Halo, kako mislis dao sinu ime Radovan ? Hajde sada jednu javnu izjavu da si ipak lojalan, kad je mogla Mirjana, mozes i ti".
Koliko nebuloza na jednom jestu..... Naravno da jesu vazne privatne stvari ljudi na funkciji. I to u zemljama sa duzom tradicijom demokracije od BiH. Uostalo, sigurno si koliko problema Berulusconi ima zbog fetisa. Koje ganja u svoje vrijeme i svoje pare. Obama je pogresnu osobu samo SREO prije 15 godina i morao se distancirati. Kad se neka osoba nemoze odreci cetnickih stavova (sasvim svejedno ciji su) onda je tu nesto ...

I svima je jasno zasto SDP suti... Zbog reakcije sunarodnjaka se boje nogirati gospodju.
palermo

#253 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida

Post by palermo »

JBL wrote:
1gorstak wrote:Njen je angazman jasan dokaz njenih politickih opredjeljenja i to je sve sto me interesuje po pitanju Mirjane Malic. Njene privatne stvari, odnos sa sinom, omiljeno jelo, koje boje, knjige i filmove voli, neki fetish ili sta ti ja znam, za sve me to zaboli uho. SDP je postupio ispravno, ovdje se radi o principu i da to nije ispostovano, znacilo bi novu "modu" po kojoj se dokazani borci za multietnicko drustvo svako malo moraju pravdati nekom. I sta bi se postiglo ? Napravilo bi se jednog naseg "Obamu", kao sto se vi pozivate na Obamu, sutra bi se drugi pozivali na Mirjanu: "Halo, kako mislis dao sinu ime Radovan ? Hajde sada jednu javnu izjavu da si ipak lojalan, kad je mogla Mirjana, mozes i ti".
Koliko nebuloza na jednom jestu..... Naravno da jesu vazne privatne stvari ljudi na funkciji. I to u zemljama sa duzom tradicijom demokracije od BiH. Uostalo, sigurno si koliko problema Berulusconi ima zbog fetisa. Koje ganja u svoje vrijeme i svoje pare. Obama je pogresnu osobu samo SREO prije 15 godina i morao se distancirati. Kad se neka osoba nemoze odreci cetnickih stavova (sasvim svejedno ciji su) onda je tu nesto ...

I svima je jasno zasto SDP suti... Zbog reakcije sunarodnjaka se boje nogirati gospodju.
Berluskoni ganjao žene (odnosno svoje fetiše) nije Mirjana nikakve mlade moke ganjala. Obama sreo i šta li je već radio sa tom pogrešnom osobom, nije Mirjana srela nikoga (mada se ovo oko Obame slažem sa Gorštakom), sin Mirjanin se ne odriče četničkih stavova, Mirjana se svojim javnim djelovanjem odrekla. Vidiš li razliku između tvojih primjera i Mirjane.

U krajnjoj konzekvenci sasvim je nebitno da li će Mirjana ostati na funkciji i šta će biti sa njom, mnogo je bitnije da li mi uvodimo neku novu praksu u život. A dugoročno ta praksa ne donosi dobro.
Banksy

#254 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida

Post by Banksy »

Nass wrote:
Dakle, situacija je bila sljedeca: Gospodja Malic je na direktno novinarsko pitanje u vezi sa svojim sinom i njegovim napisima u Americi trebala odmah reci kako se sa njegovim stavovima ne slaze. I dalje nije morala nista komentirati. Ali barem toliko je mogla reci, kratko i jasno. To bi bilo moralno od nje. I odgovorno.

Medjutim, ona je izjavila nesto cudno i neodredjeno, stekao se dojam da ga je cak pokusala braniti, barem onako kako je Avaz prenio. To je los odgovor. I cak i ako je Avaz to prenio tendenciozno i iskrivljeno, onda je bila njena obaveza da se oglasi i demantuje, odnosno da kaze svoj pravi odgovor na novinarsko pitanje. Medjutim, izgleda da je i ta reakcija izostala. Tu je problem. Ona prije tog direktnog novinarskog pitanja nije imala obavezu da se odrice svog sina i da uopce javno govori o njemu, osim vrhu svoje stranke. Ali kad je vec bila direktno upitana od strane novinara, onda je morala reci barem tri-cetiri rijeci, u stilu: "ne slazem se". I nista vise osim toga, ako vec prihvatamo da je roditelju tesko javno govoriti i odricati se svog potomka, ma kakav on bio. Takodjer, da je ona javno vrlo poznata osoba sa jasnim vise puta iskazanim stavovima, mozda bi se moglo govoriti da nije obavezna nista reci, ali posto vecina ljudi ne zna nista o njoj, onda je barem tri rijeci mogla i cak trebala reci.

Medjutim, u vezi odgovora kojeg je dala Avazu, ako Mirjana uskoro nista ne objasni ili demantuje, onda je nece moci niko lako braniti. Jer jedno kratko: ne slazem se sa stavovima Nebojse Malica, je morala i bila obavezna da kaze, kad je vec bila direktno upitana od strane novinara. Sutnja ili pokusaj branjenja Nebojse u takvom slucaju vec nisu primjereni i mogu se tumaciti kao slaganje.
To je suština. Izrečena laž i neograđivanje.

(S tim da je meni problematično što se osoba s takvom porodičnom pričom uopšte usudila razmišljati o funkciji na kojoj je ona sada. Niko ne spori članstvo u partiji, aktivizam i sl, ali ova funkcija baš u ovom gradu mi je malo previše, čisto s moralne strane. Da ne pričamo tek o njenim godinama, o stručnosti i kvalifikacijama da obavlja taj posao, jer gospođa je već u penziji. Kao i Behmen. Ali to je posebna tema.)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#255 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida

Post by plain vanilla »

Banksy wrote:
Nass wrote:
Dakle, situacija je bila sljedeca: Gospodja Malic je na direktno novinarsko pitanje u vezi sa svojim sinom i njegovim napisima u Americi trebala odmah reci kako se sa njegovim stavovima ne slaze. I dalje nije morala nista komentirati. Ali barem toliko je mogla reci, kratko i jasno. To bi bilo moralno od nje. I odgovorno.

Medjutim, ona je izjavila nesto cudno i neodredjeno, stekao se dojam da ga je cak pokusala braniti, barem onako kako je Avaz prenio. To je los odgovor. I cak i ako je Avaz to prenio tendenciozno i iskrivljeno, onda je bila njena obaveza da se oglasi i demantuje, odnosno da kaze svoj pravi odgovor na novinarsko pitanje. Medjutim, izgleda da je i ta reakcija izostala. Tu je problem. Ona prije tog direktnog novinarskog pitanja nije imala obavezu da se odrice svog sina i da uopce javno govori o njemu, osim vrhu svoje stranke. Ali kad je vec bila direktno upitana od strane novinara, onda je morala reci barem tri-cetiri rijeci, u stilu: "ne slazem se". I nista vise osim toga, ako vec prihvatamo da je roditelju tesko javno govoriti i odricati se svog potomka, ma kakav on bio. Takodjer, da je ona javno vrlo poznata osoba sa jasnim vise puta iskazanim stavovima, mozda bi se moglo govoriti da nije obavezna nista reci, ali posto vecina ljudi ne zna nista o njoj, onda je barem tri rijeci mogla i cak trebala reci.

Medjutim, u vezi odgovora kojeg je dala Avazu, ako Mirjana uskoro nista ne objasni ili demantuje, onda je nece moci niko lako braniti. Jer jedno kratko: ne slazem se sa stavovima Nebojse Malica, je morala i bila obavezna da kaze, kad je vec bila direktno upitana od strane novinara. Sutnja ili pokusaj branjenja Nebojse u takvom slucaju vec nisu primjereni i mogu se tumaciti kao slaganje.
To je suština. Izrečena laž i neograđivanje.

(S tim da je meni problematično što se osoba s takvom porodičnom pričom uopšte usudila razmišljati o funkciji na kojoj je ona sada. Niko ne spori članstvo u partiji, aktivizam i sl, ali ova funkcija baš u ovom gradu mi je malo previše, čisto s moralne strane. Da ne pričamo tek o njenim godinama, o stručnosti i kvalifikacijama da obavlja taj posao, jer gospođa je već u penziji. Kao i Behmen. Ali to je posebna tema.)
Od Tadića dovoljno reci da se ne slaze s ocem i moze biti predsjednik drzave, a ona ne smije ni razmisljati o funkciji
:-)
dvostruka mjerila
ultima_palabra

#256 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida

Post by ultima_palabra »

To pogotovo... pravljenje javnosti budalama, pa makar bilo i preko Avaza :roll: Na kraju krajeva, ni Clintonova ostavka se nije tražila zbog Monice, nego zbog laganja.
popajic

#257 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida

Post by popajic »

Ja sam na Malicku i slicne slucajeve prestao reagovati od trenutka kada sam "progutao" SDP-ovu koaliciju sa SDA.
Bez obzira hoce li se Malicka licno oglasiti , SDP bi to svakako morao uraditi...ali, kao sto rekoh...nista me vise ne moze iznenaditi !
Da se i Gadafi pojavi u setnji Ferhadijom , pomislio bih , cool , sto da ne 8)
U jebenom vaktu se na sve ogugla ( na zalost )
jeza u ledja

#258 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida

Post by jeza u ledja »

Malo sam razmisljao o ovoj temi, i mislim da nije bas tako jednostavno pitanje.

No kad sve saberem i oduzmem, mislim da se SDP ne moze vjecito skrivati iza nekih visih principa. Sa vlascu dolazi i neka odgovornost. Smatram da gospodja Malic treba dati neku izjavu u vezi njenog sina, koliko god to tesko bilo. Ne mora ga se odreci pobogu, dovoljno je samo da kaze 'zbog nekih natpisa u medijima u vezi mog sina, bla bla bla, zelim samo da kazem nda se ne slazem sa njegovim stavovima'. I zdra'o.
Nekima ni to nece biti dovoljno, ali boze moj, njima nikad nece biti nista dovoljno sto dolazi iz usta Srbina.
Control panel

#259 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida

Post by Control panel »

jesu li svi srbi po defaultu cetnici dok ne dokazu bosnjacima suprotno, a i kada dokazu moraju to iznova i iznova raditi.
ja ne vidim razlog da se MM mora ogradjivati za postupke svog sina, a za koje je samo on odgovoran. a jos manje vidim razlog da se SDP zbog toga oglasava ili ogradjuje.
u stvari ovo idealna prilika za jos jedan napad na SDP, koji ne prestaju od kada je SDP pobijedio na izborima.
onaj gore spominje neke dvije fotelje. pa kada nisu toliko vazne sto ih se neko drugi ne odrekne u interesu gradjana.
smijesno je to traziti od pobjednicke partije.
Banksy

#260 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida

Post by Banksy »

plain vanilla wrote: Od Tadića dovoljno reci da se ne slaze s ocem i moze biti predsjednik drzave, a ona ne smije ni razmisljati o funkciji
:-)
dvostruka mjerila
Kakva dvostruka mjerila, pa tamo mu je plus što je očev sin, zato ga i vole :mrgreen:
Po meni, nije on daleko od oca, al druga je to tema ...
Banksy

#261 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida

Post by Banksy »

Control panel wrote: jesu li svi srbi po defaultu cetnici dok ne dokazu bosnjacima suprotno, a i kada dokazu moraju to iznova i iznova raditi.
Nisu, brate, al ovaj je četnik 1/1 :mrgreen:
JBL

#262 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida

Post by JBL »

Control panel wrote:jesu li svi srbi po defaultu cetnici dok ne dokazu bosnjacima suprotno, a i kada dokazu moraju to iznova i iznova raditi.
ja ne vidim razlog da se MM mora ogradjivati za postupke svog sina, a za koje je samo on odgovoran. a jos manje vidim razlog da se SDP zbog toga oglasava ili ogradjuje.
u stvari ovo idealna prilika za jos jedan napad na SDP, koji ne prestaju od kada je SDP pobijedio na izborima.
onaj gore spominje neke dvije fotelje. pa kada nisu toliko vazne sto ih se neko drugi ne odrekne u interesu gradjana.
Kako je sve skupa pocel?! Njen sin lajao (a nije trebao). Pa se ona nije ogradila (a trebala je). I na kraju Bosnjaci krivi! I na kraju ispada kao da su Bosnjaci trazili da joj sin predje na Islam?! To je samo pisljiva izjava, mogla je biti cak i neiskrena i tako se nebi popisala u obraz mrtvima kao sto to radi "sutnjom".
Control panel

#263 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida

Post by Control panel »

JBL wrote:
Control panel wrote:jesu li svi srbi po defaultu cetnici dok ne dokazu bosnjacima suprotno, a i kada dokazu moraju to iznova i iznova raditi.
Kako je sve skupa pocel?! Njen sin lajao (a nije trebao). Pa se ona nije ogradila (a trebala je). I na kraju Bosnjaci krivi! I na kraju ispada kao da su Bosnjaci trazili da joj sin predje na Islam?! To je samo pisljiva izjava, mogla je biti cak i neiskrena i tako se nebi popisala u obraz mrtvima kao sto to radi "sutnjom".
to je tvoje vidjenje, ja mislim da nema potrebe da se ogradjuje od necega za sta ona nije kriva. evo i da se ogradi jeli to nesto bitno mijenja. onaj ako je skrenuo, a jeste, tesko da ces ga vratiti na normalan put zato sto mu se stara ogradilia. jos ces kod njega izazvati bijes pa ce biti jos extremnije jer misli da su je balije natjerale da se ogradi.
JBL

#264 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida

Post by JBL »

Control panel wrote:to je tvoje vidjenje, ja mislim da nema potrebe da se ogradjuje od necega za sta ona nije kriva. evo i da se ogradi jeli to nesto bitno mijenja. onaj ako je skrenuo, a jeste, tesko da ces ga vratiti na normalan put zato sto mu se stara ogradilia. jos ces kod njega izazvati bijes pa ce biti jos extremnije jer misli da su je balije natjerale da se ogradi.
Kako ti ocekujes da zdravo djecu kad su roditelji ovakvi? Kako ti ocekujes da ce neko stati za vrat Dodiku ako nemoze ni vlastitom sinu? Cak ni deklerativno. Ko hoce moze raci sta hoce pred gospodjom i ona ce morati sutjeti jer ce je svaki inteligentan sagovornik poklopiti u jednoj recenici. Takav politicar vise nema kredibilitet.
Banksy

#265 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida

Post by Banksy »

Control panel wrote:
evo i da se ogradi jeli to nesto bitno mijenja.
jos ces kod njega izazvati bijes pa ce biti jos extremnije jer misli da su je balije natjerale da se ogradi.
legendo ... :mrgreen:
palermo

#266 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida

Post by palermo »

JBL wrote:
Control panel wrote:to je tvoje vidjenje, ja mislim da nema potrebe da se ogradjuje od necega za sta ona nije kriva. evo i da se ogradi jeli to nesto bitno mijenja. onaj ako je skrenuo, a jeste, tesko da ces ga vratiti na normalan put zato sto mu se stara ogradilia. jos ces kod njega izazvati bijes pa ce biti jos extremnije jer misli da su je balije natjerale da se ogradi.
Kako ti ocekujes da zdravo djecu kad su roditelji ovakvi? Kako ti ocekujes da ce neko stati za vrat Dodiku ako nemoze ni vlastitom sinu? Cak ni deklerativno. Ko hoce moze raci sta hoce pred gospodjom i ona ce morati sutjeti jer ce je svaki inteligentan sagovornik poklopiti u jednoj recenici. Takav politicar vise nema kredibilitet.
E, upravo si opisao scenario kojeg se ja bojim. Ona neće moći reći ništa jer joj je sin četnik, neko drugi neće moći reći ništa zbog toga što mu je sin lopov, neko neće reći moći ništa zbog toga što mu je dedo bio negdje....i tako redom.....pobogu, svako svoju životnu priču piše, pa romani su se pisali o ljudima koji su u krvnoj vezi pa su otišli na razne strane.
Nevezano za SDP, rekoh bilo bi politički probitačno za sam SDP da se Malićka izjasni, ali principjelno je ovo opasna igra.
jeza u ledja

#267 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida

Post by jeza u ledja »

Control panel wrote:
JBL wrote:
to je tvoje vidjenje, ja mislim da nema potrebe da se ogradjuje od necega za sta ona nije kriva. evo i da se ogradi jeli to nesto bitno mijenja. onaj ako je skrenuo, a jeste, tesko da ces ga vratiti na normalan put zato sto mu se stara ogradilia. jos ces kod njega izazvati bijes pa ce biti jos extremnije jer misli da su je balije natjerale da se ogradi.
Nije bitno je li ona "kriva" ili nije. (Ne znam za sta bi trebala da bude kriva??)
U pitanju su moralna nacela. Ako se Tadic moze ogradjivati od svog oca, ne vidim zasto se i ona ne bi mogla ogradjivati od svog sina?

Sin je ocigledno neki maloumnik, red bi bio da ona nesto kaze, ako se vec tolika prasina podigla.
VjecitiStudent

#268 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida

Post by VjecitiStudent »

Chmoljo wrote: a posebno iritira da najveće kritike dolaze od ljudi koji su NS smatrali vizionarskom jer je koalirala sa Krsmanovićevom. i to kritike vezane za HSP, a evo sad i Nebojšu Malića. e u toj NSP kakvi su tek stavovi... budući da lično znam jednog njegovog (Zdravkovog) savjetnika... to je tek za povraćanje. ali ne, SDP je izdao sve... a najviše, izgleda, one koji su politički bili protiv njega i prje izbora.
Nigdje veze
Nass

#269 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida

Post by Nass »

Banksy wrote:(S tim da je meni problematično što se osoba s takvom porodičnom pričom uopšte usudila razmišljati o funkciji na kojoj je ona sada. Niko ne spori članstvo u partiji, aktivizam i sl, ali ova funkcija baš u ovom gradu mi je malo previše, čisto s moralne strane. Da ne pričamo tek o njenim godinama, o stručnosti i kvalifikacijama da obavlja taj posao, jer gospođa je već u penziji. Kao i Behmen. Ali to je posebna tema.)
Nimalo se ne slazem s tobom. To znaci da nas nasa porodicna situacija ogranicava kao osobe u obavljanju poslova u skladu sa nasom slobodnom voljom, uvjerenjem i sposobnostima. To je klasicno krsenje ljudskih prava, i ne mogu vjerovati da o tome uopce trebamo raspravljati.
vektor68

#270 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida

Post by vektor68 »

Nakon ovakvih komentara tipa zasto bi se MM ogradila od izjava I djela svoga sina jer ona nema nista s tim on je odrastao covjek …bla bla , bas zato treba da se ocituje I javno mjenje treba da izvrsi pritisak na nju ,jer njenom sutnjom mi nemozemo procjeniti sta ona misli , jel ona istinski patriota I osoba koja voli svoju drzavu ma kakva ona bila .
Zasto , (ne zbog dnevno politickih podmetanja kako se ovdje tvrdi te pregeldavanjem ranijih postova forumasa konstatira opcija ili stranka kojoj se inklinira te se isti svrstavaju u protivnicke tabore ) nego sto u skorije vrjeme ako se predje preko ovoga mozemo ocekivati izjave tipa da su ljudi sami sebe zakopavali na lav , bare , potocare I nn groblja sehitluke I sl. , ili ce narediti preoravanja istih . Mene iskreno vrjedja kad procitam ovdje ko eto ona je clan SDP-a pa napadaju na nju odnosno stranku , mislim da je ovdje nebitna stranka , partija , ime prezime , taman da je reis (kako neko rece ) to je za osudu bio bi red I ako postoji nesto sto se zove moralna obaveza prema ljudima koji tamo ili negdje leze , prema njihovim porodicama djeci pa I prema biracima MM I stranke na koncu ocitovati ili ograditi. Znam tesko je reci javno protiv rodjenog djeteta ali ipak je on kako utvrdismo odrastao a ona javna licnost koja je visoko pozicionirana u kantonu, a zivi I radi u gradu gdje je znatan broj ljudi ubijen , osakacen , od ljudi koji podravase identicnu ideju kao njen sin.
Ti ljudi se nesmiju zaboraviti , nesmije se dozvoliti da bilo ko bez obzira na rasnu vjersku stranacku ..itd pripadnost na bilo kakav nacin blati ,omalovazava , kap krvi ,jauk , plac , I kosti razbacene I razbucane po znanim I neznanim brdima livadama itd, jer je puka slucajnost da I nas koji ovo pisemo ili citamo nije zadesila ista ili slicna sudbina.
Vitez Koja

#271 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida

Post by Vitez Koja »

Nije bitno je li ona "kriva" ili nije. (Ne znam za sta bi trebala da bude kriva??)
U pitanju su moralna nacela. Ako se Tadic moze ogradjivati od svog oca, ne vidim zasto se i ona ne bi mogla ogradjivati od svog sina?

Sin je ocigledno neki maloumnik, red bi bio da ona nesto kaze, ako se vec tolika prasina podigla.[/quote]

Ogradio!? Koja su njegova djela!? Da li je on tim svojim djelima pokazao da se zaista pridrzava onim cim se ogradio. Sjajno, moji dragi ljudi, kako vam je malo da vas neko uvjeri da je "dobar". Lepi je predsjednik drzave u kojoj jos uvijek slobodno setka Mladic. Uporedjivati njega i MM je zaista smijesno. Pokusajte suditi o djelima doticnih.
Bloger

#272 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida

Post by Bloger »

Pokusajte suditi o djelima doticnih.

Pa, zar nije Nebojša Malić "djelo" svoje majke Mirjane! Ona ga je odgajala, s njom je rastao, od nje je učio, na nju se ogledao! Naravno da majka ne moćže odgovarati za postupke svoga sina, ali ovdje se na radi o postupcima nego o vrijednosnim sudovima i stavovima koji se usvajaju godinama.
jeza u ledja

#273 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida

Post by jeza u ledja »

vektor68 wrote:Mene iskreno vrjedja kad procitam ovdje ko eto ona je clan SDP-a pa napadaju na nju odnosno stranku , mislim da je ovdje nebitna stranka , partija , ime prezime , taman da je reis (kako neko rece ).
Ne treba se praviti lud. To ne moze biti reis, ne moze biti ni Suljo, ni Haris, ni Fahro, ni niko iz SDA i satelita. Ovdje moze biti samo Srbin, a Srba od ovih stranaka ima koliko znam samo u SDPu. (Raznorazne Desnice i slicne ne racunam, ovdje se radi samo u Ljevici). Dakle, ne treba se praviti lud, ne treba se praviti glup i ne treba biti licemjeran. Nekim ljudima malo treba da pokazu svoju pravu stranu - onu nacionalisticku.
No helem nejse. Kao sto rekoh, i pored ovoga iznad, SDP ne moze i ne smije presucivati preko ovakvih stvari. Ovdje se ne radi o dedi u cetnicima, ili bratu u VRS. Ovo se desava sada, i ovaj lik prosipa odvratne stvari od kojih vecini nas uzavrije krv u pet milisekundi. Gospodja Malic NE MOZE preko ovakvih stvari presucivati, kao ni rukovodstvo SDP. Mene uopste NE ZANIMA ko ih napada, u svrhu cega se iznose ovakve vijesti i ko na ovom dobija poene. NE ZANIMA me ni to sto se SDP redovno nalazi na tapetu upravo zbog svoje multikulturalnosti i pokusaja pravljenja medjuetnickog povjerenja. NE ZANIMA me ni sto je Malicka ostala u Sarajevu, sto je u SDP, sto je ovo sto je ono.
Hocu samo da cujem kako se ona NE SLAZE sa misljenjima svog izroda. To je sve.
Pa dobro majku mu valjda postoji neki red, neka granica ljudskosti, postovanja prema zrtvama??

Ja sam oduvijek govorio - najveci problem SDPa je bio i ostao nedostatak strategije u suocavanju sa osjetljivim nacionalnim pitanjima. Pravi se jedna fasada jednakosti svih etnickih grupa pred misljenjem javnog mijenja, a istovremeno se iste te etnicke razlike iskoristavaju zarad politickih poena i matematike. S takvim rigidnim stavovima nikad nece postici dovoljno.

Svi se ovdje prave ludi, i ovi koji SDP napadaju, a koji bi jelte napali i reisa da je on u pitanju, mada znamo da on to ne moze biti, a i SDP koji misli da se medjunacionalni problemi na njih ne odnose. Prosla je '45a, kad se zataskivalo ko je sta radio u ratu i ko je promjenio kapu. Ne moze se sve ponovo zataskivati pod plastom bratstva i jedinstva.

Biti ljevicar znaci biti zakleti antifasista. Fasiste treba proverbijalnom nogom u glavu. Uvijek i vazda.
Vitez Koja

#274 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida

Post by Vitez Koja »

Bloger wrote:Pokusajte suditi o djelima doticnih.

Pa, zar nije Nebojša Malić "djelo" svoje majke Mirjane! Ona ga je odgajala, s njom je rastao, od nje je učio, na nju se ogledao! Naravno da majka ne moćže odgovarati za postupke svoga sina, ali ovdje se na radi o postupcima nego o vrijednosnim sudovima i stavovima koji se usvajaju godinama.
Ne znam, sta vise reci ovdje. Da se bar neko od vas malo potrudio i pokusao saznati malo vise MM, osim da je majka od NM, onda bi malo drugacije govorili. Drago mi je da je Dnevni Avaz uspio odgojiti jednu generaciju novih promisljenih i dubokoumnih ljudi.Ako, cemo vec o "djelima" zar Nebojsa nije i od Boga dato stvorenje!? Hocemo li kriviti i Boga i od njega traziti zvanicnu izjavu da se ogradi od NM!?
jeza u ledja

#275 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida

Post by jeza u ledja »

Vitez Koja wrote:Ogradio!? Koja su njegova djela!? Da li je on tim svojim djelima pokazao da se zaista pridrzava onim cim se ogradio. Sjajno, moji dragi ljudi, kako vam je malo da vas neko uvjeri da je "dobar". Lepi je predsjednik drzave u kojoj jos uvijek slobodno setka Mladic. Uporedjivati njega i MM je zaista smijesno. Pokusajte suditi o djelima doticnih.
Na osnovu cega si zakljucio da ja opravdavam Tadiceva djela??

Pitanje, da li mislis da je Tadic trebao da se ogradi od stavova njegova oca? Da ili ne?
Post Reply