Nebojsa Malic,poricatelj genocida
-
toni84
#1 Nebojsa Malic,poricatelj genocida
Predsjedavajuca skupstine kantona Sarajevo,gospodje Mirjana Malic (SDP) je majka Nebojse Malica, srpskog ultranacionaliste i zestokog poricatelja genocida u Srebrenici... Ja na ovo sve nisam imao rijeci... Vi pogledajte i bas me zanimaju komentari...
evo pogledajte ovo a onda mozete i na googlu i na you tubeu naci vise...
http://srebrenica-genocide.blogspot.com ... enier.html
- Been
#2 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida
Lako je iz Amerike poricati i naklapati... Neka posjeti Srebrenicu, pa ćemo se onda sresti ! Vjerujem da Mirjana Malić ne dijeli stavove ovog izroda !
-
Ponosan
#3 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida
Mirjana Malic je najnesretnija majka danas..ali nije ona kriva...mislim da se ona njega davno odrekla!
- BiH-x
#4 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida
+1Ponosan wrote:Mirjana Malic je najnesretnija majka danas..ali nije ona kriva...mislim da se ona njega davno odrekla!
-
toni84
#5 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida
Najnesretnija majka?????? Zar je moguce da ovo neko napise?????? Ja mislim da su ipak nesretnije hiljade majki ubijenih u Srebrenici!!!! Zeludac mi se okrenuo kada sam procitao ovo!!!! Cuj najnesretnija majka... E svaka cast!!!!!!
-
zonbirile
#6 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida
e jebi ga pa zar nije bio u SDP niko normalan da spreči ovaj blam.Znam priču,punoljetan,ne opravdava ona to ,sve to stoji i može biti,ali javna politička funkcija to ne trpi.Treba sada čuti cmizdrenja i proseravanja počev od Zlaje pa nadalje,ili će se samo jednostavno ušutjeti.Imao je Šaban pravo što je favorizovao boračke porodice,znao je Stari što radi.Sad kod nas i ne može to,kada kreneš sa vrha i nema toga.
-
Alcho.1980
#7 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida
Nije ona jedina u SDPu cija je porodica sa ovakvim opredjeljenjima.
Posto na ovom forumu imao puno prvoboraca iz SDPa imam jedno nagradno pitanje za njih: Neka nam kazu gdje je citav rat bio SM I NJEGOVI TATA I DEDA?!
Za nagradu cemo se dogovoriti!!!
Posto na ovom forumu imao puno prvoboraca iz SDPa imam jedno nagradno pitanje za njih: Neka nam kazu gdje je citav rat bio SM I NJEGOVI TATA I DEDA?!
Za nagradu cemo se dogovoriti!!!
Last edited by Anonymous on 28/02/2011 18:26, edited 1 time in total.
Reason: editovano ime i prezime - z66
Reason: editovano ime i prezime - z66
- ultima_palabra
#8 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida
Naglasak je na ovo "vjerujem"... u tome i jeste problem što možeš samo vjerovati, a ne možeš znati... jer se dotična nije izjasnila niti osudila stavove svog sina. Ostavka!Been wrote:Lako je iz Amerike poricati i naklapati... Neka posjeti Srebrenicu, pa ćemo se onda sresti ! Vjerujem da Mirjana Malić ne dijeli stavove ovog izroda !
- JThomas
#9 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida
jah.zonbirile wrote:e jebi ga pa zar nije bio u SDP niko normalan da spreči ovaj blam.Znam priču,punoljetan,ne opravdava ona to ,sve to stoji i može biti,ali javna politička funkcija to ne trpi.Treba sada čuti cmizdrenja i proseravanja počev od Zlaje pa nadalje,ili će se samo jednostavno ušutjeti.Imao je Šaban pravo što je favorizovao boračke porodice,znao je Stari što radi.Sad kod nas i ne može to,kada kreneš sa vrha i nema toga.
ovo je baš, baš katastrofalan gaf.
-
Alcho.1980
#10 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida
toni84 wrote:Najnesretnija majka?????? Zar je moguce da ovo neko napise?????? Ja mislim da su ipak nesretnije hiljade majki ubijenih u Srebrenici!!!! Zeludac mi se okrenuo kada sam procitao ovo!!!! Cuj najnesretnija majka... E svaka cast!!!!!!
Kako nece biti najnesretnija kada ne moze javno djeliti isto misljenje sa svojim sinom. Nego se mora praviti luda.
Ovo me podsjeca kao na pocetku rata... Djeca mu u Lukavici rokaju po nama, a njega kad pitas gdje su: "Ne znam ja... Na putu... Obicno u Beogradu ili Novom Sadu pa se nazalost nisu se mogli vratiti od barikada i sl".
-
zonbirile
#11 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida
-------------------------------------------Alcho.1980 wrote:toni84 wrote:Najnesretnija majka?????? Zar je moguce da ovo neko napise?????? Ja mislim da su ipak nesretnije hiljade majki ubijenih u Srebrenici!!!! Zeludac mi se okrenuo kada sam procitao ovo!!!! Cuj najnesretnija majka... E svaka cast!!!!!!
Kako nece biti najnesretnija kada ne moze javno djeliti isto misljenje sa svojim sinom. Nego se mora praviti luda.
Ovo me podsjeca kao na pocetku rata... Djeca mu u Lukavici rokaju po nama, a njega kad pitas gdje su: "Ne znam ja... Na putu... Obicno u Beogradu ili Novom Sadu pa se nazalost nisu se mogli vratiti od barikada i sl".
ma po meni nije ni to najgore,šta češ djeca izabrala svoj put.Meni su gora ona dječica naših patriota,koja osnovaše minhenske i ine brigade.
- 1gorstak
#12 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida
I previse je porodica razvaljeno ovim ratom, previse je bilo razvoda i prekida svakog kontakta medju najblizim. Ono sto Nebojsa radi je njegova sramota, nemojte sada okretati reflektore prema Mirjani ocekujuci da se ona sada kao odrice vlastitog sina a da bi nekom bila prihvatljiva. Mirjana je izabrala ispravnu stranu, njen sin nije i sta sad, ona ga treba i popljuvati da bi neko u Sarajevu bio zadovoljan ? Nemojte zajebavati.
Ne mora se ona uopste distancirati od bilo cega sto Nebojsa radi, ona je kako rekoh izabrala stranu i to je dovoljno.
Ne mora se ona uopste distancirati od bilo cega sto Nebojsa radi, ona je kako rekoh izabrala stranu i to je dovoljno.
-
metronom
#13 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida
Ona je javna licnost, politicar na visokoj poziciji i imamo apsolutno pravo da je pitamo sta misli o onome sto javno izjavljuje njen sin, pogotovo kad se radi o tako ozbiljnim pitanjima kao sto je poricanje genocida! Mnogo veci i mnogo bitniji politicari od g-dje Malic su davali ostavke i povlacili se iz javnog zivota zbog slicnih skandala!
Kao pripadnik naroda koji je bio zrtva genocida necu da uopste imam sumnje u ljude koji su na vlasti i njihov stav prema genocidu koji se desio! Tolerancija nula!
Glasao sam za SDP i smatram da je SDP prvi treba ovo pitati, nek uopste ne ceka da to rade novinari ili obicni gradjani!
Kao pripadnik naroda koji je bio zrtva genocida necu da uopste imam sumnje u ljude koji su na vlasti i njihov stav prema genocidu koji se desio! Tolerancija nula!
Glasao sam za SDP i smatram da je SDP prvi treba ovo pitati, nek uopste ne ceka da to rade novinari ili obicni gradjani!
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#14 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida
Uvijek imam jednak princip što se tiče uplitanja porodice. Jednako kao što mislim da njen sin nije maljoljetan i da ne mora jedna obitalj dijeliti iste političke stavove (ako se ovdje uopće radi o političkim stavovima), grozila sam se na prozivanje maloljetnog sina bivšeg premijera KS, pa čak i nadimka koji je dobio "Tajo". Dno dna.
U konkretnom slučaju, ipak ne bi bilo loše jedno distanciranje (slično kao što je uradio Boris Tadić glede stavova svog oca), jer se radi o ni manje ni više nego negaciji genocida.
U konkretnom slučaju, ipak ne bi bilo loše jedno distanciranje (slično kao što je uradio Boris Tadić glede stavova svog oca), jer se radi o ni manje ni više nego negaciji genocida.
-
zonbirile
#15 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida
------------------------------------------------------------1gorstak wrote:I previse je porodica razvaljeno ovim ratom, previse je bilo razvoda i prekida svakog kontakta medju najblizim. Ono sto Nebojsa radi je njegova sramota, nemojte sada okretati reflektore prema Mirjani ocekujuci da se ona sada kao odrice vlastitog sina a da bi nekom bila prihvatljiva. Mirjana je izabrala ispravnu stranu, njen sin nije i sta sad, ona ga treba i popljuvati da bi neko u Sarajevu bio zadovoljan ? Nemojte zajebavati.
potpuno si u pravu,ali za mahalske priče,za javno djelovanje,to je truba.Jednostavno ne ide.
- Banksy
#16 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida
zonbirile wrote: -------------------------------------------
ma po meni nije ni to najgore,šta češ djeca izabrala svoj put.Meni su gora ona dječica naših patriota,koja osnovaše minhenske i ine brigade.
Jašta, četnici, minhenska, sve u pet deka.
- poznanik
#17 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida
toni84 wrote:Predsjedavajuca skupstine kantona Sarajevo,gospodje Mirjana Malic (SDP) je majka Nebojse Malica, srpskog ultranacionaliste i zestokog poricatelja genocida u Srebrenici... Ja na ovo sve nisam imao rijeci... Vi pogledajte i bas me zanimaju komentari...
Kako je ova insinuacija perfidan, mizeran i bijedan pokušaj političkog razračunavanja i diskreditacije političkog suparnika, kao da su dvoje odraslih ljudi, bez obzira na krvno srodstvo, u obavezi biti istomišljenici. I ovdje se provlači teza o kolektivnoj odgovornosti, sada o porodičnoj; hoće li se cijela porodica Malić sada staviti na stub srama zbog izjava i stajališta jednog od njenih članova, dokle će se ići unatrag u rod, šta će se još iskopati... ne bi li samo bio postignut politički položaj i ostvaren cilj – ulazak u poziciju vlasti.
Mirjana Malić je dugo godina u politici i izvršilac zakonodavne vlasti radom u parlamentima, i njenim dosadašnjim političkim partnerima nije smetala prošlost njenog sina, iako su je svi prije znali. Očito je da njenom pozicijom u kantonalnoj Skupštini Sarajeva ona nekom sada smeta. Samo treba pročitati spisak novih političkih organizacija u Skupštini Sarajeva i sve će svima biti jasno porijeklo ovakve prljave kampanje, s čije političke wc daske vjetar puše i šta donosi...
- Banksy
#18 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida
edit: a to ko će se politički okoristiti u ovom slučaju, manje je važno od pitanja kako se nešto ovakvo uopšte moglo i desiti ...Banksy wrote:
Nije važno šta je i ko je bio čiji potomak, svako pojedinačno odgovara za svoja djela.
Ovo je pitanje zdravog razuma, morala, obraza da osoba koja je znala ko joj je sin - vrlo uticajan i vrlo opasan četnički agitator i kolumnist, i kakve aktivnosti provodi - vrlo agresivnu i opasnu aktivnost u pravcu poricanja genocida nad Bošnjacima, kao i veličanje velikosrpskih ideja, dakle, da takva osoba ima hrabrosti i obraza da zasjedne u fotelju predsjedavajućeg kantonalnog parlamenta i to u gradu koji je zbog ideologije koju danas veliča njen sin, izgubio skoro 10000 duša.
To je isključivo pitanje morala, obraza, svijesti i savjesti koliko možeš biti autentičan, vjerodostajan i poštovan u situaciji u kojoj imaš takve skelete u ormaru. Biti član partije, biti aktivista, ok, ali biti na funkciji na kojoj je ona? Meni je to šokantno i prosto nevjerovatno, da se nešto takvo uopšte moglo desiti.
- bailaor
#19 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida
Ponosan wrote:Mirjana Malic je najnesretnija majka danas..ali nije ona kriva...mislim da se ona njega davno odrekla!
-
klixober
#20 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida
Nije ok to što radite.
- poznanik
#21 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida
Banksy wrote:edit: a to ko će se politički okoristiti u ovom slučaju, manje je važno od pitanja kako se nešto ovakvo uopšte moglo i desiti ...Banksy wrote:
Nije važno šta je i ko je bio čiji potomak, svako pojedinačno odgovara za svoja djela.
Ovo je pitanje zdravog razuma, morala, obraza da osoba koja je znala ko joj je sin - vrlo uticajan i vrlo opasan četnički agitator i kolumnist, i kakve aktivnosti provodi - vrlo agresivnu i opasnu aktivnost u pravcu poricanja genocida nad Bošnjacima, kao i veličanje velikosrpskih ideja, dakle, da takva osoba ima hrabrosti i obraza da zasjedne u fotelju predsjedavajućeg kantonalnog parlamenta i to u gradu koji je zbog ideologije koju danas veliča njen sin, izgubio skoro 10000 duša.
To je isključivo pitanje morala, obraza, svijesti i savjesti koliko možeš biti autentičan, vjerodostajan i poštovan u situaciji u kojoj imaš takve skelete u ormaru. Biti član partije, biti aktivista, ok, ali biti na funkciji na kojoj je ona? Meni je to šokantno i prosto nevjerovatno, da se nešto takvo uopšte moglo desiti.
Nemoj zaboraviti spustiti dasku...
- ultima_palabra
#22 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida
Ne mogu se složiti, javna je ličnost... a njima se uvijek izvlače neke stvari iz privatnog života, pa koliko su Obami kopali po prošlosti i familiji1gorstak wrote:I previse je porodica razvaljeno ovim ratom, previse je bilo razvoda i prekida svakog kontakta medju najblizim. Ono sto Nebojsa radi je njegova sramota, nemojte sada okretati reflektore prema Mirjani ocekujuci da se ona sada kao odrice vlastitog sina a da bi nekom bila prihvatljiva. Mirjana je izabrala ispravnu stranu, njen sin nije i sta sad, ona ga treba i popljuvati da bi neko u Sarajevu bio zadovoljan ? Nemojte zajebavati.
Reakcija je bila bijedna... kakve režije i insinuacije
Na kraju krajeva radi se o osobi koja obavlja visoke funkcije, a da malo znamo o njoj... nisam nikad vidio neki intervju sa njom, do prije neki dan nisam znao ni kako izgleda. Da je riječ o sinu Slaviše Šućura recimo, prvi bih rekao da se on nema šta ograđivati jer je svoje stavove pokazao kad je trebalo... o gospođi Malić znamo vrlo malo.
- 1gorstak
#23 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida
Jao, jaometronom wrote:Kao pripadnik naroda koji je bio zrtva genocida necu da uopste imam sumnje u ljude koji su na vlasti i njihov stav prema genocidu koji se desio! Tolerancija nula!
Mi znamo sta je Mirjanin stav kroz njen politicki angazman, to sto vi trazite je na tragu turskih sapunica. Ovo je politika, u koaliciju se prihvatilo pravase HSP-a jer nam se interesi poklapaju, a ovdje bi da se cereci Mirjanu zbog neceg sto njen sin (negdje na drugom kontinentu) radi. Sta su motivi HSP-a ? Etnicka podjela, kojom bi se istina razbucalo i manji entitet. Eto ti pravo zajeban motiv, ali se isti ignorise jer je to nesto o cemu se sa HSP-om nece ni razgovarati, sto ne znaci da se ne moze saradjivati protiv velikosrpskog faktora u predstojecoj reformi ustava.
Pustite Mirjanu na miru, ona je izabrala stranu i ne treba se nikom dokazivati distanciranjem od Nebojse. Nadjite tursku sapunicu na TV-u (bar toga ne fali) i tako zadovoljite potrebu za porodicnom dramom.
- serafim 1
#24 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida
Kazu da je Komšićev djed (po majci) bio četnik..Šta ćemo sad?ultima_palabra wrote:Ne mogu se složiti, javna je ličnost... a njima se uvijek izvlače neke stvari iz privatnog života, pa koliko su Obami kopali po prošlosti i familiji1gorstak wrote:I previse je porodica razvaljeno ovim ratom, previse je bilo razvoda i prekida svakog kontakta medju najblizim. Ono sto Nebojsa radi je njegova sramota, nemojte sada okretati reflektore prema Mirjani ocekujuci da se ona sada kao odrice vlastitog sina a da bi nekom bila prihvatljiva. Mirjana je izabrala ispravnu stranu, njen sin nije i sta sad, ona ga treba i popljuvati da bi neko u Sarajevu bio zadovoljan ? Nemojte zajebavati.
Ne mora se ona uopste distancirati od bilo cega sto Nebojsa radi, ona je kako rekoh izabrala stranu i to je dovoljno.![]()
Reakcija je bila bijedna... kakve režije i insinuacijeJe li ti to sin? Jeste. Čovjek javno radi ono što radi i želi da se zna za njega... nema tu prostora za bilo kakve insinuacije.
Na kraju krajeva radi se o osobi koja obavlja visoke funkcije, a da malo znamo o njoj... nisam nikad vidio neki intervju sa njom, do prije neki dan nisam znao ni kako izgleda. Da je riječ o sinu Slaviše Šućura recimo, prvi bih rekao da se on nema šta ograđivati jer je svoje stavove pokazao kad je trebalo... o gospođi Malić znamo vrlo malo.
Gdje god malo zagrebeš..
- ultima_palabra
#25 Re: Nebojsa Malic,poricatelj genocida
Niđe veze...serafim 1 wrote:Kazu da je Komšićev djed (po majci) bio četnik..Šta ćemo sad?ultima_palabra wrote:Ne mogu se složiti, javna je ličnost... a njima se uvijek izvlače neke stvari iz privatnog života, pa koliko su Obami kopali po prošlosti i familiji1gorstak wrote:I previse je porodica razvaljeno ovim ratom, previse je bilo razvoda i prekida svakog kontakta medju najblizim. Ono sto Nebojsa radi je njegova sramota, nemojte sada okretati reflektore prema Mirjani ocekujuci da se ona sada kao odrice vlastitog sina a da bi nekom bila prihvatljiva. Mirjana je izabrala ispravnu stranu, njen sin nije i sta sad, ona ga treba i popljuvati da bi neko u Sarajevu bio zadovoljan ? Nemojte zajebavati.
Ne mora se ona uopste distancirati od bilo cega sto Nebojsa radi, ona je kako rekoh izabrala stranu i to je dovoljno.![]()
Reakcija je bila bijedna... kakve režije i insinuacijeJe li ti to sin? Jeste. Čovjek javno radi ono što radi i želi da se zna za njega... nema tu prostora za bilo kakve insinuacije.
Gdje god malo zagrebeš..